Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 2. mar.

Nocoj v Kulturi o prostorski stiski Prirodoslovnega muzeja in obljubi o selitvi na Metelkovo 6. V Zasavskem muzeju Trbovlje je na ogled razstava Laibach 4 dekade, ki je nastala ob lanski 40. obletnici skupine, na Krakovskem nasipu pa fotografska razstava, ki je uvod v praznovanje 70-letnice Tehniškega muzeja Slovenije. Na 71. mednarodnem filmskem festivalu Berlinale, ki se začne danes in bo zaradi razmer potekal v dveh delih, pa bo Slovenija zastopana v sklopu Berlinale Talents in na spletni filmski tržnici.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o vožnji po prometnih pasovih na avtocesti, v katero vključujemo tudi motoriste. Po osmi uri bo z nami predstavnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, osrednja tema bodo medicinski pripomočki. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar bodo v znamenju prvih spomladanskih opravil. Z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

V Umetnem raju se spominjamo 100-letnice gledališkega in filmskega igralca Berta Sotlarja, ki je slovel kot enfant terrible slovenskega gledališča. Ženja Leiler, nova direktorica Slovenske kinoteke, nam je razkrila svojo vizijo te pomembne kulturne institucije. Pozanimali smo se, koliko slovenskih celovečernih filmov je že digitalno restavriranih in zakaj restavriranje naše filmske dediščine poteka tako počasi.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Bojan doživi šok glede svoje prakse, pri čemer mu mogoče lahko pomaga detektiv Tomo. Penzl se skupaj z Niko veseli svoje nove službe, vprašanje pa je ali se bo Penzl zmogel preobraziti iz boemskega umetnika v poslovneža z urnikom. Tomo in Dimitrij iščeta sled do Vasje. Študenti dobijo novega sostanovalca.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Pravica do protesta. Brez služb in prihodnosti. Frizerji kraljev. Nesliš(a)ni. Štefi in Pika. Premagati depresijo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

6. del: Srečanje z medvedom
Maurice po bratovi smrti ugotovi, da nima nikogar, ki bi mu nekoč zapustil svoje premoženje, zato začne iskati primernega dediča in je pripravljen posvojiti Chrisa. Holling, Ed in Shelly se medtem odpravijo v divjino iskat medveda. Medtem ko Ed pozorno spremlja okolico, sta Holling in Shelly preveč zaposlena drug z drugim, da bi lahko sledila kosmatincu. Joel z Maggie odleti predavat o pripravah na porod. Fleishman bi raje predaval o higieni, zato mu na pomoč priskoči Maggie. Med sproščanjem in dihalnimi vajami jih preseneti otrok, ki se odloči prav v tistem hipu priti na svet.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1990
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Oddaja bo orisala napredek v medsebojnem dialogu in sprejemanju različnih krščanskih skupnosti. Pogovarjali se bomo s predstavnikoma Svetovnega sveta cerkva. Ogledali si bomo dejavnosti v krščanskih Cerkvah, ki delujejo na ozemlju Slovenije. Raznotera ekumenska prizadevanja so značilna tudi za manjše krščanske skupnosti. Te skupaj organizirajo več dogodkov in projektov, ki so po eni strani namenjeni širši javnosti, po drugi strani pa si želijo sodelovati tudi z drugimi krščanskimi skupnostmi, predvsem na področju evangelizacije.

A Barangolások c. adásban az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a LegBudapest és Nógrádi kastélyok című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma NajBudimpešta in Nógrádski dvorci.

15:50
Otroški program: Op!

Milan in Julči se strašansko prestrašita pajka, ki ga srečata v veži, in se tečeta skrit v sobo. Mamica jima razloži, da pajki v naših krajih niso nevarni, da pa se ljudje navadno bojimo vsega tistega, česar ne poznamo.

Žarko in Živa pripravljata zabavo za noč čarovnic, na katero vsi pridejo oblečeni v ljubke, zabavne preobleke. Ko podgano Bojanco maske prestrašijo, jo morata Žarko in Živa prepričati, naj se vrne na zabavo.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Ava, Riko in Teo v gozdu srečajo pujska, ki se nenavadno obnaša – v glavo si je vtepel, da je pišče. Riku se zdi to tako zanimivo, da sprejme nenavadno stavo. Jo bo dobil?

Ko zunaj nastopi mraz, medvedi običajno zaspijo. Ernest pa trdi, da je nizkih temperatur vajen. Celestinca se odpravi po moko k prijateljem, ko se razdivja snežni metež.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Bucku umre zlata ribica, kar sproži pogovor o smrti. Buck hoče, da z Eliasom ribico pokopljeta, kar pa v Eliasu vzbudi nepredelane občutke v zvezi z očetom, ki je pred tremi leti izginil sredi misije. Laura in Hanne najdeta igro, ki so jo včasih radi igrali, in ko se jima pri igri pridruži še mama, se spomnita, zakaj so jo nehali igrati.

Buck prepriča Eliasa, da žrtvuje vse, kar je v igri že dosegel, da bi vzpostavila stik z Jimom. Najprej kaže, da ne bo nič, nazadnje pa jima le uspe. Hanne z Laurino pomočjo pravilno odgovori na vprašanje v radijski nagradni igri in prejme brezplačni vstopnici za glasbeni festival. Na koncert namerava z Mono, toda Laura, ki ji je pomagala, zahteva eno vstopnico zase.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Novi koronavirus je na plano privabil številne goljufe, ki so poskušali na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po plenilskih cenah ponujale zaščitno opremo, pa tudi izdelkov, ki naj bi preprečili ali pozdravili covid 19. Policija je obravnava več kot 400 spletnih goljufij, s katerimi so se storilci okoristili s skoraj petimi milijoni evrov. O zavajanju potrošnikov v času epidemije s predsednico Zveze potrošnikov Slovenije Bredo Kutin.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Petrčkov ati nadzoruje priprave na obletnico otvoritve svoje trgovine. Petrček bi mu rad pomagal in hkrati s svojim znanjem očaral prijatelje. Na spletu naroči zalogo za trgovino … tri tone korenja! Prijatelji morajo korenje skriti, preden zanj izve Petrčkov očka.

Pes Bitzer pomaga kmetu prenavljati njegovo staro barko, a takoj ko ji obrne hrbet, ovce in pujsi prizorišče spremenijo v pustolovsko gusarsko igro.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaradi razočaranja v ljubezni se mlada zdravnica Ruby Walker prijavi na oglas za delo v bolnišnici na jugu Indije in zapusti Veliko Britanijo. Stvarnost je precej drugačna od idilične fotografije, ki je bila objavljena v reviji. V oglasu manjka pomemben podatek, da mora vsak sprejeti kandidat najprej eno leto delati v skromni Bolnišnici dobre karme, ki se spopada s pomanjkanjem denarja in prevelikim obsegom dela. Bolnišnico, ki je v stari kolonialni stavbi in je srce lokalne skupnosti, vodi neposredna in odločna britanska zdravnica Lydia Fonseca. Ruby hitro poprime za delo in sčasoma spozna, da to ni le kratka pustolovščina, ampak njen dom.

1. del:
Mladi Angležinji, pediatrinji Ruby Walker, se poruši svet, ko jo zapusti partner. Brez razmisleka se prijavi za delo v mondeni bolnišnici v Indiji, toda zaradi spremenjenih pravil pristane v Bolnišnici dobre karme, finančno podhranjeni javni ustanovi, ki jo neuradno vodi odločna in odrezava zdravnica Lydia Fonseca. Ruby mora takoj zavihati rokave in se soočiti z do nje precej prezirljivo zdravniško ekipo in na videz nepregledno množico bolnikov …

THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Za Kitajsko je to odcepljena pokrajina, ki se mora vrniti, a tamkajšnji prebivalci doživljajo Tajvan kot suvereno državo z lastno ustavo in demokratično izvoljenimi voditelji. Zdaj, ko se Kitajska vse bolj polašča tudi Hongkonga, ostaja Tajvan odločen, da se ji zoperstavi in se uveljavi kot živahna, mlada demokracija, ki temelji na popolni preglednosti delovanja javnih institucij. Dokumentarna oddaja pojasni tudi zgodovinsko ozadje zapletenih odnosov med državama.

TAIWAN VS CHINA: A FRAGILE DEMOCRACY / TAIWAN LABORATOIRE DÉMOCRATIQUE / Francija / 2020 / Režija: Alain Lewkowicz

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V sklopu Cankarjevih torkov nocoj spletni koncert v živo iz kluba Porgy & Bess na Dunaju, na katerem bo nastopil Jure Pukl Quintet. V Škucu smo si ogledali razstavo Kristine Hočevar Rujenje, več pa tudi o dokumentarcu o Billie Eilish in Van Goghovi sliki pariškega Montmartra, ki je prvič na ogled javnosti.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenija bo 25. junija praznovala 30-letnico. Kako se je v teh letih razvijala na gospodarskem področju? Smo po 30 letih dosegli tak gospodarski razcvet države, o kakršnem smo sanjali ob njenem nastanku? Kaj so bile glavne napake v ekonomskem upravljanju države? Kaj bi lahko naredili bolje? Kako bo na prihodnost gospodarstva in celotne družbe vplivala epidemija? In predvsem, kakšna je naša vizija za naslednjih 30 let? Kaj so glavni izzivi ekonomske politike Slovenije, ki bo odločilno vplivala na splošni razvoj in življenja Slovenk in Slovencev?
V Omizju »Slovenija 30 – gospodarski izzivi za naslednjih 30 let« z Dušanom Mramorjem, Mojmirjem Mrakom, Blažem Brodnjakom, Juretom Knezom in Boštjanom Gorjupom.
Voditeljica: Mojca Šetinc Pašek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov