Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 5. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 5. nov.

S kiparjem Metodom Frlicem smo se sprehodili po Sočasnih svetovih- njegovi novi monografiji, poslušali smo albumski prvenec kantavtorja Tomaža Hostnika in skladatelja Matije Krečiča Mačahe in tudi najnovejši album ameriškega raperja Buste Rhymesa Extinction Level Event 2: The Wrath of God.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Četrtkovo jutro bo z vami preživela Špela Močnik. V oddaji boste izvedeli, kako se lahko v času epidemije po pomoč in oporo obrnete na dežurno službo Združenja invalidov – Foruma Slovenije, kaj podedujemo po materi in kaj po očetu ter zakaj je mačka Maine Coon mačka s pasjim karakterjem. Pred začetkom svetovnega pokala v teku na smučeh nas bosta obiskala Anamarija Lampič in Boštjan Klavžar, naša terenska ekipa z Marijo Merljak in Moniko Tavčar pa bo odkrivala jedi s česnom. Ne spreglejte tudi prispevkov, ki jih pripravljajo naši koprski kolegi.

10:05
Počitniški program

Pepa in njena družina so na počitnicah z avtodomom. Ko obiščejo Račjo deželo, presenečeni ugotovijo, da se avtodom lahko spremeni v čoln.

Le zakaj se nam včasih zvrti? Zmedi se s prijatelji zapelje z vlakcem smrti, odgovor na vprašanje pa dobile šele, ko jim veliki robot Stane pomaga popraviti tirnice.

Lucy bi rada Linusa odvadila odvisnosti od njegove odejice, nato pa mu še potegnila trsko iz prsta, a ji ne uspe najbolje. Linus obožuje svojo učiteljico, Sally pa njega. Le kaj bo iz tega?

Steve se je odločil, da bo sestavil svojega dinozavra. Takega, ki bo pri ocenjevanju dobil najvišjo oceno med vsemi. Čim večjega, čim boljšega lovca, s čim boljšimi obrambnimi sposobnostmi, in hkrati najbolj trdoživega. Takega, ki tudi kot mladič ne bo lahek plen.

Ljubezen s Christianom ugaša. Toda Taro žene naprej predstava, ki jo ustvarjata z Benom. Z njo naj bi nastopila na baletnem festivalu v New Yorku. Med tem se Kat sanje o uspešni igralski karieri razblinjajo. Ker Taro nenadoma sprejmejo v baletni zbor, Ben dobi novega soplesalca. Toda na predstavi ne gre vse po načrtih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Po neuradnih podatkih je v času epidemije v Sloveniji odkritih za tretjino manj rakavih obolenj kot pred pojavom bolezni covid 19. Kaj to pomeni za prihodnost? Kaj povzroča raka, kako pomembni so preventivni programi odkrivanja in kaj nam o zdravljenju te bolezni in njej sami sporočajo bolniki? O vsem tem se bo v tokratni oddaji Moje mnenje z zdravniki in obolelimi pogovarjala Vida Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Svetovni splet se je prikradel na skoraj vsa področja našega življenja. Internet ni več omejen le na uporabo računalnika in telefona, zdaj je tudi v smetnjakih, hladilnikih in infrastrukturi naših mest. S povezovanjem fizičnega sveta v "internet vsega" se na splet selijo tudi podatki o vodenju gospodinjstev, podatki o našem zdravju in gibanju po mestu. Se nam obeta čas bolj učinkovitega načrtovanja vsakdana ali čas nadzorne nočne more?

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban megtudhatják, hogy mi is voltaképpen a koronavírus és hogyan kell helyesen kezet mosni, fertőtlenítőszert és maszkot készítünk házilag, valamint tornával erősítjük az immunrendszerünket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom boste lahko
izvedeli, kaj je pravzaprav koronavirus, kako si je treba pravilno umivati roke, prikazali bomo izdelavo domačega razkužila in zaščitnih mask, s telovadbo pa bomo krepili svoj imunski sistem.

15:50
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Želva Mira ima težave s štetjem. Hana jo nauči in Mira lahko Otonu pomaga pri sestavljanju omare.

Lola mora zadržati zase skrivnost, kakšno rojstnodnevno presenečenje čaka Čarlija. To pa je strašansko, strašansko težko. Čarli noče, da bi mu Lola kaj izdala, zato jo poskuša zamotiti z ugibanjem. Izmišlja si karseda prismuknjene možnosti in izve, da je presenečenje zelo zelo staro, zelo zelo veliko in zelo zelo srhljivo. Le kaj bi to bilo? No, Čarli je res presenečen!

Vsaka pesem izmed Zverinic prijateljic je zgodba zase. V njih poleg tujca Foresta nastopajo živali–zverinice; volk, lisjak, vešče, čuk, kavka, pesek, mačka, miška, dinozaver itn. Glasba nekoliko spominja na beneško, kjer so pesmi tudi nastale. Že sam naslov pa prikliče v spomin legendarne Zverinice iz Rezije, pa tudi Ezopove basni.

Pesmi je posnela skupina Autodafé, katere vodja je Matjaž Pikalo. V zasedbi je pet članov, skupina igra na akustična glasbila: Matjaž Pikalo–harmonika, glas, Luka Ropret–kitara, Andrej Hawlina–violina, Jaka Hawlina–bariton, trobenta, Petra Pikalo–bobni, tolkala, glas. Pesmi–refrene pomagajo peti tudi njihovi otroci.

Režija: Tugo Štiglic
Scenografija: Tomaž Marolt
Kostumografija: Svetlana Visintin

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pesticide danes uporabljamo tako rekoč povsod, v industriji, gradbeništvu, prometu, higieni. Imamo jih v sredstvu za pomivanje posode, v kozmetiki, oblačilih. Pesticidi so velika skupina kemikalij, ki jih uporabljamo zato, da se znebimo škodljivcev na pridelkih, insektov v naših domovih, plevela, plesni in drugim nadležnih organizmom ali tistim, ki nam delajo škodo. Obstaja več kot tisoč aktivnih snovi, ki so registrirani kot pesticidi. Z njihovo kombinacijo dobimo več tisoč različnih pesticidov, ki so danes na trgu. Zakaj in kje vse se srečujemo z njimi? Kdaj in za koga so pesticidi nevarni?

Ob opuščanju tradicionalnih žensko-moških vlog se spreminjajo in oblikujejo tudi nove oblike partnerstva. Ena takšnih je tudi poliamorija, ki jo določa nemonogamnost: vsak od partnerjev ima lahko še druge partnerje, v partnersko mrežo pa vsi vstopajo prostovoljno in sporazumno. Kaj vse prinaša takšna svoboda in koliko smo ljudje zares monogamna bitja, pa s strokovnjaki v oddaji Na kratko.

Vid, Živa in Toni poskakujejo po gobah in se zagozdijo med rogovilami. Reši jih super rešiteljica Linda, ki pa kmalu tudi sama potrebuje pomoč.

Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči o nabavi zaščitne opreme in investicijah med drugim valom epidemije. Kdaj gre za nakupe življenjsko potrebne opreme in kdaj za izkoriščanje kriznih razmer za delitev poslov izbranim ponudnikom?

V Globusu o Združenih državah Amerike po volitvah. Kdo bo prihodnja štiri leta sedel v Beli hiši, kako izbiranje ameriškega predsednika odmeva po svetu in kakšne bodo Združene države v prihodnje?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Preverili smo bero 31. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFE, ki se bo tokrat v spletni obliki začel prihodnjo sredo 11.11. V seriji hibridnih koncertov Kina Šiška smo poslušali spletni koncert domače indie rock zasedbe MRFY. Obiskali pa smo tudi Galerijo Murska Sobota, ki praznuje 40 let.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili zgodovinski razvoj in pomen kulturnega ustvarjanja nevladnih organizacij na Metelkovi 6. Preverili bomo, kaj prinašajo spremembe v sestavi strokovnih komisij na ministrstvu za kulturo, filmski ustvarjalci bodo pojasnili blokado njihove panoge, nevladne organizacije pa težave v komuniciranju z ministrstvom. Gost v studiu bo minister za kulturo Vasko Simoniti. Pogovarjali se bomo še z novim predsednikom PEN-a, Tonetom Peršakom.

Film temelji na avtobiografskem romanu Marguerite Duras, pisateljice, avtorice dramskih iger in besedil za filme ter esejistke. Velja za eno najpomembnejših predstavnic sodobne francoske literature.
Pariz, 1944. Marguerite in njen mož Robert Antelme sta aktivna člana odporniškega gibanja. Ko Roberta deportira gestapo, se začne njena agonija čakanja na njegovo vrnitev. Marguerite se dobiva z Rabierjem, lokalnim kolaboratorjem, in tvega vse, da bi rešila Roberta, za katerega ni jasno, ali ji res hoče pomagati, ali pa le pridobiti informacije o protinacističnemu delovanju.

Režija: Emmanuel Finkiel
Scenarij: Emmanuel Finkiel
Igrajo: Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Shulamit Adar, Grégoire Leprince-Ringuet, Emmanuel Bourdieu

Pesticide danes uporabljamo tako rekoč povsod, v industriji, gradbeništvu, prometu, higieni. Imamo jih v sredstvu za pomivanje posode, v kozmetiki, oblačilih. Pesticidi so velika skupina kemikalij, ki jih uporabljamo zato, da se znebimo škodljivcev na pridelkih, insektov v naših domovih, plevela, plesni in drugim nadležnih organizmom ali tistim, ki nam delajo škodo. Obstaja več kot tisoč aktivnih snovi, ki so registrirani kot pesticidi. Z njihovo kombinacijo dobimo več tisoč različnih pesticidov, ki so danes na trgu. Zakaj in kje vse se srečujemo z njimi? Kdaj in za koga so pesticidi nevarni?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov