Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 22. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 22. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:10
Otroški program: Op!

V hiši je pošast, strašni pajek, ki se ga Mandi in Pipi na moč bojita. Noč raje prebijeta zunaj, zjutraj pa se odpravita k mojstru kungfuja. Nauči ju nekaj zvijač, prijatelja pa jih uporabita drugače, kot sta pričakovala.

Rija in Krokodil gresta ribarit in Rija razlaga Krokodilu, kako naj lovi ribe. Ob jezeru Krokodil polovi vse ribe, čeprav ima Rija novo ribiško palico, Krokodil pa njeno staro ribiško mrežo. Tudi ko ribiški pribor zamenjata, nič ne pomaga. A Rija je odločena, da bo ujela ribo, in končno se ji posreči ujeti ribo velikanko. Slastna večerja!

Capko bi se rad igral skrivalnice z Rozi. Skrije se v Labirint, Rozi pa ga začne iskati. A toliko drugih stvari jo premoti, da popolnoma pozabi na igro. Bo Capka sploh našla in ali ji bo odpustil?

Celestinca med nabiranjem robidnic odkrije star mlin, prerasel z bršljanom. Ernest trdi, da v njem straši. Celestinca pa se nič ne boji, nasprotno, to še vzpodbudi njeno radovednost.

Sultanov ljubljeni slavec pogine. Veliki vezir mu obljubi, da bodo našli novega slavca, ki mu bo prepeval. Toda sultan je neutolažljiv. Veliki vezir Bagdadčanom ukaže, da morajo tudi oni žalovati v tišini. Aladin, Džamila in Duh pa menijo, da je treba sultana razveseliti.

Šolo obiščejo zvezde nogometnega kluba. Med njimi je tudi Mikeyjev očka. Salwa po nesreči zadene gospo Sračkovo z žogico, zato ne sme igrati na turnirju Situžoga. Jerry bi rad prepričal Mikeyja, da bi igral namesto nje. Zato si izmisli čudovito maorsko legendo in ga tako navdihne, da sodeluje.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Napočil je poročni dan in vsi se mrzlično pripravljajo. Umberto je zaradi razočaranja v ljubezni čisto na tleh in sklene, da ne bo šel na poroko. Laura se počuti krivo, a jo Bea prepriča, da si je Umberto godljo skuhal sam. Nazadnje ga le pregovorijo, da se svatbe udeleži. Nunzia in Pietro se zelo veselita darila Nunzijinih sorodnikov, a ju čaka presenečenje. Francesca na poroko pripelje tudi Luco, in Valeria ne more več zadrževati čustev. Angelica se ves dan čudno vede, a vsem zatrjuje, da je z njo vse v redu in da se počuti dobro.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Družina se pripravlja na Rosiejino poroko in Caroline pokliče Dupa, da se ne bo več vrnila, zato se Dup na poroki močno napije in spre z Georgino.
Na Mari divja slon, ki je prevrnil Fatanijev avto, ker pa Dup ne more priskočiti na pomoč, gresta Rosie in Max, toda Rosie nesrečno pade. Ko se vrneta domov, je vse huje, zato pokličejo zdravnika. Alice opravi UZ in ugotovi, da je Rosie otroka izgubila. Ko najdejo podivjanega slona, ugotovijo, da gre za slonico, ki ne more rešiti mladička iz pasti, zato mu pomagata Alice in Danny. Ker gre Tuli še vedno slabo, sklenejo, da jo bodo združili s slonico in njenim mladičkom, da bo lahko preživela.

Inženirka materialov Zoe Laughlin pojasni lastnosti novodobnih materialov, ki bodo pomembno pospešili inovacije v zdravstvu, gradbeništvu, modi, pri transportu, obrambi in komunikacijah, in tako prispevali k razvoju človekove družbe in boljšemu življenju vseh.

15:55
Otroški program: Op!

Jure in Jaka sta 9 in 7 letna bratca. V primestnem okolju, kjer sta doma, nimata pravih vrstnikov za igro. V očetovi mehanični delavnici uresničujeta svoje sanjarije: predvsem starejši Jure si želi, da bi sam naredil dirkalni avto in z njim zmagal na mestni dirki doma narejenih vozil. Bratec mu je sicer odveč, a pri velikem načrtu potrebuje pomočnika, zato se sprijazni z nerodnim Jakcem.

Ko se že zdi, da načrta ne bo mogel izpeljati in se izkazati pred deklico, ki dneve in dneve sama odbija žogo na bližnjem teniškem igrišču, pride rešitev kar sama od sebe. Jakec namreč v smeteh najde dekliško denarnico s pravim pravcatim bankovcem! 100 eurov v otroški denarnici-kot da se jima je usoda nasmehnila ...Pa je res lahko tako preprosto?

V zadnji oddaji sezone 2016/2017 obiščemo štiri najboljše ekipe: obe tretjeuvrščeni - OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in OŠ Litija, drugouvrščeno - III. OŠ Celje in prvouvrščeno ekipo iz OŠ Ljudski vrt Ptuj.
Mladi tekmovalci nam razkažejo šolo in predstavijo zanimive projekte, poleg tega pa se spomnimo še nekaj najbolj odmevnih utrinkov minule sezone ter pogledamo v zakulisje nastajanja kviza Male sive celice.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni film spregovori o starejših in njihovih vrednotah, ki so jih vodila skozi življenje vse do danes, o pomembnem v njihovem življenju. Mogoče imajo mladi drugačne vrednote, hkrati pa potrebujejo starejše, ki jim predajajo izkušnje, modrost. V filmu o vrednotah, ki so jih vodile celo življenje, spregovorijo dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dolgoletna predavateljica na Fakulteti za socialno delo, upokojena zdravnica onkologinja Metka Klevišar, dr. med., in Rado Kočevar, alpinist veteran. Vsi trije imajo zelo različne življenjske izkušnje, hkrati pa se starosti veselijo in so hvaležni tudi za to doživetje. Naloga družbe pa je, da ustvari okolje, kjer bomo lahko vsi sobivali in kjer se bodo slišali vsi glasovi, od najmlajših do najstarejših, v skupnem svetu.

Lola je prepričana, da vse zna in zmore že čisto sama: sama lahko zleze na stol, si nalije soka in vzame škatlo igrač z visoke police. Tudi na igrišču se hoče igrati čisto sama. Toda previsna gugalnica se ne dviga in ne spušča, če sama sedi na enem koncu. Čarli in Maj jo vendarle prepričata, da jima dovoli sesti na drugo stran. Tedaj se Loli odprejo čudovita nova obzorja. In ne le to – Čarlija in Maja tudi reši pred zlobnimi gusarji.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama po resničnih dogodkih … Pierre se pri svojih petindvajsetih vrne iz Wyominga v Ameriki nazaj v Francijo, se poroči s Claire in prevzame družinsko kmetijo. Dvajset uspešnih let kasneje kmetija še stoji; je povečana, dejavnosti so razširjene, dela je vse več in tudi Pierrova družina se je povečala. Hči Emma in sin Thomas sta zadovoljna na kmetiji in pravzaprav uživata v kmečkih opravilih in življenju na farmi. To so za kmetijo in družino zlati časi. Vendar se po dvajsetih letih začnejo spremembe; kapitalizem in podjetnost se razširita med kmeti. Kmetije se modernizirajo, poljedelstvo in živinoreja postajajo vse bolj ekstenzivni panogi, ljudje izgubljajo stik z zemljo in naravo in postajajo vse bolj vznemirjeni in zamorjeni … Pierra začnejo pestiti dolgovi, dolgoletno naporno delo ga je izmučilo in čeprav ga drži pokonci ljubezen žene in otrok, začne počasi pešati in izgubljati življenjsko moč in voljo…

AU NOM DE LA TERRE / FRANCIJA, BELGIJA / 2019
Režija: Edouard Bergeon / Scenarij: Edouard Bergeon, Emmanuel Courcol, Bruno Ulmer/ Igrajo: Guillaume Canet, Veerle Baetens, Anthony Bajon, Rufus, Samir Guesmi, Yona Kervern, Solal Forte, Raffin Melanie, Marie-Christine Orry, Emmanuel Courcol, Michel Lerousseau, Charlie Costillas, Christophe Rossignon, Pierre Gondard, Claude Le Roux …

Dnevno rutino osamljene babice, ki si čas krajša s pletenjem nogavic, z reševanjem križank in gledanjem oglasov, nekega dne zmoti nadležna muha. Po kratkem spopadu se babica z živalco spoprijatelji in njeni osamljeni dnevi se napolnijo z radostjo in življenjem. Bo to prijateljsko sobivanje postalo trajno?
Scenarij in režija: Áron Horváth / Igrata: Mara Vilar in Sandi Lopatec

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Gost oddaje bo igralec Sebastian Cavazza, ki je doslej odigral 70 vlog na gledališkem odru in 60 na filmskem platnu. Pogovarjali se bomo o njegovi vlogi v nadaljevanki Jezero, na spored naše televizije prihaja 22. 12., kjer je odigral višjega kriminalističnega inšpektorja Tarasa Birso, pa tudi o vrsti nadaljevank in filmov na prostoru bivše Jugoslavije, kjer Sebastian veliko snema zadnja leta.

Voditeljica: Zemira A. Pečovnik

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov