Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 24. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 24. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Milan se s prijatelji zabava v lunaparku. Vsi si želijo še na veliki vrtiljak in se trudijo prepričati uslužbenca, da imajo že dvanajst let. Toda ta jim razloži, da morajo biti za kaj takega dovolj veliki, sicer se lahko pripeti nesreča.

Nežka izgubi svoj prvi zob in Rozi ji razloži vse o zobni vili. Nežka si je vedno želela srečati vilo, zato prijatelje povabi, naj vsi prespijo pri njej in zobno vilo pričakajo skupaj.

Zajec Rjavec pozna najboljše ukane in skrivališča za slastne posladke. Zajček Rjavček si zaželi, da bi bil velik in pameten kot očka. Kmalu pa ugotovi, da lahko tudi on Zajca Rjavca kaj nauči.

Muk in Lucijan sta ob Orinoku. Reka ponuja dom številnim bitjem. Tokrat bosta prijatelja pobliže spoznala ujeto pliskavko in ji pomagala nazaj v njen vodni dom.

Tess pod sestrino posteljo odkrije čarovniški zvarek. Prepričana je, da je Ninni mamilo kupila od prijateljice, a izkaže se, da je zvarek v resnici pripravila njuna babica. Čeprav se babica izgovarja, da z denarjem od zaslužka podpira družino, Tess ve, da se mora ta dvoličnost končati, in se odloči za skrajni ukrep.

Spoznali bomo nova ansambla za nastop na festivalu Slovenska polka in valček: S.O.S. kvintet z Raven na Koroškem in Krjavlje iz Stične. Obudili bomo spomin na stare čase s pesmijo Le prijatelja bodiva z Novimi spomini in Markom Pezdircem. Peli bodo še Slavko Ivančić, ansambla Hinka Krčka in Petra Finka ter trio Roberta Smolnikarja z mednarodno priznano sopranistko Mojco Bitenc. Humorist oddaje je Tilen Artač, voditelja pa Darja Gajšek in Blaž Švab.

Mestece Tulln leži blizu Dunaja in v njem že desetletja prirejajo velike vrtnarske razstave. Pred nekaj leti so se odločili, da bodo ob razstavnem prostoru uredili okoli 50 vzorčnih vrtov. Tako so želeli ljubiteljskim vrtnarjem prikazati, kako je mogoče oblikovati najrazličnejše okrasne, uporabne ali drugačne vrtove. Ti vrtovi so na ogled vsako leto med aprilom in oktobrom. Obiskovalci lahko o vsem, kar želijo vedeti, vprašajo katerega od vrtnarjev, ki tam delajo. Tak način svetovanja in ponujanja zamisli za ureditev vrtov je največ, kar lahko ljubiteljem vrtnarjenja ponudimo. Zato smo lani obiskali Die Garten Tulln ali Vrtove Tullna kar trikrat, v različnih obdobjih, in posneli okoli 20 različnih vrtov.Predstavil nam jih je vodja tamkajšnjih vrtnarjev Mario Jaglarz, ki je ne samo strokovnjak na področju hortikulture, temveč tudi avtor številnih načrtov za vzorčne vrtove v Tullnu.
V prvi izmed treh oddaj smo združili nekaj izstopajočih primerov okrasnih vrtov, kot so zlato-srebrni vrt, rožni vrt, vrt meglic, portugalski vrt, vrt metuljev in morje trav.

Urednik in scenarist oddaj Stane Sušnik, režiserka Petra Hauc.

Nivo hotela je spet pod vprašajem, tokrat zaradi konference NATA, ki poteka v mestu in zaradi možnosti terorističnega napada. Medtem Danica, Beba in Nataša raje berejo o bajno bogatem arabskem princu, ki inkognito potuje po Evropi in išče nevesto. Kako bi bilo, če bi...
In ko pride v hotel nič hudega sluteči Ahmed, ženske v njem takoj prepoznajo bogatega arabskega princa in gredo nemudoma v akcijo. Hotelski moški pa, še posebej tisti, ki še pomnijo NNNP, dobro vedo, da gre za terorista in terorizem. Tako one kot oni iščejo dokaze za svoje sume in prepričanja.

Frenk postane PR pri uspešni poslovni ženski pa tudi ljubezensko življenje mu gre kot po maslu: na Tromostovju sreča ljubezen svojega življenja – sanjsko Marjetico.. Marjetica ga celo obišče v hotelu, vendar družba meni, da se nobenemu še nikoli ni uspelo rešiti se iz tega zakletega hotela Rubin. Ko Frenka hkrati išče tudi njegova odločna šefinja Marinka, ki zelo rada upravlja s svetom nasploh, z moškimi pa še posebej, se njihova trditev izkaže za točno. Dve ženski hkrati je celo za Frenkovo boemsko življenje precej preveč in ubožec zmešnjavi zaradi žensk ni kos. Tako na koncu Frenk ostane sam: s starimi prijatelji, brez nove službe in brez žensk. Torej je res: enkrat hotel Rubin, zmeraj hotel Rubin.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kaj je menopavza, kdaj in zakaj nastopi? Ali zadeva tako ženske kot moške? Gre za stanje, ki ga je treba zdraviti, ali morda za zanikanje dejstva, da se ljudje pač staramo? Kaj prinašajo hormonske terapije in zdravila? Znanstveniki in zdravniki v dokumentarni oddaji predstavijo izsledke najnovejših raziskav; avtorji oddaje osvetlijo tudi zgodovinski razvoj dojemanja menopavze v različnih kulturnih okoljih.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- interjú dr. Földes Gyula leköszönő főkonzullal;
- bemutatták a Muratáj új számát és dr. Zágorec-Csuka Judit legújabb kötetét;
- bemutatták Cár Jenő Életem regénye című önéletrajzi könyvét;
- Együtt sikerül – alkalmi szöveg- és képgyűjtemény;
- három helyi fotós fényképei a lendvai Rózsa Park kiállítófalán.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- intervju z generalnim konzulom dr. Gyulo Földesem;
- predstavitev najnovejše številke revije Muratáj in nove knjige dr. Judit Zágorec-Csuka;
- predstavitev avtobiografije Evgena Carja z naslovom Moja zgodba;
- priložnostna zbirka besedil in slik Skupaj nam bo uspelo!;
- fotografije treh domačih fotografov na razstavni steni lendavskega mestnega parka Roža.

15:35
Otroški program: Op!

Winston na poti iz šole naleti na psa brez lastnika. Pes mu sledi domov in Winston je nad novim prijateljem navdušen. Oče mu pove, da bosta morala poiskati lastnika, Winston pa upa, da ga bo lahko obdržal, zato zamolči, da je opazil plakate, ki prosijo morebitnega najditelja, naj pokliče lastnika.

Govoreča Angelca razvije pevski drugi jaz, da je na tekmovanju bolj samozavestna. A meje med Angelco in Hudo Gelči se začnejo brisati.

Tess pod sestrino posteljo odkrije čarovniški zvarek. Prepričana je, da je Ninni mamilo kupila od prijateljice, a izkaže se, da je zvarek v resnici pripravila njuna babica. Čeprav se babica izgovarja, da z denarjem od zaslužka podpira družino, Tess ve, da se mora ta dvoličnost končati, in se odloči za skrajni ukrep.

Maša, Neja in Neža so sošolke, ki jih druži strast do sodobnega plesa. Umetniška gimnazija, ki jo obiskujejo, je okolje, kjer imajo dekleta veliko priložnosti za ustvarjanje novih plesnih projektov. Razmišljajo o celovečernem plesnem projektu, za začetek pa so se lotile krajše plesne predstave Duet za tri. Kako jim je šlo, sta preverjala, vlogerja Ana in Rok.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Preživela v pokolu na Utøyi – dokumentarni film norveške televizije, dobitnik Grand Prix Circom regional 2019. Zgodba sledi rehabilitaciji mlade Ylve, ki je julija 2011 preživela morilski pohod skrajnega desničarja Breivika na norveškem otoku Utøya. V streljanju je bilo ubitih 77 pretežno mladih ljudi. Ylva je čustveno močna, brazgotin ne skriva. Na Utøyo se vrne s prijateljico in znova podoživi grozote, ki jih je preživela.

Lachlan je star dvanajst let in živi na otoku Skyle na severu Škotske. S sošolci, s katerimi skupaj obiskuje nedeljski verouk, se odločijo, da se bodo povzpeli na toliko bližnjih vrhov, ki bi bili skupaj visoki kot Mount Everest, če bi jih postavili drugega na drugega. Najbolj se veseli pohoda na najvišji vrh v Veliki Britaniji, na goro Ben Nevis. Veliko ljudi je zaradi snega in plazov na tej gori že umrlo. Bo Lachlanu in prijateljem uspelo doseči zastavljeni cilj?

Gospa Gazela pelje Pepo in njene prijatelje na šolski izlet v gore. Z vrha je prekrasen razgled in Pepa in njeni prijatelji se zabavajo s poslušanjem odmevov.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert iz naših krajev, javna radijska oddaja z najdaljšo tradicijo v poletje prinaša svoj izbor narodnozabavne glasbe. Tako smo gostili ali pa so nas gostili: Alpski kvintet, Ansambel Saše Avsenika, Štanjel s Slovenskim oktetom in Ptuj z Vražjimi muzikanti.

Slovenski oktet je prvič zapel leta 1951. Vse od tedaj velja za najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel. Njihovo osnovno poslanstvo je ohranjanje in plemenitenje slovenske vokalne glasbe. Njihov repertoar je širok in raznolik. Posebno skrb namenja slovenski pesmi, tako ljudski kot umetni, kar vedno znova s posebnim žarom predstavlja poslušalcem. Na koncertu v Štanjelu je Slovenski oktet ob svojih zimzelenih uspešnicah predstavil pesmi, ki so nastale pred kratkim.

Vijay prosi Iggyja za nasvet. Ella je namreč rekla, da morda ne bo obdržala Vijayevega vnuka. Iggy mu zabiča, naj ji ne svetuje. Zavarovalnica je nenadoma ukinila kritje za nadomestno materinstvo. Sharpova in Goodwin se temu upreta. Na urgenco pripeljejo dečka, ki se je obesil na vrv rolete. Pri pregledu opazijo na vratu odtise prstov in pokličejo socialno delavko. Astronavtka pride na pregled zaradi uhajanja vode, vendar spozna, da ji nagaja srce. Motnja ji lahko onemogoči let v vesolje.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Spoznali bomo velike osebnosti iz dubrovniške zgodovine, med drugim fizika in astronoma Ruđera Josipa Boškovića, ki je že v 18. stoletju ugibal o obstoju delcev, manjših od atoma, ter matematika in optika Marina Getaldića, ki si je dopisoval z Galileom Galilejem. Luka Sorkočević, skladatelj in diplomat na habsburškem dvoru, je zložil prve hrvaške simfonije, Marin Držić pa je v 16. stoletju pisal znane gledališke igre, med katerimi je še danes pogosto uprizarjani »Nunc Maroje« (v izvirniku »Dundo Maroje«). Vsi ti rojeni Dubrovčani, ki so delovali tudi v tujini, so močno vplivali na zgodovino hrvaške znanosti in umetnosti.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov