Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 13. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 13. nov.

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o novih projektih fotografinje Marte Lamovšek, ki živi in dela v Dubaju in razstava Pod pritiskom umetnic Maruše Meglič in Sare Rman v galeriji Škuc.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Ste imeli kaj sreče v gozdu in nabrali kakšnega jurčka ali lisičko? Potem vas bodo zagotovo pritegnili recepti in jedi, ki jih danes skupaj z Boštjanom Palčičem pripravljava. Poleg pečene polente, ješprenja z vinom bučo in gobami bo na meniju tudi gobova pašteta. V sredo smo praznovali Martinovo - mi pa bomo vino zamenjali z vodo. V studio namreč prihaja prvi vodni sommeiler v Sloveniji. Ste vedeli, da boljše restavracije po svetu gostom že ponujajo vodne karte? Več v nasvetih pred osmo. V vrtnih nasvetih boste spoznali okrasne luke ali alliume, ki s svojimi cvetovi spomladi popestrijo prav vsako gredico. Sadimo jih lahko na vrt ali v korita. V zadnji uri oddaje pa prav posebna popestritev, prihaja Tanja Žagar, ki bo skupaj z Andrejem Hoferjem pekla palačinke. Seveda tudi vsi ljubitelji glasbe pridete na svoj račun.

10:05
Otroški program: Op!

Lojzek bi rad letel kot pikapolonica Pika. Le kako naj to stori? Lojzek nariše letalo. S Pikino pomočjo se pilot Lojzek nauči izvajati vragolije v zraku. Kako zabavno!

Na obisk pride Pepina francoska prijateljica, oslička Odile. Pepa povabi Odile k igralni urici, kjer jo naučijo Bing Bong pesem.

Sara in Raček gresta na sprehod, toda zunaj piha mrzel veter. Celo Račka zebe. Na poti srečata Gospo s šalom, ki ju povabi k sebi domov. Njena hiša je topla in polna šalov. Ima jih celo na stropu in zdi se, kot da držijo hišo skupaj. Gospa zna splesti marsikaj: šale, hlače in celo makarone. Raček pa nima niti šala niti kape.

Tilka je prerasla svoj tricikel. Zdaj je ravno pravšnji za Hektorja. Rija se vozi z avtomobilčkom, Čačka na rolki, Capek na skiroju in Rompi na kotalkah. Vsi se strašansko zabavajo, a zakaj se Tilka ne vozi s svojim novim kolesom? Prijatelji spoznajo, da Tilka potrebuje pomoč. Se bo na koncu le pridružila zabavi na kolesih?

Kalimero, Valentinček in Petrček pripravljajo presenečenje za Pavlinco: avtomobilčke bodo prebarvali v pikapolonice. Pomagajo si z Dovinčijevim izumom, zmešalnikom barv. Petrčkova nerodnost pa povzroči nenavaden zaplet: tudi Kalimerova lupina je zdaj kot pikapolonica!

Vsi bi radi razumeli zagonetno ljubezen: Charlie Brown, Peppermint Patty, Lucy in Schroeder. A zdi se, da jim ne uspe najbolje.

Robbe ob koncu tedna pomaga v prodajalni videoiger, kjer se pripravljajo na slovesen začetek prodaje nove igre, ne vedo pa, da nameravata zlikovca ponoči vdreti v trgovino, nove igre ukrasti in ji preprodati. Robbeju se zdi eden od njiju, ki je bil že večkrat v prodajalni, sumljiv, toda vsi po vrsti so prepričani, da ima preveč bujno domišljijo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu: Kako se bo Evropa spopadla z novimi terorističnimi grožnjami? Po vrsti napadov islamskih skrajnežev v zadnjih tednih so se evropski voditelji zavzeli za reformo schengenskega območja. V oddaji tudi o vzrokih za radikalizacijo in o francosko-turškem zaostrovanju zaradi karikatur preroka Mohameda.

V Točki preloma o slovensko-kitajskem gospodarskem in znanstvenem sodelovanju. Kakšne bodo posledice izrinjanja kitajskih ponudnikov iz gradnje drugega tira Divača– Koper in omrežja 5G? Kako uspešni so slovenski znanstveniki pri prodaji znanja kitajskemu gospodarstvu?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

BBC se je leta 2018 lotil izjemnega družbenega poskusa. Razvil je telefonsko aplikacijo ter s pomočjo skoraj 30.000 prostovoljcev, ki so mu zaupali svoje osebne podatke in podatke o 24-urnem gibanju ter srečevanju z drugimi ljudmi, tudi matematični model o zelo verjetni in žal precej smrtonosni širitvi potencialne nove virusne epidemije. Oddaja med drugim ponuja vpogled v zgodovino svetovnih pandemij ter poudari ključen pomen razvoja cepiv in prepoznave t. i. družbenih in bioloških superprenašalcev okužbe.

Okvara sluha nedvomno spremeni življenje tako gluhe in naglušne osebe kot njene družine, saj zahteva veliko prilagajanja in učenja, da sta rehabilitacija in integracija v okolje uspešni. Naglušni se zaradi komunikacijskih ovir spoprijemajo s številnimi težavami, trpijo zaradi občutka nesprejetosti in socialne izolacije. Mogoče se prav zaradi diskriminacije in stigmatizacije marsikdo, ki opazi okvaro sluha, ne odloči (še) pravi čas za obisk specialista. Za pomoč in nabavo slušnega aparata se težko odločijo predvsem mladi. Vendar je čas najpomembnejši, prek zdravstvenega zavarovanja pa je mogoče dobiti dovolj kakovosten slušni aparat, ki bo izboljšal sluh in ne bo kvaril našega zunanjega videza.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- megtelt a Muraszombati Általános Kórház Covid-részlege;
- Magyarországról újabb 6000 egyészségügyi védőmaszk érkezett a Muravidékre;
- meleg étel a tanulóknak a távoktatás ideje alatt is;
- a Lendvai Plébánia anyakönyvének restaurálása;
- szavalat Schmidt István emlékére.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- zapolnjen covid oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota;
- z Madžarske v Prekmurje ponovno prispelo 6 tisoč zaščitnih obraznih mask;
- topel obrok za učence tudi med poukom na daljavo;
- restavriranje matične knjige lendavske župnije;
- recitacija v spomin na Istvána Schmidta.

Tom sošolcem predstavi svojega hrčka Pufa in vsi sošolci so navdušeni. Žal pa ponoči hrček pogine in Tomu je zelo hudo. To opazi učitelj Kees in pripravi projekt, ki Tomu pomaga, da lažje sprejme izgubo svojega ljubljenčka.

Hunter ni niti malo vesela selitve v Gooidorp, povrhu vsega pa se na vratih prikaže še varuška. Tudi v šoli se ne znajde najbolje. Takoj prvi dan se spre s kapetanko hokejske ekipe in zaradi tega pristane pri šolskem psihiatru.

Vsi učenci bodo imeli pouk na daljavo vsaj še dva tedna, zato smo v Infodromu obiskali Patrika, ki živi na območju, kjer imajo z dostopom do interneta težave. Pozanimali smo se tudi, kako so se organizirali v družini Arsenić, v kateri so štirje otroci, ki se zdaj šolajo z uporabo elektronskih naprav. Ves svet je nestrpno čakal izide predsedniških volitev v ZDA. Zakaj je tako in kakšno vlogo ima tam predsednik, smo pojasnili v rubriki Podrobno pod lupo. Otroška poročevalka Tisa pa se je pogovarjala s svetovno znano plesalko Niko Kljun. Ta ji je med drugim povedala, zakaj se je preselila v Združene države Amerike.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Epidemija nove koronavirusne bolezni je močno prizadela ves svet. Njene posledice bomo čutili še dolgo.
S tajnikom Islamske skupnosti v RS mag. Nevzetom Porićem smo se pogovarjali o izzivih, s katerimi se islamska skupnost sooča v času epidemije.
Na Skupnost za zavest Krišne pa smo se obrnili z vprašanjem o tem, kako naj se človek odzove na stiske sodobnega časa. Pogovarjali smo se s Petro Guštin.
V oddaji se poslavljamo od Pavla Medveščka – Klančarja, neumornega raziskovalca kulturne in duhovne dediščine slovenskih starovercev. Zapustil nas je konec oktobra.

Kmetijo nepričakovano obišče pobegli kaznjenec iz bližnjega zapora, ki se skrije v skedenj. Ko nekaj časa preživi z Jonom in druščino pa se mu zapor sploh ne zdi več tako slab.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V oddaji izpostavljamo avgusta odprto Vodno vasico v okolici Nove Gorice. Gre za projekt družine Pikol, ki je letošnje leto svoji gastronomski ponudbi dodala še plavajoči glamping, postavljen na mestu, kjer so se v začetku leta 1900 že zbirali goriški meščani. Štiri plavajoče hiške ob ribniku bodo dopolnjevale gastronomsko ponudbo Gašparinovih, ki so letos za svoje kulinarične kreacije prejeli priznanje Michelinov krožnik. Družina Gašparin sicer že 40 let in skozi tri generacije raste in se izpopolnjuje, njihova restavracije pa je tudi del prestižnega združenja Jeunes Restaurateurs d’Europe.

V oddaji predstavljamo Radolški izziv s katerim na Turizmu Radovljica spodbujajo k raziskovanju Radovljice. Deset izzivov je trenutno namenjenih domačinom, ob odprtju občinskih meja pa bodo k sodelovanju povabili tudi ostale prebivalce Slovenije. Z akcijo želijo prenesti pozitivno sporočilo tudi v tem koronskem času in graditi pozitiven odnos z lokalnimi prebivalci ter širšo Slovenijo.

Predstavljamo vam inovacije, s katerimi želijo slovenski gospodarstveniki prispevati k boljši uproabniški izušnji v namestitvenih kapacitetah. V sevniškem Stilessu so razvili poseben premaz zaradi katerega se hotelski inventar ob razkuževanju ne poškoduje. Novogoriški Goap pa je po 140 letih prišel na tržišče z atraktivno inovacijo stikala, ki na drugačen način osvetljuje turistične objekte.

V oddaji tudi o nadaljevanju izobraževalne Akademije za trženje v turizmu z namenom prilagoditve novim razmeram, krepitvi kompetenc turističnega sektorja ter grajenja odpornejšega turizma.

Izpostavljamo pa tudi čezmejni projekt In cultura veritas, s katerim želijo v Rogatcu povezati kulturno dediščino in vinsko tradicijo.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim tudi: Umetnostna galerija Maribor že od svoje ustanovitve leta 1954, išče primernejše prostore, po mnogih neuspelih poskusih je na obzorju ideja, po kateri naj bi galerijo umestili znotraj obnove Rotovža in knjižnice, o muralu umetnika Jaše Mrevljeta na ljubljanski tržnici ter o filmu Sanremo scenarista in režiserja Miroslava Mandiča.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Cikel ZF-filma. Poetična klasika Andreja Tarkovskega.

Socialni psiholog Kris Kelvin je poslan na vesoljsko postajo, ki kroži nad orbito oddaljenega planeta Solaris, da bi raziskal, zakaj je tamkajšnja posadka izgubila enega od članov. Preostala dva kozmonavta sta zelo skrivnostna in nekooperativna. Kelvin doživi pretres, ko se na postaji sreča s svojo deset let pokojno ženo. Planet lahko oživlja preteklost in nastavlja zrcalo najsilovitejšim vzgibom ter konfliktom človeške duševnosti. Izkaže se, da je sam planet inteligenten in da z opazovanjem posadke pravzaprav raziskuje človeško vrsto.

Eden najpomembnejših znanstvenofantastičnih filmov vseh časov je prav toliko zgodba o nesmrtni ljubezni kot zgodba o znanosti, neznanem v človeku in onstran njega. Počasni tempo, dolgi prizori in njihova edinstvena struktura dajejo filmu meditativen značaj in nagrajujejo potrpežljivega gledalca, ki od kinematografije pričakuje odpiranje novih svetov z novimi izkušnjami. Ponujajo tudi obilo estetskega ugodja, saj je film sestavljen iz številnih prizorov presunljive in edinstvene lepote. Posebna oblikovna zasnova filma, ki je značilna za avtorski slog Andreja Tarkovskega, sovjetskega cineasta, ki ga najpogosteje označujejo za osrednjega filmskega poeta 20. stoletja, pa služi tudi gledalčevi refleksiji idej, ki so človeku kar najbolj notranje: časa, spomina, tesnobe, sanj, izgube, lepote, ljubezni, neznanega …

Zaradi izredne dolžine filma (167') in poznega termina prvega predvajanja ob 23.15 gledalce posebej vabimo, da film poiščejo na spletni strani Televizije Slovenija in si ga ogledajo ob zanje najprimernejšem času.

Izvirni naslov: SOLARIS / Sovjetski film, 1988 / Režija: Andrej Tarkovski / Scenarij: Stanisłav Lem (roman), Fridrik Gorenštejn / Igrajo: Natalija Bondarčuk, Donatas Banjonis, Juri Jarvet

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov