Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 9. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Pet, 9. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Vanessa se zelo razveseli, ko jo pokličejo iz športne revije, da bi naredili fotoreportažo o novi zgornjebavarski prvakinji v sabljanju. Njen trud je končno poplačan. Toda peruti ji kmalu pristriže nepovabljeni gost, ki jo znova začne izsiljevati za svoje podle načrte.
Christoph spozna, da je prvič v življenju naletel na nasprotnika, ki mu je dorasel. Ker je povsem brez denarja, ne ve več, kaj naj stori. Medtem se Ariane še naprej trudi uresničiti svoj mračni načrt in na svojo stran pridobi tudi Leonarda.
Amelie je ostala brez strehe nad glavo, zato Tim vpraša Franzi, ali bi jo z Lucy vzeli za sostanovalko. Franzi se strinja, vendar po pogovoru z Amelie ugotovi, da se je zagledala v Tima.
Ko Franzi in Steffen izgubita dve pomembni stranki, se Steffen začne spraševati, ali za vsem tem stoji podjetje Grükon. Ko prejme klic odvetnika iz podjetja, mu hitro vse postane jasno.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Tarči: konec volilnega obdobja, konec medenih tednov za vlado. Počilo je med notranjo ministrico in predsednikom vlade, in sicer zaradi generalnega direktorja policije. Kaj je v ozadju? Razkol tudi v opoziciji, med Novo Slovenijo in SDS.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Avtorji poljudnoznanstvene dokumentarne serije obiščejo deževni gozd Bornea, puščavo Namib, dolino Luangwa v Afriki, Galapaške otoke, Patagonijo in Aljasko. Gledalcem približajo življenje na zadnjih koščkih našega planeta, ki jih še lahko imenujemo rajska. To so odročna življenjska okolja, kjer pogosto vladajo skrajne vremenske razmere, a so ravno zato ostala nedotaknjena.

2. del: Namib – Obala okostij in notranjost
Puščava Namib je ena najstarejših puščav na svetu in premore tudi največ življenja. Kako je to mogoče pri temperaturi, ki doseže 50 stopinj Celzija, in ob pičlega pol milimetra dežja na leto? Nepričakovani prebivalci puščave so sloni, ki se zanašajo na spomin glavne slonice, da bo tudi v najhujši suši našla vodo in hrano.

EDEN: UNTAMED PLANET / Velika Britanija, ZDA, Kitajska / 2021 / Režija: Hannah Hoare

Tretjega decembra zaznamujemo mednarodni dan invalidov. Zato smo se v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu prav na njihov praznik ob 14.45 na prvem sporedu Televizije Slovenija, pogovarjali s predstavniki večjih invalidskih organizacij v Sloveniji in z njihovimi uporabniki. Vabljeni k ogledu oddaje Prisluhnimo tišini, v kateri boste lahko izvedeli veliko zanimivega o življenju invalidov, njihovih potrebah in željah.

Az adás tartalma:

- a Dobronak Községi MÖNK Tanácsának alakuló ülése;
- a Lendva Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;
- döntés született a 2023-as évi Zala György kulturális díjak odaítéléséről;
- Magyar est Muraszombatban;
- Varázslatos ünnepek – karácsonyi rendezvény és bazár;
- a Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének koncertje és kiállítása;
- Ringató a Lehetőségek Házában Radamosban.

Vsebina oddaje:

- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Dobrovnik;
- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Lendava;
- znani so dobitniki kulturnih priznanj Györgya Zale;
- Madžarski večer v Murski Soboti;
- Čarobni božič – božična prireditev in bazar;
- koncert in razstava Društva upokojencev Lendava;
- program Ringató v Hiši priložnosti v Radmožancih.

Charlie Brown je zaljubljen v rdečelaso sošolko. Tako zaljubljen, da si je ne upa niti pogledati, govoriti z njo, ničesar. Linus bi mu rad pomagal, a je ves njegov trud zaman.

Tudi v novi Osvežilni fronti ustvarjalci ne bodo tiho, pa čeprav bo tema tokrat tišina. Rok bo v kvikijih govoril o tem, kako se bodo oglašali električni avtomobili, Vid je na terenu ugotavljal, ali sploh obstaja popolna tišina, Maja iz Žabic je dojenčkoma zaupala nekaj življenjskih modrosti, v Epskem filmu bo čas za nemi film, Bobi in Silvester pa bosta spet navdušeno brala komentarje mladih.

Tudi vi ste nam povedali, da že od pandemije opažate pomanjkanje učiteljev. Na osnovni šoli Slave Klavore Maribor smo se pozanimali, kje se pojavljajo težave in zakaj je vse več nadomeščanj. Veliko težav pa je tudi na Kosovu. Napetosti ste lahko opazili med ogledom nogometne tekme med Srbijo in Švico, za katero igrajo tudi nogometaši s kosovskimi koreninami. V državi Katar, kjer še traja svetovno prvenstvo v nogometu, pa je zelo priljubljeno sokolarstvo. Izvedeli boste, kako mladi za velika tekmovanja urijo te hitre ptice in zakaj jim na glavo poveznejo čepice. Na koncu pa bomo zavrteli palice skupaj z mladimi mažoretkami iz Trebnjega, ki nam bodo razložile, zakaj mora vsaka mažoretka najprej znati kuhati.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dobra petina prebivalcev Slovenije je starejših od 64 let. Med njimi je žal preveč takih, ki so socialno izključeni, ne samo zaradi svoje starosti, ampak tudi zaradi revščine. Osnovna ekonomska in materialna varnost je bistvena za kakovostno življenje v starosti, za dostojanstvo pa je nujna tudi enakopravna in humana obravnava starejših. Povprečna pokojnina v Sloveniji le malo presega prag tveganja revščine, več kot 50 odstotkov upokojencev pa dobiva mesečno pokojnino, bistveno nižjo od tega. Na prvem mestu takrat niti ni dostojno življenje, ampak preživetje. Kje so tveganja za revščino največja, kdo ji je najbolj izpostavljen? Starejšim je namenjenih kar nekaj oblik pomoči, a kako so te pomoči dostopne, kako dobro jih starejši sploh poznajo?
V oddaji bo izkušnje o tem, kako preživeti z eno skromno pokojnino in kakšni so njuni strahovi, delil starejši par z Raven na Koroškem, o pravici do dostojne starosti pa se bomo pogovarjali z Biserko Marolt Meden iz Združenja za dostojno starost Srebrna nit.

Rožica rada obdrži zase vse, kar najde, in to njena brata zelo jezi. Ko najdeta stvar, ki jo je Rožica izgubila, ji je nočeta vrniti. Držita se njenega načela: kdor prej pride, prej melje.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Maša in Petra bosta pripravili skuto, orehe, mak, jabolka, maslo, moko, sladkor … Se je tudi vam posvetilo? Zadišalo bo po gibanici! In s tem ni šale, kajti naša prekmurska gibanica je v evropski shemi kakovosti zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost, zato so zanjo zelo natančno določeni receptura, način priprave in tudi končni izgled. To pa nam nikakor ne preprečuje, da je ne bi pripravili tudi doma. Prav nasprotno – večkrat jo bomo pripravili, bolj živa in bolj naša bo!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Bili smo v gledališču Glej, na premieri dogodka Soap opera, katerega scenografija je v celoti sestavljena iz treh kapljic vode, v režiji Marka Čeha. V Kinodvoru 38. Festival LGBT filma otvarja LGBT_SLO_1984. Napravili smo obračun pravkar končanega festivala Forum nove glasbe, obeležili pa smo tudi 25 let obstoja kluba Metulj v Bistrici ob Sotli.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti par mladih, energičnih zabavnih pevcev in glasbenih avtorjev, Tanjo Žagar in Dejana Vunjaka.
Glasbeni oder zavzemajo energične Chicas, novi hit predstavljajo Booom! in Modrijani, gostimo glasbeno izjemne Korošce, po Guinessovih merilih rekorderje kot najdlje delujoči narodni-ansambel na svetu - Štiri Kovače. Dejan Vunjak nastopi z venčkom uspešnic, Tanja Žagar v tem trenutku s svojo najljubšo pesemijo Moj roman. Z novo uspešnico se predstavljajo Poskočni v duetu s Sašo Debeljak, obiskala pa sta nas tudi že praznično razpoložena Rebeka Dremelj in Sebastian. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih!
Med Novimi talenti predstavljamo mladega Miho Cokana. Izbral je pesem Deček z ulice, ki jo je 1975 zapel Ivo Mojzer, napisala pa sta jo Jože Privšek in Elza Budau.

Zakaj so odprti hrami v vipavski vasi Slap primer dobre prakse? Kako so situle vpete v novomeški turizem? O sodelovanju slovenskega in hrvaškega turizma ter o novi tematski poti, ki ozavešča o samooskrbi.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Klasični vestern je Johnu Waynu prislužil edinega oskarja

Arkansas leta 1880. Franka Rossa umori njegov pomočnik. Rossova trmoglava štirinajstletna hči Mattie najame spoštovanega, a zapitega in ostarelega šerifa Roosterja Cogburna, da bi ji pomagal maščevati umor njenega očeta. Govori se, da ima Rooster “pravi pogum”. Za petami morilcu je tudi mladi teksaški šerif La Boeuf, ki se pridruži lovu.

Izvirni naslov: TRUE GRIT / Ameriški film, 1969 / Režija: Henry Hathaway / Scenarij: Scharles Portis, Marguerite Roberts / Igrajo: John Wayne, Kim Darby, Glen Campbell, Robert Duvall, Dennis Hopper

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo v gledališču Glej, na premieri dogodka Soap opera, katerega scenografija je v celoti sestavljena iz treh kapljic vode, v režiji Marka Čeha. V Kinodvoru 38. Festival LGBT filma otvarja LGBT_SLO_1984. Napravili smo obračun pravkar končanega festivala Forum nove glasbe, obeležili pa smo tudi 25 let obstoja kluba Metulj v Bistrici ob Sotli.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov