Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 1. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 1. jun.

Nocoj v Kulturi o predstavi Nočni pisec v režiji belgijskega umetnika Jana Fabra, ki so jo v soboto premierno odigrali na odru SNG Drama. Na odru Prešernovega gledališča Kranj pa nocoj premiera avtorskega projekta Kons: Novi dobi, ki sta ga iz poezije Srečka Kosovela ustvarila Žiga Divjak in Katarina Morano. Obiskali smo tudi razstavo umetnika Mitje Ficka z naslovom Lupi se nežno, ki je na ogled v Galeriji sodobne umetnosti v Celju.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o prehitevanju počasnih vozil. Ljubica Mlinar pripravlja vrtne nasvete, z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Orlanda še vedno obseda misel na ženo, ki je odšla z ljubimcem v Nemčijo. Bratu Pietru priseže, da ji je nehal slediti na Facebooku in si z njo dopisovati pod lažnim imenom, a se izkaže, da to ne drži. Pietro se nenadoma domisli, kako bi lahko pomagal bratu. Angelica poskuša ublažiti napetosti med starši in sestro ̶ starši se namreč ne morejo sprijazniti z mislijo, da Valeria živi z zaročenko in da pričakujeta otroka. Angelica sklene, da bo bratoma Mieli dala še eno priložnost za obnovo vile, vendar se tudi njeno drugo srečanje z Orlandom konča klavrno.

Kaj je najbolj zaznamovalo slovenski film v zadnjih 30-ih letih? Ob letošnji 30-letnici slovenskega filma v samostojni državi, se posvečamo mejnikom, dosežkom prepoznavnosti, predvsem pa kulturno politični problematiki, ki od nekdaj določa domačo kinematografijo.

Zdravko raziskuje široko področje športa za lastno uporabo. Kako tiktaka ura pokojnega grofa in zakaj Joggerju urologija ni tuj pojem? Pupa je vsa spremenjena – je to sploh še ona? In kaj je narobe s Pravnikom? Zdravko po svoji športni raziskavi ostane v dilemi: ali sploh obstaja dovolj zdrava športna panoga zanj?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Bolnikov križev pot. Nizke plače, nizki dodatki. Neverjetna solidarnost. Slovenski vojak najboljši. Kdaj spet na oder?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Skodelica kave
Chris se uči za pilota. Maurice in Maggie sta navdušena nad tem, vendar stavita, ali bo naredil izpit ali ne. Ko je na vrsti teoretični del izpita, Chris doživi napad panike. Ruth-Anne in Holling gresta opazovat redkega ptička čivkača. Ed je našel star dnevnik, ki opisuje preživetje trojice med hudim snežnim metežem leta 1897. Joel opazi, da je nekdo izmaknil denar iz ordinacije. Marilyn mu pove, kdo je bil, in Joel spozna, da imam Marilyn detektivske sposobnosti.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Leta 1990 je nedavno preminuli Hans Küng, profesor ekumenske teologije iz Tübingena izdal knjigo z naslovom »Projekt Svetovni etos«. Idejo o nujnem iskanju soglasja o temeljnih vrednotah, ki nas povezujejo, je podprlo veliko število državnih in verskih voditeljev, človekoljubov in entuziastov. Pri nas je med njimi tudi pater Silvo Šinkovec, urednik revije Vzgoja. Predstavljamo vam tudi temeljna načela Gibanja Svetovni etos s komentarji predstavnikov verskih skupnosti in intervju s profesorjem Küngom, ki ga je posnel kolega Igor Jurič leta 2012, ko je ustanovitelj Gibanja Svetovni etos obiskal Slovenijo.

Az adás témája a madarak. Cigan Anja vezetésével madárlesre megyünk, megismerhetitek a füsti fecskéket és a házi galambokat is.

Tema oddaje so ptice. Z Anjo Cigan smo se odpravili opazovati ptice, spoznali pa boste lahko tudi kmečke lastovke in domače golobe.

15:55
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Mandija in Pipija po nesreči obsije izumiteljeva luč. Najprej se ne zgodi nič, toda že naslednje jutro sta oba čisto majcena. Svet je zdaj zelo velik in strašen, a počasi se prebijeta do izumitelja, ki ju znova poveča.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu živi mnogo različnih vrst ptic.
Žana vsak dan obišče prijazna taščica, Doris pa odganja ptice, ki so se lotile maminih semen. Boris in Doris prosita Žana, naj jima pomaga narediti strašilo, a Žan se boji, da bo to odgnalo tudi njegovo taščico. Žan stisne Mislija in se domisli – če bo hrano postavil na svoj vrt, potem ptice morda ne bodo šle na Borisov vrt. Žanova mami jim pomaga narediti ptičjo pogačo in ptice res pustijo pri miru Dorisina semena ter se raje lotijo Žanove pogače. Tudi taščica se vrne in veselo pozdravi Žana.

Nejko se želi našemiti v najzanimivejši kostum na svetu, a ne ve, kaj bi to bilo. Ko mu prijatelji predlagajo, naj izkoristi svoje nenavadne kljunaševe poteze, jih ne razume. To mu vzame pogum in obupa nad zamislijo, da bo našel dober kostum. Potem pa zagleda prijatelje, ki so se našemili v kljunaše!

Zofka je v svojo družbo povabila Anko in Larsa, Gakija in Karlo ter Nejka in Zano. Tako je, vse tri voditeljske pare. Jih bo pogostila s sladkarijami? Morda bo kaj sladkega v rubriko V kot velik s seboj prinesel gost Karim Merdjadi. S katero pesmijo pa bo na koncu druščina razveselila Zofi? G kot glejte nas!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Novela stanovanjskega zakona, ki so jo poslanci potrdili prejšnji teden, med drugim uvaja višjo neprofitno najemnino, možnost večjega zadolževanja občinskih in republiškega sklada, posledično torej gradnjo več stanovanj, uvaja pa tudi javno najemniško službo, ki jo bodo za oddajanje svojih stanovanj lahko uporabili zasebniki. Po ocenah Ministrstva za okolje in prostor je trenutno praznih med 20 in 25 tisoč stanovanj, ki so primerna za takojšnjo uporabo.

Aron pelje otroke v gozd, da bodo sami prenočili v divjini. To je obred, ki ga morajo prestati. Nihče jim ne sme pomagati, niti Tamtam ne. A dinozaver prijatelja med pustolovščino ne misli pustiti samega.

Da bi pomagal Špelci, ji Jon pričvrsti kolesa. Z daljinskim upravljalcem lahko zdaj Jon svojo obilno prijateljico zlahka prevaža naokrog ...

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ruby že tri mesece dela v ambulanti v očetovem čajnem nasadu in še vedno ne razmišlja o tem, da bi se vrnila v Barko. Toda hitro se bliža čas, ko bo njena sestra Barša rodila, in ker Ruby ni čisto zadovoljna z njenim zdravstvenim stanjem, jo pelje na pregled v Bolnišnico dobre karme, kjer pa se zdi, da so se zbrale porodnice iz vse države. Dr. Nair za to krivi praznik plodnosti, od katerega je minilo natanko devet mesecev …

THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Od 8 milijonov vrst na Zemlji jih je kar milijon ogroženih – 500 tisoč vrst žuželk in 500 tisoč drugih živalskih in rastlinskih vrst. Zaradi človekovih posegov v naravo, izlova in uničevanja življenjskega prostora danes rastlinske in živalske vrste izumirajo v času, ki ga merimo v desetletjih, in ne več v milijonih let kot v preteklosti, ko je tempo narekovala evolucija. Biotska raznovrstnost se hkrati zmanjšuje vsepovsod – od Amazonije in Afrike do Arktike, posledice pa bi lahko bile pogubne za vse.

EXTINCTION - THE FACTS / Velika Britanija, ZDA / 2020 / Producentka: Serena Davies

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Veliki semenj pripoveduje o nekdaj živahnem in pestrem dogajanju na obrobju parka Tivoli.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Ponovno se odpirajo kinodvorane, zato bomo v nocojšnji Kulturi predstavili nekaj filmov, ki prihajajo na spored. V centru kulture Španski borci smo si ogledali premiero predstave Domovina, ki je nastala v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group. Seznanili vas bomo tudi z razstavo Navzkrižja avtorjev Aleksija Kobala in Mance Ahlin v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in s pripravami na veliko razstavo Melita Vovk osebno, ki jo postavljajo na različnih lokacijah na Bledu, rojstnem kraju lani preminule akademske slikarke in ilustratorke.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prof. dr. Miloš Kobal, pravnik in zdravnik, pomemben reformator slovenske psihiatrije v drugi polovici preteklega stoletja, se je rodil leta 1926 v Novem mestu, mladost pa je kot dijak Klasične gimnazije preživljal v Ljubljani. Po italijanski okupaciji se je kot ilegalec vključil v osvobodilno gibanje, že junija 1942 pa so ga sprejeli v VOS, v Varnostno obveščevalno službo Osvobodilne fronte. Kot sposobnega obveščevalca z ilegalnim imenom Borut ga je vodstvo VOS (Rudi Janhuba-Vaso, Vladimir Svetina-Ivo in Zdenka Kidrič-Marjeta) določilo za najzahtevnejšo nalogo – za agenta vrinjenca v samo jedro voditeljev antikomunističnega tabora, Slovenske legije in kasneje vodstva Slovenskega domobranstva, od koder je redno poročal vodstvu VOS o vseh njihovih nameravanih dejavnostih in dajal Osvobodilni fronti druge pomembne obveščevalne podatke. Pred koncem vojne, ko je postalo nevarno, da ga razkrijejo, je odšel v partizane. Po vojni pa ga je, kot se pač pogosto zgodi obveščevalcem, najprej čakal – oznovski zapor. Pozneje je Miloš Kobal dokončal gimnazijo, končal študij prava in medicine ter specializiral psihiatrijo. Prav v ljubljanski psihiatrični bolnišnici, ki jo je dolgo vodil, je srečal tudi mnoge psihološke žrtve vojnega in povojnega časa z obeh nasprotujočih si strani in jim skušal strokovno pomagati. V prvem delu oddaje bomo spremljali njegovo pot do konca druge svetovne vojne, v drugem pa prisluhnili njegovim spominom na strokovno pot v povojnem obdobju. Izjemno zanimiva in dragocena pripoved je bila za oddajo Spomini posneta sredi preteklega leta. Oktobra lani je prof. dr. Miloš Kobal umrl.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov