Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 27. jan. 2023

TV Slovenija 2 • Pet, 27. jan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Temperatura je ena izmed najpogosteje merjenih fizikalnih količin. Mi merimo našo telesno temperaturo in temperaturo ozračja, znanstveniki pa veliko več. Najnižja v naravi obstoječa temperatura je -270 °C. Temperaturo znamo meriti od -270 °C pa vse do 5.500 °C, in to neverjetno točno. Termometri postanejo sčasoma netočni, zato jih je treba umeriti. Trojna točka vode, pri kateri voda istočasno zmrzuje, izpareva in neposredno prehaja iz trdnega v plinasto stanje, je osnovna fiksna točka za umerjanje termometrov. Zakaj je merjenje temperature tako pomembno in kako točno jo znajo znanstveniki izmeriti?

Svetujemo, kakšen povodec izbrati za našega psa. Obiskali smo družino, ki dobro pozna pasmo psov – madžarska vižla, njihova pasja družina pa se je pred kratkim povečala za še dva mladička. Spoznavamo leščurje vzroke za njihovo izumiranje. Predstavljamo Archija, hrta, ki prebiva v začasnem domu, kjer čaka na svoj »za vedno« dom. V veterinarskem nasvetu pa opozarjamo na podporno terapijo z magnetnimi polji in polirajočim magnetnim sevanjem. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

INVENTURA SEMEN IN KALILNI TEST
Januarja naši zeleni prsti še počivajo, ča pa nas klub temu nekoliko srbijo, lahko že zdaj pripravimo setvene načrte in naredimo inventuro semen. Pri tem pregledamo, katero in koliko staro seme imamo doma.
NAREDIMO JABOLČNI KIS
Primož Dececco pripravlja jabolčni kis tako, kot je to počel njegov oče. Jabolka natolče, jih pusti pokrita tri tedne, nato nanje nalije vodo. Po treh mesecih dobi mladi, po pol leta pa "ta pravi" kis.
ZIMSKA OSKRBA PELARGONIJ
Pelargonije so med najbolj priljubljenim sezonskim cvetjem. Pogosto jih prezimujemo. Kako jih oskrbovati in koliko jih zalivati pozimi, svetuje Sebastjan Lipar.

Nuša je s svojo energijo dodobra ogrela občinstvo v prepolni dvorani CD.
Skozi koncert nam ob spremljavi simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter Big banda RTV pod vodstvom Patrika Grebla ter s skrbno izbranimi gosti prikaže svoje različne podobe in interpretacije.
Torej Nuša kakršne je ne poznamo ..in že gostje Elda Viler, Janez Lotrič in Tony Cetinski nam nakazujejo njen širok repertoar, ki se razteza od njenih lastnih preko zimzelenih pesmi do opernih napevov.

Scenarij. Tomaž Letnar, režiser Njegoš Maravič.

Svetovno prvenstvo v rokometu gostita Poljska in Švedska. 32 ekip je razdeljenih v osem skupin, do finala v Stockholmu bodo rokometaši odigrali 112 tekem. Naslov zmagovalca brani Danska; najuspešnejša država na dosedanjih prvenstvih je Francija s šestimi naslovi prvaka.

Svetovno prvenstvo v rokometu gostita Poljska in Švedska. 32 ekip je razdeljenih v osem skupin, do finala v Stockholmu bodo rokometaši odigrali 112 tekem. Naslov zmagovalca brani Danska; najuspešnejša država na dosedanjih prvenstvih je Francija s šestimi naslovi prvaka.

Elena začne obiskovati licej in se znova posveti učenju, zato se malce oddalji od Lile, ki še pomaga očetu in bratu v delavnici. Toda Elena kmalu spozna, da je s prijateljico še vedno močno povezana. Elena se začne redno videvati z lekarnarjevim sinom Ginom, čeprav v resnici še vedno sanjari o Ninu Sarratoreju. Lila in Elena sprejmeta povabilo na novoletno zabavo ̶ povabi ju Stefano Carracci, sin umorjenega don Achilleja. Čeprav njuna druščina vabilu sprva nasprotuje, nazadnje le privolijo in se za silvestrovo vsi zberejo pri Carraccijevih. Opolnoči fantje mečejo petarde in spuščajo rakete ter zanetijo pirotehniško vojno s Solarovimi, ki hočejo na vsak način dokazati svojo premoč.

L'AMICA GENIALE (I.) / My Brilliant Friend (I.) / Italija / 2018
scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Costanzo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Gaia Girace, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco, Elisa Del Genio, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa, Antonio Milo, Alessio Gallo, Valentina Acca, Antonio Buonanno, Dora Romano

Mejniki judovske skupnosti na Slovenskem izginjajo. Le še nekateri govorijo o zgodovini te skupnosti pri nas, vendar jih ne poznamo in ne prepoznamo v naši bližini. V filmu se sprehodimo po Sloveniji, iščemo mejnike in zgodbe. Tudi zgodbo, ki je najmočneje zaznamovala judovsko skupnost – holokavst, za katerega je po svetu uveljavljen izraz šoa. Po podatkih se je iz taborišč vrnilo le 70 slovenskih Judov. Na žalost pa se o tem delu zgodovine pri nas ni niti govorilo niti učilo v šoli. Zgodba, ki je ostala zavita v molk in katere težo lahko zaslutimo še danes.
V filmu so sodelovali ugledni sogovorci, ki so osvetlili zgodovinski pomen navzočnosti Judov na slovenskem ozemlju od antike naprej in podali refleksijo o povojnem obdobju in odnosu do judovske zgodovine in holokavsta v Sloveniji, pa tudi o razlogih, da se o tem javno ni govorilo skoraj 60 let. Tudi pričevalcev o holokavstu je v Sloveniji le nekaj; večina jih še vedno noče govoriti o tem, zato je še posebno pomembno, da smo za film pridobili sogovornico, ki je preživela Auschwitz, go. Eriko Fürst.

Scenaristka: Katja Stamboldžioski
Režiser: Primož Meško

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov