Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 7. maj.

V nocojšnji Kulturi bomo med drugim predstavili knjižno noviteto zgodovinarke Mateje Ratej Svastika na pokopališkem zidu. Poročilo o hitlerizmu v širši okolici Maribora v tridesetih letih 20. stoletja. Ogledali smo si francoski celovečerni animirani film Prinčevo potovanje, pustolovščino, ki poudarja prijateljstvo med generacijami in strpnost do drugih ter usmerja pozornost v združevanje in ne razdvajanje. Obiskali pa smo tudi skupinsko razstavo Preblizu, predaleč v galeriji Equrna.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Les je odličen naravni material. Njegova slabost pa je, da se pod vplivom temperature in vlage razteza in krči. To njegovo slabost lahko premagamo tako, da mu dodamo neki drug material. Če mu dodamo polimer, bo postal stabilen, trdnejši in obstojnejši! In tako bo postal kompozitni material.
Eden prvih kompozitnih materialov je bilo blato pomešamo s slamo, ki je omogočalo trdnješe in obstojnejše gradnje. Danes pa poznamo celo vrsto kompozitnih materialov, ki imajo neverjetne lastnosti. So lahki, trdni, močni, elastični. Zato so iz modernih kompozitnih materialov narejeni balistični ščiti, športna oprema, deli gospodinjskih aparatov, avtomobilov, jadrnic, letal. Kompozitni material pa je tudi pametno steklo.

Kako bo Miha zamenjal olje v avtu? Bo Polona odpotovala na Sejšele ali Maldive? Kaj se je zgodilo s Pupo? Tone je zelo zaskrbljen, vest o Pupini smrti zakroži med vrtičkarji…V spomin jim je ostalo njeno, iz morilčevih krempljev rešeno kolo. Polkovnika obišče avtoriteta iz nekdanjega aktivnega vojaškega življenja. In Polkovnik mora spoznati, da tudi avtoritete danes niso več to, kar so bile.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu o iskanju Evrope po meri Evropejcev. Politika želi z enoletno Konferenco o prihodnosti Evrope slišati glas prebivalcev. Ga bo tudi upoštevala? Kako bomo premagali krize, ki bremenijo skupen evropski razvoj? O kakšni Evropi sanjajo mladi?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Edu stric pove, da bi se moral poročiti in da ima primerno kandidatko zanj. Ed je sprva v dvomih, nato se nad bodočo nevesto navduši, a kmalu spozna, da ne bo šlo vse kot po maslu. Joela jezi, ker Maggie zanika, da sta se ljubila, in odločen je, da bo zadevi prišel do dna. Holling in Ruth-Anne izvesta, da se v bližini zadržujejo redke ptice in skleneta, da bosta šla kljub neugodnim razmeram na izlet, da jih fotografirata.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V tokratni oddaji si poglejte barvit kolaž zaposlitev, ki jih opravljajo gluhi in naglušni. Spoznali boste voznika 40-tonskega tovornjaka vlačilca iz Nemčije in gluho vodnico iz Moskve. Predstavljamo tudi podjetnici, ki sta med epidemijo uresničili svojo prvo podjetniško idejo. Dobri dve desetletji pa uspešno deluje podjetje naglušnega Branka Črepinška, ki izdeluje tehnice. Novi stvarnosti, ki jo je prinesel čas koronavirusne bolezni, so se v podjetju z enajstimi zaposlenimi zelo dobro prilagodili, tudi podpora države v prvih treh mesecih lani jim je bila v veliko pomoč. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 1. maja, na Prvem programu Televizije Slovenija ob predvidoma 14.30, saj smo oddajo posvetili tudi prazniku dela. Verjetno ga letos še bolj cenimo, ker so nekateri zaposleni zaradi epidemije ostali doma ali brez službe.

Az adás tartalma:

- a járványhelyzet ellehetetleníti a vendéglátósok munkáját;
- a fiatal családok lakhatási problémái a Lendvai községben;
- jótékonysági kerékpártúra;
- egy fiatal biológus a hódokat kutatja.

Vsebina oddaje:

- epidemiološke razmere onemogočile delo gostincem;
- stanovanjski problemi mladih družin v Občini Lendava;
- dobrodelna kolesarska tura;
- mlada biologinja raziskuje bobre.

Hitri in divji
Dana in Sara sta na stezi za gokart s stricem. Sara in stric zagrizeno tekmujeta, Dana pa raje opazuje, kaj se godi ob progi. Stigimoloh si mora rešiti kožo. Ko ga napade plenilec, izkoristi svojo hitrost in okretnost, Dani pa v tekmi s sestro in stricem pomaga šele njegov drzni napad.
Odraščajoči dinozaver
Dana se dolgočasi. Na vrtu opazuje mladiča brahiozavra, ki pa samo jé in jé. Očka jo prepriča, da je to naravno, saj mora zrasti, da se bo lahko branil pred plenilci. Toda tudi ko mimo prilomasti večji brahiozaver, ni prav nič bolj razburljivo. Tudi on samo jé, da bo postal orjaški in nepremagljiv.

Holly in Amy se vsako leto dvakrat prideta ponoči kopat k potoku. Tokrat s seboj pripeljeta tudi Piper. Toda druščina doživi neprijetno presenečenje. Potok se zelo čudno svetlika. Deklice domnevajo, da je za to kriva tovarna kumaric, in začnejo poizvedovati.

V Infodromu smo se pozanimali, kaj menite o nacionalnem preverjanju znanja in vas ob prihajajočem dnevu Evrope vprašali, ali se čutite del skupnosti Evropske unije. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo delovanje štirih najpomembnejših institucij Unije. Preverjamo, kaj pomeni, da si nadarjen učenec, in kaj ta status prinaša. Obiskali smo predilnico volne, ki za surovino uporablja pasjo dlako, ter Luka in Anjo, ki skrbita za številne kosmate, pernate in luskaste prijatelje.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokratno potovanje po Srednji Evropi začenjamo v Plodnu, gorski vasici med deželo Veneto in Furlanijo - Julijsko krajino, kjer sta se ohranili izvorna govorica in kultura nemških priseljencev. V središču Zagreba bomo obiskali legendarno tovarno kave in kavnih nadomestkov Franck ter si v Schwabachu ogledali imenitno zbirko ptičjih jajc bavarskega pionirja varovanja narave Carla Wengleina.
Za konec pa zgodba o južnotirolskem gorskem vodniku Moritzu Tirlerju, ki je tudi mojster za nego in obrezovanje dreves.

S težavami, ki jih prinaša preobremenjenost in zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, še posebej v času epidemije, se ukvarjajo v Logoutu, centru za pomoč pri čezmerni rabi interneta. Zaradi digitalne preobremenjenosti vse pogosteje govorimo tudi o pravici do odklopa. O vlogi religije v visoko tehnološki družbi ter vprašanjih smisla in skupnosti pa bo spregovoril sociolog dr. Igor Škamperle.

Kmet ugotovi, da je s starimi igračami mogoče zaslužiti. Ko najde Timijevega medvedka, je prepričan, da je ta vreden celo bogastvo, zato ga zaklene v sef. Kako ga bo Jon vrnil neutolažljivemu Timiju?

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V oddaji bosta voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab preverila poznavanje slovenske glasbe pri dveh ekipah. Pridni so Raay, Ivan Hudnik in Karmen Klinec, Poredni pa Marjetka Vovk, Tilen Artač in Matic Supovec. Poleg vseh tekmovalcev bodo nastopili Ana Soklič in Perpetuum Jazzile z evrovizijsko Amen, Dejan Vunjak, Ansambel Vzrok, Andrej Bergant, Valovi, Ansambel Petan, Mitja Šinkovec, Saška Smodej, Barbara Novak, Eva Boto, Omar Naber, Eva Černe, Nastja Gabor. In seveda bo z bendom Diamanti glasba v živo.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo novo odprte rove rudnika Sitarjevec, ki velja za glavno turistično atrakcijo Litije. Nove goste bodo privabljali tudi s pomočjo ravno zaključenega projekta s hrvaškim Labinom, v sklopu katerega se povezujejo mesta z rudarsko preteklostjo.
V fokusu pa so tudi nove investicije na Bledu - tak primer je kolesarski glamping Ribno, ki bo edini tovrstni objekt v Sloveniji. Bled se na prihajajočo sezono pripravlja z novo kampanjo, v kateri sodelujejo tudi blejski športniki. Podatki s terena namreč kažejo na velik porast zanimanja za aktivnosti v naravi s strani gostov.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

V nocojšnji Kulturi bomo predstavili spletni festival Drame SNG Maribor, ki se začenja z dramo Ivorja Martinića Somrak bogov. V ljubljanski Mali drami smo si ogledali igro francoske dramatičarke Veronique Olmi Škorpijon, ki se posveča problematiki nesprejemanja drugačnosti. Predstavili vam bomo tudi domačo zasedbo Regen, ki bo nastopila v Kinu Šiška, pa nove prostore Akademije za gledališče, radio, film in televizijo in skupinsko razstavo Slikarstvo zdaj! v Mestni galeriji Nova Gorica.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kultna kriminalka z Alainom Delonom, posneta po romanu Patricie Highsmith.

Zgodba filma govori o mladem, ambicioznem in nemoralnem povzpetniku Tomu Ripleyju. Bogati ameriški industrialec mu da nalogo, da njegovega sina Philippa pripelje domov. Tom, nekdanji Philippov znanec, izgubljeno dušo najde v Italiji, kjer Philippe z dekletom življenje uživa z veliko žlico in se nikakor ne namerava kmalu vrniti v Ameriko. Tom se pridruži dopustnikoma. A kmalu se stvari obrnejo v napačno smer. Potem ko Philippe Toma poniža, ta razvajenega mladeniča ubije in prevzame njegov bančni račun.

Izvirni naslov: PLEIN SOLEIL / Koprodukcijski film, 1960 / Režija: René Clément / Scenarij: Patricia Highsmith (roman), René Clément / Igrajo: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov