Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 18. dec.

Zajček Belko in Cene igrata bejzbol. Belko se ves časa praska. Očka ga odpelje k dr. Grozniku in ta ugotovi, da ima alergijo. Belka zanima, kaj jo je povzročilo. Na koncu odkrije, da je vzrok pralni prašek.

Pav Peter nima veliko prijateljev, ker kar naprej vse kritizira.

Ovčka Olja je prišla na obisk k Pepi. Pripeljala je svojega namišljenega prijatelja, leva Leona. Olja pravi, da Leon rad rjove in se preoblači, a Pepa ga ne vidi.

Tinka dobi novo kolo, Žverci pa podari svojega starega. Odločita se, da bosta tekmovala. Na poti je veliko ovir. Kdo bo zmagal?

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Ko Tilka izgubi svoj mlečni zob, njeni prijatelji nestrpno pričakujejo obisk zobne vile. Razen Rije, ki sploh nima zob. Uboga Rija se počuti zapostavljeno, ker ji zobna vila pod vzglavnikom še nikoli ni pustila cekina. Tilka in prijatelji ji poskušajo poiskati nadomestne zobe, a jim ne uspe. Potem pa odkrijejo, da ima zobna vila prijateljico, ki zbira peresa.

Na stropu votline visijo netopirji mladički. Mama netopirka se ob prvi jutranji svetlobi vrne z nočnega lova. S kriki poišče svojega mladička. Pritrdi se na strop in razpre krila. Mladiček ji spleza na trebuh, da bi sesal mleko. Netopirka ga vzame v naročje in objame s krili. Zdani se. Lahko noč, netopirji!

Gospa s šalom ima doma marsikaj zanimivega. Med drugim tudi star džuboks, na katerem vrti plošče. Sara opazi, da njene noge ob glasbi kar same zaplešejo. Gospa s šalom splete Sari in Račku trobento in boben iz volne. Navdušeno igrata, dokler Raček ne popacka glasbil z blatom. Kako bosta to rešila?

Prijatelji delajo kip za žabjega kralja Cirila. Ker potrebujejo zlato, se s podmornico odpravijo na Morje brodolomov iskat potopljeno ladjo z zakladom. Na podmornico se jim prilepi Sandi Prisesek.

Božič je! Igralna skupina gre na božično predstavo. Nekateri so prvič v gledališču.

Kalimero in prijatelji bi radi gledali finale svetovnega pokala v akrobatskem skiroju, a ne najdejo proste televizije. Odločijo se, da bodo prenos spremljali v trgovini gospoda Pernarčiča. Tam srečajo Podgance, ki hočejo pobegniti z vsemi blagajnami.

Kalimerova deska se zaradi slabega manevra znajde sredi mestne hiše. Župan je besen, ko ugotovi, da je polomila tudi kip. A Kalimero ve, da deska ni sama zavila v mestno hišo. Otroci sprožijo preiskavo, da bi našli desko in tistega, ki jo je uporabljal ...

Pozdravljena, sova! Dolge noge in velike bele peruti imaš. Zaradi tvojega srčastega obraza te takoj prepoznamo. Ti si pegasta sova! Živiš v kmečkih poslopjih, ponoči pa se odpraviš na lov.

Pingvin Toni je izginil in le čarovnija lahko prijateljem pomaga, da se vrne.

Filmska ekipa, ki sledi legendarni pošasti Batavavi, na svoji snemalni poti doživi nepričakovan obrat.

Pak se spet trudi s čarovniškimi triki, pa mu ne gre najbolje od tačk. Ugotovi, da enake tegobe tarejo tudi čarovničko Vilmo. K sreči oba spoznata, da sta najpomembnejši zabava in dobra volja.

Luka bi rad posnel junaški film, vendar potrebuje dobro zgodbo. Lučka mu pomaga pri izmišljanju zgodb v skrivni votlini, v predorih in na gusarskih otokih. Toda kmalu se znajdeta pred številnimi ovirami.

V gozdu je vroče, da kar puhti, in Pini se toži po hladnem domačem ledu. Še v hladilniku ji ni nič bolje, zato sklene, da bo šla v domače kraje. Prijatelji sklenejo zanjo prirediti ledeno zabavo z ledenim toboganom, ledenimi lučkami in sliko ledene pokrajine. Takrat se Pina premisli: kako naj odide in zapusti prijatelje?

Niki in njegovi prijatelji najdejo značko v obliki zvezde. Prepričani so, da jim ta lahko da supermoči in nadenejo si ime Vrumastični štirje. Ko Hupi in njene sošolce na ekskurziji od ceste odrežejo podrta drevesa, jim superjunaki priskočijo na pomoč.

Božič je in vsi otroci obiščejo Božičkovo votlino, da bi Božičku zaupali svoje želje.

Na dirki z gokarti Jani kmalu spozna, da je preprosto tudi najboljše, saj ga premagajo otroci z veliko preprostejšimi gokarti. Štef pa tokrat spremlja dirko kar obrnjen na glavo ...

Kmet je silno slabe volje, zato se znese nad eno izmed ovc. Timi sklene, da mu bo pokazal, kako je, če si ovca. Ko ga je treba spremeniti nazaj v kmeta, pa se stvari zapletejo ...

Petletna Kitka bi se rada med decembrskimi prazniki naučila drsati. Nekaj dni pred božičem pa pride na svet njen bratec in vse se postavi na glavo. Kitkini starši imajo polne roke dela z njim, babica, ki pripotuje s podeželja prav zaradi Kitke, ne zna drsati, pa tudi branje pravljic za lahko noč ji ne gre od rok. Zato Kitka z namišljenim prijateljem Gospodom Nespečkom naredi načrt, kako bi babico in bratca poslala na Luno. Potem bi lahko uživala v praznikih in si pridobila pozornost staršev.

Kaj, če Peppermint Patty ne bi bilo treba brati med božičnimi prazniki in reševati matematičnih nalog? In kaj, če Sally ne bi bilo treba imeti predstavitve, Charlie Brown pa bi si upal pomahati rdečelasi deklici?

Val se ima za poznavalca kungfuja. Poimenuje se Bruce Val, navdih za ime pa najde pri mojstru kungfuja Bruceu Leeju.

Lena se odloči, da bo postala golmanka. A kaj, ko že na začetku naleti na oviro. S Trilejem svojo edino žogo brcneta v morje. Otroka morata sama zaslužiti za novo. Le česa se bosta lotila? Še najbolje jima gre igranje Svete noči. Pa čeprav sredi poletja.

»Pameten človek vse opazi, neumen človek dela o vsem opazke.« (Heinrich Heine)
razmišlja NADJA FURLAN ŠTANTE

Naš studio bo tokrat razsvetlila Luč miru iz Betlehema. Slovenski skavti jo k nam prinašajo že 32 let. Letošnja poslanica opozarja, da je mir nekaj, za kar si moramo prizadevati. Truditi pa se moramo tudi, da imamo oči in srce odprto za ljudi z obrobja. Starejši, ljudje s posebnimi potrebami, bolni in invalidi ter ljudje z duševnimi in duhovnimi stiskami se prav tako veselijo božiča. V oddaji o tem, da se je Jezus rodil tudi zate.

Na celjskem območju v letošnjem letu obeležujejo 80 letnico organiziranega odkupa mleka. Obiskali smo Mlekarno Celeia in eno izmed kmetij, ki jo oskrbujejo z mlekom. Pojasnjujemo, kako je s povračilom trošarin za porabljeno gorivo v kmetijstvo doslej in spremembami, ki bodo začele veljati od prvega januarja 2023. Partnerji v projektu »Gozdovi za prihodnost« predstavljajo namen in dosežene cilje dvoletnega projekta. V Mislinji na Koroškem smo obiskali Majdo Sinreih, ki je postala kmetica leta 2022.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti izjemno zanimiv par gostov, to sta Bojan Cvjetićanin in Lado Bizovičar.

Seveda bosta kreativca, televizijca in glasbena avtorja tudi zapela. Glasbeni oder zavzemajo tudi Nuša Derenda, Marko Vozelj in Mojstri, Eva Boto, Ansambel Petan, Ansambel Jureta Zajca, Žan Serčič in Šakali, Umazane misli bomo slišali v izvedbi Mie Guček, Pie Nine in Lare Žgajnar. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih! Za sladokusce humorja vas čaka priljubljena ekipa.

Med Novimi talenti predstavljamo mlado Tijo Pesjak. Izbrala je Uspavanko bratov Avsenik ter Zvonka Čemažarja.

Švedska komedija o ponovnih začetkih

63-letna Britt-Marie je z redom in rutino obsedena švedska gospodinja, ki po štiridesetih letih zakona zapusti nezvestega moža. Prisiljena je sprejeti edino službo, ki je na voljo v zakotnem, propadajočem mestecu Borg. V sklopu njene nove zaposlitve je treniranje otroške nogometne ekipe. Britt-Marie nima pojma o nogometu in otrocih, zato se najprej loti tistega, kar obvlada: čiščenja rekreacijskega centra. Postopoma se začnejo zlagati tudi preostali koščki njenega življenja.

Izvirni naslov: BRITT-MARIE VAR HÄR / Švedski film, 2019 / Režija: Tuva Novotny / Scenarij: Anders Frithiof August, Fredrik Backman (roman) / Igrajo: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jon se naveliča trave in hoče kmetu suniti enega njegovih nagrajenih jabolk. Vsak njegov poskus pa pokvari njegov kihajoči pomagač, bacek, ki se odloči, da je Jonov novi najboljši prijatelj.

Bernarda in Jože gostita igralca serije Inšpektor Vrenko, ki se januarja vrača na TV Slovenija, Gorazda Žilavca in Lovra Zafreda. V goste prihajata tudi voditelja priljubljene oddaje V petek zvečer: Melani Mekicar in Blaž Švab, ki z ekipo tudi letos pripravljata večurni silvestrski program. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita mama in sin: Zvezdana Mlakar in Maj Klemenc, ki skupaj ustvarjata tudi spletni podcast. Na glasbenem odru z novo izdajo pesmi Ti z mano znaš nastopajo Alya in Erosi, Anika Horvat pa v oddaji premierno predstavlja skladbo Pismo Božičku, ki jo izvaja v sodelovanju z Otroškim pevskim zborom RTV Slovenija.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Alpe so mogočna gorska veriga, ki povezuje osem evropskih držav in je z najvišjimi vrhovi, ki presegajo 4000 metrov nadmorske višine, prav zares krona Evrope. Dvodelna dokumentarna oddaja predstavlja osupljive posnetke alpske pokrajine in njenih številnih skrivnosti. Visokogorske živali in rastlinje bomo spremljali skozi tegobe bridke zime, radostno spomladansko odjugo in kratko, a življenja polno poletje, preden oblaki s severa spet prinesejo arktični mraz.

2. del:
Drugi del serije prikazuje mrzlo zimo ter tegobe in nevarnosti, ki jih prinaša življenje v visokogorskem svetu v tem letnem času. Skale in led, leden mraz, snežne nevihte, metrski nanosi snega, smrtonosni snežni plazovi in pomanjkanje hrane - alpske živali čaka težko obdobje s številnimi izzivi, vendar so vse razvile različne strategije za preživetje.

THE ALPS / Avstrija / 2020 / Režija: Otmar Penker

Tokratni gost Jožeta Možine je nekdanji direktor slovenske policije dr. Anton Olaj, ki mu sedanja oblast očita, da je pri obvladovanju protestov proti prejšnji vladi s policijo prekoračil pooblastila in da je nasploh v njegovem mandatu vladala represija, zaupanje v policijo pa se je zmanjšalo. Olaj je ostro zavrnil vse te očitke kot neresnice za potrebe politične propagande. Opozoril je na uradne javnomnenjske raziskave, po katerih se je zaupanje v delo policije začelo manjšati leta 2018, v času, ko jo je vodila Tatjana Bobnar, ugled policije pa se je po istih merilih v času njegovega mandata začel večati. Olaj s konkretnimi številkah dokazuje, da niso bili bolj, ampak manj represivni, saj so izrekli več opozoril in manj kazni kot prej. Ostro je kot povsem neresnične zavrnil očitke o policijski grobosti in nesorazmerni uporabi sile na protivladnih protestih. V resnici je bila uporaba prisilnih sredstev natančna, nastajale so le manjše napake, pravi Olaj, ki ob tem poudari, da na protestih ni bil poškodovan noben od nasilnih protestnikov, bilo pa je poškodovanih šest policistov in več avtomobilov. V zvezi z uporabo vodnega topa s primesjo plina dr. Olaj pove, da je policija ravnala v skladu s pooblastili. Glede očitkov o »zaplinjanju« Ljubljane pa meni, da gre za propagando, ki z resničnostjo nima nobene zveze. Dr. Olaj doda, da je strokovno podlago za tako uporabo vodnega topa leta 2014 pripravila prav Tatjana Bobnar, zato jo kot sedanjo nasprotnico uporabe ocenjuje kot neverodostojno. Glede vmešavanja predsednika vlade v delo policije in izsiljevanje glede odpuščanja posameznih sodelavcev Olaj meni, da gre za resen problem. »Če so zapisi Bobnarjeve verodostojni/ …./če imajo za to dokaze, mogoče so ga celo snemali s telefonom, ne vemo, kaj bodo predložili, potem se lahko izkaže, da je predsednik vlade kršil zakon,« zaključi dr. Olaj, ki doda, da je zoper tako ravnanje mogoča ustavna obtožba. Glede prihodnosti Slovenije si dolgoletni karierni policist in kriminalist iskreno želi, da bi se združevali ob tistem, kar je skupno, in ob tem kot vzor omeni dosedanjega predsednika republike Boruta Pahorja.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Uroš Krek (1922–2008) je eden najpomembnejših sodobnih slovenskih skladateljev. Glasbeni dokumentarni film predstavi Kreka kot skladatelja, pedagoga, glasbenega urednika in glasbenonarodopisnega raziskovalca, ki je močno zaznamoval slovensko glasbeno življenje. Med drugim je bil avtor uvodne glasbe za oddajo Slovenska zemlja v pesmi in besedi in uvodne špice RTV Ljubljana. Televizijski portret nam predstavlja Uroša Kreka tudi kot ljubitelja vlakov, donatorja ter velikega ljubitelja narave in okolja. Bil je hudomušen, radoveden in pronicljiv človek s široko razgledanostjo in znanjem in je na sogovornika vedno napravil vtis. O Krekovem življenju in delu v oddaji spregovorijo Jani Golob, Samo Hubad, dr. Matjaž Barbo, Mojca Menart, Andraž Hauptman, Julijan Strajnar, Mirko Ramovš, Uroš Rojko, Alojz Ajdič, Nina Prešiček, Eva Novšak - Houška, Uroš Lajovic in skladateljevi sosedje iz Lesc. Nastopajo tudi Dejan Prešiček, Komorni godalni orkester Akademije za glasbo UL in Mladinski pevski zbor RTV Slovenija. Urednik oddaje Daniel Celarec, scenarista Peter Bizjak in Daniel Celarec, režiser Valentin Pečenko, direktor fotografije in snemalec Uroš Hočevar, strokovni sodelavec dr. Matjaž Barbo, redaktorica oddaje Zarja Zavodnik, mojster montaže Andrej Modic.

Uživali boste lahko v vrhunski interpretaciji Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Pod taktirko šefa dirigenta En Shaa se predstavlja z vizualizacijo v studiu, z izvedbo baletne glasbe Špartak, ki je nastala pod skladateljskih peresom armenskega skladatelja Arama Hačaturjana.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov