Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 16. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 16. avg.

07:00
Živ žav

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Sošolec Martin povabi Milana in Tomaža k sebi domov na kosilo. Ker njegova družina izvira iz Afrike, bi jima rad ponudil afriške jedi. Milan sprva okleva, saj ni prepričan, da mu bodo jedi teknile, potem pa le privoli in nove jedi mu gredo zelo v slast.

Lojzek in Pika se drsata po zaledenelem jezeru, ko pa kar nekajkrat pristaneta na trdih tleh, spoznata, da potrebujeta učitelja drsanja. Lojzek nariše pingvina. Ta ju nauči drsati in jima pripravi čudovito predstavo na ledu.

Ava, Riko in Teo v džungli nabirajo sladke sadeže, ko jih na lepem preplaši rjovenje lačnega leva. Na smrt se prestrašijo, a izkaže se, da bi lev v resnici rad banane, ne pa njih.

Nedelja je in dežuje. Žverca je vesel, saj bi rad spal, Tinka pa ima neskončno število zamisli, kaj vse bi se lahko igrala. Žverca ni preveč srečen, ko mora postati pasja raketa, jesti čudne stvari in sedeti pri frizerki, zato hoče Tinko prepričati, da bi se igrala počivanje.

Mandi in Pipi sta lačna. V restavraciji čakata, da jima postrežejo, pri tem pa po nesreči poškodujeta natakarja. Zdaj morata sama poprijeti za delo, a kaj, ko so jima na poti strašna nihajna vrata.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Zebre pod drevesom dremajo. Mala zebra bi se igrala. Ker je nihče ne posluša, odkoraka proč. Nenadoma se zaleti v drevo. Potem se začnejo dogajati čudne reči. Vzorci na njeni dlaki se spreminjajo.

Niko pomaga Betki pri nabiranju borovnic za palačinke. Ko so palačinke pečene, sta Niko in Berto že preveč sita, da bi jih jedla.

Prijatelji v Čarnem zalivu se veselijo Naninega piškurjevega peciva, toda Nana jim pove, da bodo pecivo dobili šele po koncu treninga. Odločila se je namreč, da bodo odslej vsi bolj zdravo živeli. Toda Brin in baron Jelen sta neučakana in se odtihotapita s pecivom …

Rija in Krokodil gresta k jezeru krmit ptice. Krokodil obljubi, da ne bo pojedel zrnja. Tam najdeta račke, goske, vrabčke in labode. Pa tudi golobe. Fej! Rija jih ne bo hranila. A vse čudovite ptice odletijo, samo golob bi zobal zrnje. Morda je pa golobček najprijaznejši ptič!

Alma prijateljem predstavi žabca Cirila, ki zamuja na kraljevsko poroko. Mucika jih zato s kočijo odpelje v Bradavičji gozd, kjer srečajo kavbojskega trola Janeza Javha, ki jim splaši konja.

Orlu Erniju vsi govorijo, naj neha bobnati. A Hana mu pomaga razviti njegovo glasbeno nadarjenost.

V knjižnici je treba govoriti čisto potiho. To pa je za Lolo strašansko težko, še posebej, ker nikakor ne more najti svoje najljubše knjige z naslovom Mravlje, muhe in metulji. Čarli ji zato pokaže knjigo o dinozavrih, pa o Rimljanih in celo postavljanko, iz katere pršijo čudoviti cvetovi. Toda nič se ne more meriti z Lolino najljubšo knjigo! Ali morda vendarle?

Trobka in Skok si priredita sadni piknik. A z drevesa pade čebelji panj in Brenči ju prosi za pomoč. Trobka in Skok sta edina, ki bi panj lahko spravila nazaj na svoje mesto. Odpovesta se pikniku in sledita izmuzljivemu panju skozi džunglo.

Danes je šolski praznik. Prva nagrada na srečelovu je vožnja z balonom. Zadela jo je Pepa!

Mavgli svojo moč pripisuje tigrovemu kremplju, ki ga nosi okoli vratu. Krempelj je v nekem boju dobil od Shir kana. Potem pa Mavgli krempelj izgubi v zvitku speče Kaje in s Šir kanom se mora spopasti brez njega.

Ker mu je nerodno, Petrček svojega medvedka pred prijatelji skrije v škatlo. Za medvedka je že prevelik! Škatlo pa Petrčkova mama odda smetarju Avguštinu. Prijatelji se zapodijo po mestu za smetarskim tovornjakom in pogrešanim medvedkom.

Živa, Vid in Toni opazujejo zvezde. Vid si želi, da bi ena izmed žarečih pik padla na zemljo. Želja se mu izpolni, toda kar je prej žarelo, je zdaj le siva kepa.

Gregor si pri gradnji koče za svojo psičko zlomi prst. Zelo ga boli, a šele Zim, Zam in Zum mu pokažejo, kakšne so njegove kosti in kaj je treba storiti, da se bodo zacelile.

Rok je naredil zmaja in zelo si želi, da bi ga razstavili v šoli. Ko pa Neža pove, kaj si misli o njem, je Rok tako pobit, da zmaja vrže v smeti. Na pomoč spet priskoči vila Mila. Roku pomaga razumeti, da so vse izjave le osebna mnenja, in da je najpomembneje, kaj si sam misli o svojem izdelku.

Miši se pripravljajo na svoj letni ples, na katerega je prvikrat povabljena tudi Celestinca. Ernest je navdušen, drugi medvedi pa ne, ker jim mišja slavja niso prav nič všeč ...

Erika, Kevin in Taja snemajo raperski video za poletni festival v parku. Toda med snemanjem jih ves čas moti glasno hreščanje. Otroci se odpravijo raziskovat, od kod prihajajo ti nadležni zvoki. Čaka jih presenečenje.

Govoreča Angelca nikoli ni gledala Tomove najljubše serije filmov. Ker prihaja novo nadaljevanje, skuša nadoknaditi, kar je zamudila.

Fred igra v šolski hokejski ekipi in srčno si želi, da bi kdaj na tekmo prišel tudi njegov oče. Ko se ekipa uvrsti v finale prvenstva, mu oče obljubi, da bo zagotovo med gledalci. Toda kot nalašč se vsi igralci, s trenerjem vred, zastrupijo s hrano in na dan finalne tekme ne morejo igrati. Zdrav ostane le Fred, ki je obupan, kajti priložnost, da se izkaže pred očetom, je splavala po vodi.

Najprej se bomo odpravili v Mehiko. Na polotoku Jukatan smo se potapljali v jamah, ki jim pravijo domačini pravijo »cenotes«. Pot nas bo nato vodila v Kambodžo, tam smo odkrivali prestolnico Phnom Penh, spoznavali smo bridko zgodovino kamboškega naroda, ki ga je zaznamovala tiranija zloglasnih rdečih Kmerov. Obiskali smo tudi Oslob, majhno vasico na filipinskem otoku Cebujeu, kjer domačini turistom omogočajo plavanje v družbi kitovcev. Za konec pa se bomo odpravili še na Reko, kjer so pred 160 leti izumili prvi podvodni torpedo. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.

Kdor ima rajši očeta ali mater kakor mene, ni mene vreden;
in kdor ima rajši sina ali hčer kakor mene, ni mene vreden.
(Mt 10,37)
Razmišlja Geza Filo.

V posebni oddaji boste odkrivali življenje menihov v najstarejšem samostanu na Slovenskem. Cistercijani živijo v Stični že od 12. stoletja. Skozi dan sledijo vodilu »Moli in delaj«! Molitev ima osrednje mesto tudi v njihovih vsakdanjih opravilih. Samostan Stična je bil in je pomembno versko in kulturno središče na Slovenskem. Mnogim ga poznate po zdravilnih mešanicah p. Simona Ašiča. Toda v njem so živeli in ustvarjali pomembni možje, ki so oblikovali naš prostor.

V oddaji, ki nas še najbolj povezuje z zemljo, tokrat predvsem primorsko smo za vas pripravili zanimiv izbor vsebin;
- najprej o sajenju zimske zelenjave - zdaj je še zadnji čas za to
- obiskali smo hribovsko ekološko kmetijo na Malem polju pri Colu
- družili se bomo z brkinskimi sadjarji in njihovimi češpami
- se prepričali, da so pastirski psi res pravi in srčni čuvaji živine
- skupaj s pastriji bomo na tolminski planini Medrje
- pa še eni paši se bomo pridružili - čebelji paši sredi bistriških gozdov, kjer med diši tudi medvedom
- poželi smo še zadnjo dišečo sivko v tem poletju
- s čudovito sliko in glasbo smo pospremili kosce ob prvi jutranji rosi

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Posnetek jubilejnega koncerta v spomin Franciju Reberniku, ki se je kot drugi tenoris ansamblu Lojzeta Slaka pridružil leta 1974, ko je prevzel mesto Jožeta Šifrarja. S svojim iskrenim in sproščenim načinom petja je poustvaril mnoge Slakove uspešnice in znane melodije slovenske in tuje zabavne glasbe.

Komična drama o treh generacijah žensk iz iste družine in spremembi spola najmlajše članice.

Mladoletnica Ramona se je odločila, da hoče spremeniti spol in postati Ray, a za poseg potrebuje privolitev obeh staršev. Ramonina mati Maggie je ločenka, ki mora poiskati hčerinega biološkega očeta in ga prepričati, da bo privolil v njeno spremembo spola. Pod isto streho živita še Dolly, Ramonina babica, in njena partnerica Frances. Vse tri ženske so zaskrbljene, a se morajo spoprijeti z Ramonino neustavljivo željo. Družina se spopade z notranjimi trenji in poskuša rešiti spore.

Izvirni naslov: 3 GENERATIONS / Ameriški film, 2015 / Režija: Gaby Dellal / Scenarij: Nikole Beckwith, Gaby Dellal / Igrajo: Elle Fanning, Susan Sarandon, Naomi Watts

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Za karseda dober izkupiček se bo tokrat potegoval računalničar Aleš Gros iz Ljubljane. Ima dva otroka in šport je močno prisoten v njegovi družini. Hči Tinkara trenira nordijsko kombinacijo, torej smučarske skoke in smučarski tek, za kar jo je navdušil brat Matevž, ki pa je ta šport pred leti zamenjal za inline hokej. Matevž bo v oddaji v pomoč očetu in morda jima skupaj uspe osvojiti 20.000 evrov.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Catherine Fulvio v italijanski prestolnici išče navdih za nove recepte. Zato obišče judovski geto, od koder izvira nekaj rimskih specialitet, med njimi ocvrte artičoke. Vodnica Micaela jo odpelje v znamenito pekarno, kjer Catherine pokusi kolač, nadevan s pinjolami. V gostilnici, ki obstaja že skoraj sto let, pa ji postrežejo s svežimi testeninami z ovčjim sirom in poprom. V palači iz 16. stoletja z gostiteljico Rosario skuhata polenovko po kalabrijsko. Nazadnje pa Catherine pripravi še preprosto sladico: pečene breskve, nadevane s piškoti.

Muk in Lucijan sta na Kreti. Prijateljica Kasandra se pripravlja, da bo na vaškem praznovanju zapela pesem, nato pa po nesreči polomi ksilofon. Brez glasbila jo je strah nastopiti in potrebovala bo pomoč.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nar. David Budd se na novem delovnem mestu dobro znajde. Šola, ki jo obiskujeta njegova otroka, napadejo teroristi, toda policija napad uspešno prepreči, saj ni nihče poškodovan. Davidovo družino premestijo v varno hišo, saj ne vedo, ali so bili prav oni tarča napada. Tudi ministrica kmalu postane tarča napada in David jo komaj reši. Ko se poda za napadalcem, ugotovi, da je to njegov tovariš iz vojske. Ne pusti se prijeti in naredi samomor. David tega nikomur ne izda. Ministrica je pretresena in pošljejo jo v varno hišo, kjer se zbliža s svojim telesnim stražarjem.

Tokrat je voditelj Jože Možina v oddajo Intervju povabil eno najboljših slovenskih sodnic, Barbaro Zobec. Je vrhovna sodnica z več kot 100 razrešenimi primeri na leto in skoraj brez razveljavljene sodbe. V pogovoru sta se z voditeljem dotaknila njene družinske povezanosti s pravosodjem, sedanjega dela in kandidature za ustavno sodnico.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Parkinsonova bolezen v sodobni družbi zahteva vse večji davek, učinkovitega in varnega zdravila zanjo pa za zdaj še ni. Avtorji dokumentarne oddaje v dveh delih so več let sledili znanstvenikom in bolnikom, ki so se prostovoljno odločili za zahteven nevrokirurški poseg. Ta jim je omogočil vbrizgavanje novega zdravila neposredno v možgane. Kakšne rezultate je prinesel ta način zdravljenja?

2. del
V drugem delu večletnega preizkušanja zdravila proti Parkinsonovi bolezni je vseh 42 prostovoljcev po katetrih, vsajenih naravnost v možgane, dobivalo zdravilno učinkovino GDNF, ki je nekaterim prinesla veliko olajšanje, drugim pa poslabšanje stanja in razočaranje. Kljub temu je raziskava zdravnikom in bolnikom vlila novo upanje. Vendar so doživeli hladno prho, ko se je farmacevtski velikan Pfizer odločil, da ne bo podprl nadaljnjega preizkušanja zdravila.

Bernarda Bobro je v svetu vse bolj uveljavljena in poznana slovenska sopranistka.
Sodelovala je z vrsto v svetu priznanih dirigentov, kot so Nikolaus Harnoncourt, Robin Ticciati, Claudio Abbado, Christian Thielemann, Martin Haselbock, Gianandrea Noseda, Marko Letonja idr.
S svojo briljantno pevsko tehniko in s prepričljivimi izvedbami vodilnih vlog navdušuje v poznanih gledališčih, kot so Glyndebourne, Državna opera Hamburg, Državna opera Stuttgart, Ljudska opera Dunaj, Covent Garden London, Palais Garnier Paris, San Carlo Neapelj idr. ter na festivalih v Bregenzu, Salzburgu idr.
Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija je s sopranistko tonsko posnelo in vizualiziralo tudi arijo Violete Addio dell'passato iz Verdijeve opere Traviata.
Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija dirigira Simon Krečič.
Urednica je Danica Dolinar, režiser treh arij Primož Meško, kvarteta pa Igor Zupe.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov