Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 16. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 16. maj.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo bo Monika Tavčar postavila V Središče, vam še pred osmo svetujemo glede različnih tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, za vse ljubitelje rastlin pa je poskrbljeno v rubriki Na pomoč, vrtnar. Da bi vsakdanje življenje okoli nas še bolje razumeli, se v (Ne)znanem lotevamo raziskovanja preprostih, a pomembnih mitov in resnic. Ob koncu oddaje vam ponudimo še idejo za vaš dom in vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Stanovanjsko krizo občutijo vsi, ki morajo stanovanje najemati oziroma si ga ne morejo privoščiti. To se najbolje vidi v Ljubljani, kjer so cene nepremičnin astronomske. Posebej pa so na stanovanjskem trgu ranljive gibalno ovirane osebe, ki potrebujejo prilagojena stanovanja. V tokratni oddaji vam predstavljamo, kako sta gibalno ovirani osebi rešili svoj stanovanjski problem, kako se s tem spoprijemajo študenti in kako pri tem pomaga Javni stanovanjski sklad MOL-a. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 14. maja, ob predvidoma 14.40 na prvem programu Televizije Slovenija.

Na zadnji uradni dan letošnje subvenscijske kampanje smo obiskali KGZ v Mariboru. Visoka letna stopnja inflacije postaja vse resnejša težava tudi v kmetijstvu. Stanje na terenu nam je približal predsednik Sindikata kmetov Slovenije, Anton Medved. O vse večjih nesorazmerjih znotraj prehranske verige smo se pogovarjali s predsednikom KGZS, Romanom Žvegličem. Dr. Črtomir Rozman s FKBV v Mariboru je analiziral gospodarsko krizo ter ocenil prihodnost kmetijstva in prehransko varnost v Sloveniji. Obiskali smo tudi pridelovalce jagod v Podravju. Oddajo zaokrožamo z vabilom na 33. festival Dobrote slovenskih kmetij.

Vsako soboto slavimo lepote življenja; odstiramo trende, modo, kulturo bivanja in oblačenja, estetiko, dizajn ter drobne trenutke za veliko zadovoljstva. Svetujemo za vašo osebnostno rast, s pozitivno psihologijo in holističnimi pristopi nahranimo dušo in telo. Vaši gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.
Sobotna oddaja prinaša nasvete o lepoti, estetiki, modi, avtomobilizmu in življenjskem slogu in tudi ta ne bo izjema. Čakamo vas z modnimi namigi za posebne priložnosti, pomagamo vam tudi izbrati pravi nakit. Stomatologinja svetuje za vaš bel nasmeh, spoznate tudi restavratorko pohištva in restavratorja avtomobilov.

Franziska po naključju sliši za Christophovo in Lindino mračno skrivnost, a ne ve, ali naj pove Timu. Ko se sooči s Christophom, jo ta postavi pred težko odločitev. Bela se vrne, da bi z Andréjevo pomočjo spet osvojil Monino srce. Toda zaradi nesporazuma Jessica misli, da se je vrnil zaradi nje. Paula čaka izpit za fizioterapevta, zato na Lucy vadi masažne prijeme. Toda njo to postavi v čustveno težak položaj. Alfons je vesel, da je njegova skleda pristala v Lindini kavarni, a si ne želi pozornosti. Hildegard pa kar poka od ponosa in Lindi pove, kdo je avtor.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
v glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo pred polno dvorano Stožice odigrali drugo polfinalno tekmo lige ABA. Njihovi nasprotniki, košarkarji Crvene zvezde, so pred dnevi v Beogradu zmagali prepričljivo. A Ljubljančani vedo, da so delali napake v obrambi, prav tako bodo morali vzpostaviti ravnovesje v skoku in le tako lahko presenetijo sicer favorizirane goste. Pomembno srečanje boste lahko spremljali na Televiziji Slovenija, komentator bo Miha Mišič.

Letošnje svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu gosti Finska. Napete tekme bomo spremljali v dvoranah v Tampereju in Helsinkih. Hokejska vročica na Finskem je na vrhuncu, saj je njihova reprezentanca na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinski naslov prvakov. Na prvenstvu zaradi izključitve ne bo izbranih vrst Rusije in Belorusije. Ti dve reprezentanci sta zamenjali Avstrija in Francija. V primerjavi z olimpijskim turnirjem bomo tokrat spremljali lepo število hokejistov iz najmočnejše lige na svetu, lige NHL. Naslov prvakov branijo Kanadčani. Odločitev o tokratnem prvaku pa bo padla v finalu 29. maja.

V tretjem delu Sam Neill na vzhodni obali Avstralije sledi kapitanu Cooku, ki ga aborigini konec 18. stoletja niso sprejeli z zanimanjem kot prej novozelandski staroselci. Njihovo navidezno ravnodušje do evropskih raziskovalcev so si ti narobe razlagali in Avstralijo razglasili za nikogaršnje ozemlje. V resnici je bila celina že tisočletja naseljena z ljudstvi, ki so obdelovala zemljo in imela razvito svojo značilno kulturo. Eno od njih je o Cookovem prihodu celo spesnilo pesem, ki se je ohranila vse do danes.

PACIFIC WITH SAM NEILL / Avstralija / 2018

Medex je ena redkih blagovnih znamk, ki je še v slovenski lasti. Podjetje je bilo ob ustanovitvi pred skoraj 70 leti le trgovsko podjetje, specializirano za izvoz medu. Z ustanovitvijo enega prvih laboratorijev v Evropi leta 1963 pa so postali pionirji apiterapije na tem območju in sledil je stalen razvoj. Danes je družinsko podjetje z 80 redno zaposlenimi, v katero je vključena že tretja generacija, eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov in drugih naravnih proizvodov. Večina izdelkov je plod lastnega razvoja; za prenovo laboratorija, gradnjo skladišča in druge naložbe so v zadnjih letih namenili skoraj 8 milijonov evrov. Izvažajo v več kot 20 držav, pomembnejši trgi so, poleg držav bivše Jugoslavije in Evropske unije, države Bližnjega vzhoda in Azije.

Marko je star 40 let in še vedno živi s svojo mamo. Njegovo življenje je ustaljeno med službo in domom. Sodelavka Ajda se mu poizkuša približati, a neuspešno. Marko se vedno vrača k mami, brez katere ne zna. In ko se že zdi, da se od mame ne bo nikoli ločil, mama vzame stvari v svoje roke. Bo Marko končno odrastel? Film govori o tistih pripadnikih današnje generacije, ki se nikakor ne morejo osamosvojiti, zaživeti na svoje.
Režija: Mina Bergant

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov