Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 12. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 12. jul.

07:00
Živ žav

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Milanovi sošolci na obali spoznavajo školjke, rakovice in druga morska bitja. Obiščejo tudi reševalca, ki jim razloži, kakšno je njegovo delo in kako naj se obnašajo ob morju, da bo varno za vse.

Lojzka in Piko hoja čez puščavo hudo utrudi. Le kako bosta zdaj prišla do zelene oaze, kjer se bosta lahko odžejala? Lojzek nariše kamelo, ki ju na hrbtu ponese do cilja. Sveža voda je tako prijetna!

Ava, Riko in Teo spoznajo lenivca, ki dobiva veliko pošte, a mu – počasnemu, kot je – ne uspe niti prilesti z drevesa, da bi jo prebral. Sklenejo, da mu bodo s svojo iznajdljivostjo priskočili na pomoč.

Tinka ima rojstni dan a je slabe volje in noče odpreti daril, razen enega, tistega, ki skače po sobi. Ko ga končno ujame, najde v njem kužka. Tinka bi rada nenavadno ime zanj, zato ga poimenuje Žverca. Takrat pa kuža začne govoriti.

Ko Mandi kaj izgubi, Pipi to vselej najde, zato prijatelja skleneta, da bosta postala detektiva. Že kmalu dobita svoj prvi primer – izginil je morski lev. Delo je naporno, a za nova detektiva ni nobena naloga pretežka.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Oli drema, ko naenkrat zasliši mijavkanje. To je Olivij, divji maček. Predlaga ji, da bi se skupaj igrala. Najprej želita splezati na visoko drevo, a jima ne uspe. Nato poskušata po deblu prečkati globok jarek. Takrat pa naletita na lisico, ki se prikrade iz grmičevja in začne preganjati mačka. Olivij je v težavah in Oli uspe pomagati novemu prijatelju: spleza na visoko drevo in na lisico vrže čebelji panj. Ko se vrne v park, o svoji dogodivščini pove prijateljem. Gaber jim razloži: Kadar je prijatelj v škripcih, ni težko splezati na visoko drevo.

Ponoči močan veter prekucne Nikove smetnjake, zato po vsem mestu lovi smeti. Niko se začne spraševati, zakaj tako dolgo traja.

Prijatelji v Čarnem zalivu se veselijo, ker Nana peče školjčno štruco. Lili gre iskat barona Jelena, ki ima štruco zelo rad, a se izgubi v njegovem zaraščenem vrtu. Kmalu se vsi prijatelji znajdejo v težavah!

Luna, zvezde in planeti lebdijo v prostranstvu vesolja. Živi kdo tam? Bitje, ki je drugačno od nas? Morda zelenček? Ali krokodil! Morda pa so tam bitja prav taka, kot smo mi? Vesoljček Krokodil in vesoljka Rija? Rija in Krokodil poletita raziskovat vesolje.

Mišo prijateljem pokaže pismo, ki ga je napisal svojemu junaku, Raketnemu mucu, ki nastopa v njihovi najljubši oddaji. Mucika predlaga, da z raketo odletijo na Luno in mu pismo dostavijo.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko različnih načinov, kako najti pravo pot.
Žan in Boris se igrata gusarja, ki plujeta po širnih morjih. Mami jima nariše zemljevid do skritega zaklada in gusarja se odpravita na lov. Mamina navodila ju kmalu pripeljejo do kupa zlatih čokoladnih kovancev. Babi pa nima take sreče – v parku je namreč iskala očijev tovornjak, a ga ni našla. Žan stisne Mislija in se domisli – babi potrebuje zemljevid do očija! Mala gusarja spremljata babi v park in ji pomagata brati zemljevid in kaj kmalu najdejo očija in kup gusarskega sladoleda.

Noj Lenka se kar naprej izgublja. Hana jo nauči, kaj je desno in kaj je levo.

Trobka in Skok najdeta orešček. Razdelita si ga, da bi ga pohrustala. Takrat pa zagledata večjega in še večjega in še večjega. Na koncu odkrijeta orjaški orešek. Kako slasten je videti! A žal ga je težko streti. Poskušata z udarci, treskanjem, drobljenjem, a jima ga nikakor ne uspe odpreti.

Pepinemu avtu zmanjka bencina. Na srečo je v bližini bencinski servis dedka psa. Potem se pokvari še avto ovčke Olje, dedi pujs pa bi rad preizkusil novo avtopralnico ...

Mavgli in Bagira se med igro znajdeta ob vznožju pečine. Kljub Bagirinemu svarilu Mavgli spleza nanjo. Na vrhu odkrije gnezdo črnih čebel.

Bobi in Tilen imata nove kotalke. Kalimero jima pokaže, kako se kotalka, ob tem pa novim kotalkam polomi kolesca. V mlinu nanje namesti DoVinčijeva kolesa, in Bobi in Tilen nenadoma postaneta izurjena kotalkarja.

Poljska miška Zajčku Rjavčku navdušeno pokaže svojo najljubšo stvar, ljubko cvetlico. Ta si jo sposodi, potem pa jo izgubi. Bo zbral pogum in priznal Poljski miški, kaj se je zgodilo?

Tokrat se Reaktivčki odpravljajo na Jamajko. Na gorovje, ki je zaradi megle od daleč pogosto videti modro. Na njem so nasadi kavovca, v katerih pridelujejo svetovno znano kavo. Reaktivčki se ponudijo, da jo bodo prinesli Vodirogu.

Zafrk komaj čaka, da se bo namočil v vroči blatni kopeli. Toda v Kripi ni vroče vode. Zato pošlje robotka ponjo. Odkrijeta jo v dolini na Japonskem. Tja se navdušeni odpravljajo tudi Reaktivčki, ki se veselijo obiska opičjega parka.

Zam je iznašla zelo zmogljive sesalnike, ki pa se izmaknejo nadzoru in po mestu posesajo vso barvo. Zoja, Feliks in Zmedi se morajo naučiti mešati barve in vrniti mestu staro podobo.

Maks se vsakega dela loti površno, tudi čarobnega trika, ki ga mora zvečer pokazati, se mu ne da vaditi, raje igra računalniško igrico. Vila Mila ga prepriča, da le vaja dela mojstra, in da moraš najprej natančno vedeti, kaj bi rad naredil. Na večerni predstavi je nato Maks prava zvezda ...

Govoreči Tom postane nova carska varuška Govorečemu Žigiju. Izkaže se, da je naloga težja, kot si je predstavljal.

Učenci s prodajo jabolk zbirajo denar za afganistanske otroke. Sep, ki jih vsako leto proda največ, tokrat sadeže pozabi na igrišču. Ko poskusi povedati, kaj se mu je zgodilo, sošolci in ravnateljica njegovo zadrego razumejo po svoje. Prepričani so, da so Sepu zbrani denar ukradli starejši fantje in mu sploh ne pustijo do besede.

Potem ko je Alen Kobilica, svetovno znan maneken in lastnik modne agencije, ostal brez vida, ni vstopil v svet teme. Nasprotno – odtlej si je v življenju postavil še višje cilje. Bogdan Babšek, ki ima prirojeno mišično distrofijo, se je odpovedal invalidnini in ustanovil podjetje Batis plus, ki danes spada med sedem odstotkov podjetij z najvišjo bonitetno oceno. Jernej Sluga je bil star 39 let, ko ga je prizadela huda možganska kap. Po štirih letih se je vrnil na delo v podjetje Špica, v katerem je bil nekoč direktor prodaje. Danes je prokurist. Celjsko invalidsko podjetje Zaupanje je v lasti Društva gluhih in naglušnih Celje. Že od leta 1991 izvajajo zaključna dela v gradbeništvu. Družili smo se tudi s Kralji ulice, ki dajejo delo številnim brezdomnim osebam.

Razmišljanje ob veliki noči. "Razpeli so ga na križ in usmrtili. Bog pa ga je obúdil tretji dan in mu dal, da se je očitno prikazoval"(apd 10,40)
Razmišlja Jozafat Hardi

12. junija bo msgr. Andrej Glavan praznoval škofovski jubilej. Posvečen je bil leta 2000. Čez šest let je postal prvi škof novomeške škofije.

Andrej Glavan je bil posvečen v škofa 12. junija leta 2000, štiri leta pozneje je kot apostolski administrator prevzel vodenje ljubljanske nadškofije, 10. junija leta 2006 pa je bil imenovan za prvega škofa na novo ustanovljene novomeške škofije. Čemu se je pri svoji pastirski službi v zadnjih dveh desetletjih najbolj posvečal? Katere izzive vidi v prihodnosti? Pred dvema letoma je ob svoji 75-letnici papežu Frančišku podal odstop. Med čakanjem naslednika predano sledi svojemu škofovskemu geslu »Karkoli vam poreče, storite«.
Osmega junija se bomo spomnili Primoža Trubarja, moža, ki se je z ljubeznijo do slovenskega jezika zapisal v našo zgodovino. Prav tako neuklonljiv v upanju je bil tudi svetniški kandidat Lojze Kozar, o življenju katerega govori kratki film Domov.
Življenje se počasi normalizira, vračamo se na delo, mladi pa v šole in k verouku, spet se odpirajo domovi za starejše, pa smo vendar še vedno zaskrbljeni zaradi negotove prihodnosti. Trdnost in upanje nam dajejo pobude različnih skupin in dobrohotna medsebojna pomoč.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert iz naših krajev, javna radijska oddaja z najdaljšo tradicijo v poletje prinaša svoj izbor narodnozabavne glasbe. Tako smo gostili ali pa so nas gostili: Alpski kvintet, Ansambel Saše Avsenika, Štanjel s Slovenskim oktetom in Ptuj z Vražjimi muzikanti.

Slovenski narodnozabavni ansambel Alpski kvintet je nastopil z glasbeno paleto svojih uspešnic, v katerih se predstavi vsak njihov član in tudi ansambel kot celota.
Alpski kvintet je bil ustanovljen leta 1966 in deluje še danes. Članom zasedbe je uspelo razviti t. i. »alpski slog« oziroma »alpski zvok«, ki je postal zelo priljubljen tako pri poslušalcih kot tudi pri glasbenih kolegih.
Žal pa je koncert namesto v Arboretumu Volčji potok zaradi slabega vremena potekal v Studiu 26 Radia Slovenija.

Ob 80. rojstnem dnevu Franca Šegovca, prvega imena Štirih kovačev, je bil spremljevalni program festivala Slovenska polka in valček posvečen temu jubileju in največjim uspešnicam legendarne narodno-zabavne skupine.

Sproščena srbska komedija s črnogorskim priokusom.

Đorđe Popović, mlad zdravnik iz Beograda, prejme anonimen klic, naj spozna svojega očeta. Đorđe je do tega trenutka živel v prepričanju, da je njegov oče mrtev, pa vendarle se odloči poiskati svojo identiteto. Odpravi se v Črno goro in mimogrede spozna Lolo, mlado kajtarko in hčerko policijskega inšpektorja, ki potuje na Ado Bojano.

Izvirni naslov: BISER BOJANE / Srbsko-črnogorski film, 2017 / Režija: Milan Karadžić / Scenarij: Vladimir Djurdjević, Milan Karadžić / Igrajo: Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Mladen Nelević, Mira Banjac, Dubravka Drakić

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V kvizu Joker bo tokrat preizkusila svoje znanje Neža Cankar, ki prihaja iz okolice Ljubljane. Neža je po izobrazbi elektrotehnik, a je svojo ljubezen našla v drugačnem poklicu. Dela namreč v trgovini z materialom za ustvarjanje, kjer lahko preizkuša tudi svojo fantazijo. Na poti do 20.000 evrov ji bo v pomoč nekdanji sošolec in družinski prijatelj Marko Poje.

En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Catherinina hčerka Charlotte praznuje deveti rojstni dan in Catherine ji priredi nekoliko drugačno zabavo. Namesto običajnih hrenovk pripravi piščanca v lepljivi marinadi, za sladico pa jabolčni žele z jagodičjem in rožnato limonado. Tudi na starše ne pozabi – zanje pripravi vietnamsko solato z govedino.

Muk in Lucijan sta na obisku pri prijatelju Amaruku v Kanadi. Lucijan je zelo slabo spal, ker je zunaj vso noč ukala sova. Slabe volje nikakor noče na smuči, a mu kljub temu uspe rešiti nesrečno sovico.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Roso Corrigan, novinarko in tekmovalno plesalko, najdejo umorjeno na njenem domu. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je presenetila vlomilca, inšpektor Barnaby in narednik Winter že po krajši preiskavi prizorišča ugotovita, da je bil vlom le uprizorjen in da je žrtev morilca poznala. Krog osumljenih se zoži na Rosine tekmece pri plesu in družino trgovskega mogotca Andrewa Wilderja, o kateri je pisala članek. Inšpektor Barnaby ima težave tudi doma. Na obisku je njegov oče, s katerim nikakor ne najdeta skupnega jezika …

Na predvečer 100. obletnice požiga slovenskega Narodnega doma v Trstu bo gost oddaje Intervju tržaški zgodovinar dr. Borut Klabjan, soavtor nove znanstvene monografije o Narodnem domu, ki bo dodatno osvetlila njegovo zgodovino in okoliščine požiga. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni film na podlagi arhivskega gradiva, nastopov v javnosti in v medijih ter objav na družbenih omrežjih pripoveduje življenjsko zgodbo politika in dolgoletnega izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja. Spremljamo njegovo pogosto gostovanje na ameriških televizijah, kamor so ga vabili kot političnega poznavalca, in njegovo spretno uporabo družbenih omrežij, prek katerih očitno uspešno nagovarja svojo volilno bazo. Bibi, kakor ga z vzdevkom imenujejo nekateri, se je iz obetavnega političnega začetnika razvil v politika, ki ga nekateri častijo kot odrešenika, drugi pa črtijo kot cinika, ki ga v želji, da se obdrži na oblasti, nič ne more ustaviti.
Režija: Dan Shadur

Simfoniki RTV Slovenija so koncertno sezono 2008 sklenili s francosko glasbo. Na junijskem koncertu so poletje napovedali z izvedbo Treh skic za simfonični orkester pod skupnim naslovom Morje Clauda Debussyja. V glasbenem popoldnevu se bomo poletja spominjali ob poslušanju njihove izvedbe vseh treh skic: Od zore do poldneva na morju, Igre valov ter Pogovor vetra in morja, ki so nas vrnile v tople kraje in nas spomnile na topel veter in rahlo šumenje valov na dopustu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov