Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. sep. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 25. sep.

Zajček Belko in bratranec Gašper se igrata na plaži. Ko ga Gašper ni vidi, Belko goljufa in zmaga. Gašper je žalosten, in Belku je žal. Zato pri naslednji igri nalašč goljufa in prepusti zmago Gašperju.

Petja nima veliko prijateljev, ker rada packa in nič ne pospravlja. Hana se domisli, kako bi to lahko spremenila.

Orel Erni ne prenese poraza, toda pomagajo mu, da se tega nauči.

Slon pospravlja telovadnico in skrivaj sanjari, da je košarkarski prvak.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Ko Rija po nesreči najde Rompijev izgubljeni avto, ugotovi, da bi rada pomagala vsem svojim prijateljem. To je krasna zamisel, a Rija začne prijateljem pomagati, tudi če je za pomoč sploh niso prosili. Kako naj Tilka in prijatelji prepričajo Rijo, da takšna pomoč ni vedno zaželena?

Kljunašev mladiček sanja, da je na travniku. Zleze v vodo, da bi kaj ulovil. Ko se zbudi, ugotovi, da je v svojem gnezdu, pod zemljo, skupaj s svojim bratcem in mamo. Lahko noč, kljunaši!

Sara po naključju najde semena. Z Račkom jih gresta posejat na dvorišče. Komaj čakata, da vidita, kaj bo zraslo iz njih. Ko se naslednje jutro zbudita, iz zemlje gledajo rastlinice. Toda kakšne? Sara jih uči telovaditi, Raček pa leteti. Potem Sara prinese knjigo o zelenjavi. Kmalu je vsem jasno, kaj je zraslo.

Gospa Gazela pelje otroke na izlet v muzej. Vsi so že v avtobusu, pripravljeni na odhod. Kje pa je poni Primož?

Petrčkovi in Kalimerovi starši odpotujejo in gospa Žuža skrbi za fanta. Podganci jo slišijo govoriti o zakladu in sklepajo, da je skrit pri Kalimeru. Pepe zamoti gospo Žužo, Pero in Pavle pa se vtihotapita v hišo, da bi ga našla. Kalimero in Petrček naredita vse, da bi vsiljivce pregnala.

Kalimero, Valentinček in Petrček pripravljajo presenečenje za Pavlinco: avtomobilčke bodo prebarvali v pikapolonice. Pomagajo si z Dovinčijevim izumom, zmešalnikom barv. Petrčkova nerodnost pa povzroči nenavaden zaplet: tudi Kalimerova lupina je zdaj kot pikapolonica!

Pozdravljena, kamela! Takoj te prepoznamo po grbah na hrbtu. Imaš eno ali dve? Enogrbe kamele imenujemo dromedarji in živijo v severni Afriki, kamele z dvema grbama pa v Aziji. Vse imajo v maminem trebuščku dve grbi, a dromedarjem pred rojstvom ena izgine.

Pok izgubi svojo najljubšo modro barvico. Poišče knjigo, v kateri izve, kako se skrivnostnih izginotij lotevajo najslavnejši detektivi. S Pakom se znajdeta sredi Londona v noči, ko je tam najgostejša megla.

Lesko ima dovolj tega, da ga Jagodka tožari staršem. Z Ludvikom jo poskušata prepričati, da ga ne sme zatožiti staršem, kadar naredi kaj narobe. Jagodka staršem ne sme več izdajati bratovih skrivnosti. Pa je to res pametna odločitev?

Luka in Lučka sta doma, ker dežuje. Ko raziskujeta klet, si zamislita, da sta na dogodivščini, podobni tistim iz filmov o Indiani Jonesu. Znajdeta se v predorih, ki vodijo v gosto džunglo. V njej je starodavni tempelj.

Zvit hoče Zajo za rojstni dan presenetiti z zajtrkom v postelji. Ko mu že skoraj uspe, presenečenje pokvarita Vid in Bor. Zvit je jezen, a ju vseeno povabi na zabavo, toda prinesti morata darilo – lepe dišeče cvetlice za Zajino novo vazo. Zaja si želi pokusiti torto, Zvit zavlačuje, Bor in Vid pa še kar tavata po gozdu in iščeta cvetje. Ko že vsi skoraj obupajo, se vendarle vrneta. Bor Zaji podari cvetoče drevo, Vid pa dišeče milo.

Niki uživa v družbi frajerskega bratranca Šviguna in čisto pozabi na Hupi in svoje prijatelje. Kaj kmalu pa ugotovi, da ni pomembno le, da se zabavaš sam, temveč da v zabavo vključiš vse.

Pepi in Olji je dolgčas. Oči pujs poišče staro škatlo z vrtnimi igrami. Jure pa se vseh iger ne more igrati, ker je še premajhen.

Hana in Liza morata za šolsko nalogo predstaviti hrano iz Njamidola, zato se domislita tržnice. Za tako obširno nalogo pa je potrebno skupinsko delo, vsega ne more narediti samo en človek. Tudi Hana ne.

Avguštin povabi Celestinco na svoj rojstni dan. Kako pa naj Celestinca praznuje svojega? Nihče ne ve natanko, kdaj se je rodila, ker je posvojena ...

Ovce ne prepoznajo Jona, saj je izgubil eno svojih najznamenitejših posebnosti. Prijatelj Bitzer mu pomaga poiskati izgubljeno pokrivalo, pri tem pa se Jon zelo naveže na eno izmed kokošk.

Mumintrol bi bil rad bolj samostojen, zato se izogiba Muminmami. A kmalu ga začne gristi ljubosumje, ko Muminmama najde nov navdih za materinsko ljubezen v dveh prisrčnih in skrivnostnih drobcenih bitjih.

Med počitnicami so otroci veliko na prostem. Lucy si ogleda razburljivo lutkovno predstavo na vrtu, se ukvarja s Snoopyjem in skupaj s Sally opazuje žužka in modruje o tem, kaj ta živalca sploh ve.

Voziček je zelo priročen za prevažanje stvari. Manca to izrabi, a od Vala zahteva preveč sprememb.

Nezmotljive obišče Elijah. Navdušen je nad Nezmotljivimi in rad bi se jim pridružil. Ezra sklene, da bo njihov pripravnik, in peterica že kmalu dobi nov primer. Amelii je nekdo ukradel kolo. Nezmotljivi gredo po sledi, ampak Elijah je zmeraj korak pred njimi, in kot bi mignil, najde pogrešano kolo. Ava, Ezra in Kyle ga navdušeno sprejmejo medse, Maudie pa je sumničava.

»Delajmo zvesto, čeravno nam nihče na roke ne gleda. Bog nas vidi, on bo naš plačnik.« (bl. Anton Martin Slomšek)
razmišlja BOŽENA KUTNAR

Voditelji svetovnih in tradicionalnih religij so se v Kazahstanu spraševali, kako lahko prispevajo k miru in bolj humani družbi.

Voditelji svetovnih in tradicionalnih religij so se srečali v Kazahstanu. Na kongresu so se spraševali, kako lahko prispevajo k miru in bolj humani družbi. Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je na srečanje poslal le svojo delegacijo. Papež Frančišek se je v državi, ki večinoma leži v Srednji Aziji, zahodni del pa v Evropi, srečal tudi z majhno katoliško skupnostjo. Potovanje je poimenoval »romanje za mir«.
Mineva 160 let od smrti lavantinskega knezoškofa, blaženega Antona Martina Slomška. 3500 mladih se je kljub dežju in mrazu zbralo na največjem katoliškem festivalu v Stični.

Sadjarji so se v letošnjem letu morali soočiti z dolgotrajno sušo. Obiskali smo kmetijo Škof v Beli Krajini, kjer je suša vsaj nekaterim legam prizanesla. Oceno sadjarske sezone nam bo podala mag. Zlatka Gutman Kobal, specialistka za sadjarstvo s KGZ Maribor. Na trgatvi pri Zverovih na Murskem vrhu so tudi letos grozdje obrali ob veselem druženju s prijatelji in znanci. O spravilu in kakovost grozdja v Vinorodni deželi Podravje se pogovarjamo s Simono Hauptman, vodjo JSKS na KGZ Maribor. Na terenu smo obiskali dva vinograda v katerih še danes uspevajo stare sorte vinske trte.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
V petek zvečer je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave z živo glasbo, značilnim humorjem in odličnim studijskim vzdušjem, ki ga spodbuja 130-članska publika. Ansambel vrhunskih glasbenikov, Diamantov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi, na avdiciji izbranimi Novi talenti, poskrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh različnih žanrov slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne.
Oddaja vstopa v novo sezono z novo rubriko. Novi talenti so mladi glasovi iz različnih koncev Slovenije, stari med šest in šestnajst let, ki so se uspeli uvrstiti in tudi uspešno prestali avdicijo.

Najbolj glasbena, zabavna in žurerska televizijska oddaja V petek zvečer v studiu gosti dami, izjemni vokalistki ter vrelca dobrih energij, Nušo Derenda in Nino Pušlar.
Poleg omenjenih dam nastopajo še Fehtarji, Matjaž Perenič, Buryana, Larisa Sreš in Neža Kirn, Challe Salle z Niko Krmec, Ansambel Petra Finka ter z veliko novo uspešnico skupina Kingston. V prvi oddaji sezone svoj pevski talent predstavlja Ema Lesjak.

Romantična komedija o ljubezni v času pasjih sprehodov.

Dave in Fern sta neznanca, ki se vsak dan srečujeta v londonskem parku, kjer sprehajata svoja psa. Najprej je uglajena gospa Fern do Davea zadržana, saj se boji, da bo njegov velik pes poškodoval njeno psičko. Kmalu pa ugotovi, da je njegov pes miroljuben in postopoma postaneta tandem pri pasjem sprehajanju. Vsako novo srečanje v parku poglobi njuno prijateljstvo. Sčasoma se zaljubita, nato pa se spopadeta s težavami, ker prej drug z drugim nista bila povsem iskrena.

Izvirni naslov: 23 WALKS / Britanski film, 2020 / Režija, scenarij: Paul Morrison / Igrajo: Dave Johns, Alison Steadman

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vsi se vznemirjeno pripravljajo na ogled nogometne tekme na televiziji, ko igračka zadene televizijsko anteno in pokvari sliko. O, ne! Bitzer mora težavo odpraviti. Za pomoč prosi čredo.

Bernarda in Jože gostita pevko Alenko Godec, ki je po krajšem premoru izdala novo pesem Spomin, predstavi jo tudi v oddaji. V goste prihajata še igralca in pevca v muzikalu Povodni mož: Raiven in Jure Kopušar, v zabavnih igrah pa se tokrat med seboj pomerita Miha Brajnik in Admir Baltič, sodelavca oddaje Kaj dogaja?. Na glasbenem odru nastopa tudi skupina Kingston s čisto svežo pesmijo Jaz bi tebe mal. V oddaji lahko spremljamo novo terensko rubriko, v kateri se igralec in voditelj Anže Zevnik skupaj z najmlajšo generacijo loteva vsakdanjih in tudi bolj zahtevnih tem.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pietro pripotuje v Neapelj, da bi obiskal Elenino družino in starše prosil za njeno roko. Po njegovem odhodu Eleno poiščeta Pasquale in Enzo ter jo prosita, naj gre z njima k Lili, ki se menda slabo počuti in hoče govoriti z njo. Lila ji nato razkrije, kaj se je dogajalo z njo, odkar sta se nazadnje videli. Poleg nevšečnosti v tovarni in šibkega zdravja je njeno življenje na glavo obrnilo tudi nepričakovano srečanje z Michelejem Solaro.

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Je turizem kriv za uničevanje okolja, znamenitosti in tropskih paradižev? Zakaj se na počitnicah vedemo drugače kot doma? Na ta in podobna vprašanja bodo skušali odgovoriti antropologinja Jane Goodall, uredniki National Geographica, profesorji ter predstavniki različnih ustanov in turističnih organizacij. Je trajnostni turizem mogoč in kako lahko turisti pomagajo ustvariti nova delovna mesta, ohraniti pravično trgovino in tradicijo domačinov?

THE LAST TOURIST / Kanada / 2020 / Režija: Tyson Sadler

Vrhunski basbaritonist Marcos Fink v televizijski upodobitvni interpretira arijo Gremina iz opere Evgenij Onjegin skladatelja Petra Iljiča Čajskovskega.

Posnetek nastopa mlade glasbenice, študentke saksofona na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Matjaža Drevenška. Predstavila se je ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTVS pod vodstvom dirigenta En Shaoa. Weronika Partyka prihaja iz Poljske, kjer je študij saksofona tudi začela, kasneje pa preko študentske izmenjave Erasmus prišla v Slovenijo, kjer se je odločila študij nadaljevati kot redna študentka. Del študijske preizkušnje je tudi solistični nastop ob spremljavi simfoničnega orkestra.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov