Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 9. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 9. okt.

Zajček Belko, mama, očka in sestrica so na taborjenju. Belko hoče v šotoru svoj prostor, brez sestrice. Ponoči ga je strah, zato k sebi povabi sestrico.

Lev Leon se kar naprej zbuja na nenavadnih krajih. Hana ugotovi, da Leon hodi v spanju.

Lev Leon se boji žuželk, a Hana najde rešitev za njegovo težavo.

Tinka je vznemirjana, ker je prišel dan, za prvi Žvercin piknik. Uživata v igranju v naravi, v dobri hrani, spoznavata divje živali… A naenkrat pride nevihta in Žverca se izgubi. Ga bo Tinka našla?

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Danes dežuje in prijatelji se morajo igrati v hiši. Tilka dobi dobro zamisel. Spekli bodo torto! Vsi lahko v torto dodajo svojo najljubšo sestavino. Tilka doda koščke čokolade, Rompi oreške, Rija rozine, Čačka jabolka, Capek banane in Hektor penice. Slastno! A izkaže se, da mešanica ni preveč posrečena. Tilka mora najti način, kako bodo torto spravili v red.

Gospa s šalom ima osla. Ko gre nakupovat, ga pusti pri Sari in Račku. Sari se zdi osel ves čas žalosten, zato ga poskuša spraviti v dobro voljo z glasbo in kruhom. Toda osel še zmeraj ni videti dobre volje. Na koncu se vsi skupaj odpravijo v knjižnico. V knjigah gotovo piše, zakaj je osel žalosten.

Raketnega muca na Ledenem planetu ujame velikanski robot. Druščina z raketo odleti tja, da bi ga rešila. Najprej pa morajo mimo zlobnega znanstvenika, profesorja Zmešansem, ki robota upravlja.

Med malico gospod Bik po nesreči razbije svoj čajnik iz porcelana. Koščke odnese gospodični Zajec, da ga bo popravila.

Prijatelji so za starše vzgojili čudovite cvetlice, le Petrčku vrtnarjenje ne gre od rok, zato za svojo mamo Cilki sune modro vrtnico. Edvina je prepričana, da je Petrček vrtnarski genij, in ga vpiše v vrtnarsko šolo. Petrček zapusti Sinji dol in svoje prijatelje. Brez njega šola ne bo več enaka!

Hop ima pomembno nalogo: njegov očka, policist Artur, mu naloži, naj županu odnese njegov govor za slavnostno otvoritev. Hop na poti sreča bratranca, Skoka in Skokca, ki se norčujeta iz njega in mu ukradeta govor. Kalimero, ki je priča dogodku, se odloči, da bo Hopu pomagal.

Pozdravljen, lemur! Kot mi ljudje in opice spadaš v veliko družino primatov. Po svoje si naš daljni sorodnik. Najslavnejši med lemurji je obročastorepi maki. Lemurji se sporazumevate z vonjem, poznate celo smrdeče boje.

Pok in Pak se znajdeta na otoku, kjer gusar išče svoj najdragocenejši skriti zaklad. A to niso ne dragi kamni in ne kupi zlata. Le kaj bi lahko bilo?

Luka in Lučka bi se rada igrala videoigrice. a se ne moreta, ker je treba spat. Zato se v mislih odpravita v svet videoigric, ki ga raziskujeta. Igraje premagata številne ravni. Seveda pa igrica postaja vse težja.

Repka prijatelje povabi na igro kroketa in prigrizek. Ko udeležencem opiše pravila igre, se mimo jase prismuka Blaž. On ne spoštuje pravil in kot vsak pravi lump uživa v goljufanju. Le kako bi ga lahko prepričali, da bi igral po pravilih? Morda tako, da bi si izmislili nova, ki jih nikakor ne sme upoštevati.

Brumberk praznuje okroglo obletnico obstoja in vsi se pripravljajo na praznovanje. Vespika se javi, da bo očistila luč pri kipu na glavnem trgu, toda po nesreči jo razbije.

V trgovini je sadni dan in gospodična Zajec pripravlja sadne napitke. Vsak si lahko izbere svoje najljubše sadje. Jure dobi posebni dinozavrov sok, da bo velik in močan!

Vetroven dan je in Majči zažene mlin na veter, saj bi Štef rad spekel kruh. Ko se v mlin zatakne Janijev letalnik, se mlin ustavi. Bo Janiju uspelo dobiti letalnik nazaj in popraviti mlin?

Vsi mišji otroci gredo na počitnice na mišji tabor. Tudi Celestinca bi rada šla, a še nikoli ni bila na taboru, še posebej pa ne brez Ernesta.

Kmet vso noč sestavlja posteljo namesto da bi v njej spal, zjutraj pa se končno uleže. Bitzer je zadolžen za to, da nihče ne moti gospodarjevega spanca. Vzdrževanje tišine na kmetiji pa je izredno zahtevna naloga ...

Mumintrol se odloči, da se bo postavil na lastne noge. S Smrkljico se vselita v nov domek. Pa se bo res lahko odrekel udobju in opori, ki mu ju zagotavljata Muminmama in Muminočka?

Linus ugotovi, da je bil Snoopy na sojenju. Še več - da je branil zajca, ki je kmetu izmaknil korenje. Čeprav je primer izgubil, je na koncu lepo potolažil svojo stranko. Snoopy je res prava zvezda, saj nastopi tudi v filmu in zmaga na motokrosu.

Gašper preluknja Valove gume. Nesramnež je ponosen na svojo potegavščino, dokler se ne ustraši policije.

Ezra se zelo veseli šolskega matematičnega tekmovanja, trimatlona, tudi Kyle se je navdušeno prijavil, le da je mislil, da je to triatlon. Zdaj zanj ni poti nazaj, preizkusiti se bo moral v računanju in Ava ve, kaj mu bo v pomoč. Pripravi si lahko plonkec z matematičnimi pravili. Ezra mu ga napiše s svojim novim kulijem, ki ga je mogoče radirati. Pa je to res najboljša rešitev?

»Čudno, kako malo je treba, da bi bili srečni; še bolj čudno je, da nam prav tista malenkost manjka.« (Ivo Andrić)
razmišlja BLAŽ MIHELIČ

11. oktobra bo minilo šestdeset let od začetka drugega vatikanskega koncila. Kako reforme uresničujejo v slovenski Katoliški cerkvi?

11. oktobra bo minilo šestdeset let od začetka drugega vatikanskega koncila. V Katoliški cerkvi je z njim zavel nov veter, ki je pomenil razmislek o tem, kako oznanjati sporočilo Cerkve glede na izzive sodobnega sveta. Papež Frančišek pa je v okviru uresničevanja sklepov koncila oktobra lani v Cerkvi sprožil sinodo o sinodalnosti, o vlogi in poslanstvu posvečenih in laikov v Cerkvi. Kako so reformo drugega vatikanskega koncila do danes uresničili v slovenski Katoliški cerkvi? Kaj se s sinodo prenavlja? S Pohodom za življenje se verniki zavzemajo, da bi Slovenci ohranili življenje od rojstva do smrti, ga spoštovali in ga zavarovali.

Na Lentu v Mariboru so prejšnjo nedeljo slovesno obrali najstarejšo trto na svetu. O sezonskih poljedelskih opravilih se pogovarjamo s specialistom za poljedelstvo KGZ Ptuj Ivanom Brodnjakom. Na turistični kmetiji Mlinar v Gotovljah predstavljamo sodelovanje v mednarodnem projektu inovativnih sonaravnih praks za male kmetije. Govorimo o težavah, s katerimi so se letos srečevali pridelovalci hmelja. Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru se že nekaj let ukvarjajo s proučevanjem ekonomike in tehnologije reje športnih konj. Športne konje spremljajo na kmetijah, na katerih je konjereja pomemben vir dohodka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
V petek zvečer je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave z živo glasbo, značilnim humorjem in odličnim studijskim vzdušjem, ki ga spodbuja 130-članska publika. Ansambel vrhunskih glasbenikov, Diamantov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi, na avdiciji izbranimi Novi talenti, poskrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh različnih žanrov slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne.
Oddaja vstopa v novo sezono z novo rubriko. Novi talenti so mladi glasovi iz različnih koncev Slovenije, stari med šest in šestnajst let, ki so se uspeli uvrstiti in tudi uspešno prestali avdicijo.

Najbolj glasbena, zabavna in žurerska televizijska oddaja V petek zvečer v studiu gosti izjemna glasbenika, ki puščata močne sledi v slovenski glasbi, basista Čarlija Novaka in Anžeta Langusa. Poleg omenjenih gospodov glasbeni oder zavzemajo še Frenk Nova, Dada Kladenik, Saša Debeljak, Mitja Šinkovec, Čuki, Žan Serčič, Vili Resnik, Žiga Rustja, Alya, Leon Kozlar Luigi, Mitja Bobič, Gedore, Aleksander Mežek in Bassless ter seveda tisti zaradi katerih se vse lepše sliši - Diamanti.
Našo pozornost zavzema Nova talentka z odličnim glasom Eva Brumen Košar.

Duhovit in romantičen film ceste je postavljen na smaragdni otok.

Uspešen odvetnik Daniel po dolgih letih pride na rojstno Irsko, da bi se udeležil materinega pogreba. Na Irskem skorajda nima več družinskih članov, le še najstniškega brata, ki trpi za avtistično motnjo. Daniel je odločen, da bo takoj po pogrebu letel nazaj v Ameriko, kamor želi odpeljati tudi brata, ki pa noče z njim. Po spletu naključij se namesto tega znajde na cesti z avtomobilom, neznano žensko po imenu Mary, bratom in krsto, ki jo mora prepeljati na drug konec otoka. Na poti se vsak spopade z zamolčanimi resnicami iz družinske in osebne zgodovine.

Izvirni naslov: THE LAST RIGHT / Irski film, 2019 / Režija in scenarij: Aoife Crehan / Igrajo: Michiel Huisman, Brian Cox, Niamh Algar, Colm Meaney

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Čas je, da na vsakodnevni obisk pripelje kombi s sladoledom in pes Bitzer se veseli zasluženega posladka. Ampak najprej mora opraviti še nekaj nalog.

Bernarda in Jože gostita Ano Roš, ki je bila letos ponovno izbrana za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu. V goste prihajajo tudi igralke nove gledališke komedije Vročica: Nina Ivanič, Irena Yebuah Tiran in Špela Grošelj. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita Anika Horvat in Vid Valič, ki sta se bolje spoznala prav skozi skupna gostovanja v nedeljskih popoldanskih oddajah. Na glasbenem odru se predstavljata Nino Ošlak s pesmijo Za oba in Anika Horvat s pesmijo Pogum.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Elena pred odhodom iz Neaplja obišče nekdanjo profesorico Galianijevo, a ji obisk pusti grenak okus. V Firencah se s Pietrom pred poroko spreta, ker se Pietro ne strinja, da bi jemala kontracepcijske tablete. Po poroki Elena zanosi in čeprav v nosečnosti uživa, njeno delo trpi. Po porodu ni nič bolje, saj dojenček slabo spi, zato se Elena ne more posvetiti pisanju, povrh vsega pa se s Pietrom pogosto spreta.

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Umetna inteligenca že dolgo ni več stvar prihodnosti, ampak je vse bolj del našega načina življenja, ki vključuje virtualne asistente, sisteme za prepoznavanje govora in obrazov, robote, brezpilotne letalnike in samovozeča vozila. A to je šele začetek, pravijo strokovnjaki. Medtem ko nam umetna inteligenca na številne načine olajšuje življenje, prinaša tudi vrsto etičnih dilem. Gostja oddaje Intervju je ena od največjih evropskih strokovnjakinj za družbena in moralna vprašanja glede uporabe robotov v vsakdanjem življenju, profesorica umetne inteligence na pariški univerzi Sorbona, Laurence Devillers. Intervju je pripravila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Christopher Kerr je zdravnik v hospicu. Vsi njegovi bolniki umrejo. A vendar gre za pripoved o tolažbi in upanju. Zdravniku bolniki zaupajo svoje sanje – o preteklih razmerjih, pomembnih dogodkih, o ljubezni in odpuščanju –, ki se zdijo bolj resnične od resnice, ki vračajo smisel življenja in pomenijo prehod iz stiske v sprejemanje neizogibnega.

DEATH IS BUT A DREAM / ZDA / 2021 / Režija: Monica De La Torre

Glasbeniki ansambla Vedun ponujajo v poslušanje blagozvočne melodije prekmursko-ciganskih cimbal in eno od najlepših slovenskih ljudskih pesmi o Katici, ki svojemu dragemu želi všiti v srajco sonce, luno in zvezde. Pesmi ne spreminjajo, temveč jo izvajajo v njeni prvobitni obliki. Ansambel Vedun pri svojem muziciranju uporablja pester instrumentarij sveta – tako slovanskih, slovenskih kot tudi tujerodnih planetarnih prednikov. Med najzanimivejša glasbila starega sveta zagotovo spada pojoča žaga – glasbilo iznajdljivih godcev.

Milko Šparemblek, svetovno priznani koreograf, režiser, dramaturg , po rodu Slovenec, je v svojem bogatem opusu ustvaril tudi koreografsko mojstrovino Baletni triptih. Tokrat boste lahko uživali v posnetku Pastoralne simfonije. Beethovnovi 6. simfoniji se je Šparemblek približal s simfoničnim plesom, ki slika razpoloženje v naravi od jutra do večera, gledalcem pa ob tem sporoča, da že dejstvo in spoznanje, da bivamo, zadoščata, da se veselimo.
Plešejo solisti in ansambel baleta SNG Opera in balet Ljubljana. Urednica Danica Dolinar, režiserja Jan Zakonjšek in Milko Šparemblek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov