Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 16. maj. 2022

TV Maribor • Pon, 16. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Belokranjski obzornik pripoveduje o dogajanju in življenju na sončni strani Gorjancev. To je v treh občinah – Metliki, Črnomlju in Semiču – še kako pestro in raznoliko: od bogatega kulturnega izročila, kmetijstva, naravne in kulturne dediščine, ki jih skozi različne dogodke z živo sliko zapiše tudi oddaja Belokranjski obzornik. V njej ne manjka raznolikih vsebin o praktično vsem, kar se dogaja v Beli krajini.

Vabljeni k ogledu.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo bo Monika Tavčar postavila V Središče, vam še pred osmo svetujemo glede različnih tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, za vse ljubitelje rastlin pa je poskrbljeno v rubriki Na pomoč, vrtnar. Da bi vsakdanje življenje okoli nas še bolje razumeli, se v (Ne)znanem lotevamo raziskovanja preprostih, a pomembnih mitov in resnic. Ob koncu oddaje vam ponudimo še idejo za vaš dom in vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Sodobni umetnik Marko Lipuš je za kapelsko pasažo oblikoval Spominsko uro. V njej so omenjene vse žrtve iz občine, ne samo v številkah, ampak ura pokaže vsakega posameznika. Zgodovinarka Brigitte Entner je avtorica knjige Ko so na posest prišle policijske enote v spomin na slovenske žrtve nacističnega preganjanja iz občine Železna Kapla - Bela.
V Muzeju Wernerja Berga v Pliberku sta na ogled dve razstavi. Mestna občina se poklanja umetnici svetovnega slovesa Kiki Kogelnik ob 25. obletnici njene smrti z biografsko razstavo. Življenjepis pa je tudi rdeča nit razstave Werner Berg: Kronologija, ki prikazuje, kako se je skozi leta razvijala in spreminjala Bergova likovna govorica.
Otroška gledališka skupina Katoliškega kulturnega društva Vogrče in okolica je pripravila pravljico Teje Kovše za otroke od 3. leta, ki pripoveduje o tem, kako so princesko rešili slabih sanj.
V Globasnici so z dobrodelnim koncertom Dua Sonoma in bazarjem umetnin, ki jih je z udeleženci ustvarjalne delavnice Florian dobrodelne ustanove Caritas izdelala umetnica Nežika Novak, zbirali sredstva za pomoč Ukrajini. Obenem so s tem dogodkom sklenili letošnji niz prireditev v sklopu Globaških kulturnih dnevov.
http://slovenci.orf.at

Šesta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci dvanajstih osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Sirota deklica hodi skozi gozd, kjer jo neke noči nagovori gozdni duh. Vodi jo na goro, na kateri prebiva krokar. Ta je nanjo čakal dolga leta, da bi se skupaj odpravila po svetu in ljudem pripovedovala o ljubezni in sočutju ter spoštovanju do planeta.

Ana ni še nič zrasla od včeraj. Niti za milimeter ne. Glas gozda jo tolaži, da je ravno prav velika. Zakaj se potem z Mihom počutita kot palčka? Če bi bila prava palčka, bi nosila manjša oblačila in jedla zelo majhne koščke kruha. Živela bi v duplini. Mogoče sta pa velikana? Mogoče. Ena, dve, tri, v Čudogozd se nam mudi!

Kaj je raj? In kje ga najdemo? Gaja in Tina sta prepričani, da se njun raj nahaja v Čudogozdu. Tam se lahko igrata, čarata, plešeta, praznujeta. Je Čudogozd samo njun? Ne, saj ga obiskujeta tudi Eva in Jure. Ampak Gaja in Tina nočeta njune družbe. Prav tako Eva in Jure nista navdušena nad srečanjem z Gajo in Tino. Ker prepir vse pokvari, raj začne izginjati … Kako ga bodo otroci rešili?

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Mestnem gledališču ljubljanskem smo si ogledali premiero predstave Junakinje, ki jo je po besedilu sodobnih britanskih dramatičark režiral Aleksandar Popovski, v Cankarjevem domu pa smo bili na premieri digitalno restavriranega filma Hudodelci režiserja Francija Slaka iz leta 1987. Predstavili bomo uniformo cesarja Franca Jožefa I., del razstave Znameniti Slovenci in njihova odlikovanja, ki bo v Narodnem muzeju Slovenije na ogled oktobra in pripravili prispevek pred koncertom ob obletnici ustanovitve Radia Študent.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Nada Šabec je profesorica lingvistike, dvakratna prejemnica Fulbrightove štipendije. Prvič jo je prejela za magistrski študij na Univerzi Pennsilvanija, in drugič za podoktorski študij in raziskave na Univerzi Georgetown v Washingtonu. Bila je gostujoča predavateljica na številnih evropskih in ameriških univerzah, njeno življenjsko delo pa je raziskovanje identitet Slovencev v Severni Ameriki.
Vabimo vas, da si pogovor z dr. Nado Šabec v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 16. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.
Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Sodobni umetnik Marko Lipuš je za kapelsko pasažo oblikoval Spominsko uro. V njej so omenjene vse žrtve iz občine, ne samo v številkah, ampak ura pokaže vsakega posameznika. Zgodovinarka Brigitte Entner je avtorica knjige Ko so na posest prišle policijske enote v spomin na slovenske žrtve nacističnega preganjanja iz občine Železna Kapla - Bela.
V Muzeju Wernerja Berga v Pliberku sta na ogled dve razstavi. Mestna občina se poklanja umetnici svetovnega slovesa Kiki Kogelnik ob 25. obletnici njene smrti z biografsko razstavo. Življenjepis pa je tudi rdeča nit razstave Werner Berg: Kronologija, ki prikazuje, kako se je skozi leta razvijala in spreminjala Bergova likovna govorica.
Otroška gledališka skupina Katoliškega kulturnega društva Vogrče in okolica je pripravila pravljico Teje Kovše za otroke od 3. leta, ki pripoveduje o tem, kako so princesko rešili slabih sanj.
V Globasnici so z dobrodelnim koncertom Dua Sonoma in bazarjem umetnin, ki jih je z udeleženci ustvarjalne delavnice Florian dobrodelne ustanove Caritas izdelala umetnica Nežika Novak, zbirali sredstva za pomoč Ukrajini. Obenem so s tem dogodkom sklenili letošnji niz prireditev v sklopu Globaških kulturnih dnevov.
http://slovenci.orf.at

Zofija Demšar z Rudna pod Dražgošami v Selški dolini se pri 92 letih odlično spomni preteklih časov.

Rodila se je v bližnjih Kališčah, na hribovski kmetiji pri Žvanovih. Po nemški okupaciji je morala hoditi v nemško šolo, kjer je naenkrat vse potekalo v tujem jeziku. Nemcev niso marali, posebej pa se je razvedelo o njihovi okrutnosti, ko so po partizanskem umiku pokončali številne Dražgošane, tudi njenega strica. Zofija se spomni streljanja in občutka groze, ko je trajal spopad v Dražgošah, le dober streljaj čez hrib od njihove vasi. Kasneje, leta 1945, so bili na njihovem domu domobranci, ko so partizani hišo razstrelili in so domači le po čudežu ostali živi v razrušeni domačiji. Postali so begunci in tudi močno zaznamovani posebej po vojni, ker niso bili na komunistični strani. »Molili smo in jokali, nič drugega, morali smo preživeti …« se spomni Zofija. Kot pogosto pri slovenskih družinah pa je bil en brat pri partizanih, vendar ni mogel kaj dosti pomagati preganjani družini. Po vojni so tolkli revščino, ki jo je še poglabljala obvezna oddaja kmečkih pridelkov. Mož Alojz je bil z Rudna, mobiliziran je bil v nemško vojsko in tam pisal dnevniške zapiske, ki jih med pričevanjem tudi predstavimo. Zofija iskreno pove o dobrem odnosu z možem, ki ga zelo pogreša, o premagovanju hudih preizkušenj, pa o otrocih z družinami, na katere je zelo ponosna. Pričevanju se pridruži sin Tomaž, ki ima doma mizarsko obrt in je zelo dejaven v kraju in širši okolici. Skupaj z njim pogledamo družinske fotografije, kasneje pa se sprehodimo do partizanskega spomenika v Dražgošah, kjer Tomaž obudi hudomušen mladostni spomin na otvoritev spomenika, ko je prišel sam jugoslovanski diktator Tito, on pa je kot pionirček stal v prvi vrsti …

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov