Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 8. feb. 2022

TV Maribor • Tor, 8. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Sedma sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Najboljši pevci osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili z odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder projekta postal resnični izziv za vse, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu drugega dela.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Na olimpijskih igrah se bo kmalu začel nov tekmovalni dan, zadnja večerna oddaja pa je priložnost za napoved glavnih dogodkov prihajajočega dne. Prav tako bodo v njej prostor dobili ostali športni dogodki, ki niso povezani z igrami v Pekingu.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Zaradi pandemije so tudi letošnji dnevi odprtih vrat na šolah večinoma potekali v virtualni obliki. Do vpisovanja za šolsko leto 2022/23 pa izobraževalne ustanove vabijo na osebne pogovore. To velja tudi za Slovensko gimnazijo in Dvojezično zvezno trgovsko akademijo v Celovcu ter Višjo šolo za gospodarske poklice Št. Peter.
Kljub okoliščinam je zanimanja za glasbeni pouk na Glasbeni šoli dežele Koroške zelo veliko. Ob skorajšnjem koncu prvega polletja koncertov sicer tudi letos ne bo, veselje do igranja glasbil pa pri učenkah in učencih ostaja nespremenjeno.
Nužej Tolmaier, predsednik Narodopisnega društva Urban Jarnik in dolgoletni tajnik Krščanske kulturne zveze, je za svoje dragoceno delo na kulturnem in narodopisnem področju ter za osebna prizadevanja za vsestranski kulturni razvoj med koroškimi Slovenci prejel 43. Tischlerjevo nagrado.
V Tinjah so se s tradicionalno prireditvijo ob slovenskem kulturnem prazniku spomnili največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Zaradi varnostnih predpisov in drugih okoliščin pa je bila prireditev izvedena na hibriden način.
Internet: http://slovenci.orf.at

Majhna in ošabna žaba Greta ni zadovoljna s svojo rodno mlako, ker v njej 'ne pride do izraza'. Tako se odpravi na pot, na kateri se srečuje z nevarnostmi in spoznava najrazličnejša bitja, ki včasih pomagajo njej, drugič pa ona njim. Po kopici zapletov najde svoje domovanje v podzemni jami. Pot pa ni samo napeta in zanimiva pustolovščina, pač pa tudi priložnost za Greto in nas, da spoznamo nekaj zelo koristnih resnic: Greta lahko najde srečo samo tako, da se tudi sama spremeni – dozori in ugotovi, da mora koristiti drugim.

Od obale do zlata. Vabljeni k ogledu.

V času zimskih olimpijskih iger smo pripravili izbor nekaterih najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

V oddaji Potepanja/Barangolások si lahko ogledate življenje madžarske narodnosti in drugih narodnih skupnosti v Evropi in po svetu, predstavljamo pa tudi Bisere Madžarske in potepanja po dvojezičnih vaseh v Prekmurju.
A Barangolások című adásban elsősorban a magyar, de más európai és azon kívüli nemzeti közösségek életét kívánjuk megjeleníteni. Keretében vetítjük le a Magyarország gyöngyszemei sorozat adásait és a muravidéki magyarlakta településekről szóló „faluriportjainkat”.

Fiamme nere, italijanski prevod romana Črni obroč tržaškega pisatelja in pesnika Marija Čuka so uvrstili med 11 finalistov, nominiranih za italijansko književno nagrado Nabokov, poimenovano po pisatelju Vladimirju Nabokovu. Knjigo, ki je izšla pri tržaški založbi Mladika, je v italijanščino prevedla Martina Clerici. Roman je strokovno žirijo v Apuliji med več 100 romani prepričal s svojo pripovedno in vsebinsko prodornostjo. V studiu se nam je pridružil avtor tega prvega romanskenega opisa o Narodnem domu Marij Čuk.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
On- mednarodno priznani trener jadranja iz Slovenije, ona- Avstrijka, živeča med vršaci, v krajih, znanih po zimskih športih, in vendar prav tako močno vpeta v jadranje. Oba živita svetovljansko, razgibano življenje, zato sta se odločila, da za toplejši del leta sidro vržeta na naši Obali. Na sanjski lokaciji je tako zrastla njuna sanjska kopenska barka.
Čeprav med našimi obiski hiš in stanovanj po Sloveniji vidimo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega prostora iztisniti čim več, smo bili navdušeni nad »garsonjerco«, kot svoje stanovanje imenuje lastnica. Del starejše hiše v Ljubljani je uredila popolnoma po svojih zamislih in okusu.
Marsikdo se bo gotovo strinjal z mislijo, da je najlepši dodatek v domu – rastlina. Pri čemer je beseda »dodatek« močno v navednicah, saj gre vendar za živa bitja, ki nam skrb in ljubezen vračajo s tiho prisotnostjo, stanovitnostjo ter nemo lepoto. Sploh pa beseda dodatek ni več na mestu, ko gre za stanovanje mladega para. Pri njima je namreč v taki številčni premoči, da sta skorajda že lastnika sostanovalca rastlin.

Vabljeni k ogledu.

Epidemija koronavirusne bolezni že skoraj dve leti hromi tudi kulturo, saj onemogoča normalno delovanje kulturnih ustvarjalcev, ter preprečuje izvedbo kulturnih dogodkov in prireditev. Tako so bili tudi organizatorji ptujskega Kurentovanja, največje etnografska prireditve pri nas, prisiljeni dogajanje znova močno okrniti in ga preseliti v virtualni svet. Bo to pustilo posledice pri razvoju kurentovanja in tudi prepoznavnosti ptujskega turizma?

Fižolček, ogelček in slamica skupaj zbežijo iz hiše potem, ko klepetava gospodinja kar s slamo zakuri ogenj, da bi voda, v kateri se kuha fižol, čim prej zavrela.
A kaj, ko se v hitenju rada pripeti nezgoda ... In res se zgodi, da tudi fižolčku poči trebušček ...

Kakaduduja moti, če je kdo po polžje počasen. Ampak kaj se zgodi, če se polžku začne muditi? To dobro vedo otroci, ki bodo naslednjo soboto skupaj s Pepetom prepevali polžjo pesmico. Tudi v rubriki Mali spretni prstki polžev ne bo manjkalo. Njihova ljubkost bo prevzela celo neustrašnega lisjaka Foksnerja.

Slavni pop zvezdnik se le težko izogne oboževalcem, zato Mandiju in Pipiju predlaga, da bi ga varovala. Prijatelja se veselita nove naloge, vendar kmalu odkrijeta, da težava niso vsiljivi oboževalci.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Epidemija koronavirusne bolezni že skoraj dve leti hromi tudi kulturo, saj onemogoča normalno delovanje kulturnih ustvarjalcev, ter preprečuje izvedbo kulturnih dogodkov in prireditev. Tako so bili tudi organizatorji ptujskega Kurentovanja, največje etnografska prireditve pri nas, prisiljeni dogajanje znova močno okrniti in ga preseliti v virtualni svet. Bo to pustilo posledice pri razvoju kurentovanja in tudi prepoznavnosti ptujskega turizma?

V oddaji Potepanja/Barangolások si lahko ogledate življenje madžarske narodnosti in drugih narodnih skupnosti v Evropi in po svetu, predstavljamo pa tudi Bisere Madžarske in potepanja po dvojezičnih vaseh v Prekmurju.
A Barangolások című adásban elsősorban a magyar, de más európai és azon kívüli nemzeti közösségek életét kívánjuk megjeleníteni. Keretében vetítjük le a Magyarország gyöngyszemei sorozat adásait és a muravidéki magyarlakta településekről szóló „faluriportjainkat”.

V oddaji Portreti Prešernovih nagrajencev predstavljamo dobitnike najvišjih državnih priznanj na področju kulture. Prešernovi nagradi za življenjsko delo sta prejela klasični filolog in prevajalec Kajetan Gantar ter muzikolog in dirigent Mirko Cuderman. Akademik prof. dr. Kajetan Gantar je zaslužen za neprecenljiv prispevek k slovenskemu poznavanju antične književnosti in filozofije. Dr. Mirko Cuderman je temeljno zaznamoval slovensko zborovsko glasbo zadnjih desetletij. Nagrade Prešernovega sklada prejmejo pesnica in pisateljica Anja Štefan za literarno ustvarjalnost, dramska igralka Jette Ostan Vejrup za več vlog, skladatelj Damijan Močnik za opus vokalne in vokalno-instrumentalne glasbe, sopranistka Andreja Zakonjšek Krt za vlogi v Simonu Boccanegri in Faustu, slikar Dušan Kirbiš za razstavo O izvoru podob v Galeriji mesta Ptuj ter režiserka Špela Čadež za animirani film Steakhouse. Oddajo so pripravili novinarji Uredništva oddaj o kulturi pod režijsko taktirko Alme Lapajne in Aljaža Bastiča.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov