Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 31. jan. 2023

TV Maribor • Tor, 31. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Poglejte si posnetek drugega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Sirota deklica hodi skozi gozd, kjer jo neke noči nagovori gozdni duh. Vodi jo na goro, na kateri prebiva krokar. Ta je nanjo čakal dolga leta, da bi se skupaj odpravila po svetu in ljudem pripovedovala o ljubezni in sočutju ter spoštovanju do planeta.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Nocoj v Kulturi o strokovni nagradi Sama Smerkolja za operne pevce za leto 2022, ki jo je prejel baritonist, upokojeni solist SNG Maribor Emil Baronik. Začenja se tudi Kavč festival 2023, ki bo potekal po celi Sloveniji in Trstu od 30. januarja do 5. februarja. Zavzel bo 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih, kot tudi na podeželju, bili smo tudi na vaji skupine Martin Martian and the universe, jutri bodo nastopili v Cankarjevem domu.

Športno leto 2022 je bilo razburkano, polno presenečenj. Odbojkarji Doba so se drugič zapovrstjo morali zadovoljiti z naslovom avstrijskega podprvaka, medtem ko je Slovenski atletski klub kot drugouvrščeni koroške lige napredoval v regionalno ligo. V pregledu športnih vrhuncev prejšnjega leta bomo med drugim poročali o Europeadi, nepozabni poletni nogometni pravljici, košarkarjih ekipe Koš Celovec, ki so po dolgem času končno spet prodrli v končnico prvenstva, o zmerni sezoni biatlonke Dunje Zdouc, pa tudi o evropskem prvaku v balvanskem plezanju Nicolaju Užniku.
Zahomčanka Milka Kriegl je prejela 44. Tischlerjevo nagrado za skrb za slovensko ziljsko narečje in ziljsko nošo, za ohranjanje domačih šeg in navad ter ljubeč odnos do tipične ziljske gradbene in stanovanjske arhitekture.
V seriji »Kaj delaš?« bo tokrat v središču astrofizik na Univerzi na Dunaju Marko Mečina iz Reke pri Šentjakobu. Kot otrok je z očetom na planini pogosto opazoval zvezde in že takrat mu je bilo jasno, da bo nekoč študiral astronomijo.
Kitarist Janez Gregorič ob zaključku razstave likovnih del umetnika Johanna Juliana Taupeja Vizualna transformacija predstavlja svojo novo zgoščenko Festivo.
http://slovenci.orf.at

Romane ni več. Kje bomo smučali? Ceca, (ne)dobrodošla. Tednik: ogledalo Slovenije.

Gostja oddaje Dober večer, Nataša Zupanc je šamanka in pisateljica iz Slovenj Gradca, ki svoje življenje posveča tako realnemu kot mističnemu in odkriva plasti življenja, ki so mnogim tuje. Preden je prišla do tega, pa je morala dobro spoznati tudi sama sebe. Če vas zanima njeno potovanje, se nam pridružite v ponedeljek 30.januarja. Ime programa: Televizija Maribor. Oddajo vodi Eva Stavbar.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša najprej pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt in astrološko napoved z astrologinjo Mojco Gregorčič. V rubriki Jezikovni zaplet rešujemo najpogostejše napake pri uporabi slovenskega jezika, v rubriki Svetujemo-varčujemo pa izpostavljamo najrazličnejše nasvete o varčevanju na različnih področjih. Katja Tratnik odkriva zanimive kotičke Slovenije, z našimi kuharskimi mojstri pa kuhamo po receptih naših babic. Z nami so jutra lepša!

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Gyógyturizmus – Észak-Magyarország fürdői és a Jászság című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Zdraviliški turizem – zdravilišča severne Madžarske in pokrajina Jászság.

Učiteljica Lina ima rojstni dan. Otroci ne vedo, kaj naj ji kupijo za darilo. Belko ima zamisel – žrebanje. Ker sam potegne najkrajši košček lesa, mora poskrbeti za darilo. Zamisli ima kar nekaj …

Čuk začara Žažijevo rolko, ki izgine. Prav takrat pa mu s čarobne palice odpade konica. Mucika prijatelje z letalom odpelje v Čarobno džunglo po kamen abrakadabra za novo čarobno palico.

Žverca izgubi svojo najljubšo kost. Tinka jo začne iskati kot prava detektivka. Ji bo uspelo? Jo bo našla?

Levji kralj zagrozi, da bo ukinil gledališče in ga spremenil v cirkus. Ezop napiše igro o levu, ki je hotel poročiti kmetovo hčerko. Kmet od leva v dokaz njegove ljubezni zahteva to, kar mu največ pomeni: zobe in kremplje. Pred predstavo Ezop prosi gledalce, naj pomislijo, kaj jim je v življenju res pomembno, in če bi se temu kar tako odrekli. Levji kralj se nad igro zamisli in dovoli Ezopu obdržati gledališče.

Pravljica bratov Grimm je doživela že mnogo različic. Tokratne lutkovne pa ne zanimajo nove pripovedne izpeljanke, pač pa preprosto uprizarja njeno osnovno zgodbo in jo hkrati poskuša ujeti v igriv dialog med lutkovnim in dramskim gledališčem. Kot da se jo igramo ali jo pripovedujemo pred spanjem. Priredba Svetlane Makarovič, ki je bila sprva izvedena kot radijska igra, in nov izvedbeni prevod postavljata v središče pravljičnost z vsemi njenimi razsežnostmi, ki nam je manjka v vsakdanjem življenju, čeprav se tega morda niti ne zavedamo. Zdi se, da je Rdeča kapica, ki stavi tudi na širino domišljije vsakogar, ki stopi v gledališče, pravšnja za to.

Roman Pahor, narodno zaveden Slovenec, je svoj upor proti raznarodovalni politiki fašizma drago plačal. Njegova življenjska zgodba je zbrana v knjigi Za vse, ne zase. V oddaji vam ga bomo predstavili z vnukom in avtorjem knjige Petrom Verčem.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Zvita lisica hoče požreti ptičja jajca, a bistra ptica odleti k psu in ga prosi za pomoč. Pes ji ustreže in skupaj pripravita načrt, s katerim bosta rešila ptičji zarod in pregnala zvitorepko. In res, preženeta jo v brlog, pred katerim nato nanjo preži pes. Kosmatinec jo zgrabi za rep in zelo prestraši.

Na planincah sončece sije, je lepa slovenska narodna pesem. Pepe, Kakadudu, Foksner in otroci se bodo skupaj naučili ne samo zapeti pesem, ampak se bodo naučili tudi o rastlinah, ki rastejo v planinah.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o strokovni nagradi Sama Smerkolja za operne pevce za leto 2022, ki jo je prejel baritonist, upokojeni solist SNG Maribor Emil Baronik. Začenja se tudi Kavč festival 2023, ki bo potekal po celi Sloveniji in Trstu od 30. januarja do 5. februarja. Zavzel bo 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih, kot tudi na podeželju, bili smo tudi na vaji skupine Martin Martian and the universe, jutri bodo nastopili v Cankarjevem domu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Posledice lanske suše najbolj občutijo govedorejci. Količine oddanega mleka so že nižje, stalež živali pada. Tudi v slovenski prašičereji se število živali še vedno zmanjšuje. Naložbe v nove tehnologije, opremo in hleve so v času cenovnih nihanj in drage proizvodnje tvegane. Obiskali smo predsednika Zveze prašičerejcev Slovenije, ki se je kljub temu odločil za izgradnjo novega hleva. V okviru demonstracijskega projekta »Primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelava živil« so pretekli teden pripravila delavnico o senzorični oceni mlevskih izdelkov.

NEPOZEBNIK
Čarobno je opazovati kak cvet v naravi sredi zime. Še posebej, če je zanimivih barv ali oblik, kot je nepozebnikov. Njegovi venčni listi spominjajo na dolge pajkove noge. Cvetovi, ki so lahko rumenih, oranžnih ali rdečkastih barv, tudi lepo dišijo.
KAVA IZ REGRATOVIH KORENIN
Pri Podgorškovih, ki živijo tesno povezani z naravo, tokrat pripravljajo novo zanimivost. Za osnovo nenavadne, a okusne kave uporabljajo – regrat! V uredništvu Na vrtu vam prišepnemo, da je nepogrešljiv vsakodnevni napitek odličen.
SOBNE RASTLINE V PRESTOLNICI
S klubom Gaia smo tokrat v Ljubljani spoznavali zimske ljubljenke Januše Rotovnik. Ker so nezahtevni, ima najraje kaktuse, več oskrbe pa potrebujejo zamije, fikusi in taščini jeziki. Nekaj rastlin bosta z Nevenko Breznik Beton razmnožili.
ZIMSKI CVET
V Arboretumu Volčji Potok omamno diši še ena grmovnica, ki cveti pozimi rumenkasto - zimski cvet. Vasja Dornik rastlino po sneženju otrese in reši veje, ujete v sneg. Zaradi prenizkih temperatur lahko zimski cvet pomrzne, zato ga sadimo v zavetne lege.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Gyógyturizmus – Észak-Magyarország fürdői és a Jászság című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Zdraviliški turizem – zdravilišča severne Madžarske in pokrajina Jászság.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov