Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 3. jun. 2022

TV Maribor • Pet, 3. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Bili smo na festivalu Kino Otok, ki se je včeraj začel v Izoli. Pogovarjali smo se s srbskim sodnikom in pisateljem Miodragom Majićem, ki so ga, ob izidu prevoda njegove knjige Otroci zla, gostili pri Mladinski knjigi. Pokukali smo v zakulisje festivala Godibodi, ki se na Ljubljanskem gradu začne nocoj. Bili pa smo tudi na zaključni modni reviji študentov oblikovanja tekstilij in oblačil NTF Univerze v Ljubljani, ki so jo sinoči pripravili v Botaničnem vrtu.

A Súlypont című adásban nemzetiségi témákról beszélgetünk dr. Székely András Bertalan művelődésszociológussal és nemzetiségkutatóval.

V oddaji Težišče se bomo s sociologom kulture in raziskovalcem narodnih manjšin dr. Andrásem Bertalanom Székelyjem pogovarjali o narodnostnih temah.

V Tarči, dan po potrditvi nove vlade, soočenje novih in starih ministrov. O kadrovskih rešitvah na ministrstvih, zakulisnem dogovarjanju za zamenjavo kadrov na najvplivnejših položajih v državi … Kdo bo moral oditi in kdo še ne? Pa tudi o naporni jeseni, ki prinaša še večjo draginjo in prvo streznitev glede koalicijskih načrtov.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dolenjski obzornik utripa življenje Dolenjske, njenih dolin in gričev v objemu dolenjskih rek in potokov. V njej so skozi različne prispevke predstavljeni raznovrstni dogodki, delo različnih društev in posameznikov ter lokalne posebnosti v dolenjskih občinah.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Az adás tartalma:

- nagy károkat okozott a jégeső a Muravidéken;
- Muravidéki nemzeti értékek gyermekszemmel;
- méhlegelőt alakítanak ki Lentiben;
- kovászos kenyér sütése Domonkosfán;
- a Lendvai Kétnyelvű Középiskola Filmestje.

Vsebina oddaje:

- toča v Pomurju povzročila veliko škodo;
- Prekmurski narodni zakladi skozi otroške oči;
- ureditev gredice z medovitimi rastlinami v Lentiju;
- peka kvašenega kruha v Domanjševcih;
- Filmski večer Dvojezične srednje šole Lendava.

V Oplotnici smo posneli 4. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek. Vabljeni k ogledu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Od nekdaj je na tem svetu tako, da mačke lovijo miši, čeprav so se nekoč miši zbrale, da bi se enkrat za vselej rešile mačje nevarnosti tako, da bi mački okoli vratu obesile zvonček.

Iz Čudogozda poletimo v vesolje! Ste za? Eva in Jure že gradita raketo. Želita si obiskati luno in morda, če bo sreča mila, srečati kakšnega marsovca. No, Jure se srečanja veseli malo manj kot nagajiva Eva. Je pa poskrbel, da v njunem nahrbtniku ne manjkajo sendviči … Za vsak slučaj.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o včerajšnji premieri na Peklenskem dvorišču Križank, kjer so uprizorili dramo Penelopiada kanadske avtorice Margaret Atwood v režiji Livije Pandur, obiskali smo tudi gradbišče novega Muzeja sodobne umetnosti, ki nastaja na Bledu, končan naj bi bil do leta 2024.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pedro Jordao (39) je natakar v odlični restavraciji v Ponta Delgadi. Pred petimi leti je zaradi krčenja optičnega živca izgubil 90 % vida. Tako je izgubil tudi kakovost življenja, saj ni mogel več šofirati. A se ni vdal. Zdaj mora delati trikrat hitreje kot kolegi, da bi obdržal službo. Vso moč in voljo najde v veri v Boga in v treh otrocih, ki jih mora preživljati.

Lurdes Baptista (52) je bila prva ribička na otoku Sao Miguel. Ladjo, ki jo je zgradila z družino, je izgubila v brodolomu. Ladja ji je bila kot hči in smisel življenja. Ne zdi se ji več vredno živeti, saj čuti, da je njeno življenje uničeno. Morda ji bo zavetnica voda Iemanja, kateri je popolnoma vdana, pomagala sprejeti novo ladjo in živeti naprej.

Alfredo Molina (45) se je rodil v Havani na Kubi, ki velja za zibelko latinskoameriških glasbenikov. Na Azore je prišel, da bi delal kot bobnar v nočnem klubu v Ponta Delgadi. Ko je prišla kriza in se je nočno življenje umirilo, je večina njegovih prijateljev zapustila otok. Alfredo, ki je bil poročen z domačinko in s katero imata hčerko, pa si je poiskal navadno službo. Medtem, ko je skrbel za družino, ki mu pomeni največ na svetu, je glasba postala njegov konjiček. Po nekaj viharnih letih zakona, ko sta pomagala sorodnikom in pozabila nase kot par, se je žena odselila in Alfredo je zapadel v depresijo. Ko si je našel drugo dekle, je žena spoznala, da je prav on moški njenega življenja. Alfredo bo poskusil rešiti zakon, a se boji, da bo spet trpel.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje

Leta 2015 sta Jan in Monica Kjosavik prodala hišo v najboljšem zahodnem okolišu Kristiansanda na Norveškem, se preselila v središče mesta in odprla dom za begunce z vsega sveta.
Jan je duhovnik, Monica pa dela kot administratorka v lokalni binkoštni cerkvi. Skupnost vernikov je imela v lasti staro leseno hišo v središču Kristiansand, ki pa je bila potrebna obnove. Na pobudo Jana in Monice so jo preuredili.
S podporo lokalnih oblasti je par v začetku leta 2016 v njej odprl dom za begunce in ga poimenoval Shelter (Zatočišče). Hišo sestavlja sedem velikih ločenih stanovanj in nekaj skupnih površin – kuhinja, jedilnica, dnevna soba in telovadnica. Vsa stanovanja so zasedena in hiša je polna ljudi z vseh koncev sveta. Prišli so iz Iraka, Afganistana, Eritreje in Sirije.
Spoznali bomo družino Kjosavik, Rabea, ki je v bombnem napadu v Siriji izgubil ženo in dva otroka, ter njegovega sina Kaisa, Raedo, ki je iz Sirije po treh letih v zaporih ušla prek Libanona, in družino Aldibo, ki je prav tako pobegnila iz Sirije. Spremljali jih bomo pri izzivih novega življenja in odnosih, ki se razvijajo med njimi.

Po literarni predlogi Znanje Franceta Bevka.
Ela sedi v kupeju, v katerem je tudi mlad študent. Ela gleda skozi okno in razmišlja, ko vstopi skrivnostni mož in začne kaditi. Gledata se, Eli se zdi znan. Predstavita se, ime mu je Ivan. Očitno je, da je Ivan Eli všeč, tudi ona je všeč njemu. Študent zapusti kupe. Ela povabi Ivana na svojo stran, tako nekaj časa tiho sedita. Vlak zapelje v predor, se bosta v njem zbližala ali ne?
Režija: Peter Bizjak

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- nagy károkat okozott a jégeső a Muravidéken;
- Muravidéki nemzeti értékek gyermekszemmel;
- méhlegelőt alakítanak ki Lentiben;
- kovászos kenyér sütése Domonkosfán;
- a Lendvai Kétnyelvű Középiskola Filmestje.

Vsebina oddaje:

- toča v Pomurju povzročila veliko škodo;
- Prekmurski narodni zakladi skozi otroške oči;
- ureditev gredice z medovitimi rastlinami v Lentiju;
- peka kvašenega kruha v Domanjševcih;
- Filmski večer Dvojezične srednje šole Lendava.

Vabljeni k ogledu koncerta znane slovenske zasedbe New Swing Quartet.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov