Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. nov. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 6. nov.

Na malem odru ljubljanske Drame so premierno uprizorili monopsihodramo Vse sijajne stvari, britanskega dramatika Duncana Macmillana, ki jo je režirala Nataša Barbara Gračner. Bili smo na predstavi I Have a Dream, ki so jo pod vodstvom koreografa in plesalca Gregorja Luštka soustvarili umetniki iz afriških in evropskih držav. Premiero pa je gostila Cukrarna, kjer je pred dnevi svoj glasbeno-umetniški projekt predstavila tudi Eva Pavli. V galeriji Alkatraz smo si ogledali razstavo Umetnikov ego, v ljubljanski galeriji Kresija pa Mesto 65+.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kdo je močan? Sara. No, vsaj želi si postati močna. Pri tem ji lahko pomaga samo trener Jaka. Čudogozd postane telovadnica. Jaka Saro uči delati sklece, skupaj dvigujeta kamne in pridno telovadita. Kdo bo na koncu močnejši pri polaganju rok? Bo to super Sara ali super Jaka? Morda pa kar oba …

Na stadionu Repek priredijo tekmovanje nogometnih maskot. Beni postane Veliki Hovhov in se pomeri z maskotama ovc in gepardov. Videti je, da bo najslabši, dokler ne pride preizkušnja, v kateri prav on zablesti

Gusarji sestavijo skrinjo z zakladom in jo zakopljejo na označenem kraju. Ko poni Primož ugotovi, da je nekaj izgubil, jo mora spet izkopati.

Zaradi nesporazuma mamica Bučkovega najljubšega medvedka proda na šolskem semnju. Bo Bučko našel novega medvedkovega lastnika in dobil nazaj svojo dragoceno igračo?

Tiba in Tamtama Tigri preženejo iz druščine. Ker ne smeta stopiti v njihovo skrivališče, iščeta svoje. Odkrijeta velikansko slivo in odločita se, da jo bosta spremenila v svojo trdnjavo.

V panju vrvi. Kraljica slivovega panja pride že čez dva dni, Vladek pa še ni končal lasulje zanjo. Pohiteti mora, nato pa pri Betki poje mak, ki ga uspava. Apolon ga poskuša zbuditi, na koncu pa ugotovi, da se je zmotil in ima Vladek še dovolj časa, da se v miru zdrami in dokonča delo.

Ste pripravljeni na vzlet? Tri, štiri, zdaj! Poletimo med oblake in spoznajmo Vida! V njegovem potniškem letalu bomo leteli okoli sveta. Kdaj je Vid prvič letel, kdo potuje z njim in kdo mu je pomagal izdelati čudovitega zmaja? To so vprašanja, na katera boste skupaj z Lovrom, krtico Črtico in krtkom Črtkom iskali odgovore. Veselo bo!

Dobrodošli v Kavarni Zofi! Postregla vam bo spretna natakarica Tisa. No, in malo manj spretni natakar Nejko. Namesto skodelice je svojemu gostu prinesel kar vazo. In namesto žličke kuhalnico. Verjetno se vsi strinjamo, da potrebuje nasvet strokovnjaka. Kdo pa bo stregel v novi Zofkini pesmi? Preverite sami …

Hm, le kako bi se počutili, če bi pripravili zabavo, slavljenke pa ne bi bilo od nikoder? V stanovanju je že več dni vse pripravljeno za praznovanje Pijine rojstnodnevne zabave, a Firbcologom nikakor ne uspe vzpostaviti povezave z njo. Zato se odločijo pojesti torto, da se ne bi pokvarila. Pomanjkanje WC-papirja povzroči izredne razmere v stanovanju. Na terenu Lučka in Matija iščeta odgovor o tem, kako deluje čistilna naprava, Adam in Manca se preizkusita v izdelovanju origamijev, Maruša in Nikolina pa oblikujeta figurice za na torto.

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

V 3. oddaji se za osmino finala v kvizu potegujejo Luka, Arian in Nil iz OŠ Rodica (rumeni) ter Miša, Erik in Aljaž iz OŠ Bogojina (vijolični). Med vprašanji o zastavah, prispodobah, asortimentih, kolonijah mravelj in zvitorepcih jim pomaga vijugati Rok. Hitri prsti švigajo med glasbili iz lesa in kovine, pregovori ter vrtečimi stvarmi, Hitre lončke pa ogrejemo z japonskimi antičnimi vajami za spretnost. V njih se tokrat pomerijo tekmovalke Neža, Saša in Iva iz OŠ Elvire Vatovec Prade - podružnica Sveti Anton ter Maja, Matevž in Matija iz OŠV Ankaran.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu razlagamo, kako lahko podnebne spremembe vplivajo na našo prihodnost, pozanimali pa smo se tudi, koliko okoljsko ozaveščeni ste mladi. V Infogromu o tem, kako v koronačasu obiskujete kulturne prireditve, mladi baletniki iz Maribora pa so nam povedali, da že močno pogrešajo oder in nastope pred občinstvom. Na koncu pa vam predstavimo Mašo, ki ima doma zares veliko število hišnih ljubljenčkov, pravcati živalski vrt.

Pieter zavrača pomoč Flo in Basima. Mama na spletu vidi posnetek njegovega skoka, vendar ga na srečo ne prepozna. Basim in Flo delata načrte, kako bosta iz Pietra naredila superjunaka. Pieter izve, da v soseski nekdo vlamlja v stanovanja in hoče za njim, toda ustavi ga Flo, ki hoče, da bi delal v njeno korist.

Flo Pietra izsiljuje, da bi dosegla svoje, toda Pieter se ne da. Tudi Kenza bi rada pomagala soseski, zato se odloči, da bo sodelovala s Flo in Basimom. Najprej Flo pove, da k Pietru ni pristopila na pravi način. Flo si vzame njene besede k srcu in Pietru iskreno pove, zakaj bi rada, da sodelujejo.

V Tarči s politiki o tem, ali so skrb zbujajoče epidemične razmere poraz vlade ali družbe, opozicije in medijev? Bi predčasne volitve izboljšale ali poslabšale zdravstvene in politične razmere, ki so pripeljale do nabojev v pisemskih ovojnicah in vrste afer ministrov?

Gost v oddaji je tokrat dramaturg in scenarist Milan Ramšak Marković, ki zadnja leta živi med Ljubljano, Beogradom in Malmöjem. Izvedeli boste, zakaj je jugonostalgija nekonstruktivno čustvo, kdo so švedski čefurji in kako te imenujejo v Srbiji. V oddaji tudi o letos preminulem pesniku, pisatelju, esejistu in povezovalcu bosansko-hercegovske in slovenske kulture Josipu Ostiju. O tem »svečeniku knjige«, kakor so ga mnogi imenovali, sta spregovorila njegova prijatelja Boris A. Novak in Mirsad Begić. Slednji je po Ostijevem naročilu izdelal tudi prvi kip Srečka Kosovela v njegovem Tomaju – kraju, kjer je drugo polovico svojega življenja preživel tudi v Sarajevu rojeni Josip Osti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo Konjeniški klub Zaton v Petanjcih, kjer največ pozornosti posvečajo otrokom in njihovemu odnosu do konjev. V osrčju Krajinskega parka Goričko stoji socialna kmetija Korenika, kjer spoštljivo skrbijo tudi za živali. Podrobneje spoznavamo žerjave, ki te dni na svoji poti v toplejše kraje, preletavajo Slovenijo. Predstavljamo nov dobrodelni koledar Zavoda Koki, ki skrbi za rejne živali. Tema koledarja je »Praznovanje življenja«. Opozarjamo na aktualno akcijo sterilizacij in kastracij psov in mačk v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Mengore so stara tolminska božja pot in pomnik prve svetovne vojne. Stara cerkev je bila namreč porušena in po vojni na novo zgrajena, oživljena romanja pa so bila v času fašizma edina priložnost za druženje in izražanje v domači slovenski besedi. Danes je vrh znova zelo aktualen zaradi pohodniške poti miru v Posočju in novega križevega pota, v zgodovino Mengor pa sta se zapisala zlasti Tone Kralj in Ivan Pregelj.

Avtor in voditelj: Andrej Doblehar

Revolucionarna novica za vse, ki jih pesti demenca. V Združenih državah Amerike so nedavno odobrili novo zdravilo, ki ima popolnoma drugačen mehanizem delovanja kot do zdaj znana zdravila za zdravljenje demence. Kljub temu bomo morali dementnim osebam, ki jih je v Sloveniji 32 tisoč, pomagati tudi na državni ravni in odpreti spominske klinike. Posebno skrb pa potrebujejo dementni gluhi, saj so ti ob tej težki bolezni toliko bolj prizadeti, ker z njimi večina ljudi ne more komunicirati. Glede na to, da nas v prihodnje zagotovo čaka prava epidemija demence, časa ni več veliko. Več v Prisluhnimo tišini v soboto, 6. novembra 2021 ob predvidoma 14:30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

4. del: Morje
V četrtem delu serije bomo spoznali vlogo morja. Na svetu ni petih različnih oceanov, ampak eno samo veliko morje. Njegove vode se nenehno mešajo zaradi močnih morskih tokov. Ti so nujni za obstoj življenja v morju.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

Irenin oče že dolgo ni bil tako dobre volje. Jaka ni več, na dvorišču je samo še kup njegove krame. Ko se Jaka pripelje, ugotovi, da njegov ključ ne odpira več hišnih vrat. Iz obupa začne groziti z odvetnikom, vendar se Irenin oče njegovim grožnjam smeje. Pri Poldetu in Pavletu je vse po starem, le, da ima Pavle novega prijatelja, Cenetov dan pa polepša Irena, ki ga prosi za uslugo in Cene ji seveda ustreže. Zvečer se Irena in Cene odpeljeta v Zbilje, kjer so naročili poročno torto, in Cene se spotoma izkaže za pravega kavalirja. Irenin oče žari od zadovoljstva, navdušen je z razpletom družinske drame in v dobri družbi proslavlja deložacijo nesojenega zeta.

SADIMO VRTNICO V LONEC
Dokler zemlja še ni zmrznjena, to izkoristimo za sajenje. Matjaž Mastnak tokrat prikaže, na kaj vse moramo biti pozorni, če sadimo vrtnice v lonce. Na zimo bo pripravil tudi starejše vrtnice v posodah.
KLUB GAIA: SADIMO NEŠPLJO
Tokrat smo se s klubom Gaia odpravili v Gornjo Radgono. Mlada družina, ki je podedovala sadovnjak, zasajen že pred kakimi 50. leti, ga skuša pomladiti z zanimivimi vrstami sadja. Zaščitili bodo tudi razpokana debla starih dreves.
MARJANOVA ZBIRKA KAKTUSOV
Prikazali bomo pravo poslastico za ljubitelje kaktusov. V Malih Braslovčah smo občudovali zavidljivo zbirko teh raznolikih rastlin z drugih celin, ki ne rastejo le v puščavah, ampak nekatere prenesejo tudi visokogorske razmere.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V središču Škofje Loke nas vsakič znova navdušijo srednjeveške stavbe, ki svojo obliko ohranjajo skoraj nespremenjeno že zadnjega pol tisočletja. Natančneje od leta 1511, ko je bil večji del mesta obnovljen po hudem požaru. V eni od teh 500-letnih »zrelih dam« na Spodnjem trgu ali Lontrgu, kot mu pravijo Ločani, je radijska in TV voditeljica Monika Tavčar s tenkočutnostjo in zvrhano mero potrpežljivosti uredila podstrešno stanovanje.
Stanovanje, staro 50 let na prvi pogled ni izražalo potenciala, ki ga je zaslutila arhitektka, avtorica prenove. Odpiranje prostorov, ukinjanje hodnikov in še marsikatera strokovna začimba so pripeljali do odličnega rezultata.
Pogosto so vrtovi jeseni že precej prazni in pusti, brez barv. Dobro zasnovani, strokovno načrtovani pa so lahko barviti in zanimivi prek celega leta. Tak vrt smo našli na Gorenjskem in se ga naužili z načrtovalko, ki mu je dala končno podobo.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Čim manj je v človeku vere, tem več je zunanje sile; čim več je v človeku vere, tem več ljubezni je okrog njega.« Edvard Kocbek
razmišlja ANAMARIJA STIBILJ ŠAJN

Štef in Liza pomagata Majči nabirati jagode. Ko že skoraj vse poberejo, jih Mario po nesreči pomečka z nogometno žogo. Štef takoj najde rešitev in pripravi iz zmečkanih jagod nekaj, kar tekne prav vsem.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

1. decembra stopajo v veljavo elektronske vinjete. To pomeni, da bo nalepko zamenjala digitalizirana vinjeta, ki je ne bo mogoče otipati ali videti. Uporabnikom po novem ne bo več treba lepiti vinjet na vetrobransko steklo in jih pozneje odstranjevati. Druga novost pa je veljavnost letnih vinjet. Te ne bodo več veljale od 1. decembra prejšnjega leta do 1. februarja naslednjega leta, temveč bo datum začetka veljavnosti izbral uporabnik sam. Vinjeta bo veljala natanko 366 dni, na primer od 25. oktobra, do vključno 25. oktobra naslednje leto. Cene ostajajo enake kot doslej.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V naši družbi bo Filip Tomšič iz Ljubljane. Diplomant fizike in še pred srečanjem v studiu naš uspešen tekmovalec v kvizu Joker doma. Vsak vikend se poda v hribe, zato v svoji knjižici hrani že okoli 150 žigov slovenskih vrhov. Navdušuje se tudi na spremljanjem kolesarstva, njegova želja pa je, da bi leta 2024 videl popolni sončni mrk v Ameriki. Na pomoč mu je priskočila sestra Iza, trenerka in članica slovenske reprezentance v agilityu.

Družabno življenje se ugaša, čas je, da prižgete televizijo!
V Kaj dogaja? o čisti vesti in umazanih poslih ministra Vizjaka. Koga je tokrat koordinator cepljenja obtožil za slabo koordinacijo cepljenja in kako bomo s spanjem na sestankih rešili Zemljo? Z napovedovanjem podnebnih sprememb se bo tokrat spopadel tudi Vedeževalec Vlaž, v Besedi tedna pa bo magister Baltić predstavil nove dodatke domačemu vokabularju. Na PUP TV-ju bo frčalo perje, saj se nocoj predstavlja Visoko leteča stranka, kako je s PCT-jem pri medvedih, pa nam bo razložil Aleš Hojs. Naša gostja bo zmagovalka letošnje Popevke, pevka in glasbenica Sara Briški – Raiven, ki bo z nami zapela tudi v prvi uprizoritvi domače opere La Tragiata.

Ministra za pravosodje Petra Laurencea odpustijo iz bolnišnice, kjer je bil zaradi lažjih poškodb pri trku s srno. Peter je dobil potrdilo iz laboratorija, da je Rose res njegova hči. Njegova zakonska hči Lily je materi povedala, da ima oče ljubico, in se odločila, da bo zbrala družino. Steff, Rosina prijateljica, umre v zaporu zaradi predoziranja. Rose vloži pritožbo, da je zapor kriv za Steffino smrt.

ROADKILL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Michael Keillor
režija: David Hare
v glavnih vlogah: Hugh Laurie, Dawn Ellison, Pippa Bennett-Warner, Millie Brady, Ophelia Lovibond, Shalom Brune-Franklin, Iain De Caestecker, Sarah Greene, Saskia Reeves, Patricia Hodge

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prvenec režiserja Ladja Lyja, ki ima tak naslov kot sloviti roman francoskega pisatelja Victorja Huga iz 19. stoletja, je prav tako postavljen v zloglasno pariško predmestje Montfermeil. To predmestje so leta 2005 pretresali siloviti družbeni nemiri. Odličen portret družbeno razslojene in izjemno raznolike sodobne francoske družbe je prejel nagrado žirije v Cannesu 2019.

Policist Stéphane se pridruži kriminalistični enoti, ki se dnevno trudi vzdrževati red in mir v okrožju. Njegova nova kolega Chris in Gwada lokalno sceno dobro poznata, vendar pa se pri enem od intervencijskih postopkov zaplete. Sicer apatični mladostniki poskusijo zaščititi vrstnika, ki je stopil na žulj lokalnim veljakom, nesrečen policijski poskus pridržanja dečka pa posname dron. Da bi preprečili še hujšo družbeno eksplozijo v že tako napetem ozračju, se poskušajo vpleteni z vseh strani dokopati do posnetkov.

Originalni naslov: LES MISERABLES
Leto produkcije: 2019
Država: Francija
Žanr: kriminalna drama
Režija: Ladj Ly
Scenarij: Ladj Ly, Giordano Gederlini in Alexis Manenti
Igrajo: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

1. decembra stopajo v veljavo elektronske vinjete. To pomeni, da bo nalepko zamenjala digitalizirana vinjeta, ki je ne bo mogoče otipati ali videti. Uporabnikom po novem ne bo več treba lepiti vinjet na vetrobransko steklo in jih pozneje odstranjevati. Druga novost pa je veljavnost letnih vinjet. Te ne bodo več veljale od 1. decembra prejšnjega leta do 1. februarja naslednjega leta, temveč bo datum začetka veljavnosti izbral uporabnik sam. Vinjeta bo veljala natanko 366 dni, na primer od 25. oktobra, do vključno 25. oktobra naslednje leto. Cene ostajajo enake kot doslej.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov