Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 7. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Milan se tako zatopi v igro s svojim robotom, da pozabi na vse, tudi na to, da je treba povedati mami, če se gre igrat k Julči. Kako se pri tem počuti mama, najbolje izkusi, ko tudi sam ne more najti svoje dragocene igračke.

Capko si zaželi pravega robota ali še bolje: Capkobota. Vid mu obljubi, da mu bo naredil najboljšega robota na svetu. Tudi Nežka se odloči, da mu bo pomagala.

Zajček Rjavček se spoprijatelji z rumenim bitjem, ki še ne zna govoriti, in ni podobno nobenemu prijatelju, ki ga Zajček Rjavček pozna. Kako ga bo odpeljal k staršem, če ne ve, katera žival je?

Muk in Lucijan bi rada na Madagaskarju opazovala želvice, ki se bodo na plaži pokukale iz jajc. Do tja ju pospremi prijateljica Anosi. Muku se tako mudi k želvicam, da ga upočasnijo šele fadiji, navade, ki jih ubogajo domačini.

Robert se pretihotapi na zborovanje društva za izgon tujcev. Zgrožen je, ko na njem spregovori ravnateljica osnovne šole, še bolj pa, ko zbranim zapoje njegov oče. Je mogoče, da tudi on sovraži drugačne. Robert mu predstavi svoje prijatelje in zahteva pojasnilo.

V petju podoknic se bodo pomerili štajerska skupina Il Divji ter Marjan Uljan in Gašper Banovec. Veliko bo imela povedati Moravška Mara, ki je v komisiji s Tjašo Hrovat Steklasa in Kajo Grozina, ki ocenjuje fantovske sestave. Nastopili bodo še Mladi Pomurci, ansambel Banovšek, Saša Lendero z Domnom Kumrom ter Jakob Tojnko z Modrijani.

Dr. Nada Praprotnik je botaničarka in raziskovalka slovenske botanične zgodovine. Kot pravi, jo je že v otroštvu na nek način zaznamoval cvetoč travnik in nato še profesorica biologije v gimnaziji. Odločitev je postala dokončna – rastline s svojimi zgodbami so postale njen svet. In njene oči so po desetletjih še vedno usmerjene v tla, v pričakovanju, da uzrejo redek ali lep primerek rastlinske vrste. Njena pot se tako še danes odvija po cvetočih travnikih v osrčju Karavank.

Kako bolan je lahko Zdravko, če še želi kandidirati za župana? Kdo v predvolilnem boju lahko lepi plakate in kam? Zakaj je nenadoma najlepša med tekačicami ljubosumna? Kaj ima pogubnejše posledice: antraks ali moka? Predvolilni shodi in govori polnijo vrtičkarski svet. Kako se bo Tone izmazal iz svojih volilnih dilem?

Začetni tečaj latinščine poteka kar v Helginem bifeju. Balinanje je šport za prijatelje. Kljub temu, da je Tone ustvaril popolnoma nov voziček (iz starega, seveda), se je Pupa odločila, da bo rodila "čez lužo". Tonetovo razočaranje je veliko, vendar ima profesor Zver zanj že pripravljeno najboljšo tolažilno nagrado tostran Alp.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max se potoži Sharpovi, da mu dr. Stautonova vsiljuje cevko za hranjenje, in jo prosi za drugo mnenje. V bolnišnico pripeljejo precej poškodovano policistko, ki jo je povozil nori voznik. Ko kmalu pripeljejo še voznika, med policist v čakalnici završi. Iggy obišče mlado neprilagojena Jemmo, ki se že nekaj časa prilagaja življenju zunaj bolnišnice, vendar ni čisto zadovoljen. Dr. Kapoor poskuša najti napako pri polževem vsadku, ki ga je vstavil gluhi Tori.

Sveto pismo na zaslonu, Janž Znojilšek

Na Svetopisemski družbi so se odzvali na spremenjene načine branja in se povezali s cerkveno organizacijo Life Church in uporabnikom digitalnih medijev ponudili slovenski prevod Svetega pisma, ki je dostopen prek nove aplikacije You version.
Prvič predstavljamo v naši oddaji Janža Znojilška, slovenskega reformatorja, protestantskega pastorja, pesnika in urednika, ki je zaznamoval zreli in pozni čas slovenske reformacije.
Na pasti digitalne zasvojenosti pri otrocih in mladostnikih opozarjajo strokovnjaki v 81. reviji Vzgoja, ki jo izdaja Društvo katoliških pedagogov Slovenije.

Kedves Nézőink, a mai Barangolások című adásunk a burgenlandi magyarokról szól.

Drage gledalke in gledalci, današnja oddaja Potepanja govori o gradiščanskih Madžarih.

15:45
Otroški program: Op!

V gostilni Pri Nani je zmanjkalo vode, gostje pa čakajo na hrano. Stanko je prepričan, da zna sam popraviti napeljavo, in noče sprejeti Hankine pomoči. Toda pri tem naredi več škode kot koristi.

V deželi vlada suša in Šir kan ne dovoli živalim, da bi se odžejale pri slapu. Piti jim bo dovolil le, če se mu Mavgli preda. Mavgli je to pripravljen narediti, Balu in Bagira pa iščeta drugačno rešitev.

Alisa, vse najboljše! Juhu! In za darilo dobiš – copate. Hm, kakšni starinski copati. Iz katerega stoletja pa so? A greste z mano na potovanje skozi čas, jih povabi Pia. Medtem ko Firbcologi potujejo skozi različne zgodovinske preobleke, se Kaja in Zoja v Muzeju igrata s starimi igračami, Amar in Jaša K. spoznavata delo Valentina Vodnika, Gašper in Jaša O. pa pogumno raziskujeta, kaj je koncentracijsko taborišče. Gremo v zgodovino!

Govoreča Angelca ugotovi, da Direktor eno njenih pesmi uporablja za svojo volilno reklamo. S prijatelji se odloči, da mu bo to preprečila.

Robert se pretihotapi na zborovanje društva za izgon tujcev. Zgrožen je, ko na njem spregovori ravnateljica osnovne šole, še bolj pa, ko zbranim zapoje njegov oče. Je mogoče, da tudi on sovraži drugačne. Robert mu predstavi svoje prijatelje in zahteva pojasnilo.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Stanko Čurin je v drugi polovici prejšnjega stoletja na področjih vinogradništva in vinarstva opravil pionirsko delo. Začel je na 39 arih, v 70 pa obdeloval 10 ha. Zmanjšal je donosnost trsov in s tem količino vina – ker ga je zanimala kakovost. Bil je prvi zasebni vinogradnik pri nas, prvi je stekleničil lastna vina, razvil predikatna vina, pridelal prvo ledeno vino in potem po klasični metodi še penino iz njega. Bil je prvi zasebni vinogradnik, ki se je predstavil na ljubljanskem vinskem sejmu, ustanovnik Društva vinogradnikov ljutomersko ormoških goric. Strokovnjaki pravijo, da je premikal meje ne le v vinogradništvu, ampak v kmetijstvu nasploh.

Zajček Rjavček si zaželi, da bi imel tako dolg rep kot drugi. Prijatelji mu hočejo pomagati, zato mu iz različnih stvari naredijo nov rep. Ta pa žgečka, spotika in ne zna pahljati.

Bitzer zlepi kmetova polomljena očala. Čredi pa v kopita tudi zaide lepilo in zadeve postanejo precej kočljive.

Kaj se bo zgodilo z bobrom Borom, ki si ne želi zbrusiti prednjih zob? In kaj se bo zgodilo z mrožkom, ki si ni hotel striči nohtov? Blaž, prosim, pogovori se s trmoglavim Borčkom … in nam hitro preberi Čebelico o odločnem mrožku, zagotovo so mu nohti že zeloooo zrasli. Le kaj bo počel z njimi?

Peter Svetina O mrožku, ki si ni hotel striči nohtov

Bere in pripoveduje: Blaž Šef

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Helen povabi mamo na dopoldansko kavo. Tam Vivien pričakajo vsi trije otroci. Povedo ji, kaj so izvedeli o Marku: da je njegova bivša žena naredila samomor in da se je moral Mark zagovarjati, ker je nekdo podvomil, da je bila depresivna in se je ubila. Vivienini otroci se bojijo, da je njen mož z njo zaradi denarja in da je ona v nevarnosti. Jake se znova zbliža z ženo. Meera zagrozi, da bo tožila Helen zaradi nadlegovanja. Zato Helen predlagajo, naj odstopi. Stella meni, da je čas, da se z Jakom nehata dobivati.

Francosko-nemška dokumentarna oddaja je pripoved o življenju nekdanje iranske cesarice in žene zadnjega iranskega šaha Reze Pahlavija – Farah Dibe Pahlavi. Arhivski posnetki in fotografije, nekateri objavljeni prvič, prikazujejo iransko zgodovino in kulturo pred revolucijo v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Avtorji dokumentarne oddaje Farah Dibo Pahlavi obiščejo tudi v Parizu, kjer živi danes, in jo pospremijo na šahov grob v Kairu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji "30 let Slovenije - pomen Manevrske strukture narodne zaščite pri osamosvajanju" se bomo sprehodili skozi čas osamosvajanja in čas pred njim, od 1. 12. 1989 - neuresničenega "mitinga resnice" v Ljubljani, do osamosvojitve leta 1991 in tudi skozi čas po njej. O vlogi nekdanje milice, teritorialne obrambe, narodne zaščite in Manevrske strukture narodne zaščite pri osamosvajanju Slovenije bodo z Vido Petrovčič spregovorili udeleženci takratnih dogodkov: Igor Bavčar, Janez Slapar, Vinko Beznik in Slavko Kmetič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov