Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 6. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 6. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dobrodošli v poletnem jutru iz Kopra. Ponudili vam bomo veliko poletnih, morskih tem, aktualnega dogajanja, govorili bomo z zanimivimi ljudmi, telovadili, potovali po vsej Primorski, iz naše kuhinje pa bo zadišalo po lahkotnih sredozemskih dobrotah.

09:00
Otroški program: Op!

Muca na Milanovem vrtu se je zavlekla v samoten kotiček, da bi tam v miru skotila mladičke. To je priložnost, ko tudi Milanu mamica in očka razložita, kako je prišel na svet. Zave se, da so ga imeli radi in se ga veselili že takrat, ko je bil še v maminem trebuščku.

Rozi izgubi glas in Capko se ponudi, da bo prevzel vse Rozijine naloge. A stvari ne gredo po načrtu in Capko je prepričan, da je Rozi pustil na cedilu.

Zajček Rjavček med jesenskim listjem najde nekaj majhnega, kosmatega in zelenega ... Stvar je zelo uporabna za igro in praskanje, a šele Veveriček Sivček prijateljem pojasni, kaj je to.

Muki in Čopek sta pri prijateljici Anosi na Madagaskarju. Anosijina teta in stric bi v svoji novi kavarni rada postregla domač sladoled, a kaj, ko jima načrte prekrižajo tatinske papige.

Lars spozna, da je prizadel Anno, zato se ji skuša odkupiti, Anna pa se mora soočiti s svojimi lažmi, saj so njeni starši prepričani, da bo nastopila s telovadkami, in se že veselijo predstave. Tess je strah kazni, ki jo čaka doma, a jo mama in babica presenetita. Morda bo zdaj, ko se ne bo treba več pretvarjati, celo lažje živeti.

Osrednji gostje so Štajerskih 7, slavijo 33 let glasbenega dela. Zapeli bodo nekaj svojih največjih uspešnic. Igrali bodo še Veseli muzikanti, Isaac Palma, pele bodo družine Ferme, Lamprečnik in Lenart. Plesala bo FS Iskraemeco, smejali se boste Urški Vučak, voditelja sta Darja in Blaž, urednik Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.

Med oblikovalce vrtov z dolgoletno prakso gotovo spada Andrej Strgar iz znane ljubljanske vrtnarske družine Strgar. Vse bolj se uveljavlja tudi njegova sestra Bernarda Strgar Schulz, ki je sicer uveljavljena na področju vzgoje okrasnih trajnic.
Bernarda nas je popeljala na dva vrtova na Gorenjskem, ki ju je oblikovala pred leti. Oba vrtova sta obsežna in se ponašata tako z bogatimi zasaditvami kot z odprtostjo v pokrajino. Vrt, ki ga je zasnoval Andrej Strgar v Ljubljani, pa je manjši atrijski vrt, na katerem je moral upoštevati tako danosti prostora kot želje naročnika.

Polona in Blaž iščeta varstvo za Miška in se pogovarjata z več kandidati, vendar nobeden ne ustreza. Miško sprva ne prenese misli, da bo moral v vrtec, a se kmalu premisli. Gorazd navdušeno pripoveduje o svoji novi punci. Leon v hišo na skrivaj pripelje mačka, vendar ugotovi, da ga ne bo mogel obdržati za zmeraj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Francoska dokumentarna oddaja je portret zdajšnjega razmeroma mladega kanadskega premierja Justina Trudeauja, sina nekdanjega kanadskega premierja Pierra Elliotta Trudeauja. Ponuja pogled v to znamenito družino, ki velja za kanadske Kennedyjeve. Justin Trudeau si je priljubljenost zagotovil s karizmo, optimizmom in spoštovanjem različnosti. Med Kanadčane je že na začetku mandata povabil 33 tisoč sirskih beguncev. Veliko upov je vzbudil glede spoštovanja pravic staroselcev in odpravo zgodovinskih krivic, a se mu je na tem področju zalomilo.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban Cár Annáról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Anne Cár.

15:50
Otroški program: Op!

Olivija je hobotnica, ki ni dobra športnica. Pod Haninim vodstvom pa se razvije v čudovito baletko.

Kako postati muca? Enostavno. Počneš vse tako kot muca. Krtica Črtica in veverica Šviga se bosta igrali po mačje in počeli marsikaj kot čisto pravi muci, takšni kot ju ima doma deklica Katarina. Pa jima bo nova vloga všeč? Poglejte in preverite. Hitro hop v Studio Kriškraš!

V televizijski oddaji Govoreči Tom in Angelca tekmujeta proti Govorečemu Benu in njegovemu dekletu Ksenon, kateri od parov je boljši.

Lars spozna, da je prizadel Anno, zato se ji skuša odkupiti, Anna pa se mora soočiti s svojimi lažmi, saj so njeni starši prepričani, da bo nastopila s telovadkami, in se že veselijo predstave. Tess je strah kazni, ki jo čaka doma, a jo mama in babica presenetita. Morda bo zdaj, ko se ne bo treba več pretvarjati, celo lažje živeti.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vloga robotizacije v vsakdanjem življenju je izredna. Kakovost naših življenj zaradi robotov se je zelo izboljšala. Ne samo zaradi boljše kakovosti izdelkov, cenejše hrane, brez robotske proizvodnje si ne bi mogli privoščiti dragih ročno izdelanih mobilnih telefonov, ne bi imeli tako kakovostnih avtomobilov. Tudi varnih letalskih poletov ne bi bilo. Brez našega zavedanja roboti že zdaj močno vplivajo na naš vsakdan, saj na human način izboljšujejo naše življenje.
Kako roboti sodelujejo s človekom v industriji, kako pomagajo ljudem po rehabilitaciji, kaj so eksoskeleti, ki si jih je prvi zamislil arhitekt Maks Fabiani in kakšne priložnosti danes področje robotike nudi mladim razmišlja prof. dr. MARKO MUNIH, vodja Laboratorija za robotiko na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko.

Videti je kot strip, zgodbo pa pripoveduje kot roman. Na preseku literature in vizualne umetnosti se je pojavil žanr, ki nosi različna imena – roman v stripu, stripovski roman, risani roman in celo grafični roman. Pred nekaj leti pa se je s pojavom nove, specializirane založbe pojavilo novo poimenovanje – risoroman. O posebnostih in privlačnostih tega hibridnega žanra spregovorijo dr. Vanesa Matajc, urednica Anja Golob, risarja stripov dr. Izar Lunaček in Ciril Horjak ter vizualna umetnica Eva Mlinar.

Živi, Vidu in Toniju je zelo vroče. Med iskanjem hladnejšega kraja se Živi zazdi, da sliši pošast, toda jezili so se le nevihtni oblaki.

Ko na kmetiji zasilno pristane nenavadno vesoljsko vozilo, Jon in njegovi prijateljčki pomagajo malim zelenim potnikom nazaj v vesolje.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Rogerja teži vrsta bolezni, zato je vse bolj slaboten in slabovoljen. Posebej ga moti impotenca. Pri Fox Newsu vse več veljave dobivata Murdochova sinova, Roger pa sklene podpreti Donalda Trumpa in njegovo predsedniško kandidaturo. Grecthen Carlson, ki je leta skrivaj snemala Ailesovo zlorabljanje, se odloči, da ga bo tožila zasebno. Končno se začne odvijati klobčič okoli mogočnikove prave narave, žena Elizabeth pa ga še kar naprej podpira – kot Roger zavzeto podpira Donalda Trumpa, ki je na poti na oblast.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

6. del: Športniki
V minulem stoletju je šport postal najbolj priljubljena oblika razvedrila. Prvič v zgodovini je postal dostopen vsem družbenim slojem. Oddaja predstavlja štiri športne ikone: boksarskega prvaka Mohameda Alija, nogometnega zvezdnika Peléja, teniško igralko Billie Jean King in paraolimpijko Tanni Grey-Thompson. Vsem je bilo skupno to, da so s svojim vplivom presegli meje športa in spodbudili velike množice ljudi k razmišljanju in spreminjanju sveta.

Pridobivanje soli ali belega zlata je bilo v preteklosti družinska dejavnost. Čeprav je bila vloga žensk pri tem pogosto prezrta, pa so morala tudi dekleta in žene vsakodnevno zavihati rokave in poprijeti za delo, za uspešno bero soli in preživetje družine. Spomine na delo v solinah so obujale tri nekdanje solinarke, o solinah danes pa je spregovorila tudi mlada naravovarstvenica. Njihova pričevanja so podkrepljena z videoposnetki, ki jih hrani arhiv TV Slovenija, in fotografijami, ki jih hranijo v Pokrajinskem arhivu Koper in Pomorskem muzeju Sergej Mašera Piran.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:20
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pripovedovalec, igralec Michael Caine razkriva ozadje kulturne revolucije v 60. letih 20. stoletja v Veliki Britaniji. V dokumentarnem filmu sodelujejo ikone, kot so fotograf David Bailey, glasbeniki Roger Daltrey, Marianne Faithfull, Paul McCartney, modna oblikovalka Mary Quant in manekenka Twiggy. Film je smiselno opremljen z zimzeleno glasbo iz tistega časa. Tudi naslov je naslov znane pesmi skupine The Who.

MY GENERATION / Velika Britanija / 2017 / Režiser: David Batty

Vloga robotizacije v vsakdanjem življenju je izredna. Kakovost naših življenj zaradi robotov se je zelo izboljšala. Ne samo zaradi boljše kakovosti izdelkov, cenejše hrane, brez robotske proizvodnje si ne bi mogli privoščiti dragih ročno izdelanih mobilnih telefonov, ne bi imeli tako kakovostnih avtomobilov. Tudi varnih letalskih poletov ne bi bilo. Brez našega zavedanja roboti že zdaj močno vplivajo na naš vsakdan, saj na human način izboljšujejo naše življenje.
Kako roboti sodelujejo s človekom v industriji, kako pomagajo ljudem po rehabilitaciji, kaj so eksoskeleti, ki si jih je prvi zamislil arhitekt Maks Fabiani in kakšne priložnosti danes področje robotike nudi mladim razmišlja prof. dr. MARKO MUNIH, vodja Laboratorija za robotiko na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov