Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 11. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 11. apr.

07:00
Živ žav

Milan se tako zatopi v igro s svojim robotom, da pozabi na vse, tudi na to, da je treba povedati mami, če se gre igrat k Julči. Kako se pri tem počuti mama, najbolje izkusi, ko tudi sam ne more najti svoje dragocene igračke.

Lojzek in Pika se igrata arheologa in iz zemlje izkopljeta žlico, za katero mislita, da je zelo stara. Za pomoč pri tem opravilu si omislita krta, ki odlično obvlada kopanje pod zemljo. Nazadnje pa se izkaže, da so vsi "stari" predmeti le igračke, ki jih je izgubila Zofi.

Ava občuduje svoj odsev na vodni gladini in se sama sebi zdi mična kot kaka kraljična. Le kožušček se ji ne zdi ravno kraljevski, zato ji Riko in Teo napravita pravo pravcato kraljevsko ogrinjalo.

Tinka je jezna, ker ji Žverca noče pomagati na vrtu. Ko vidi mali paradižnik, pa se navduši. Tinko hoče presenetiti a rastlino preveč zalije, potem pa se še ulije dež. Preveč vode škodi rastlini. Bosta lahko skupaj zaščitila paradižnik?

Mandi in Pipi spuščata zmaja. Takrat mimo prileti štorklja in zaradi njega strmoglavi na tla. Poškodovana je in ne more za svojo jato. Mandi in Pipi skleneta, da jo bosta spremila v tople kraje.

Niko, Nupi in Betka so na sprehodu in veselo spoznavajo številne čudeže, ki jih prinese pomlad.

Malčki bodo imeli piknik. Klobučnik je pred odhodom pojedel svojo in Švigčevo malico, zato se odločijo, da bodo nabrali jabolka. Klobučnikov zob obtiči v jabolku, zaradi česar bruhne v jok. Gaber ga potolaži, da mu bo zobna vila za to prinesla denar, njegov zob pa da za svoj naslanjač uporablja črv. Klobučnik se odloči, da mu bo prepustil svoj zob. Gaber pohvali njegovo radodarnost: Odstopil si svoj zob, da si nekoga osrečil.

Alma pozabi svojo pesem o oblaku. Mucika predlaga, da jo gredo z balonom iskat v Grad pesmi. Na poti srečajo Čmrljevko in Trnjulčka, ki ga morajo s ploskanjem zbuditi iz spanca.

Gledališka skupina odigra zgodbo o dveh prijateljih, ki sta srečala medveda. Prvi je zbežal, drugi pa se je naredil mrtvega. Medved je le tega ovohal in odšel. Ko ga je pobegli prijatelj vprašal, kaj mu je medved rekel, mu je ta odvrnil, da naj se ne druži s takimi, ki pustijo prijatelja v nevarnosti. Lenart se po predstavi hvali, kako pogumen bi bil, če bi srečal medveda, Ezop pa mu pridiga o lojalnosti med prijatelji. Ko se prikaže pravi medved, se Lenart naredi mrtvega, Ezop pa izda prijatelje.

Ernija vsi kar naprej primerjajo z njegovim popolnim bratrancem Jerkom.

Pepa in njena družina se na počitnice odpravijo z avtodomom. Pepa je presenečena, ko ugotovi, da se s pritiskom na gumb spremeni v majhno hišico.

Timotejeva prijateljica gos je izgubila jajce. Mali Timotej daleč v zunanjem vesolju odkrije velikanski oblak plina in prahu. Se je jajce skrilo tja, od koder prihajajo male zvezde?

Po naključju nekaj kapelj soka gumijevca pade v kokosovo lupino, s katero se igra Mavgli. Mavgli tako postane ponosen lastnik gumijaste žoge. Nikomur je noče posoditi, niti Bali in Lali ne.

Kalimero, Valentinček in Petrček pripravljajo presenečenje za Pavlinco: avtomobilčke bodo prebarvali v pikapolonice. Pomagajo si z Dovinčijevim izumom, zmešalnikom barv. Petrčkova nerodnost pa povzroči nenavaden zaplet: tudi Kalimerova lupina je zdaj kot pikapolonica!

Ko Krilček postane v razredu preveč nemiren, se učiteljica odloči, da se mora na tekmi naučiti kaj o športnem obnašanju. Krilček se nameni, da bo zmagal, kmalu pa odkrije, da dobri športni pošasti ne gre le za zmago.

Živa in Vid bi rada na najlepši kraj, toda ne moreta se odločiti, kateri od dveh bi jima bil bolj všeč. Ker predolgo omahujeta, zamudita vse lepo.

Mavricij za nekaj dni odide na počitnice in Nejko ostane sam doma. Brez družbe se kmalu začne dolgočasiti. Odloči se, da bo poiskal začasnega sostanovalca. Poskusi z Vegijem, Žužo, Čekanom in Švigi, vendar z nikomer ne zdrži prav dolgo. Ko se Mavricij vrne domov, ker je pomotoma odnesel Nejkovo budilko, misli, da ga je Nejko nadomestil z drugimi prijatelji.

Apolon išče igralce za nepozabno predstavo o kraljevskem paru. Na splošno ogorčenje za glavna igralca izbere Olgo in Štefana. Se mu je zmešalo? Živalice z vrta se obrnejo na Marjetko, ki pa se noče vmešavati. Apolonu pusti proste roke, obenem pa sestrična s tem dobi pošteno lekcijo.

Ko skuša dobiti nazaj svojo žogo, pade pes Bitzer v blatni ribnik. Jon zagleda veliko, umazano stvar, ki koraka čez polje, in prepričan je, da jih je napadla močvirska pošast ...

Plazilska vez
Ga. Currie išče domačo žival za svojega vnuka Treka. Biti mora sorodnik plazilcev. Zboji se že, da bo morala posvojiti kačo ali želvo, toda ko z Dano dobro razmislita, ugotovita, da so najbližji sorodniki dinozavrov kar prikupne ptice.
Trije dinozavri in mladiček
Dana se prelevi v edmontozavrovega mladiča, da bi opazovala dinozavrsko mamo. Kmalu pa zanjo ne skrbi le ena mama, ampak kar tri. V živalskem svetu si samice večkrat delijo delo, pa tudi pri ljudeh ni veliko drugače. Tudi Dana, Sara in mama prej opravijo naloge, če stopijo skupaj.

Neposredni prenos evangeličanskega bogoslužja iz Murske Sobote.

V posebnem času ukrepov zaradi širjenja covida 19 mladi doživljajo hude stiske. Med njimi narašča število poskusov samomorov. Želijo si bližino prijateljev in sočutje staršev. Ali ima Bog prostor med mladimi? O tem bomo govorili na nedeljo Božjega usmiljenja.

Prvi kristjani so se zbirali, lomili kruh in praznovali Kristusovo vstajenje od mrtvih. Razumevanje največjega krščanskega praznika lahko osvetlimo z različnih zornih kotov.
Pred 150. leti se je rodil teolog, pisatelje, urednik, dramatik in duhovnik Fran Saleški Finžgar. Bil je prijatelj Plečnika. V župnišču v Trnovem je zbiral kulturnike in bil leta 1926 med ustanovnimi člani Slovenskega centra PEN.

Pozeba, ki je v preteklem tednu pustošila po vsej Sloveniji je največ škode povzročila sadjarjem. Na kratko nam predstavljajo težave s katerimi se ponovno ubadajo. Podjetja s področja gostinstva in turizma ter proizvajalci živil se družno zavzemajo za vzpostavitev učinkovitih in kratkih živilskih verig. Izobraževanje za poklice v živilstvu že nekaj časa ne pritegne toliko mladih, kot bi želeli. V Izobraževalnem centru Piramida v Mariboru se trudijo, da bi obstoječe stanje popravili. Predstavljamo še potico, ki jo pripravljajo v Podbrezju, slikoviti gorenjski vasici.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Ivana se je po magisteriju zaposlila v zagrebškem podjetju Vesela motika, ki se ukvarja z digitalnimi tehnologijami in novimi poslovnimi modeli pri pridelavi hrane. V javnem prostoru nekdanje plesne šole pod zagrebško tržnico Ivana vzgaja tako imenovano mikrozelenje, začimbe in različne sadike. Kadar utegne, se ji pridruži tudi Roberta, ki pripravlja doktorat v povezavi z vzgojo kalčkov na zagrebški univerzi, del mlade ekipe je tudi Lorena, študentka agronomije. Ustanovitelj Vesele motike je Sergej Lugovič, ekonomist in finančnik, profesor na zagrebški Politehniki, glasbenik in strokovnjak s področja informacijske tehnologije. Prepričan je, da imajo mladi veliko zamisli za razvoj inovativne pridelave hrane v zaprtih prostorih.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
Aleš Bartol, Marko Vozelj in Daniela Burjan sestavljajo ekipo ta lepih, Slavko Ivančić, Blaž Jenkole in Leja Plut pa ekipo ta luštnih. V oddaji pojejo Mambo Kings, Samuel Lucas, Jernej Tozon, skupina Vivere, Rok Ferengja. V studiu bodo tri simpatična dekleta Monika Lavrič, Larisa Majcen in Urška Lužar, ki bodo presenetila z izvedbo pesmi Sinko, ne sprašuj, v sodelovanju z ans. Naveza. Ditka in Nina Pušlar nam bosta privoščili že znano uspešnico Ne bodi kot drugi, igrali bodo še Raubarji, po dolgem času bomo slišali Matjaža Zupana. Ekipi bosta tekmovali v zabavnih igrah, voditelja pa sta Melani in Blaž.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Turizem Ljubljana praznuje 20 let. Kam se bo razvijal mestni turizem, ki velja za eno večjih žrtev pandemije?
Kako v Goriških Brdih združujejo kmetijstvo in turizem?
Imajo družinske kmetije - kot Šenkova domačija na Jezerskem - boljše obete za dolgoročno preživetje?

Nostalgično obarvana drama o odraščanju v Latviji konec osemdesetih let.

Piše se leto 1989, toda kljub burnemu družbenemu dogajanju tik pred razpadom Sovjetske zveze ljudje v okolici Rige živijo po utečenih tirnicah. 9-letna Paula poletje preživi pri sestričnah, saj želijo biti njen starši sami, zaradi česar se sprašuje, ali se bosta oče in mama ločila. Medtem ko se deklice zabavajo na svoj način in doživljajo mejnike v odraščanju, se v državi dogajajo velike politične spremembe in vplivajo tudi na vsakdanje življenje.

Izvirni naslov: PARADIZE 89 / Režija, scenarij: Madara Dislere / Igrajo: Mantas Bendzius, Ozola Evelina, Locmele Liva

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V studiu se voditelja veselita obiska Nine Valič, letošnje dobitnice igralske nagrade duša počkaj, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Radost in veselje bo na Bernardini zofi delila prekmurska pevka Nika Zorjan, ki bo govorila tudi o pesmi Zate dovolj. Nova samostojna glasbena pot je široko odprta Dejanu Kranjcu, ki pod imenom Dejan Dogaja predstavlja svojo prvo pesem – Nenormalno lepo. Jože Robežnik se druži in družabno komentira svetovne probleme z Ano Marijo Mitič in Vidom Valičem. Iz Magičnega studia se oglaša Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki, objema nas Srčna novica. Kdo bo rapal v Izzivu: rap, izdamo v oddaji.

Bučko se razjezi na Pikico, ker ga neprestano oponaša. Bo lahko zakrpala njuno prijateljstvo in mu razložila, zakaj ga tako rada oponaša?

Frfra se zabava pod odejo, medtem pa si Cufek najde svetlečega prijatelja. Ko združita moči, v otroški sobi nastane svetleča zabava pod odejo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Duhovi

Elena se med študijem v Pisi dobiva s Francom Marijem, ki pa ne opravi pomembnega izpita in mora zato zapustiti normalko. Po njegovem odhodu se Elena počuti izgubljeno in osamljeno. Ko zboli, jo na njeno presenečenje v kolegiju obišče mama in poskrbi zanjo. Elena se medtem spomni zvezkov, ki jih je dobila od Lile, in jih začne brati. Lilin odnos s Stefanom se po rojstvu otroka še poslabša, saj je Stefano zaradi finančnih težav vse bolj nejevoljen. Lila od Micheleja izve, da ima mož ljubico.

L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.) / Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

Prof. dr. Bojan Zalar je že 12 let generalni direktor Psihiatrične klinike Ljubljana, višji znanstveni svetnik in predavatelj na ljubljanski in na mariborski medicinski fakulteti. Po izobrazbi je klinični psiholog in je eden od utemeljitev klinične psihologije pri nas. Na znanstvenem področju se, med drugim, ukvarja z zgodnjim prepoznavanjem duševnih motenj in z njihovim preprečevanjem.
Zagotovo zelo primeren sogovornik za vprašanja, ki nas zaposlujejo v tem času: koliko se je v času koronakrize povečalo število duševnih motenj, kakšni so osebnostni profili ljudi, ki dosledno spoštujejo protikoronske ukrepe, in kakšni tistih ljudi, ki se temu upirajo oz. ukrepe redno kršijo? V pogovoru prav tako razčleni osebnostne poteze tistih ljudi, ki iz različnih razlogov nasprotujejo cepljenju.
Voditeljica: Lidija Hren.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Starši se naprezajo v službi, otroci v šoli, skupnega prostega časa jim ne ostane veliko. Iskrivi 9-letni Nedi veliko šolske snovi ostaja za popoldanske ure. Starši se dan za dnem, tudi ob sončnih nedeljah, ki bi jih sicer želeli preživeti v naravi z družino, spreminjajo v razlagalce pogosto zapletenih abstraktnih pojmov in spodbujevalce, že kar priganjalce k pisanju domačih nalog, deklica pa niha med razigranostjo, zdolgočasenostjo in stisko. Hrvaški dokumentarni film je grenko-komičen prikaz družinskega vsakdanjika; še posebno zanimiv je v času pandemije, ko se v marsikateri družini prepletajo službene obveznosti in šolanje na daljavo.

POVUCI - POTEGNI / Hrvaška / 2020 / Režija: Neven Hitrec

Vedun je ansambel, ki izvaja staro in meditativno glasbo ter kanalizira zdravilni zvok z glasbili in pesmimi ljudstev sveta. Ime je ansambel prevzel iz slovanske dediščine, pomeni pa tistega, ki lahko zdravi dušo in telo tudi z besedami, torej z glasovi, vokali, konzonanti, zvoki, toni, šumi, ropotom, z vsem, kar sestavlja zvočni jezik ali zvočno orodje za širitev zavesti. Skupina, ki deluje pod vodstvom Mire Omerzel - Mirit, uporablja različne glasovne tehnike ter glasbila in zvočila iz svetovne dediščine.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov