Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. sep. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 23. sep.

Po vožnjah na čas so do konca svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki ga drugič v zgodovini gosti Avstralija, na sporedu še cestne preizkušnje. Slovenska odprava največ pričakuje od nedeljske dirke v elitni moški konkurenci, v kateri bo adut za najvišja mesta Tadej Pogačar.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V prvi zgodbi oddaje se bosta predstavila Oli Walker in njegova psička Carlitas, spoznala sta se na Olijevem pohodu po svetu, društvo Hrtji svet Slovenije je pripravilo licitacijo, s pomočjo treh simpatičnih smrčkov pa vabimo tudi na svetovni pohod za greyhounde, ne spreglejte še speciesizma in boja proti napačnemu vrednotenju, izvedeli boste kako poskrbeti za mačje mladiče, in kje lahko malo ceneje opravite kastracijo ali sterilizacijo domačih živali. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

VAŠKI VRT SMLEDNIK
Na župnijski brežini sredi Smlednika so pred šestimi leti s skupnimi močmi uredili skupnostni vrt. Zaradi osončenosti so posadili predvsem zdravilne rastline, iz katerih si največkrat pripravljajo čaje. Tako so obudili tradicijo nekdanjih flančnikov.
TOMATILO SALSA
Že ko slišimo ti mehiški besedi, vemo, kaj bo glavna sestavina osvežilne, sladkaste, včasih tudi pikantne zelenjavne omake: tomatili. Gospa Martina te sorodnike perujskega volčjega jabolka pobere in predela, ko so že malce lepljivi in ovojnica poči.
LOVORJEV ČAJ IN SIRUP
Ko se bližamo jeseni, so prehladi skoraj neizogibni. Posežemo po učinkovitem, doma pripravljenem čaju iz lovorja ali pa si skuhamo sirup in ga po žličkah uživamo več dni, ko se izkašljujemo. Zimzeleni, aromatični listi so namreč zakladnica eteričnih olj, grenčin, številnih mineralov in nekaterih vitaminov.

Triglav je skupaj z Aljaževim stolpom za Slovence ikonični in nenadomestljiv simbol naše domovine, ki ga imamo tudi v nacionalni zastavi.

Zaradi kulturnih, krajinskih, zgodovinskih in drugih izjemnih lastnosti ima Triglav poseben pomen za Republiko Slovenijo. Slovenska država je 5. oktobra 1999 razglasila Aljažev stolp za kulturni spomenik državnega pomena in ga 4. novembra 1999 podržavila. Ideja Jakoba Aljaža, da valjasta kovinska stavba z zastavico na vrhu predstavlja mejnik, ki označuje slovensko lastnino vrha slovenske gore, se je dokončno udejanjila.
Kdo, kako in zakaj ga je postavil, kako so skrbeli zanj, kakšna je njegova zgodovina in kakšen njegov pomen? Kaj nam Slovencem predstavlja danes? In kaj naj naredimo za njegovo ohranitev? S temi vprašanji se ukvarja dokumentarni film med spremljanjem ekipe konservatorjev restavratorjev, ki naredijo načrt, po katerem bodo naredili rekonstrukcijo Aljaževega stolpa na isti način in iz enakih kosov pločevine, kot je to storila ekipa Jakoba Aljaža pred več kot sto leti. Da bi bilo vse še bolj pristno, odprava sestavne dele stolpa iz pločevine odnese in sestavi ob originalu na samem vrhu Triglava.
Aljažev stolp dopolnjuje simbolno sporočilo Triglava, ki predstavlja naš ponos, najvišjo goro, očaka, ki bdi nas Slovenijo. Stolp pa predstavlja namreč tistega, ki stoji na Triglavu in nam govori: »Tukaj smo mi gospodar, od tu se ne premaknemo niti za ped, to je naša slovenska duša«.

Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, je novembra 2018 premierno v živo predstavila svoj 8. studijski album Astronavt. V prvem delu koncerta DMP predstavjajo 9 novih skladb, med njimi tudi aktualna singla Padalo za strah in Astronavt. Drugi del koncerta ponuja celostno koncertno izkušnjo skupine z uspešnicami kot so Ti si vse, Nebo nad Berlinom, 25, Komu zvoni idr. in dokazuje, da pesniki še nikoli niso zveneli bolje.
DMP svoje skladbe najraje izvajajo v živo, njihov glasbeni izraz pa je z novim albumom postal še bolj iskren in neposreden. Krmarijo med dinamičnimi ritmi, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine.

Po vožnjah na čas so do konca svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki ga drugič v zgodovini gosti Avstralija, na sporedu še cestne preizkušnje. Slovenska odprava največ pričakuje od nedeljske dirke v elitni moški konkurenci, v kateri bo adut za najvišja mesta Tadej Pogačar.

Eva je zgrožena nad Wernerjevim razkritjem. V avtu se močno spreta, zato Eva spregleda Christopha, ki prečka cesto, in ga skoraj povozi. Neznana lepotica prepreči nesrečo in ga reši.
Tim se zelo težko pretvarja, da je Boris, zlasti pred tistimi, ki so mu blizu. Ko mu Paul pove, da misli, da je Tim kriv, se komaj zadrži.
Dirk počasi okreva. Boji se, da bo ostal hrom in prosi Lindo, naj se loči. Linda mu obljubi le, da bo skrbela zanj, dokler mu ne bo bolje.
Franzi in Steffen odkrijeta, da oba zanimajo stare sorte sadja in zelenjave ...


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Največjo nevarnost za javne finance predstavlja staranje prebivalstva, zaradi katerega se prihodki zmanjšujejo, hkrati pa se povečujejo izdatki.
Fiskalni svet pa opozarja, da vlada z rebalansom proračuna že letos brez potrebe in nevarno povečuje porabo države.

V Magnetu bomo danes predvsem v barvah naše televizijske hiše. V studiu gostimo Maria Galuniča in pokukamo v zakulisje snemanja oddaje V petek zvečer, kjer poklepetamo z Melani Mekicar in Blažem Švabom. Seznam želja, kaj želi doseči v življenju, pa je v intervjuju z nami delila pevka Danijela.

Roberto Duran je odraščal v revnem predelu Paname, leta 1980 pa je s pomočjo trenerja, znamenitega Raya Arcela, premagal do takrat nepremagljivega Sugarja Raya Leonarda in postal prvak velter kategorije.

Toda naslov prvaka je obdržal le nekaj mesecev, saj je v osmem krogu znamenitega dvoboja "no mas" iz neznanega razloga predal tekmo, pri čemer je svojemu tekmecu izrekel le dve besedi: no mas, kar v španščini pomeni nič več.

Arcela bi moral po prvotnih načrtih igrati Al Pacino, njegovega varovanca Durana pa Gael Garcia Bernal, a sta pred začetkom snemanja filma oba igralca sodelovanje odpovedala.

Originalni naslov: HANDS OF STONE
Leto produkcije: 2016
Država: ZDA, Panama
Žanr: biografska drama
Režija: Jonathan Jakubowicz
Scenarij: Jonathan Jakubowicz
Igrajo: Edgar Ramírez, Usher Raymond, Robert De Niro, John Turturro

Življenje sodobne generacije lovcev iz inuitske skupnosti vzhodne Grenlandije, ki je najbrž zadnja v njihovi 4000-letni zgodovini.

V ospredju sta Emanuel Boassen in Tobias Ignatiussen, dva polno zaposlena lovca, ki se preživljata izključno z lastnim ulovom. Zaradi globalizacije lahko tam, kjer so njuni predniki lovili plen s kajakom in harpuno, uporabljata izključno puško in gliser. V zadnjem stoletju se je namreč življenje skupnosti obrnilo na glavo. V tem času se je nekaj generacij vzhodno grenlandskih Inuitov soočilo s korenitimi spremembami, za katere je zahodna civilizacija potrebovala štiri tisoč let. Od življenja v popolni izolaciji do integracije v svetovno globalno vas. Sodobni tehnološki trendi kot so satelitska televizija, internet, hitra prehrana in modne smernice imajo tako kot kjerkoli drugje po svetu viden vpliv tudi na življenje v vzhodni Grenlandiji. Svet Inuitov se tako spreminja s svetlobno hitrostjo. Pri vsem tem ima globalizacija še toliko večji pomen, predvsem, ker se je življenje Inuitov poslabšalo leta 2009, ko je EU prepovedala kakršnokoli trgovanje z izdelki iz tjulnjev.
Neusmiljena narava vzhodne Grenlandije je sooblikovala eno izmed najbolj specializiranih lovskih kultur na svetu, kulturo Ammassalik. Čeprav sodobno potrošniško udobje postaja del vsakdana v Ammassaliku, narava še vedno vlada in določa življenjske pogoje. Sodobni lovec ima za lov na voljo vso sodobno opremo, a če ne upošteva tradicije in ne razume narave, na koncu dneva pride domov praznih rok.
Film je na začetku posvečen Eli Breceljnik, hčerki pokojnega režiserja, scenarista in producenta Jureta Breceljnika, ki se mu ekipa na koncu filma tudi ljubeče pokloni ob njegovem zadnjem filmskem delu v nizu dolgoletnega umetniškega ustvarjanja.
Režiserja: Jure Breceljnik & Rožle Bregar

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov