Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 24. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 24. feb.

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je nocoj v živo nastopila hrvaška umetnica Lana Cenčić, ki je živela in delala v New Yorku, zadnja tri leta pa nastopala v predstavi znamenitega Cirque du Soleil. Prenos koncerta je dostopen na spletu. V ljubljanski galeriji Photon smo si ogledali razstavo fotografa Janeza Korošina Mestni obredi, na lendavskem gradu pa 7. mednarodno fotografsko razstavo Pannonia Reflections. Na spletu nocoj tudi predstava berlinskega gledališča Maksim Gorki, Futureland oziroma Dežele prihodnosti, ki je del spletne izmenjave predstav s Slovenskim mladinskim gledališčem.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Počitniška sreda bo namenjena med drugim modnim ikonam, ki jih občudujejo predvsem mlajše generacije. Lorella bo v modnih nasvetih odgovarjala na vaša vprašanja, s psihologi pa svetovala, zakaj je dobro, da delate vaje za možgane in tako krepite um. Na pomoč bomo poklicali pravnico, tokrat z vprašanji o sklenitvi kupoprodajne pogodbe.

09:05
Zimski počitniški program

Nika in Nik (Nika Rozman in Nik Škrlec) bosta sobote za dva tedna zamenjala s počitnicami. Mlade gledalce bosta pozdravila med tednom, vsako jutro, 9.10. Po kratkih, svežih Infodromovih novicah, bosta v svojo družbo povabila zanimive mlade goste, ki bodo svojim vrstnikom predstavili svoje hobije. Vstop v njun počitniški studio bodo imeli tudi odrasli. S strokovnjaki bosta iskala odgovore na vprašanja, povezana s strahovi, našim odnosom do živali, z njimi se bosta pogovarjala o samopodobi, zaupanju, bolečini in še čem. Teme pogovora bodo hkrati vabile k ogledu desetih kratkih dokumentarnih filmov serije Izzivalci, ki bodo v Počitniškem krompirju predvajani premierno. Seveda pa tudi v Počitniškem krompirju ne bo šlo brez izzivov, s katerimi se bosta vsak dan znova spoprijela Nika in Nik. Mladi gledalci bodo lahko ves čas oddaje tudi aktivno sodelovali na družbenem omrežju Instagram.

Trile in Lena z dedkom obiščeta Jona Gorjanca. Stari mož odhaja v dom za ostarele, zato ne bo mogel več skrbeti za svojo kobilo. Žival bi morali zaklati, a Trile je odločen, da tega ne bo dopustil. Raje jo bo poskusil rešiti.

V deželo je prišla jesen. Bubi, Bibi in Boni nabirajo fige, kosmulje in lešnike. Bubi predlaga, da naberejo veliko sadežev in si pripravijo slastno sadno solato. Vse dobrote odlagajo na drevesno deblo. A vsakič, ko prinesejo nove sadeže, opazijo, da jih nekaj manjka. Odločijo se poiskati krivca. Bubi začuti, da jo nekdo opazuje. Obrne se in zagleda majhnega jazbeca, ki odnaša zadnje sadeže. Jazbeci sovicam pojasnijo, da se morajo pred zimo odebeliti, ker med prezimovanjem močno shujšajo. Tudi brlog morajo napolniti z zalogo plodov, semen in koreninic, saj je gozd opustel, ko se spomladi zbudijo. Sovice se odločijo, da bodo novim prijateljem pomagale iskati hrano. Doma navdušeno pripovedujejo o doživetju z jazbeci, mami in očka pa jim razložita, kako se živali pripravljajo na prezimovanje. Bubi zdaj tudi ve, da je jazbece po krivem obdolžila požrešnosti. Najprej moramo poznati resnico, preden koga za kaj okrivimo. Mami jih uspava s pesmico o jeseni in zimi.

Gospa s šalom plete, da se kar kadi izpod pletilk, toda nenadoma ji zmanjka volne. Cekar predlaga, naj jo nabere na volneni vrbi žalujki, ki raste za hišo. Sara in Raček ji pomagata pri predenju volne. Osel pridno poganja kolovrat, potem pa stroji volno še navijejo in pobarvajo.

Zmedi se med igro sprašuje, zakaj gumijasta račka plava, kamen pa potone. Kaj kmalu pa bo moral prav res ugotoviti, iz česa naj naredi ladjo, da ga bo popeljala domov.

Erika, Kevin, Taja in Aleks vadijo za plesno tekmovanje. Nenadoma začne Aleksa in Tajo tresti. Če Erika uganke ne bo hitro razvozlala, ne bodo imeli na plesnem tekmovanju nobene možnosti za zmago. Ji bo uspelo?

Neznanec ugrabi Gabra in kot odkupnino zahteva strogo zaupne papirje. Nika in Penzl se vrneta s prelepih počitnic. Ko vstopita v hišo, ju tam čaka presenečenje. Pia se sreča s staro znanko, ki ji pove veliko skrivnost o Mirzi. Ko Marija izve strašno novico, je tako vznemirjena, da potrebuje injekcijo. Vse zanima, kje je Gaber in kaj se je zgodilo z njim.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V tokratni oddaji o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju, predlogih nagrajevanja in izločanja t.i. storitvenega dela.
Ali bo Evropska unija zaradi stanja svobode medijev odločila za nadzor Slovenije?
V oddaji tudi o tem, kaj je socialna pravičnost in kako daleč smo od njenega uresničenja.
Ob koncu pa še o spremembah, ki jih je pandemija prinesla v delovnih okoljih.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

2. del: Indijanska pamet
Chris se v svoji radijski oddaji spominja mladostniških prestopkov in Walta Whitmana, ki mu je med nekim ropom spremenil življenje. Ko pa v etru omeni Waltovo spolno usmerjenost, ga Maurice vrže s postaje. Ed se oglasi v ordinaciji, da bi na pregled naročil strica, indijanskega zdravilca. Joel se vztrajno pritožuje Maggie zaradi nedelujoče školjke. Ko jo ta končno popravi, se mu pokvari prha.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1990
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji Osmi dan se ob petdesetletnici TV Koper Capodistria spominjamo nekaterih odmevnejših vsebin. To so bili na primer začetki prvega specializiranega športnega programa v Evropi. Pravo evforijo pri nas in v Italiji pa sta povzročili oddaji Alta Pressione in Videomix, ki sta dve leti pred vzponom MTV-ja predvajali glasbene videospote z legendarnim voditeljem Dariem Diviachijem. Mineva 200 let od smrti Napoleona Bonaparteja, ki je razširil meje francoskega cesarstva globoko v srednjo Evropo, na Pirenejski in Apeninski polotok. Ob tej priložnosti so na Trajanovem forumu v Rimu odprli razstavo, posvečeno Napoleonovemu vplivu na preoblikovanje večnega mesta – pa tudi pomenu, ki ga je imela zgodovina Rima na Napoleonov slog vladanja. Zaznamovali bomo še eno obletnico – med letoma 1975 in 1984 je v Kranju deloval Klub ljubiteljev glasbe, širše poznan predvsem po kratici KLG. Odločilno je vplival na promocijo in odnos do glasbene kulture v mestu, pa tudi širše. Da zgodba ne bi ostala pozabljena, je ob 45. obletnici ustanovitve pri Layerjevi založbi izšel zbornik Zgodba o KLG. Predstavljamo provokativni projekt Predlog, v katerem se ameriška konceptualna umetnica Jill Magid ukvarja s pomembnim vprašanjem o privatizaciji umetniških del in pravici javne dostopnosti. Spomnili se bomo Nevenke Koprivšek, pomembne ustvarjalke v sodobni uprizoritveni umetnosti, in razmislili o neprecenljivem pečatu, ki ga je pustila v gledališkem prostoru.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- ősszel Vadászati és Természeti Világkiállítás lesz Budapesten;
- a koronavírus-járvány alatti hitélet az evangélikus és a református gyülekezetekben;
- felújították a lendvai Szent Katalin-plébániatemplom két mellékoltárát;
- Egészségünkre!: a pollenszezon és a pollenallergia.

Vsebina oddaje:

- jeseni bo v Budimpešti svetovna razstava o lovu in naravi;
- versko življenje v evangeličanski in kalvinski cerkvi v času epidemije;
- restavrirali so dva stranska oltarja v lendavski župnijski cerkvi sv. Katarine;
- rubrika Na zdravje!: sezona cvetnega prahu in alergija na cvetni prah.

V 18. oddaji se za uvrstitev v četrtfinale potegujejo Žan, Maj in Gašper iz OŠ Franja Malgaja Šentjur (rumeni) ter Maša Valentina, Manca in Žan Luka iz OŠ Šmarje – Sap (vijolični). Notni zapisi, prva pomoč in gama sevanje ležijo vsem. Prav tako so vešči vijuganja po labirintu, a kljub temu ta vijoličnim povzroči kar nekaj sivih las. Kdo prepozna Portugalsko in na koncu slavi, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ni dvoma, kranjska klobasa je slovenska, a njena zgodba seže daleč čez njene današnje meje in časovne okvire. To ni samo zgodba o mesnem izdelku in jedi, temveč tudi o ponosu in simbolu slovenstva, vzponih, padcih in preporodu njene priljubljenosti, poti v vesolje, slavi in prepoznavnosti na drugih celinah. Kakšna in iz česa je prava kranjska klobasa, kdo in s kom se je boril za njeno zaščito? Kaj je o njej menda rekel cesar Franc Jožef, ko jo je prvič pokusil? Jo dovolj cenimo? Kako kranjska klobasa postane in ostane družinska tradicija? Kako se na krožniku ujame s čokolado, kaj počne na nogavicah in kje vse jo še najdemo? Scenarij Milica Prešeren, režija Tina Novak.

Solzice so zbirka enajstih črtic slovenskega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. Večina črtic govori o pisateljevem otroštvu in njegovih doživljajih ter občutjih, ki jih vsi dobro poznamo. Vorančeva dela so namreč del obveznega šolskega čtiva že vsa povojna desetletja in profesorica dr. Dragica Haramija nam bo osvetlila, kako mladi bralci v različnih časovnih obdobjih dojemajo Vorančevo klasično delo. Zgodovinar dr. Aleš Gabrič nam bo osvetlil Vorančevo življenjsko pot, ki je bila močno politično obarvana, pri čemer Vorančevo pisateljsko ustvarjanje uvrščamo v obdobje socialnega realizma.

Režiserka: Urška Menart.

Velikan Gregor neustavljivo kiha, zato je ves Zakajzato poln njegovih bacilov. Le kaj bi bilo treba storiti, da se znebi prehlada? Najprej si mora pošteno umiti roke.

S pomočjo trenerja samozavestni slon v smučarskih skokih prekosi samega sebe.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V središču filmske pripovedi je zgodba o dveh odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih življenjskih okoliščin zaživeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani. Njuna težava je, da iz različnih razlogov težko izražata čustva naklonjenosti, vendar pa skupno bivanje in razreševanje dogodkov iz njune preteklosti počasi spreminja njun medsebojni odnos.

Režija: Damjan Kozole
V glavnih vlogah: Urša Menart (Irena), Liza Marijina(Nezha), Jurij Drevenšek (Brane), Peter Musevski (Silvo), Labina Mitevska (Ardita)

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Preverili smo kaj prinaša prva slovenska monografija o obutvi avtorja dr. Bojana Knifica, v Španskih borcih smo si ogledali plesno predstavo Cogito Tamasa Tuze, obiskali pa smo tudi razstavo Dareta Birse Ukradene slike v sinagogi Lendava in razstavi mladih ustvarjalk Isidore Todorić in Inje Bauman v galeriji P74 .

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Marko Hribernik je dirigent, pianist in umetniški direktor ljubljanske Opere, sicer pa izhaja iz glasbene družine, v kateri so se vsi ukvarjali z glasbo, glasbene spodbude pa dobili že zelo zgodaj od pokojnega očeta, ki je bil zdravnik homeopat. Marko Hribernik bo spregovoril o viziji ljubljanske Opere v prihodnje, o njeni kadrovski in repertoarni politiki.
Voditeljica: Darja Korez Korenčan

Ni dvoma, kranjska klobasa je slovenska, a njena zgodba seže daleč čez njene današnje meje in časovne okvire. To ni samo zgodba o mesnem izdelku in jedi, temveč tudi o ponosu in simbolu slovenstva, vzponih, padcih in preporodu njene priljubljenosti, poti v vesolje, slavi in prepoznavnosti na drugih celinah. Kakšna in iz česa je prava kranjska klobasa, kdo in s kom se je boril za njeno zaščito? Kaj je o njej menda rekel cesar Franc Jožef, ko jo je prvič pokusil? Jo dovolj cenimo? Kako kranjska klobasa postane in ostane družinska tradicija? Kako se na krožniku ujame s čokolado, kaj počne na nogavicah in kje vse jo še najdemo? Scenarij Milica Prešeren, režija Tina Novak.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov