Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 3. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Pet, 3. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Mikro- in nanoplastika je povsod okoli nas. Našli so jo v najbolj odročnih krajih sveta, v živalih, sadju, zelenjavi, pitni vodi. Zato ne preseneča, da je tudi v človeškem telesu. Raziskovalci so že pred časom odkrili mikroplastiko v človeškem blatu in placenti, pred kratkim pa so jo prvič odkrili tudi globoko v pljučih in krvi.
Ena izmed raziskav je pokazala, da vsak teden zaužijemo kar 5 g plastike, kar je enako, kot če bi pojedli bančno kartico. Kakšen je vpliv mikro- in nanoplastike na človeka?

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
Danes je čas za lažjo hrano. Pepelnična sreda je dan, ko se v vseh domovih in menzah jedo ribe. Namesto pohanega osliča in klasične krompirjeve solate bomo spekli lososov file v hrustljavi skorjici in mu dodali zimsko, svežo različico krompirjeve solate. Pa še za četrtkovo malico v službi bomo poskrbeli! Iz ostankov kuhanega krompirja in pečene ribe bomo naredili slastne polpete za v sendvič.

Mile se, kot že velikokrat, ponovno spre z očetom Borom. Oče poskuša sina ujeti in ga prav po moško premikastiti. Boro pa pri svojih vzgojnih poskusih nesrečno pade in se udari v glavo. Mile se ves prestrašen zateče k Anji, ki mu svetuje, naj se z očetom resno pogovori. Miletu se zdi popolnoma nemogoče, da bi se v njegovi družini resno pogovarjali. Tega vendar niso še nikoli počeli. Če pride s tako neumno idejo k očetu, bo Boro mislil, da se iz njega norčuje. Z njim bo hotel ponovno in še huje obračunati. Anja pa le najde način, da Mileta pregovori v pogovor...

V Tarči, dan po potrditvi nove vlade, soočenje novih in starih ministrov. O kadrovskih rešitvah na ministrstvih, zakulisnem dogovarjanju za zamenjavo kadrov na najvplivnejših položajih v državi … Kdo bo moral oditi in kdo še ne? Pa tudi o naporni jeseni, ki prinaša še večjo draginjo in prvo streznitev glede koalicijskih načrtov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Britanska kraljica Elizabeta II. je na prestolu že sedem desetletij. Dokumentarna oddaja analizira odnos med kraljico in njenimi štirinajstimi premierji – od Winstona Churchilla, ki ga je mlada kraljica navdušila, do zapletenega odnosa z Margareth Thatcher in vihravim zagovornikom brexita, Borisom Johnsonom. Čeprav britanska monarhinja nima neposredne politične moči, se je moral še vsak premier z Downing Streeta vsak teden odpraviti h kraljici na avdienco v Buckinghamsko palačo. V dolgih letih Elizabetine vladavine se je v Veliki Britaniji marsikaj spremenilo, tudi vlade prihajajo in odhajajo, a kraljica ostaja.

THE QUEEN AND HER PRIME MINISTERS / Nemčija / 2022 / Režija: Katharina Wolff, Larissa Klinker

Razvoj tehnologij za umetne organe in umetno inteligenco za lajšanje življenja ranljivih skupin je v zadnjih letih neverjeten. Osebam z izgubo sluha je od nedavnega na voljo nova revolucionarna operacija s t. i. vsadkom OSIA. Omogoča bistveno višje ojačitve kot vse primerljive naprave doslej. Hrvaška podjetnika sta gluho skupnost razveselila s prototipom pametnih očal za gluhe. Kako delujejo, kdaj bodo na voljo in koliko bo zanje treba odšteti, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 28. 5. ob 14.40.

Az adás tartalma:

- nagy károkat okozott a jégeső a Muravidéken;
- Muravidéki nemzeti értékek gyermekszemmel;
- méhlegelőt alakítanak ki Lentiben;
- kovászos kenyér sütése Domonkosfán;
- a Lendvai Kétnyelvű Középiskola Filmestje.

Vsebina oddaje:

- toča v Pomurju povzročila veliko škodo;
- Prekmurski narodni zakladi skozi otroške oči;
- ureditev gredice z medovitimi rastlinami v Lentiju;
- peka kvašenega kruha v Domanjševcih;
- Filmski večer Dvojezične srednje šole Lendava.

Živa, Vid in Toni bi šli radi na vijugast kraj, a pot jim zapre veliki dinozaver Jan. Uči jih svojega plesa in jih ne pusti naprej, ker je prevelik, da bi se lahko podal med vijuge.

Berti je medved, ki se boji teme. Hana ga seznani s kresničko Ferdijem, ki ponoči ne spi.

Mili in Moli na vrtu najdeta jajce in ugibata, kaj se skriva v njem. Skrbita zanj in iz jajca se izvali majhen racak. Kljunček se naveže na Ladko, ker misli, da je njegova mamica. Mili in Moli učita Kljunčka, kako postati pravi racak. Ko Kljunček odrase, ga poskušata dekleti spustiti v naravo. Kljunček jima poplača s tem, da jim pripelje pokazati svoje mladičke.

Matija živi v Zagorju ob Savi. Pove nam, kako se pozdravljamo in nam predstavi svojo družino. Poleg šole ima rad nogomet, karate in skuha svojo najljubšo jed. To je grenadir, hrana rudarjev, ki so nekoč kopali premog.

V prvem poletnem Infodromu smo zbrali nekaj informacij, ki vam lahko pridejo prav na različnih področjih življenja. Izvedeli boste, kako vaši vrstniki razmišljajo o svojih težavah in izzivih. Podrobno pod lupo razlagamo, kaj je to inflacija, da boste lažje razumeli, zakaj so cene v trgovinah vedno višje. O materinščini so spregovorili mladi, ki prihajajo iz drugih držav, a se šolajo pri nas, gotovo pa jim pri učenju slovenščine lahko pomaga spletna stran Franček.si. V prispevku mladi iz OŠ Polzela razložijo še, zakaj je spletni slovar uporaben za vse šolarje. Zanimalo nas je tudi, kako so se zmenki zaradi koronarazmer spremenili, od igralcev v filmu Vesolje med nami pa smo izvedeli, kako lahko pridemo do prve filmske vloge.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sladkorna bolezen velja za pandemično, saj število bolnikov nenehno raste. Na svetu jih je 537 milijonov, v Sloveniji 200 tisoč. Diabetes sam po sebi ni moteč in ni boleč, so pa lahko zelo boleči zapleti, če je bolezen slabo vodena. Od 85 do 95 odstotkov bolnikov ima diabetes tipa 2, ki se lahko začne neopazno razvijati že v zgodnjem srednjem življenjskem obdobju. Kako se spoprijema s to tiho boleznijo mnogoterih obrazov, nam bo razkril Gojmir Lešnjak - Gojc, igralec, glasbenik, režiser, voditelj, komedijant, ljubitelj dobre hrane in pijače, pa tudi ambasador državne kampanje Bodi odličnjak! Zavoda Diabetes. Najpogostejše zaplete pri sladkorni bolezni pa bo v prispevku predstavila dr. Vilma Urbančič Rovan, vodja Diabetološkega oddelka UKC Ljubljana.

Jagodka je jezna na Edmunda, ker se ne želi igrati z njo. Odloči se, da bo poiskala novega očka. Spremlja Rožico, da bi videla, kakšni so očetje njenih prijateljev.

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
Danes bomo kuhali s stročnicami, in sicer s čičeriko. Ta okrogla zrna, ki po izgledu spominjajo na lešnike, so postala v zadnjih letih pravi modni hit. Dobimo jo vsepovsod, najpogosteje jo kupimo kar vloženo. Lotili se bomo dveh klasik: humusa in falaflov. Falafli so majhne kroglice začinjene ocvrte čičerke in so ena najbolj priljubljenih uličnih jedi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj v Kulturi o otvoritveni predstavi 57. Festivala Borštnikovo srečanje z naslovom Prelisičiti hudiča koreografa Akrama Khana, včeraj smo bili v Orto baru na koncertu makedonske zasedbe Mizar, naš dopisnik pa je obiskal Otok ljubezni na Muri, kjer je potekala proslavitev Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V že skoraj čisto poletnem petkovem večeru se v oddaji V petek zvečer predstavljajo Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek, Unikat, BQL, Polkaholiki, Barbara Žerjav in Chicas, Nika Zorjan, Marko Vozelj, Matic Supovec, izjemni Alfi Nipič ter ena in edina Nina Pušlar. Tokratna oddaja predstavlja in se poklanja zvezdam naših petkovih večerov – Diamantom.

Obiskali smo 50.praznik špargljev, ki predstavlja pomembno identiteto destinacije Miren-Kras. Kakšne so tekaške poti v okolici Kranjske Gore, kjer se odvija tekmovanje Julian Alps Trail Run. Kako se skozi projekt Okusi Bele krajine povezujejo gostinci, vinarji in lokalni dobavitelji? Udeležili smo se neobičajne večerje globoko v kraški jami, kjer se še vedno najdejo sledovi Soške fronte in bili na Zelenem dnevu slovenskega turizma, kjer so bile razglašene najbolj trajnostne destinacije in ponudniki.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ob 100. rojstnem dnevu Alaina Resnaisa: Klasika o aferi med francosko igralko in japonskim arhitektom izpod scenarističnega peresa pisateljice Marguerite Duras.

Medtem ko francoska igralka Elle snema protivojno filmsko dramo o posledicah bombardiranja Hirošime, se vanjo zaljubi japonski arhitekt Lui, ki je med vojno izgubil družino. Lui želi izvedeti čim več o skrivnostni Elle, ki razmerja ne želi nadaljevati. V času, ki ga Elle in Lui preživita skupaj, izganjata demone iz svojih preteklosti. Nekega večera mu Elle razkrije svojo življenjsko zgodbo, polno travmatičnih izgub in bolečine. Ljubila je 23-letnega nemškega vojaka, ki je padel v vojni. Okolica jo je linčala, starši so jo zaprli v klet in nato pregnali od doma.

Izvirni naslov: HIROSHIMA MON AMOUR / Francosko-japonski film, 1959 / Režija: Alain Resnais / Scenarij: Marguerite Duras / Igrajo: Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Stella Dassas

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o otvoritveni predstavi 57. Festivala Borštnikovo srečanje z naslovom Prelisičiti hudiča koreografa Akrama Khana, včeraj smo bili v Orto baru na koncertu makedonske zasedbe Mizar, naš dopisnik pa je obiskal Otok ljubezni na Muri, kjer je potekala proslavitev Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov