Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 5. jul.

07:00
Živ žav

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Mandi in Pipi deskata, a ju val vselej vrže na kopno. Težave pa ima še nekdo veliko večji. Močan val na kopno odloži kita. Mu bodo deskarji lahko pomagali nazaj v morje?

Danes je v parku zelo vroč dan in Diva bi rada šla plavat v ribnik. Klobučniku naroči, naj čuva njeno najljubšo ogrlico. Zajček predlaga prijateljem, da se grejo lovit. Ko se nehajo igrati, Klobučnik ugotovi, da je izgubil ogrlico. Kaj pa zdaj? Prijatelji mu jo pomagajo iskati, a je nikjer ne najdejo. Še sreča, da Pišček opazi, da ogrlica ni izgubljena. Zajček si jo je privezal na repek in pozabil na to. Gaber jih opomni: Če ti kdo zaupa kaj v varstvo, moraš s tistim skrbno ravnati. Klobučnik obljubi, da bo drugič previdnejši.

Betka, Niko in Nupi ves dan vadijo za pevsko tekmovanje. Betka poje zelo tiho, zato ji Niko in Nupi namigneta, da tako gotovo ne bo zmagala.

Baron Jelen prosi prijatelje za pomoč, saj se pripravlja na obisk pomembne gostje: njegove mamice. Toda naj se še tako trudijo, baronova mama ni zadovoljna s ponujeno zabavo, zato je baron Jelen zelo žalosten.

Kdo bi znal na plaži poiskati lepe kamenčke in ljubke školjke? Rija najde dva kamenčka, Krokodil pa nobenega. Morda bi si Rija in Krokodil kamenčka lahko delila? Rija rade volje pristane na to, če Krokodil najde kaj v zameno! Krokodil res najde nekaj veliko lepšega, kot je kamenček. Nekaj, česar ne moreš zamenjati za nobeno stvar.

Mišo izpusti svoj novi balon in prijatelji z Mucikinim letalom odletijo za njim. Srečajo golobico Gildo, ki jim ne zna pomagati, in Oblakožera, ki vztraja, da bo on pilotiral letalo.

Maks je mišek, ki se boji neviht. Hana ga nauči s slikanjem nadzorovati strah.

Skok šaljivo zbada Trobko, ko vse, kar Trobka počne, ponavlja za njo. Trobka se ga poskuša otresti tako, da počne stvari, ki jih Skok ne zna, a se mu vseeno posreči, da jo posnema. Skoku se zabava ne zdi več smešna, ko mu Trobka vrne milo za drago in začne ona ponavljati za njim.

Pepin prijatelj poni Primož nosi očala. Pepi se zazdi, da tudi ona potrebuje očala, zato jo mami pujsa odpelje na pregled oči.

Bagira v džungli odkrije past, ki so jo nastavili ljudje, in to sporoči Baluju. Šir kan sliši njun pogovor in Baluja ujame v past. Zdaj ima več možnosti, da opravi z Mavglijem.

Kalimero po nesreči polomi Pavlinčino darilo za dan očetov. Prepriča jo, naj mu za namesto darila doma pripravi muzikal. Petrček pa za Pavlinčin nastop najame kar sinjedolsko gledališče. Pavlinca nenadoma dobi strašansko tremo.

Zajček Rjavček si zaželi, da bi imel tako dolg rep kot drugi. Prijatelji mu hočejo pomagati, zato mu iz različnih stvari naredijo nov rep. Ta pa žgečka, spotika in ne zna pahljati.

V azijski puščavi Gobi ni lahko živeti. Tam redko dežuje in pogosto močno piha. Ta puščava slovi kot eno od območij, kjer je zelo veliko fosilov dinozavrov. Ti so pod peskom in skalami že milijone let. Reaktivčki so navdušeni, da jih bodo lahko iskali.

V Portoriku je poseben zaliv, ki se ponoči svetlika. V njem živijo čudovita bitijca, ki se ob vsakem premiku vode zasvetijo. Toda ta bitijca potrebujejo za življenje zelo čisto vodo. Na žalost se robotki odločijo, da bodo Zafrka okopali ravno tam. Zato se v vodi znajde veliko milnice.

Zmediju se zdijo nogavice z vonjem po siru slastne, toda ko začno zaudarjati Gregorjeve noge, si vsi zatiskajo nos. Prijatelji velikana poučijo, da si mora umivati noge in menjati nogavice.

Maksa kar naprej boli trebušček, a noče k zdravniku. Za svoje bolečine krivi hrano. Vili Mili pa se zdi, da je kriv tovornjak, ki ga je Maks posodil Manci, pa ga je polomila. S pomočjo čarobnega zrcala naposled ugotovita, da Maksa boli trebušček, ker je jezen.

Govoreči Tom po pomoti pomembno poslovno e-pošto pošlje Direktorju. Z Benom se odpravita v svetovni splet, da bi jo ujela, preden jo Direktor prebere.

Kees je za pouk zgodovine učilnico spremenil v egipčansko grobnico. Učenci so navdušeni, prav tako ravnateljica Dreusova, ki Keesu za pouk priskrbi dodatno gradivo. Sammy in Hasna prerišeta hieroglif in Kees se ga v navdušenju nad njunim izdelkom dotakne, kmalu zatem pa se začne slabo počutiti. Dreusova posumi, da hieroglif v resnici prinaša prekletstvo.

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Križevci.

V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.

Posebna oddaja bo s Kočevske. Z medgeneracijskimi in medkulturnimi dejavnostmi postaja duhovno središče sožitja.

Modernistična deklica s piščalko že šest desetletij sredi Kočevja igra melodijo o hrepenenju njegovih prebivalcev. Razmišljanje o zaprtem območju, neokrnjeni divjini, v kateri vsak trenutek lahko presenetijo medvedi in kjer se odkrivajo brezna bratomornega greha, se spreminja. Kočevje se gospodarsko razvija. Z vrsto dejavnosti skozi vse leto se njegovi prebivalci povezujejo v medgeneracijsko kulturno ogrlico. Kulturne prireditve oblikujejo duhovno jedro mesta. Ali je Kočevski po treh desetletjih svobode uspelo postati gostoljuben kraj na jugu Slovenije? Ali je mesto sožitja to nalogo zaupalo prihodnjim rodovom? O tem v posebni oddaji Obzorja duha.

Velikodušno srce, ljubezniva beseda ter služenje/sočutje so tri stvari, ki ohranjajo človeštvo. "Po zunanjosti je bil kakor človek in je sam sebe ponižal, tako da je postal pokoren vse do smrti" (Flp 2,7-8)
Razmišlja Davorin Buher

S Sabino Francek Ivovič smo pokukali v gensko banko na Kmetijskem inštitutu Slovenije, kjer hranijo več kot 3.300 genskih virov kmetijskih rastlin zbranih po vsej Sloveniji.
Tudi karnjevko. Češnjo, ki rodi med zadnjimi in jo bo podrobneje predstavila naša novogoriška sodelavka Mojca Dumančič. Zamejski kolega Niko Štokelj je obiskal zidaričevo kmetijo v Praproti, kjer so postavili novo bioplinarno.
Z Milošem Batistuto pa bomo šli Na Skalo, v najvišje ležeči zaselek v Posočju, kjer še vedno kraljujejo ovce. V Coljavi je mlad gospodar vinogradniške kmetije skoraj iz nič naredil novo in okolju prijazno škropilnico, veliko večji stroj pa je kopal po sečoveljski dolini.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V soboto, 5. novembra 2011 je bil v dvorani Športnega centra Ribnica jubilejni koncert ob 40-letnici ustvarjanja ansambla. Franc Mihelič je v svoji karieri napisal več kot 300 skladb, prejel številna priznanja in poleg Slavka Avsenika ter Lojzeta Slaka velja za enega od treh velikanov slovenske narodno-zabavne glasbe.

Duhovita dramedija o gospodinji, ki vzame v roke svoje življenje, potem ko izve za moževo afero.

60-letna Maria Wang in njen mož Bing se razvajata v rutini dolgoletne zakonske zveze v urejenem predmestju kanadskega Vancouvra. Maria že desetletja dela kot gospodinja in se zdaj, ko so otroci že odrasli, skrbno posveča hiši in možu, medtem ko se slednji kljub zrelim letom še vedno poteguje za službeno napredovanje. Harmonija se poruši nekega dne, ko žena med moževimi stvarmi najde izzivalne spodnjice, ki ne pripadajo njej. Maria je bila zadnjih 40 let odvisna od moža in njegove plače. Zdaj ko njenemu zakonu preti razpad, se prvič v življenju vpraša o svoji samostojnosti. Ko predela svoja zmedena čustva, se pridruži skupini sosed, ki na črno oddajajo parkirna mesta pred svojimi hišami, da bi zbrale denar za preživetje. Nato se odzove na sinovo poročno vabilo, ki ga je prezrla zaradi slabih odnosov med možem in sinom. Prelevi se tudi v spretno detektivko, ki raziskuje primer moževe nezvestobe.

Izvirni naslov: MEDITATION PARK / Kanadski film, 2017 / Režija in scenarij: Mina Shum / Igrajo: Pei-Pei Cheng, Tzi Ma, Sandra Oh

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji so dobili odlično priložnost pevski zbori, ansambli, folklorne skupine, ljudski godci in tisti, ki so negovali ljudske običaje, šege in navade. Gledalci so spoznavali noše, verovanja, plese, ustno izročilo, kulinariko, stavbarsko, gospodarsko in prometno dediščino.
V njej je sodelovala vrsta slovenskih igralcev, med njimi Vera Perova kot Košnikova žena Neža, Dare Ulaga kot njegov prijatelj Martin, Ivo Ban, Dušan Škedl, Milan Kalan, Polona Vetrih, Marijana Brecelj, France Trefalt, Ferdo Medved, Franc Markovčič in številni drugi.

Avtor in urednik: Mito Trefalt
Režiserka: Metka Leskovšek

Muk in Lucijan sta na Japonskem. Ko hočeta prijateljici Atu kupiti darilo, Muk v parku pozabi nahrbtnik. To pa je šele začetek zgod in nezgod. Lucijan je doma pozabil zemljevid. Le kako bosta zdaj našla darilo za Atu, pa tudi pot domov?

Pepa in njena družina si za izlet po reki sposodijo čoln dedija pujsa. Oči pujs je kapitan, Pepa, Jure in mami pujsa pa so posadka. Nenadoma čoln obtiči v trstičju ...

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V lažeh, ki jih je Alec napletel Alison in sinovoma, je vse več vrzeli. Alison fantoma še vedno ne zmore povedati resnice, a jima želi dokazati vsaj, da je bil oče zaposlen na zunanjem ministrstvu. Vendar pa ji nadrejena v obveščevalni službi razkrije, da je bil Alec patološki lažnivec, ki so ga na ministrstvu že med vojno odpustili, nato pa ga še vse življenje nadzorovali. Karim vztraja, da je šlo za zaroto, in Alison se že skoraj pomiri, nato pa na njena vrata potrka še ena gospa Wilson s sinčkom. Takrat se Alison zlomi. Leta 1967 najde svoj mir v Bogu in postane redovnica. Alecov dosje na zunanjem ministrstvu še danes ni dostopen, njegovi znani potomci in njihove družine pa se večkrat srečajo.

Dr. Matija Ogrin, sodelavec SAZU, je najboljši poznavalec najstarejših slovenskih rokopisov, zato bo izjemno zanimiv pogovor z njim tudi stik z najstarejšimi pisnimi spomeniki in sploh slovensko kulturo. Med drugim bo v oddaji v starem jeziku naših prednikov prebral rekonstrukcijo krajšega besedila iz časa ustoličevanja karantanskih vojvod v 8. stoletju. Dr. Ogrin pojasni, da je slovenski jezik zelo star, saj se v več kot 1000 letin ni bistveno spremenil. Sploh v primerjavi npr. z angleščino, ki je povsem drugačna kot pred stoletji. Dr. Ogrin je družbeno zelo aktiven, med drugim je predsednik Nove slovenske zaveze, društva, ki neguje spomin na upornike proti revolucionarnemu gibanju med vojno in po njej. Vsako leto od leta 1990 pripravljajo spravno slovesnost v Kočevskem rogu za pobite vojne ujetnike. Letošnja je bila trideseta po vrsti, zgodilo pa se je prvič, da so za glavna govornika povabili predsednika republike in predsednika vlade. Prvič se je tudi zgodilo, da je bila spravna slovesnost ob breznu pri Macesnovi gorici, kjer so bili po ugotovitvah zgodovinarjev in raziskovalcev dejansko pomorjeni slovenski ujetniki. Dejstvo, da je bila prva spravna slovesnost leta 1990, na kateri je govoril tudi predsednik Milan Kučan, pa tudi vse kasnejše, organizirana ob breznu Pod Krenom, vidi dr. Ogrin kot namerno zavajanje nosilcev bivšega režima. Sklepa, da je tudi predsednik Kučan vedel, da se prva in kasnejše spravne slovesnosti do letošnje niso odvijale na kraju, kjer ležijo pomorjeni Slovenci. Namen Nove slovenske zaveze po več kot 75 letih, kar se je vojna končala, je uveljaviti pokop vseh žrtev in hkrati osvetliti kompleksno zgodovinsko dogajanje med vojno in revolucijo skozi prizmo posameznikov in družin, ki jih je prizadelo nasilje.

Voditelj: Jože Možina

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Brezmejno je esejistični film ceste in filozofska meditacija o nečem, kar bi lahko kmalu izgubili; je film o Evropi.

Filmska pripoved potuje po mejah srednje Evrope in spoznava ljudi, ki živijo ob slovenski meji z Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško in Italijo. Njihove osebne zgodbe so hkrati pričevanja o vplivu mej na življenje posameznika. Kako meje nastanejo in kako se spreminjajo? Ali lahko obstaja država brez meja? Lahko postavimo meje čustvom, mislim, odnosom, jezikom in idejam? Lirična besedila pesnika Aleša Štegra pripovedujejo o morju, gorah, rekah, gozdovih in nižinah. Vse se spreminja, nič ne ostaja enako, niti meje, ki bežijo mimo kot peščene sipine, dokler nazadnje ne izginejo v nič.

Vrhunska slovenska operna pevca, mezzosopranistka Mirjam Kalin in tenorist Branko Robinšak, prvak ljubljanske operno-baletne hiše, sta posebej za televizijsko upodobitev s Simfoniki RTV Slovenija posnela odlomke iz najpopularnejše Verdijeve mojstrovine Trubadur. Pod režijskim vodstvom Vena Jemeršiča so posneli vizualizacijo arije Azucene Stride la vampa!, recitativ in duet Manrica in Azucene Soli or siamo ter sceno in duet Manrica in Azucene Non son tuo figlio. Urednica je Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov