Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 27. jan. 2023

TV Maribor • Pet, 27. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Na Tržaškem filmskem festivalu bo danes premiera slovenskega filma Zbudi me režiserja Marka Šantića. Bili smo na prvem v nizu poslovilnih koncertov skupine Zmelkoow, ki je na glasbeni sceni več kot 30 let. Udeležili pa smo se tudi letne novinarske konference Slovenskega filmskega centra.

A Nagyító alatt című adásban Hodos, Dobronak, Šalovci, Moravske Toplice és Lendva újonnan megválasztott polgármesterével áttekintjük egy-egy község következő négy évre szóló terveit.

V oddaji Pod drobnogledom bomo z novoizvoljenimi župani Hodoša, Dobrovnika, Šalovcev, Moravskih Toplic in Lendave pregledali načrte posameznih občin za naslednja štiri leta.

"Mislim, da moramo porabiti manj mesa." Premierjevim besedam je sledila ustanovitev sveta za prehrano, ki je dvignil veliko prahu. V njem namreč sodeluje veliko zagovornikov veganske prehrane. Gre za demoniziranje slovenske živinoreje ali reševanje okolja in zdravja? Ali res pojemo preveč mesa in čigavi interesi so najmočnejši?

Bili smo na osrednjem dogodku Slovencev v Benečiji, Reziji in Kanalski dolini, kjer se je odvil 57. Dan emigranta.
V letošnjem šolskem letu je dopolnilni pouk slovenščine organiziran v 21 evropskih državah. Zdaj ga uvajajo v Zagrebu.
Izšel je komplet didaktičnih iger Slovensko zamejstvo in Slovenija, ki na prijazen način omogoča poglobljeno poznavanje zamejstva.
Obiskali pa smo tudi folklorno skupino Mladika iz Buenos Airesa.

Iščemo tiste sledi, ki jih je v Mariboru zapustila nekdanja nižja, pa potem srednja glasbena šola, današnji Konservatorij za glasbo in balet. V 70 letih delovanja je šolo, ki je bila ustanovljena takoj po drugi svetovni vojni, obiskovalo mnogo danes znanih umetnikov - ki puščajo sledi doma in po svetu.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Zajček Belko izgubi svoj prvi mlečni zobek. Sprva ni vesel, ko pa zve, da ga bo najbrž obiskala zobna vila in mu za zobek prinesla darilo, jo nestrpno pričakuje.

Raketnega muca na Ledenem planetu ujame velikanski robot. Druščina z raketo odleti tja, da bi ga rešila. Najprej pa morajo mimo zlobnega znanstvenika, profesorja Zmešansem, ki robota upravlja.

Lenart zaničuje Ezopa, ker ne zna renčati kot lev, potem pa še pametuje, kako se to stori, čeprav niti sam ne zna dobro renčati. V igri mama rakica hoče, da bi njeni rakci hodili naravnost, ko pokaže sama, pa tudi ona hodi postrani. Nova igra uči, da moraš sam dobro znati, preden učiš druge.

V Sloveniji je okoli 200.000 ljudi z okvaro sluha. Približno tretjina jih že uporablja slušni aparat, druga tretjina ga bo kmalu začela uporabljati, zad-nja tretjina pa si naglušnosti noče priznati. Naša življenjska doba se podaljšuje, s tem pa se povečuje verjetnost, da bomo morali tudi sami sprejeti neko stopnjo izgube sluha. Čeprav je naglušnost navzven nevidna, so njene posledice zelo opazne. Naglušnost oteži sporazumevanje z okolico, kar lahko vodi v družbeno osamitev, tesnobo in celo depresijo. A ni treba, da je tako, rešitve obstajajo. O njih in izzivih naglušnih oseb se bomo v studiu pogovarjali z Borisom Horvatom, predsednikom Medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko – Auris, ki si že vrsto let prizadeva za pravice oseb z okvaro sluha. Tudi sam ima že od otroštva težave s sluhom, življenje pa se mu je obrnilo na bolje šele, ko je v odraslih letih začel uporabljati slušni aparat. O prednostih in načinu delovanja slušnega aparata bo v oddaji spregovoril tudi slušni akustik, oddajo pa bomo zaokrožili s predstavitvijo portala Dostopno.si, s katerim se na TV Slovenija trudijo, da bi bile vsebine dostopne tudi gledalcem z okvaro sluha.

V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A tudi tebe kdaj kaj skrbi? Ti je ob čem neprijetno? Se česa bojiš? Pridruži se nam – Pepetu, Kakaduduju, Foksnerju in seveda pogumnim otrokom. Skupaj bomo naredili načrt, kako v novi sezoni oddaj premagati vse grozne strahove tega sveta!

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Fantje s cvetličnih polj – serija o enajstih mladih podjetnikih, ki delajo v eni najpomembnejših industrij na Nizozemskem, cvetličarstvu. Čudovita cvetlična polja vsako leto privabijo več kot milijon turistov. Tako cvetje kot čebulice so za državo pomemben izvozni proizvod. Fantje razkrivajo, kaj vse je treba narediti, da je lahko Nizozemska največja pridelovalka cvetja na svetu.

40 novinarskih let Frančka Jauka je dokumentarni portret avtorja, ki ga determinirajo odlomki iz njegovih del, dodano vrednost pa mu dajejo komentarji in pripovedi njegovih sopotnikov v štiri desetletja dolgi in zelo uspešni novinarski karieri, ki jo je sklenil konec leta 2003.

Film spremlja 12 letnega avtista Benjamina, ki ni ujet v družbene norme in naučene vzorce obnašanja temveč se ravna po tem kako čuti. Benjamin je pristen in neposreden vendar ga okolica pogosto ne razume. Njegova ljubezen so vlaki in številke ter z mamo Majo tako veliko časa preživljata na Ljubljanski železniški postaji. Maja je voznica avtobusa in vožnja je hkrati tudi njena sprostitev. Obenem pa je tudi povezovalni člen med Benjaminom in njegovim bratom Tadejem, ki ima Benjamina rad vendar mu je z njim tudi težko.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

S spominom na Ezl ek je v Studiu 22 v živo nastopil mariborski kantavtor Marko Grobler, ki je tako, Ezl ek, poimenoval svojo prvo glasbeno skupino. Vabljeni k ogledu.

Svetovno prvenstvo v rokometu gostita Poljska in Švedska. 32 ekip je razdeljenih v osem skupin, do finala v Stockholmu bodo rokometaši odigrali 112 tekem. Naslov zmagovalca brani Danska; najuspešnejša država na dosedanjih prvenstvih je Francija s šestimi naslovi prvaka.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov