Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 24. apr.

Pred nedeljsko podelitvijo bomo predstavili favorite za nagrado oskar in v galeriji ZDSLU obiskali razstavo, posvečeno letošnjim Jakopičevim nagrajencem. Obeležili bomo Dan knjige in si ogledali razstavo »tekstografik« Nede Pagon v galeriji Kos v Ljubljani.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Noor je sedemletna deklica, ki rada rolka. Je vztrajna, a tudi ranljiva. Rada ima vse, kar je dobro. Ima dirkalno kolo, igra nogomet in hokej, smuča. Najraje pa se vozi s skirojem in rolka. Neumno se ji zdi, da naj bi bile nekatere stvari samo za fante in druge samo za dekleta. Dekleta naj bi na primer nosila rožnate in vijoličaste oblekice in krila. Tega Noor ne mara, ker ne more rolkati v krilu.
Noor obožuje hitrost in gibanje. To jo ves čas spremlja, tudi v mislih. Pravi, da v glavi sliši misli. Tudi zato ne more sedeti pri miru. Noor vadi nov trik, skok, imenovan "ollie". Želi si, da bi nekoč postala vaditeljica rolkanja.

Milan si v kopalno kad prinese igračke in kopanje spremeni v pravo namišljeno pomorsko pustolovščino. Na koncu si skupaj z očkom še "obrije" gusarsko brado iz brivske pene in se odišavi z očkovo brivsko vodico.

Malčki so na igrišču, Klobučnika pa ni nikjer. Saj je tam, a dobro skrit. Potuhnjeno se želi odkrasti stran. Odpravi se v gozd, in da bi našel pot nazaj, na poti pušča koščke korenja. Ko prispe do slapu, veselo zaplava, na poti nazaj pa sreča zajčka Pepija, ki zoba njegovo korenje. Kako se bo zdaj vrnil? Še sreča, da Pepi dobro pozna gozd in lahko vodi Klobučnika v park. Gaber ga vpraša, kje je bil, saj se je bal, da se bo Klobučnik izgubil. Pove mu, da mu Pepi ne bo mogel vedno pomagati.

Ava, Riko in Teo raziskujejo obalo in pri tem naletijo na nasedlo kitovko. Poskusijo vse mogoče, da bi jo spravili nazaj v morje, in jo medtem marljivo hladijo. K sreči jim na pomoč priskoči slon, ki kitovko oprha z vodo iz trobca.

Krokodil ni še nikoli smučal, a Rija sklene, da ga bo naučila. Seveda veliko bolje smuča od njega. Na začetku … Rija ne mara, da jo kdo premaga. Še posebno začetnik! Jutri bosta šla raje drsat. Saj še nisi drsal, kajne, Krokodil?

Kalimero, Valentinček, Pavlinca in Petrček bi morali v živo nastopiti na televiziji, a Petrček si zvije nogo in obleži v postelji. Streže mu Suzi, in to je še večja nadloga. Prijatelji naredijo načrt, kako bo Petrček vseeno nastopil v oddaji … in mogoče jim lahko pomaga tudi Suzi.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu sploh nikjer ni snega.
Žan pogreša sneg in je žalosten. In tudi Doris je slabe volje, ker ne gre v živalski vrt. Boris skuša razveseliti Žana, zato ga odpelje v peskovnik in mu pokaže, kaj vse lahko počneš z mivko. Žan primerja mivko s snegom in kmalu ugotovi, da lahko iz mivke narediš marsikaj, če ji dodaš vodo. In nato za Doris naredi živalski vrt, v njem pa veliko različnih živali.

Nejko povabi prijatelje na mleko in piškote, oni pa kritizirajo njegovo bivališče. Ko jim Nejko predlaga, da preuredijo domovanje, nastane prava zmešnjava. Obupani Nejko se odloči, da bo dom preuredil kar sam. Uporabi Čekanovo napravo, da svoj brlog pobarva z modro-belimi črtami, ki se ujemajo z njegovimi hlačami.

Gaki in Karla vas vabita na ples … No, predvsem Karla. Gaki je namreč prepričan, da ne zna plesati. Se zna vsaj vrteti tako kot Zofkin skriti predmet?
G kot glejte nas!

Poznate osnovne krtovske igre: prva je »slalom med krtinami«, druga se imenuje »zakoplji svoj zaklad«, tretja, najbolj priljubljena, pa je »dričanje po gomili«. Vse te igre dobro obvlada Vane, ki je zagotovo že pravi krt in obožuje svoj vrt. Tudi Lovro bi rad počel stvari tako kot Vane, vendar se v krtovskih veščinah šele preizkuša.

Buck ostane sam doma in nič hudega sluteč v hišo spusti anketarja, v resnici agenta tajne agencije, ki se ukvarjata z Nezemljani. Ko ju Laura nažene, se vrneta, in zagrozita, da bosta v hišo poslala taktično enoto, če družina ne bo sodelovala.

Buck in Elias uspešno končata igro in Jim reši Malmek. Toda Buck ga zelo pogreša, in ko izve, da se obeta neurje, se domisli, da bi se morda tudi Jim lahko utelesil na Zemlji, če bi v hišo treščila strela. Z Eliasom in Hanne obložijo streho z aluminijasto folijo, nad čimer Katrien ni niti najmanj navdušena.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Plamenca vadita nastop v umetnostnem drsanju, ko drsališče zavzame slonja hokejska ekipa.

V 27. oddaji se pomerijo Tija, Lenart in Matic iz OŠ Center v Novem mestu (rumeni) ter Lara, Hana in Teo iz OŠ Vojnik (vijolični). Poznavanje programov operacijskega sistema Windows, konfekcijske številke oblačil in streli v tarčo so zadetek v polno. Počitnice v Pirenejih jim dobro denejo. Kalužnice pa bi se ob njihovi oskrbi verjetno posušile. Medtem ko imajo rumeni hitrejše prste in prej prepoznajo, kdo jim laže, pa imajo vijolični več izkušenj z metanjem kovancev v vodnjak. Se jim bo želja izpolnila?
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Infodromu smo obiskali 31. nacionalni otroški parlament, ki je bil letos za večino sicer organiziran na daljavo, mladi pa so razpravljali o poklicni prihodnosti. Podrobno pod lupo smo razložili, zakaj je predlog o ustanovitvi Superlige razburil nogometne navdušence po Evropi, v Infogromu pa so nam mladi povedali, katera živila največkrat zavržejo in kako bi lahko poskrbeli, da bi bilo tega manj. Skupaj z otroškim poročevalcem Štefanom, ki je spoznal prevajalca svoje najljubše knjige, smo se spomnili današnjega svetovnega dneva knjige, Jurij z Goričkega pa nam je pokazal, kako pestro je življenje na ekološki kmetiji.

Tokatna Osvežilna fronta ne bo tako zelo osvežilna, saj so se ustvarjalci lotili precej smrdeče teme. Govorili bodo namreč o dreku, blatu, govnu, iztrebkih, fekalijah. In čeprav pogovorno kakšno slabo stvar pogosto opišemo, da je za en drek, to še ne pomeni, da so iztrebki nekoristni. O tem, kje jih je mogoče koristno uporabiti, s kakšnimi predsodki so povezani, pa tudi o dreku v umetniškem izražanju, o straniščih in bontonu prdenja bodo razmišljali v tokratni Osvežilni fronti.

V Tarči o privilegiranih pri cepljenju. V večkrat spremenjeno strategijo so odločevalci vključili številne interesne skupine, tudi finančnike, univerzitetne profesorje, ki poučujejo na daljavo, športnike in seveda politike, njihove sodelavce, diplomate in maturante. Omenjeni so prehiteli tudi starejše, veliko bolj ogrožene državljane in celo kronične bolnike. Kdo vse se je cepil prednostno in ali z enakimi cepivi kot drugi državljani?

V zadnji aprilski oddaji preverjamo, s kakšnimi izzivi se Romi v Mariboru spopadajo na področju zaposlovanja. O izzivih romske skupnosti smo se pogovarjali tudi s predstavniki evropske romske zveze, ki ima sedež v Murski Soboti. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je skupaj z otroki iz naselij Brezje in Jedinščica pripravilo krajši dokumentarni film, pogovarjali pa smo se še z romskim svetnikom v občini Turnišče, Mirkom Šarkezijem, ki je med drugim gonilna sila glasbene zasedbe Gitano band.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo pasmo bernski planšarski pes. Vabimo vas, da postanete začasni skrbniki zapuščenih mačjih mladičev, v okviru akcije Zavetišča za živali Maribor. Muzej Narodne osvoboditve Maribor že leta skozi razstave in pedagoške programe, ohranja spomin na znamenito mariborsko opico, po imenu Marko. Obiskali smo Anamary, ki smo jo spoznali na snemanju v trgovini za živali in ugotovili, da zanjo to ni samo služba. Doma ima svoje akvarije, zato smo pričakovali veliko lusk, doživeli pa tudi nekaj kosmatih presenečenj. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Edita Krajnović je inovatorka, motivatorka in strokovnjakinja na področju vsebinskega marketinga in strategije, ki se rada uči in rada poučuje. Po študiju ekonomije je poklicno pot začela v akademskem okolju, nato je nabirala izkušnje kot menedžerka v slovenskih podjetjih, leta 2005 pa je sprejela izziv, stopila na samostojno podjetniško pot in soustanovila podjetje Mediade. Med drugim je vodja metodologije izbora Zlata nit in Gazela, predavateljica, avtorica številnih strokovnih člankov o vodenju, soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!, družbeno odgovorne kampanje Inženirka leta, idejni vodja slovenskega kvIZUMA. Ekipa Mediade, ki šteje sedem redno zaposlenih, tri pogodbene in še 13 drugih zunanjih sodelavcev, je ponosna, da s storitvami marketinga, inovacijskega komuniciranja in prenosa znanj prispeva tudi k uspehu slovenskih podjetij, ki so med najboljšimi na svojem področju tudi na globalnem trgu.

Čas epidemije je med drugim prinesel tesnobo, stres, izgorelost, osamljenost in veliko stisko. Duševnih motenj je danes veliko več kot pred izbruhom koronavirusne bolezni. Duševno stisko nam lahko pomagajo prebroditi izkušeni psihoterapevti ali psihologi, vendar se pri gluhih osebah ob tem pojavijo težave s komunikacijo. Zato so se na Zvezi gluhih in naglušnih Slovenije odločili, da vsem gluhim in naglušnim osebam ponudijo pomoč strokovnjakov. Trenutno so združeni v program OMRA, njihova naloga pa je ljudi predvsem izobraževati o duševnem zdravju. Kaj najbolj skrbi gluhe in naglušne ter s kakšnimi duševnimi težavami se srečujejo, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini, v kateri bo med drugim Slovenka leta 2020 Natalija Spark razkrila, kako pomagati gluhim osebam, ki se srečujejo z duševno stisko.

Kamčatka, neukročena in čarobna dežela, ob katero lahko butne cunami, jo pretrese vulkan, kjer se divje živali z zanimanjem približajo človeku, saj jim stoletja nihče ni stregel po življenju. Dokumentarna oddaja očara z osupljivimi posnetki narave. Osredini pa se na lososa: prikaže njegovo neverjetno življenjsko pot, tradicionalni ribolov, s katerim se ukvarjajo tamkajšnji prebivalci, in tudi boj varuhov narave, ki želijo jate lososov ubraniti pred nezakonitim izlovom.

SOCKEYE SALMON, RED FISH / Rusija / 2020 / Režija: Dmitrij Shpilenok in Vladislav Grishin

Reka Bregana je mejna reka pri Brežicah, preko katere že vrsto stoletij potekajo trgovske poti. Ob njej so bile in so še danes pomembne malo obmejne točke, ki prebivalcem na obeh bregovih reke močno zaznamujejo vsakdanje življenje. Danes potekata na sami sredini reke Bregane dve meji med Slovenijo ter Hrvaško in tako imenovana Schengenska evropska meja.
A v vsakdanjem življenju je skozi stoletja ta reka vedno povezovala prebivalce obeh bregov in nobena meja še do dandanes to ni preprečila. Tako potekajo turistične poti, naravne ter kulturne znamenitosti v medsebojnem sožitju, le da dandanes so sožitje motijo žičnate ograje in strogi evropski način varovanja meje, kar je posledica čedalje večjih nezakonitih migracij.
Vodna zgodba reke Bregane ob svoje izlivu v reko Savo prikazuje skozi čas in prostor, naravne, kulturne in druge znamenitosti, ki slikovito zaznamujejo to reko v vsej svoji veličini.

OSKRBA JAGOD
Čeprav med Evropejci nismo med tistimi, ki pojedo največ sladkih jagod, te rastline najdemo na vsakem vrtu. Če imajo ravno prav sonca, primerno zalivanje in gnojenje, je skleda kmalu polna plodov. O tem, kako jih negovati, smo povprašali Draga Belca.
VZDRŽEVANJE LEPE TRATE
Komaj se je poslovil še zadnji aprilski sneg, že iščemo, kjer so kosilnice. Spomladi trato prezračimo, pognojimo, na delih, kjer se razrašča mah, je tega treba odstraniti, nato dosejati travno mešanico. O vzdrževanju trate svetuje Barbara Podlogar, strokovna sodelavka kluba Gaia.
REGRATOV SIRUP
Regrat lahko nabiramo skozi vse leto, le starejša rastlina je bolj grenka. Sebastjan in Ana-Marija sta nabrala 150 cvetov, iz njih pripravila sirup, ki ga ni treba prekuhati.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Ker smo globoko v pomladi, tokrat začenjamo z vrtom. Narava nas v tem času čedalje bolj navdušuje z bogastvom oblik in predvsem raznoraznih barv. Nekateri pa imajo svoj vrt raje uglašen na eno barvo. V Logatcu smo našli takega, in sicer beli vrt. Z njim je lastnica olepšala svojo hišo, v kateri prav tako prevladujejo beli toni. S tem pa je uresničila svoje mladostne sanje in si svoj raj uredila točno tako, kot godi njenemu očesu.
Les je skoraj brezčasna surovina, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in predvsem ponovno uporabimo. Ko v svojem domu uporabite ponovno predelan les, ali vanj vnesete lesene izdelke in predmete iz že obdelanega lesa, vanj ne vnesete le okolju prijaznega materiala, ampak tudi dobro zgodbo, trajnostne narave, katere glavni protagonist tako postanete tudi vi. Spoznajte zgodbe mladih, ki so bili izbrani za ambasadorje ponovne uporabe zavrženega oziroma rabljenega lesa.
Ustvarjalci oddaje imamo v iskanju novih zglednih ambientov svoje lovke usmerjene v vse možne smeri. Za dobre primere radi vržemo oko tudi na družbena omrežja, kjer se da najti ljubiteljske opremljevalce, ki si zaslužijo še več pozornosti. Tu je primer stanovanja, ob katerem se lastnikom gotovo nasmeji vsakokrat, ko vstopijo vanj - tudi zato, ker denarnica ni preveč trpela.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Dobri pastir da svoje življenje za ovce.«
Jn 10,11
razmišlja Peter Kokotec

Čebele v panj nosijo cvetni prah, toda zunaj močno brije veter. Edina zavetrna pot pa vodi prav mimo štora. Mikec in Podkrinkec hitro izkoristita razmere in postavita mitnico. Črt je ogorčen, saj na vrtu velja, da se lahko vsi prosto gibajo. Odločen je, da bo tako tudi ostalo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V tokratnem Dnevnikovem izboru bomo pogledali v zgodovino nastanka Slovenske tiskovne agencije. STA je začela oddajati 20. junija 1991 v angleškem in slovenskem jeziku. Finančna sredstva za njen nastanek je zagotovila vlada, saj je država potrebovala svojo tiskovno agencijo za obveščanje tuje javnosti. Začetki so bili burni, prve novice o bombnih napadih so novinarji pisali kar na roke. V tridsetih letih je STA organsko rasla in postala referenčna točka za domače in tuje medije. Toda danes je STA tarča političnih pretresov in poskusov podreditve, vlada pa odteguje financiranje javne službe, ki jo agencija opravlja. Kaj bo z STA? Bo preživela?

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V naši družbi bo Žan Vrhunc iz Selc pri Škofji Loki. Zdravnik pripravnik bi rad postal kirurg. V prostem času s punco igra družabne igre, rad kuha in potuje. Zanimajo ga jeziki. Govori rusko, učil pa se je tudi japonsko. V zadnjem času svoj prosti čas posveča raziskovanju sveta kriptovalut. Pomembno vlogo super jokerja je zaupal svojemu bratrancu Bobru Knificu Koširju.

Kako se poslavljajo ukrepi in epidemiologi, kako odprte terase vplivajo na vožnjo poslancev in kdo je za to kriv? Miran s šanka razloži pravo ozadje t. i. non-paperja, na terenu pa preverjamo, kako je ustanovitev superlige vplivala na domačo nogometno sceno. V PUP TV prihaja naš najboljši madžarski prijatelj, v goste pa poskočni Dejan Kranjc. Ta se nam bo seveda pridružil tudi na Mali Terasi, kjer bo Klapa Dogaja zapela o tegobah letošnjih maturantov.

Globoko pretreseni Massimo ob pomoči Sofie, argentinske hekerke, ki banko NYL sovraži, ker je njenega brata pognala v samomor, raziskuje, ali Dominic na skrivaj posluje z Gadafijem, ki se v Libiji bojuje za svoj obstanek. Kriminalistka Vicky Bale sumi, da je Massimo vpleten v Edovo smrt.

DEVILS / ZDA, Italija / 2019
scenarij: Elena Bucaccio, Ben Harris, Chris Lunt, Mario Ruggeri, Alessandro Sermoneta, Michael A. Walker
režija: Nick Hurran, Jan Michelini
v glavnih vlogah: Patrick Dempsey, Alessandro Borghi, Laia Costa, Malachi Kirby, Lars Mikkelsen, Pia Mechler, Paul Chowdhry, Harry Michell, Sallie Harmsen, Christina Andrea Rosamilia, Tom McKay, Jemma Powell, Chris Reilly, Kasia Smutniak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ljubljana 2008. Slovenija predseduje Evropski uniji. Aleksandra je stara 23 let, študira angleščino. Doma je iz manjšega mesta. Oče in mama sta ločena. Pripravlja se na diplomo. Nikomur se niti sanja ne, da ima v oglasniku oglas pod šifro "Slovenka" in da se prostituira. Spretno manipulira z ljudmi okoli sebe, laže, tudi krade in sovraži mamo. Edini, ki ga ima zares rada, je njen oče. Aleksandra ima svoje načrte za življenje, ki pa ni tako enostavno, kot si predstavlja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V tokratnem Dnevnikovem izboru bomo pogledali v zgodovino nastanka Slovenske tiskovne agencije. STA je začela oddajati 20. junija 1991 v angleškem in slovenskem jeziku. Finančna sredstva za njen nastanek je zagotovila vlada, saj je država potrebovala svojo tiskovno agencijo za obveščanje tuje javnosti. Začetki so bili burni, prve novice o bombnih napadih so novinarji pisali kar na roke. V tridsetih letih je STA organsko rasla in postala referenčna točka za domače in tuje medije. Toda danes je STA tarča političnih pretresov in poskusov podreditve, vlada pa odteguje financiranje javne službe, ki jo agencija opravlja. Kaj bo z STA? Bo preživela?

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov