Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 15. maj. 2021

TV Maribor • Sob, 15. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o premieri predstave Kdo se boji Virginie Woolf v SNG Nova Gorica, obiskali smo tudi novo razstavo v Koroški galeriji Likovnih umetnosti z naslovom Minljivost- Hommage Tisnikarju, iz Fabule pa tokrat o literarnem dogodku z omansko avtorico Džoho Alharti.

Az adás tartalma:

- Magyarország Lendvai Főkonzulátusa kihelyezett fogadóórákat tart;
- fotópályázat a külhoni magyarok részére;
- fizikoterápiás kezelés a lendvai Katasztrófavédelmi Központban;
- a dobronaki Bakonaki-tónál jelentősen megnőtt a látogatók száma;
- a Muraszombati Rendőrség Kutyás Egysége és rendőrkutyái.

Vsebina oddaje:

- izpostavljene pogovorne ure lendavskega Generalnega konzulata Madžarske;
- fotografski natečaj za zamejske Madžare;
- fizioterapija v Centru za zaščito in reševanje Lendava;
- znatno povečano število obiskovalcev Bukovniškega jezera;
- delovni psi iz policijske enote vodnikov službenih psov v Murski Soboti.

Koncert Mariborske Filharmonije s solisti. Vabljeni k ogledu!

Tokratni mariborski jutranji izbor prinaša nekaj nasvetov o zdravi prehrani, sprehod med krošnjami na Rogli, nekaj zanimivih znanstvenih eksperimentov, nekaj posebnih poudarkov požarne varnosti in glasbo raperja z imenom Tropski.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Aprilske pozebe. Nizke temperature so prizadele cvetoče sadno drevje tudi v Porabju.
„Železna zibeu”. Daljša pripoved Milivoja Mikija Roša je prežeta s čarovnijo.
Razstava o zgodovini industrije. V Monoštru je nekoč delovala vrsta tovarn.
Materinski dan. Na Madžarskem letos praznujemo matere 2. maja.

Po vrnitvi v Tokio Tokuzo na cesarskem dvoru izve, da na banketu ob ustoličenju novega cesarja pričakujejo kar dva tisoč gostov. Tuji dostojanstveniki bodo po jedilniku presojali stopnjo japonske omike, zato ga čaka zahtevna naloga. To ne mine brez zapletov, saj so navade na cesarskem dvoru vse kaj drugega kot v restavracijah.
Spet se naseli v gostilni Banzai – tam pa stanuje še nekdo iz njegove preteklosti …
Medtem Tokuzov jetični brat Šutaro čedalje bolj hira, in družina upa le, da bo doživel Tokuzov veliki trenutek.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Ekipa TV Slovenija- sttudio Maribor. Snemalec Robert Kranvogel in novinar Marjan Šrimpf, je obiskala mlado republiko Zahodno Samoo v Polineziji. Gre za dva malo večja vulkanska otoka, ki sta zanimiva predvsem za popotnike iz Severne Amerike in Avstralije. Samoa ponuja še neokrnjeno naravo, izjemne plaže in sorazmerno nizke cene. Nekoliko večje mesto je le prestolnica Apia, povsod drugod pa so le manjša naselja, kjer žive domačini podobno kot v plemenskih skupnostih, ki jim načeljuje »chif of the village«. Obiskovalci imajo na volje dva hotela visoke kategorije in več turističnih naselij na kolih tik ob obali. Včasih je tam bivanje lahko nevarno, saj je otok jeseni leta 2010 prizadel cunami in je takrat umrlo 1020 ljudi. Cunami so skupaj z našo ekipo pričakovali tudi 11. Marca 2011 po potresu na Japonskem, a na srečo kljub rdečemu alarmu v celotnem Pacifiku visokih valov takrat ni bilo. Tudi o tem in lepotah Samoe govori film naše mariborske ekipe.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Marko Lukić je bil vrhunski plezalec in alpinist, dokler ni splezal na vrh družinskega podjetja v Mariboru, kjer se je nekaj let moral najprej naučiti, kako ostati na vrhu. Kot član upravnega odbora Združenja Manager in Kluba slovenskih podjetnikov svoje izkušnje deli tudi z drugimi. Je član vladnega strokovnega sveta za debirokratizacijo, dobro delo v tujini pa je nazadnje njegovemu podjetju prineslo nagrado nemškega gospodarstva za leto 2020.
Vabimo vas, da si pogovor z Markom Lukićem ogledate v oddaji Dober večer v ponedeljek 10. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V prvih štirih mesecih letošnjega leta na statističnem uradu beležijo povišanje cen hrane, in sicer v povprečju za 1,2 odstotka. Najbolj sta se podražila sadje, dobre 3 odstotke, in zelenjava, za 6 odstotkov. Najbolj izstopa krompir, ki se je podražil za 8,6 odstotka. Kaj pa mednarodne cene hrane? Te so se aprila zvišale 11. mesec zapored in dosegle najvišjo raven od maja 2014, ugotavlja Organizacija ZN za prehrano in kmetijstvo. Na mesečni ravni se je najbolj podražil sladkor, po padcu v marcu se je znova podražilo tudi žito.

V času županskih mandatov Zorana Jankoviča in podžupana, arhitekta Janeza Koželja je Ljubljana dobila nov razvojni zagon. Po začasnem zastoju v obdobju finančne krize se zdi, da gradbena panoga v Ljubljani cveti. Na to namiguje aktualna realizacija predvsem projektov stanovanjske gradnje, za katere se zdi, da jih večino oglašujejo kot luksuzne. V katero smer gre razvoj Ljubljane, kaj Ljubljana še potrebuje, katere so bile napake, strojene v zadnjih letih? Na nekaj od teh vprašanj bomo poskušali odgovoriti v marčevski oddaji Podoba podobe.
Avtorica: Polona Balantič
Režiserka: Špela Kuclar

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov