Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 11. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 11. nov.

Predstavili bomo projekt prenove Cukrarne in festival Animateka ter modul KONS, platformo za sodobno raziskovalno umetnost. Ogledali smo si tudi razstavo Kako bomo živeli v prihodnje? v Mali galeriji Banke Slovenije. Ob smrti dramskega in filmskega igralca Igorja Žužeka se bomo spomnili njegove umetniške poti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Danes je Martinovo! Svetovalka Marija Merljak za vas odkriva zakladnico kulturne dediščine. V studiu pa dobite nasvete za starše, zdravstvene nasvete, tokrat pridete na vrsto moški in težave s prostato, poskrbimo pa tudi za pravne nasvete - vse o razvezi zakonske zveze. Oddajo pa zaključujemo - modno!

10:05
Otroški program: Op!

Lojzek in Pika se igrata indijance. Kot prava indijanca potrebujeta tudi pravega konja. Lojzek nariše prelepega vranca, ampak konj je divji in se ne pusti ujeti. Lojzek na srečo skriva asa v rokavu in že ve, kako ga bo ujel.

Pepa, Jure in mami Pujsa očkovo nogometno majico umažejo z blatom. Dajo jo v pralni stroj, a Pepa da noter tudi svojo rdečo obleko in očijeva majica nenadoma postane roza.

Gospa s šalom ima osla. Ko gre nakupovat, ga pusti pri Sari in Račku. Sari se zdi osel ves čas žalosten, zato ga poskuša spraviti v dobro voljo z glasbo in kruhom. Toda osel še zmeraj ni videti dobre volje. Na koncu se vsi skupaj odpravijo v knjižnico. V knjigah gotovo piše, zakaj je osel žalosten.

Tilka in prijatelji se doma igrajo. Slikajo, se maškarajo in malicajo sendviče. Tilki se zdi to najbolj posrečen dan v njihovem življenju, zato bi s prijatelji rada naredila nekaj, da bi si ga za vedno zapomnili. Odločijo se, da bodo naredili spominski album. A kako bodo v majhno knjigo natlačili toliko prijetnih spominov?

Vid je prepričan, da bi lahko poletel, ampak kaj, ko njegove roke nimajo perja, da bi bile krila. Za pomoč zaprosi Rozi, ki skuje nenavaden načrt, da se Vidu izpolni želja.

Petrček je žalosten: vsi njegovi prijatelji so spretni in uspešni, sam pa ne zna ničesar … Da bi mu dokazali nasprotno, mu prijatelji posodijo letalo na daljinsko upravljanje, a Petrček z njim uniči cvetlično gredo. Policist Artur zahteva, da otroci na gredico posadijo nove cvetlice.

Charlie Brown ne zaupa preveč Lucyjini psihološki pomoči, Schroeder pa bi rad v miru igral klavir, a ga ves čas kdo moti, med drugim Lucy. Le Snoopyju njena zlovoljnost ne more do živega.

Robbe se z družino odpravi na krajše počitnice v hiško sredi gozda. Ravno takrat se v bližnjem kraju zgodi rop in roparja, ki bežita pred policijo, se zatečeta k njim. Pod pretvezo, da se jima je pokvaril avto, prosita, da bi uporabila njihov stacionarni telefon. Ellis, ki se je prek računalnika povezala s Kozmom, sliši pogovor zlikovcev in posvari Robbeja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Nocoj najprej analitično o notranje-političnih aktualnih dogajanjih.
V prispevku o tem, zakaj zdravniki med epidemijo vladi predlagajo sprejem kazenske in odškodninske imunitete za primer strokovnih napak.
Z gostom v studiu še o kadrovanju na Nacionalnem preiskovalnem uradu.
Ob koncu pa še o tem, kako epidemijo doživljajo starostniki, ki potrebujejo humanitarno pomoč.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna serija Ogrožena mesta predstavi tehnološke rešitve, ki varujejo tri znamenita mesta pred uničenjem – Benetke pred poplavami, Tokio pred potresi, New York pred orkani in naraslimi vodami.

Režija: Barbara Necek
3. del, Benetke:
Benetke, ustanovljene v petem stoletju, so zgrajene na sto otokih, povezanih s kanali in več kot 300 mostovi. Mesto je čedalje pogosteje poplavljeno, kar skrbi politike in znanstvenike, ki podrobno spremljajo, kaj se dogaja s to svetovno kulturno dediščino. Da bi ustavili naraščajoče vode, so se lotili velikanskega projekta, ki ga sestavlja sodoben sistem jezov za preprečevanje poplav.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili zgodovinski razvoj in pomen kulturnega ustvarjanja nevladnih organizacij na Metelkovi 6. Preverili bomo, kaj prinašajo spremembe v sestavi strokovnih komisij na ministrstvu za kulturo, filmski ustvarjalci bodo pojasnili blokado njihove panoge, nevladne organizacije pa težave v komuniciranju z ministrstvom. Gost v studiu bo minister za kulturo Vasko Simoniti. Pogovarjali se bomo še z novim predsednikom PEN-a, Tonetom Peršakom.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- befejeződött a 2016-ban elindított oktatási projekt;
- a dobronaki Kézművességek Háza újabb virtuális kiállítása;
- Márton-napi lakoma nagyanyáink receptjei alapján;
- Iskolapad: mikor és miért veszik el a tanulás öröme?

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja sveta PMSNS;
- zaključil se je projekt narodnostnega šolstva iz leta 2016;
- nova virtualna razstava Hiše rokodelstev Dobrovnik;
- martinova pojedina po receptu naših babic;
- rubrika Šolska klop: kdaj in zakaj se izgubi veselje do učenja?

V tretji oddaji se za uvrstitev v drugi krog potegujejo Valentina, Miha in Rožle iz OŠ Trebnje (rumeni) ter Maša Valentina, Manca in Žan Luka iz OŠ Šmarje – Sap (vijolični). Medtem, ko so pri peki buhtljev precej suvereni, jim jo zagode Srečko Kosovel. Ovire v labirintu nagajajo obema ekipama, ki se precej bolje znajdeta v trgovini s čevlji in pri procesih gorenja. Za koga je odločilno rusko vrtanje luknje proti središču Zemlje, pa v naši oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pilotni projekt Dolgotrajna oskrba, ki so ga izvajali na Koroškem in pri katerem so preizkušali novosti iz osnutka Zakona o dolgotrajni oskrbi, je pokazal, da zakonski osnutek prinaša mnogo bolj poenoten postopek vključevanja v dolgotrajno oskrbo, kot je veljal do sedaj. Kdo vse pa bo upravičen do sredstev in storitev, predvidenih za dolgotrajno oskrbo? Kakšna bodo merila razvrščanja upravičencev v različne kategorije? Katere storitve, ki jih bodo izvajale enote za oskrbo in enote za ohranjanje samostojnosti, jim bodo glede na kategorijo pripadale? Bodo v prihodnje ljudje v domovih za starejše in tisti, ki so še doma, deležni primerljivih tako zdravstvenih kot socialnih storitev? Do institucionalnega varstva naj bi bili po osnutku zakona upravičeni večinoma tisti, uvrščeni v 4. in 5. kategorijo; strošek nastanitve bi še naprej nosil uporabnik sam, vendar naj ta ne bi presegel 90 odstotkov najnižje starostne pokojnine in bi ga zmogel plačevati vsak, ki se upokoji s polno delovno dobo. Vsem preostalim upravičencem do dolgotrajne oskrbe naj bi primerljivo oskrbo zagotavljali na domu.

Župančičeva zbirka Ciciban nas je napisala že kot otroke, med drugim z besednimi zvezami, kot so “rega rega, vedno hujša je zadrega”. Z dr. Mileno Milevo Blažič smo primerjali nekatere tedanje vzgojne prijeme z današnjimi, s filozofom dr. Markom Uršičem pa smo osvetlili kozmološki vidik nekaterih pesmi, ki jih povojne izdaje niso vsebovale. Oton Župančič je besedo Ciciban povzel iz Vukovega srbskega slovarja, kjer v uganki nastopa Cicibanica, žena mlinarja Cicibana, Ciciban pa je postal tudi prava blagovna znamka (otroška revija, copati ...).

Dedi že leta in leta sestavlja imeniten avto, ki ga vsi občudujejo. Lili si zelo želi z njim na izlet v vodni park. Z bratom Hugom in očkom se res odpravijo tja. A kaj, ko dedi o tem nič ne ve …

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Film o Loli, mladi, ambiciozni poslovni ženski z Dunaja, ki dela v nemškem pribaltskem Rostocku. Dekle je sposobno, privlačno, ima v službi dober položaj in obenem tudi lezbično razmerje s svojo nemško šefico, prav tako privlačno in izrazito Elise. V svojem dunajskem stanovanju se komajda kdaj zadržuje, veliko dela in potuje, njen dom so hotelske sobe in restavracije ob večerjah s poslovnimi partnerji, ki jih zna šarmirati in pridobiti na svojo stran, oziroma na stran interesov rostoškega podjetja. Zdi se v vsem neodvisna, odločna, samostojna ženska, vendar skriva veliko težavo. Doma v Avstriji ima starejšo sestro Conny, ki je duhovno neuravnotežena in potrebuje njeno skrbništvo in tudi zdravniško oskrbo. Connyjeve obsesije nenadoma postanejo vse hujše, Lolo neprestano kliče po telefonu in v temelju zamaje njen navidezni mir. Lola se namreč boji, da je sestrina bolezen v genih, boji se, da bi v službi podvomili o njenih sposobnostih, jo povezali s sestro in pripisali njeno bolezensko stanje tudi njej …

DER BODEN UNTER DEN FÜßEN / THE GROUND BENETH MY FEET / AUT / 2019
Scenarij in režija: Marie Kreutzer / Igrajo: Valerie Pachner, Pia Hierzegger, Mavie Hörbiger, Michelle Barthel, Marc Benjamin, Dominic Marcus Singer, Meo Wulf, Axel Sichrovsky, Bernd Birkhahn, Axel Wandtke, Martina Eitner-Acheampong, Susann Uplegger, Lilly Marie Tschörtner, Florian Reiners, Regina Fritsch in drugi …

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Začel se je 31. Ljubljanski filmski festival Liffe, eden najbolj pričakovanih filmskih dogodkov pri nas, ki se bo tokrat odvijal na spletu, na njem smo si danes ogledali dokumentarni film Koronacija kitajskega umetnika in disidenta Aja Vejveja. Poslušali bomo spletni koncert Tschimyja - trenutno enega najbolj svežih glasbenih izrazov na domači glasbeni sceni. Predstavili pa vam bomo tudi knjigo Drevesa fotografa Gregorja Radonjiča, v katero je vključil izbor poezije Iva Svetine.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Profil voditeljica Tina Šrot gosti eno najbolj znanih slovenskih plesalk flamenka Ano Pandur Predin, sicer tudi hispanistko in filozofinjo, ki kot koreografinja inovativno povezuje flamenko s sodobnimi plesnimi, glasbenimi in gledališkimi žanri.

Pilotni projekt Dolgotrajna oskrba, ki so ga izvajali na Koroškem in pri katerem so preizkušali novosti iz osnutka Zakona o dolgotrajni oskrbi, je pokazal, da zakonski osnutek prinaša mnogo bolj poenoten postopek vključevanja v dolgotrajno oskrbo, kot je veljal do sedaj. Kdo vse pa bo upravičen do sredstev in storitev, predvidenih za dolgotrajno oskrbo? Kakšna bodo merila razvrščanja upravičencev v različne kategorije? Katere storitve, ki jih bodo izvajale enote za oskrbo in enote za ohranjanje samostojnosti, jim bodo glede na kategorijo pripadale? Bodo v prihodnje ljudje v domovih za starejše in tisti, ki so še doma, deležni primerljivih tako zdravstvenih kot socialnih storitev? Do institucionalnega varstva naj bi bili po osnutku zakona upravičeni večinoma tisti, uvrščeni v 4. in 5. kategorijo; strošek nastanitve bi še naprej nosil uporabnik sam, vendar naj ta ne bi presegel 90 odstotkov najnižje starostne pokojnine in bi ga zmogel plačevati vsak, ki se upokoji s polno delovno dobo. Vsem preostalim upravičencem do dolgotrajne oskrbe naj bi primerljivo oskrbo zagotavljali na domu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov