Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 24. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 24. mar.

V nocojšnji Kulturi bomo med drugim predstavili knjižno novost novinarja in sociologa Alija Žerdina MMXX : Leto nevarne bližine. Kaj je šlo v Sloveniji narobe med epidemijo covida-19. In tudi delo beloruske raziskovalne novinarke in publicistke ter nobelove nagrajenke za književnost Svetlane Aleksijevič Vojna nima ženskega obraza. Ogledali pa smo si tudi razstavo France Tomažič: prvi diplomant Plečnikove šole v Ljubljani.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Naša terenska ekipa se v živo javlja iz Planice, da boste skupaj z nami doživeli pravo planiško vzdušje! Modni nasveti bodo športno obarvani, svetujemo, kako se obleči za šport in prosti čas. Nismo pozabili tudi na vaše zdravje, zdravnik alergolog svetuje tokrat vsem, ki imate v tem času težave z alergijami na cvetni prah.

Kar dobrih 25 ton oblačil oz. 12,3 kg na prebivalca smo leta 2019 zavrgli v Sloveniji, je pokazala raziskava o proizvodnji, potrošnji in ravnanju z odpadnimi oblačili, ki je izšla pod okriljem projekta Obleka naredi človeka. Evropsko povprečje je nižje in znaša 11 kg na prebivalca. Kot glavni razlog so anketiranci navedli neuporabnost oblačila.Organizacije, ki se že več let ukvarjajo z okolju in ljudem prijazno modo, opozarjajo na ključne probleme hitre mode – hiperprodukcijo, nizke cene in slabo kakovost oblačil.

Življenje pri Carjevih se po vrnitvi Marije spet vrača v normalen ritem. Nika želi izvedeti kaj se je zgodilo med Gabrom in Ami, da je ta že cel dan v solzah.
Brane si ne more kaj, da ga ne bi mučil črv dvoma kaj je Katja počela na zabavi, ta pa ga utiša tako, kot zagotovo ni pričakoval.
Penzl je na zabavi ponudil Pii poslovno sodelovanje in dan po tem se že resno pogovarjata o tem.
Nika hoče od Ami kljub vsemu zvedeti nekaj več. Tudi če se je med njima z Gabrom zgodilo, kar se je, to še ni razlog za tako nujen odhod, medtem pa se na vratih Carjeve vile prikažeta Jaka in Ana ...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Tokrat o nabavi cepiv, zapletih s cepljenjem in političnem iskanju krivca.
V prispevku o aktivnem državljanstvu.
V studijskem pogovoru o tem, kako se izvajajo menjave v nadzornih svetih in upravah državnih podjetij.
V prispevku o rabi premoga in vladnih načrtih za njegovo opuščanje.
Ob koncu pa še o ustanovitvi Centra za zaščito žvižgačev.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

7. del: Pojdimo na lov
Fleischman se zgrozi, ko vidi, da je Maggie ustrelila jelena. Holling in Chris ga prepričujeta, da se človek z lovom uvršča v prehransko verigo. Da bi ugotovil, zakaj nekateri v lovu uživajo, se Joel z njima odpravi v naravo lovit divje kure. S puško ustreli in poškoduje ptico, potem pa se v njem prebudi sočutje in pohiti v ordinacijo, da bi ji rešil življenje. Medtem Ed izve, da ima Ruth-Anne rojstni dan. Skrivaj ji priredi zabavo in se odloči, da ji bo podaril nekaj trajnega.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1992
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji Osmi dan bomo govorili z ustvarjalci predstave Črna koža, bele maske, ki so jo pred kratkim uprizorili v Anton Podbevšek Teatru. »Pogosto slišim, da pri nas rasizma ni,« je ena od misli koreografinje in plesalke Maše Kagao Knez. O tem in drugih nestrpnostih v družbi govori njena nova predstava. Obiskali bomo znamenito orientalsko vilo Rafut v predmestju Nove Gorice. Ta neprecenljiva arhitekturna dediščina, grajena v neoislamskem slogu, že desetletja nezadržno propada. Ji bodo v okviru projekta EPK 2025 končno vrnili star sijaj? V Pomurskem muzeju si bomo ogledali razstavo o življenju in delu fotografa Jožeta Kološe - Kološa. Njegov umetniški opus je sredi prejšnjega stoletja presegel lokalno Mursko Soboto, ga ponesel na obalo in zasidral na polju največjih stvariteljev ujetih momentov fotografije, nato pa spet odvedel v njemu ljubo panonsko nižino – domov. Predstavljamo Marka Kocjana, ki deluje pod umetniškim imenom Emkej in že več kot 15 let dejavno soustvarja domačo hiphop sceno. Preden je stopil na samostojno pot, je sodeloval v znamenitem mariborskem raperskem kolektivu Tekochee Kru. Pred kratkim je izdal nov album Veš kaj bi ti mogo. Predstavili bomo še zgodbo Save Kaluža in Jolande Mažer, ki sta orali ledino in podirali tabuje. Bili sta namreč prvi jugoslovanski pomorščakinji. Njuna zgodba je sedaj zapisana v knjigi avtorice Nadje Terčon.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- ülésett a Šalovci Községi MNÖK Tanácsa;
- útmunkálatok Lendvahegyen;
- speciális járművek összeállítása;
- március 25-én az édesanyákat, nagymamákat ünnepeljük;
- Emlékezünk…: 2001 márciusa.

Vsebina oddaje:

- seja Sveta MNSS Občine Šalovci;
- dela na cesti v Lendavskih Goricah;
- sestavljanje specializiranih vozil;
- 25. marca praznujemo materinski dan;
- rubrika Spominjamo se…: marec 2001.

V 22. oddaji se za četrtino finala potegujejo Zala, Julija in Andrej iz OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki (rumeni) ter Tija, Matic in Lenart iz OŠ Center v Novem mestu (vijolični). Z mamino zgovornostjo se soočajo vsi, diši jim »emonski obloženi kruhek«, prav nič tuj jim ni niti Inomost. Medtem, ko so rumeni bolj spretni z igralno kocko, prsti vijoličnih švigajo, da se kar bliska. Koliko litrov zraka sprejmejo pljuča sinjega kita in kdo je četrtfinalist, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Podnebne spremembe povzročajo dvig povprečnih letnih temperatur. V Sloveniji ta dvig pomeni, da se počasi spreminjajo celotni habitati, najbolj v visokogorju. Danes že vemo, da bo zaradi podnebnih sprememb za vedno izginil drobni metulj, ki živi samo na Pohorju. Samo vprašanje čase je še. Metulj seveda ni edina možna »žrtev« podnebne krize, ki smo jo povzročili ljudje.

Usodo naroda piše tudi vsebina njegovih loncev, vsebino loncev pa narekujejo tudi kuharske knjige, ki to vsebino na tak ali drugačen način izrazijo. Slovenska kuharica je do danes izšla v skupni nakladi več kot 200.000 izvodov in doživela 30 različnih izdaj. Z etnologom dr. Janezom Bogatajem smo se pogovorili o njenem vplivu na generacije in tudi o besednjaku, ki je pomembno vplival na konstitucijo naše nacionalne kuhinje, ki je vedno odraz socialnoekonomskega polja. Pisateljica Katarina Marinčič je Kalinškovi pripisala sposobnost opazovanja, spontano demokratičnost in prirojeno svetovljanstvo, mladi kuharski mojster Simon Pirš pa je pokazal, kako se skozi kodificirano slovensko kuhinjo izraža milenijska kulinarika.

Zoja med spomladanskim čiščenjem izgubi komunikator. So ga odnesli v zbiralnico odpadkov? Zoja, Feliks in Zmedi gredo pogledat in spoznajo, kaj se zgodi s stvarmi, ko jih zavržemo.

Pipi pade v razpoko in najde zamrznjenca. Z Mandijem ga odneseta domov in čez čas se pred njima pokaže pravi vitez. Sprva mu je sodobni svet tuj, nato pa se privadi nanj in poišče sorodnike.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Frank je odločen, samodiscipliniran moški, ki je vse svoje življenje posvetil delu in si je pot navzgor tlakoval sam. Ne glede na vreme, okoliščine ali čas, je Frank stalno na telefonu in usmerja ali organizira tovorne ladijske prevoze. Njegovo delo zahteva zbranega in odločnega človeka. Zdi se, da je tak način življenja pustil posledice tudi v njegovem odnosu do družine, ki ni najbolj čustven … Potem se zgodi še izredni dogodek v podjetju, zaradi katerega se mora Frank odzvati hitro in brezkompromisno. Zdi se, da njegova odločitev pretrese vodstvo podjetja, ki se odloči, da ga odpustijo … Frank je globoko pretresen nad novim položajem, saj je v podjetju pustil svoja najboljša leta. Začne se spraševati o smiselnosti vsega, o delovni morali, o družbeni sprijenosti in o lastni vlogi glede vsega … Ko se že zdi, da bo utonil v kaosu službenih in družbenih konfliktov, pomisli na svojo najmlajšo hčer Mathildo in na njun odnos, ki ga je treba negovati …


CEUX QUI TRAVAILLENT / THOSE WHO WORKS / SWISS, BELG, FRA / 2018
Režija: Antoine Russbach / Scenarij: Emmanuel Marre, Antoine Russbach / Igrajo: Olivier Gourmet, Adèle Bochatay, Michel Voïta, Delphine Bibet, Pauline Schneider …

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

23. festival dokumentarnega filma, v organizaciji Cankarjevega doma, se začne danes na spletu. Do 31. marca bo na ogled 20 celovečercev in štirje kratki filmi. V Mali galeriji Cankarjevega doma pa izbor fotografij iz italijanske prestolnice, z naslovom Počitnice v Rimu, razstavlja fotograf Franci Virant. V Domu umetnikov v Celovcu smo si ogledali razstavo z naslovom Koroška unser, pred Cukrarno pa avdiovizualno instalacijo Robertine Šebjanič So_zvočje 1884 km².

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

»Ulice pripadajo ljudem,« se je glasila borbena parola konec šestdesetih let prejšnjega stoletja. Samo generacijo pozneje so grafiti in ulična umetnost postali naši redni sopotniki med vsakodnevnimi opravki. Vandalizem ali umetnost? O tem in še marsičem z magistrom Sandijem Abramom, poznavalcem in razlagalcem ulične umetnosti.

Podnebne spremembe povzročajo dvig povprečnih letnih temperatur. V Sloveniji ta dvig pomeni, da se počasi spreminjajo celotni habitati, najbolj v visokogorju. Danes že vemo, da bo zaradi podnebnih sprememb za vedno izginil drobni metulj, ki živi samo na Pohorju. Samo vprašanje čase je še. Metulj seveda ni edina možna »žrtev« podnebne krize, ki smo jo povzročili ljudje.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov