Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 27. nov. 2021

TV Maribor • Sob, 27. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o tem, da si lahko v naših kinematografih ogledate kriminalno dramo z naslovom Hiša Gucci, tudi o slovenskem erotičnem filmu Maškarada, režiserja Boštjana Hladnika bomo govorili, minilo je namreč 50 let od njegovega nastanka.

Az adás tartalma:

- a szlovén kormány Mura-vidéki látogatása;
- Boštjan Koritnik szlovén közigazgatási miniszter Dobronakon;
- tárgyalások a dobronaki biogázerőmű újraindításáról;
- az MUN Szlovéniai Klubjának tevékenysége;
- Kar Antóny a konyhában;
- a Dobronaki Ifjak Szervezetének fotópályázata.

Vsebina oddaje:

- obisk slovenske vlade v Pomurju;
- Boštjan Koritnik, minister za javno upravo v Dobrovniku;
- pogajanja o ponovnem zagonu bioplinarne v Dobrovniku;
- dejavnosti MUN Slovenia Club;
- kuhinja Antónyja Kara;
- fotografski natečaj Društva mladih Dobrovnik.

En teden po smučarskih skakalcih sezono svetovnega pokala začenjajo tudi skakalke. Ta bo za Slovenke zelo zanimiva, saj bo Nika Križnar branila skupno zmago v svetovnem pokalu. Nižni Tagil bo tudi tekmovalke pričakal v zimski podobi, zato pričakujemo zanimivi tekmi. Neposredni prenos na drugem programu bo komentiral Miha Mišič.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

V oddaji Rojaki smo bili na obisku pri Štajerskih Slovencih v Gradcu, gostimo tudi ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu, odpravili pa smo se tudi v Barkovlje.

Satirična oddaja z moderatorjem Tadejem Tošem, v kateri bo podeljeno priznanje za naj izjavo leta po izboru širše javnosti. Za najboljšo izjavo, ki je v zadnjem letu bila objavljane v časniku Večer, se poteguje deset finalistov. Oddajo bodo s svojim nastopom popestrila znana imena slovenske estrade. Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Naša družba postaja vse bolj multikulturna. Razlogi, zaradi katerih so tujci izbrali ta podalpski košček zemlje za svojo domovino, so različni. Ostali so pri nas, živijo z nami in se prilagajajo. Bolj oni nam kot mi njim. To razumejo, a bi si kdaj pa kdaj želeli več širokosrčnosti. In tiste prvinske dobrote, naklonjenosti vsem, ki ne poznajo naše zgodovine in tradicije, ampak imajo svojo. Lahko jo opustijo, a je ne morejo in tudi ne smejo pozabiti. Tudi o tem bova govorili z zanimivo sogovornico Mary Ellen Ramasimanana Virtič.

Petelinu nekega jutra na glavo pade slamna bilka in misli, da je doživel potres. Požene se v beg in prestraši še druge živali. Skupaj prispejo do gozdne koče, kjer so okoli mize ob večerji zbrani razbojniki. Živali razbojnike prestrašijo in se do sitega najedo. Razbojniki pa pobegnejo v gozd in kdo ve, ali od takrat sploh še počnejo nedovoljene stvari.

V oddaji Obrazi naših rojakov gostimo vodjo oddelka slovenske knjižnice v Mestni knjižnici Ivan Goran Kovačić v Karlovcu, Vedrano Kovać Vrana.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Dvig plač zaposlenim v zdravstvu in socialnem varstvu bo v domovih za starejše vplival tudi na podražitev oskrbnin. Vladna večina v državnem zboru namreč ni podprla dopolnila k proračunu, s katerim bi bilo zagotovljenih manjkajočih 16 milijonov evrov letno za zvišanje plač zaposlenih v domovih. Ali bo izredna uskladitev cen oskrbe še letos ali pa bodo lahko počakali na marčevsko redno usklajevanje prihodnje leto, v domovih za zdaj ne vedo.

Podoba podobe je monotematska oddaja o vizualni kulturi v najširšem pomenu. Gre za predstavitve iz likovne umetnosti: slikarstva, kiparstva, arhitekture, oblikovanja, kot tudi za kulturno dediščino s tega področja.

Smučarske skakalke bodo po petkovem uvodu v sezono svetovnega pokala v soboto na skakalnici Štorklja v Nižnem Tagilu nastopile še enkrat. Sezona, ki se je začela prej kot običajno, bo za tekmovalke zelo naporna. A šport se razvija in slovenske skakalke spadajo med glavne promotorke tega športa. Tudi zato na vsaki tekmi merijo na najvišja mesta. Tudi tokrat bo tako. Ali jim bo uspelo, lahko spremljate v neposrednem prenosu. Reporter bo Miha Mišič.

Po sprinterskem uvodu v sezono svetovnega pokala je kot drugo dejanje uvodne turneje na sporedu tekma na razdalji. Dekleta bodo v bližini arktičnega kroga morala preteči 10 kilometrov v klasičnem koraku. Na startu bo večina najboljših, naš glavni adut pa zopet Lampičeva. V Ruki sicer v tovrstni disciplini še nikoli ni bila med najboljšo deseterico; če ji nedavna bolezen ni izpila preveč moči, bi lahko premagala tudi ta urok.

Po uvodnih preizkušnjah nove sezone svetovnega pokala v Nižnem Tagilu v Rusiji je večina skakalnih reprezentanc na tem prizorišču, v pravih zimskih razmerah, še nekaj dni trenirala. Nato so se s čarterskim letom preselili na sever Finske, v bližino polarnega kroga. Tu jih čaka prva od dveh tekem tega konca tedna na skakalnici z velikostjo 142 metrov. Ta se imenuje po hribu, na katerem stoji – Rukatunturi. Skakalci se pogosto na njej spopadajo z zahtevnimi vetrovnimi razmerami.

Na prvem veleslalomu nove sezone, oktobra v Söldnu, je zmagala Mikaela Shiffrin. Med dobitnicami točk so bile tudi tri Slovenke, najboljša na šestem mestu Meta Hrovat. Tudi tokrat pričakujemo dobre slovenske rezultate, naše smučarke so se od Söldna tako ali drugače že izkazale na drugih tekmah.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov