Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. sep. 2022

TV Maribor • Pet, 23. sep.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Med drugim smo bili na mednarodni filozofski konferenci o sodobnih strukturah moči Gospodar v Cankarjevem domu.V Trbovljah smo obiskali festival novo-medijske kulture Speculum Artium. Začela pa se je tudi nova sezona abonmaja Simfonikov RTV Kromatika.

A Súlypont című adásban a gazdákat sújtó problémákról láthatnak stúdióbeszélgetést.

V oddaji Težišče si lahko ogledate studijski pogovor o problemih, ki pestijo kmete.

V Tarči: največji zaplet v zgodovini slovenskega zdravstva – zamenjava identitete bolnikov – še ni odnesel vodstva celjske bolnišnice. Svet zavoda, kamor je Golobova vlada že imenovala svoje kadre, ni sprejel ponujenega odstopa direktorjev. V oddaji bomo objavili ključne podrobnosti dogajanja v celjski bolnišnici.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Ko govorimo o taroku, govorimo o eni najbolj razširjenih iger s kartami na svetu. In tudi o najstarejši igri. Njen razvoj je zelo zanimiv, saj so karte izdelovali najprej v obliki podobic, uporabljali pa so jih za pripovedovanje zgodb. Na Slovenskem se tarok igra vse od 14. stoletja, ko se je z njim srečala Evropa. O izvoru in razvoju te igre še zdaleč ne vemo vsega. A smo po osamosvojitvi tudi tu želeli poiskati svojo identiteto. Naše, slovenske podobe kart, je oblikoval akademski slikar in ilustrator Matjaž Schmidt, največ besede pri izbiri motivov pa je imel etnolog Janez Bogataj. Na 54-ih kartah najdemo vse – od zgodovinskih dogodkov in oseb do mitologije in druge raznolike kulturne dediščine.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Az adás tartalma:

- megjelent a Magyarul a Muravidéken program pályázati felhívása;
- ülésezett az LKMNÖK Tanácsa;
- megemlékezés Heiner Géza evangélikus lelkészről Hodoson;
- gyermekszüret Domonkosfán;
- a Kontrabant együttes új lemeze és klipje;
- kiállítás Ladislav Danč emlékére;
- Hagyományőrző: II. Erzsébet angol királynő üknagymamájának története.

Vsebina oddaje:

- objavljen razpis programa Madžarsko v Prekmurju;
- zasedal je Svet MSNS Občine Lendava;
- spomin na evangeličanskega duhovnika Gézo Heinerja na Hodošu;
- otroška trgatev v Domanjševcih;
- novi album in videospot glasbene skupine Kontrabant;
- razstava v spomin na Ladislava Danča;
- rubrika Naša dediščina: zgodba praprababice angleške kraljice Elizabete II.

V maju smo na grajskem dvorišču v Oplotnici posneli 3. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek, na katerem so v drugem delu nastopili trije ansambli: Petovia kvintet, Aktual in Ansambel Gregorja Kobala. V uvodni točki nas pozdravi pohorski godec Tine Lesjak s prijatelji, v spremljevalnem programu pa boste videli lanskoletne nagrajence stroke in občinstva – Prleški kvintet in ansambel Udar. Voditelj je Andrej Hofer.

Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Od nekdaj je na tem svetu tako, da mačke lovijo miši, čeprav so se nekoč miši zbrale, da bi se enkrat za vselej rešile mačje nevarnosti tako, da bi mački okoli vratu obesile zvonček.

Pripoveduje: Barbara Cerar; posebna gostja: Ana Zavadlav

Molitvice si lahko zamislimo in izrečemo povsod, tudi molitvice s stopnic veljajo, če jih govorimo s srcem. Med takšnimi srčnimi molitvicami se bosta potepala Borček in Barbara. Na stopnicah pred radijskim studiem bosta sklenila tudi prav posebno prijateljstvo z nekom, ki je tam izgubil barvice. Ustvarimo čim več dobrih misli zase in še več z mislijo na koga drugega.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Septembra 2002 je bilo za Televizijo Maribor prelomno leto. Program smo začeli oddajati na lastni frekvenci in zagotavljali 16 ur neprekinjenega oddajanja. Kako smo preživeli dve desetletji, kaj vse ustvarili in kaj se dogaja v zakulisju naših snemanj… Skozi 20 let Televizije Maribor se bomo sprehodili nocoj ob 20. uri.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

V Ponti Delgadi, glavnem mestu otoka Sao Miguel in Azorskega otočja, so odprli prvo mošejo. Na teh oddaljenih evropskih otokih, kjer je polno ognjenikov in kjer divjajo tropska neurja, je velika večina prebivalstva kristjanov, zato odprtje mošeje ne ostane neopaženo.
Sosedje in domačini hodijo s pospešenim korakom mimo vrat, ki so med molitvijo vedno odprta. Očitno jim je ob kulturi, ki tudi na splošno straši Evropejce, neprijetno. Toda ta muslimanska skupnost je majhna in ne šteje niti 30 članov.
Bissauec Califa Sila, nekdanji pripadnik portugalske vojske v kolonialni vojni, ki živi na otoku že deset let, je do nedavnega molil v svoji mali spalnici. Zdaj je postal desna roka imama Mamadouja Djala, ki je prišel iz Gvineje. Postala sta neločljiva prijatelja.
Califa je razdvojen med Azore in Gvinejo Bissau, kjer ima dve ženi in štiri otroke. Zaradi svoje bolezni se ne more vrniti k njim, primanjkuje pa mu tudi denarja. Navezal se je na Azore in tudi na novega prijatelja, od katerega se je naučil marsikaj novega o veri.
V sosednji ulici živi Samuel de Resendes, romantik, ki rad posluša vinilne plošče in piše pesmi. Samuel je protestant in edini sosed, ki se je upal pozanimati o muslimanski skupnosti.
Po obisku mošeje je celo povabil Califo in Djala v svojo adventistično cerkev Sedmi dan.
Kljub številnim razlikam so se o nečem vendarle strinjali ...

Skupina najstnikov nekega večera vlomi v mestno kopališče. Mladostniška razigranost se stopnjuje in se razvije v divjanje in nebrzdano razgrajanje. Ko stvari in odnosi uidejo iz rok, se zgodi nesreča in položaj se povsem obrne. Trenutek krute resnice in streznitve pomeni za mlado družbo prelomnico v odraščanju.
Režija: Nikolaj Vodošek

Leta 2006 so se v nemškem Passau zbrali strokovnjaki s področja apiterapije. Številne razprave so prinesle mnoga nova spoznanja o terapiji, ki s pomočjo čebeljih pikov in pridelkov kot so med, propolis ali matični mleček krepi imunski sistem in ohranja zdravje. Kongres pa je opravil še eno delo: razglasil 30. marec za mednarodni dan apiterapije.
30. marca 1844 se je v manjšem kraju blizu Domažlic na češko nemški meji rodil Filip Terč. Na prehodu iz 19. v 20. stoletje je živel in delal v Mariboru, po razpadu monarhije pa je bil pozabljen, čeprav danes velja za začetnika moderne apiterapije. V Sledeh obujamo spomin nanj.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- megjelent a Magyarul a Muravidéken program pályázati felhívása;
- ülésezett az LKMNÖK Tanácsa;
- megemlékezés Heiner Géza evangélikus lelkészről Hodoson;
- gyermekszüret Domonkosfán;
- a Kontrabant együttes új lemeze és klipje;
- kiállítás Ladislav Danč emlékére;
- Hagyományőrző: II. Erzsébet angol királynő üknagymamájának története.

Vsebina oddaje:

- objavljen razpis programa Madžarsko v Prekmurju;
- zasedal je Svet MSNS Občine Lendava;
- spomin na evangeličanskega duhovnika Gézo Heinerja na Hodošu;
- otroška trgatev v Domanjševcih;
- novi album in videospot glasbene skupine Kontrabant;
- razstava v spomin na Ladislava Danča;
- rubrika Naša dediščina: zgodba praprababice angleške kraljice Elizabete II.

Televizija Maribor je proslavila 15 letnico samostojnega oddajanja lastnega programa. Na prireditvi v Kazinski dvorani SNG Maribor, so se predstavili ustvarjalci oddaj: Dobro jutro, Tele M, Na vrtu, O živalih in ljudeh, Izzivi, Sledi, Dober večer in produkcija naše televizije. Spored so popestrili dijaki Konservatorija za glasbo in balet iz Maribora. Slavnostni govornik je bil generalni direktor Radio televizije Slovenija, Igor Kadunc, ki je za odlično sodelovanje podeli priznanji Slovenskemu narodnemu gledališču in Konservatoriju za glasbo in balet iz Maribora. Minister Gorazd Žmavc pa je podelil priznanje dolgoletnemu sodelavcu, zdaj upokojenemu novinarju Marjanu Šrimpfu za večletno in uspešno delo pri pripravi oddaje Slovenci po svetu. Program je povezovala Veronika Žajdela, režiser je bil Boštjan Krois, urednik pa Dušan Tomažič. Vabljeni k ogledu.

Vabljeni k ogledu koncerta znane slovenske zasedbe New Swing Quartet.

Po vožnjah na čas so do konca svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki ga drugič v zgodovini gosti Avstralija, na sporedu še cestne preizkušnje. Slovenska odprava največ pričakuje od nedeljske dirke v elitni moški konkurenci, v kateri bo adut za najvišja mesta Tadej Pogačar.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov