Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 25. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 25. jan.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Jani Bernardu tre lešnike in skrbi, da Rudi ne zaide v težave. Župan Bernardu podari cel kup kikirikijev in postavi znake za prepoved. Težave so rešene! Jani se nenadoma počuti odveč …

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Tim in Christoph preiščeta Karlovo sobo, da bi ugotovila, kam sta pobegnila Ariane in Karl. Ko ju pri tem zaloti Franzi in ju hoče prijaviti, jo Tim roti, naj tega ne stori. Franzi je razpeta med dolžnostjo in Timom, a ne sluti, kakšna grožnja mu preti.
Bela zaradi Vanesse zamudi na pomemben sestanek s stranko in svojo jezo strese nanjo, kar še poslabša njun odnos. Toda Vanessa je z mislimi povsem drugje, zaradi česar se po spletu naključij oba znajdeta v nerodnem položaju.
Rosalie Michaelu potoži, da jo bo André uničil, če jo bo izdal njenim trem mecenom. Michael Andréju očita izsiljevanje, on pa za vse krivi njegovo odločitev, da je na Rosaliejino prigovarjanje odnesel staro pohištvo. Toda stara prijatelja se na koncu pobotata in dodobra nasmejita na račun svojih ljubezenskih težav.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V prvem delu se v Julijskih Alpah spoznamo z najbolj veličastno kuliso naših gora - več kot kilometer visoko Severno triglavsko steno. Z alpinistoma Matijo Volontarjem, Žigo Oražmom in gorskim vodnikom Tomažem Jakofčičem opravimo zahteven plezalni vzpon po Čopovem stebru. Vzpon nad prepadi dopolnjujejo intimni pogledi vseh treh protagonistov, gorske vodnice Tine Di Batista in zgodovinarja Dr. Petra Mikše.

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Kristina Gorišek se je kot poštna uslužbenka vpisala med letalke. Postala je prva šolana pilotka na Balkanu. Njena kariera pilotke se je končala s poroko in selitvijo na tuje. Spomin nanjo ohranjajo v Stični, kjer je preživela otroštvo.

Oddaja Arena bo prostor za soočanje mnenj in pogledov na aktualne politične in družbene razmere. Razmišljali in razpravljali bomo o vsem od trenutne politike do večno zanimivih tem. V 50 minutah bo dovolj časa za poglobljene analize in odgovore.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Scott in Justin sta tokrat v Indiji. Velemesto New Delhi je zanju precejšen kulturni šok. Svete krave, promet, trgovina, vse to je čisto drugače kot karkoli, kar je Justin videl doslej. Najprej poiščeta Monico, ki ima v Indiji sorodnike, študirala pa je v Kanadi. Pelje ju na zelo dolgo pot z vlakom v puščavski Radžastan, gledat pradavno utrdbo. Na obrežju Gangesa pa doživita vso pestrost in nasprotja indijske kulture. V tej reki si verniki izmijejo vseh grehe, njihov pepel v njej pa jim zagotovi prekinitev nenehnih reinkarnacij in pot v nebesa. Na koncu z Monico praznujejo divali, praznik luči in veselja.

DEPARTURES / Kanada / 2008

Izbor Prešernovih nagrajencev tradicionalno spremljajo tudi nezadovoljstvo in kritike, a v 76-letni zgodovini podeljevanja državnih nagrad za umetnost se je ob koncu lanskega leta prvič zgodil pravi šok. Ob razkritju podrobnosti domnevnih fizičnih in psihičnih zlorab patra Marka Ivana Rupnika, Prešernovega nagrajenca leta 2000, je še enkrat vredno poudariti, da sta poštenje in strokovnost nujno vodilo odločevalcev. Naš gost bo Rok Bozovičar, selektor 53. Tedna slovenske drame, ki bo komentiral letošnji izbor predstav tako v tekmovalnem kot v spremljevalnem programu. Predstavljamo dokumentarno filmsko zgodbo o starem zapuščenem klavirju v studiu 1 Radia Slovenija, ki jo je režiser Miha Vipotnik upodobil v filmu Pošvedrani klavir. Ob izidu monografije Iztrgano podobi, ki prvič celostno popisuje in ovrednoti pomorsko in umetniško zbirko Splošne plovbe, smo si ogledali več kot sto likovnih del iz te pomembne zbirke. Predstavljamo še, kako številni dokumentarni filmi skušajo popraviti popačeno javno podobo zvezdnice Whitney Houston.

Az adás tartalma:

- a magyar kultúra napja és a 2023. évi Zala György kulturális díjak átadása;
- ülésezett a parlament Nemzetiségi Bizottsága;
- Mi lesz a Bakonaki-tó iszapjának sorsa?;
- Gazda(g)ságunk: a csentei geotermikus erőmű.

Vsebina oddaje:

- dan madžarske kulture in podelitev kulturnih nagrad Györgya Zale;
- zasedanje Komisije za narodni skupnosti Državnega zbora;
- kaj bo z muljem iz Bukovniškega jezera?;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: geotermična elektrarna v Čentibi.

Charlie Brown bi srčno rad govoril z malo rdečelasko, a je preveč sramežljiv in neodločen. Lucy je pravo nasprotje. Svojemu bratu tudi tokrat da nasvet. Pove mu, da je njegova težava matematična.

V 13. oddaji možganske celice napenjajo Erazem, Blaž in Nik iz OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica (rumeni) ter Pia, Jakob in Matej iz OŠ 8 talcev Logatec (vijolični). V gozdu so domači, na Japonskem še niso bili. Skozi vrata lažje pridejo rumeni, vijolični bolj napnejo lok. Za vijuganje skozi njive labirinta je potreben volan, po obisku dimnikarja pa kad. Kdo bolje jadra skozi vprašanja in katera mariborska šola, OŠ Tabor 1 (Mark, Klemen, Miha) ali OŠ Maksa Durjave (Špela, Tai, Niko), lažje vihti lončke, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Val se odloči, da bo pomagal staršem pri kuhinjskih opravilih. Loti se umazanega perila, a na žalost uniči mamino najljubšo obleko.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nehotno, nenadno, ponavljajoče se mežikanje, smrkanje, obrazne grimase in trzanje glave je le nekaj tikov, ki so v otroštvu in mladostništvu precej pogosti in večinoma prehodni. Če ima nekdo več gibalnih tikov in vsaj enega glasovnega najmanj eno leto, govorimo o Tourettovem sindromu.
Čeprav tiki ne vplivajo na intelektualne zmožnosti posameznika, ga lahko ovirajo in stigmatizirajo, posebej ko gre za hujše, bolj moteče tike, denimo cviljenje, preklinjanje, samopoškodovalno vedenje. Spoznajte Tina, Izo in Roka, katerih osebnosti in življenje ne krojijo le tiki, temveč tudi njihovi talenti, želje, družine, prijatelji. O vzrokih, posledicah in zdravljenju tikov pa več tudi strokovnjakinji. Scenarij: Milica Prešeren, režija: Božo Grlj.
Film TIKI je del dokumentarne serije Posebne zgodbe. Ta daje glas posameznikom z izkušnjo telesne ali duševne bolezni, razvojnih in drugih življenjskih težav. Posebne zgodbe so tudi zgodbe tistih, katerih življenje zaznamujejo različni izzivi, spoznanja in na prvi pogled obrobni dogodki, ki odpirajo vprašanja in spodbujajo k razmisleku. Osebne zgodbe dopolnjujejo znanstvena dognanja, besede strokovnjakov. Urednica serije je Milica Prešeren, nastaja pa v Uredništvu izobraževalnih oddaj Kulturno-umetniškega programa TV Slovenija.

Pozdravljen, noj! Zelo velika ptica si, največja na svetu! Ne znaš leteti, znaš pa zelo hitro teči. Takoj te prepoznamo po dolgem vratu in dolgih nogah. Živiš v savanah in peščenih pokrajinah Afrike.

Pok in Pak se znajdeta na gradbišču, kjer velika stroja zasmehujeta manjšega. Toda ko je treba pokazati, kaj kdo zna in kolikšno srce ima, se izkaže, kdo je iz pravega testa.

Maša danes prazni shrambo in bo uporabila ves star kruh, ki se ji je nabral. Zato bomo danes jedli kruhove cmoke! In da bo stvar še bolj zabavna, bodo naši kruhovi cmoki posebni: pripravili bomo zelene, špinačne cmoke, ki jih bomo postregli s paradižnikovo omako, in cmoke z rdečo peso, ki jih bomo postregli s sirovo omako. Cmoke v takšni ali drugačni obliki poznajo po vsem svetu, od sladkih do slanih in nadevanih. Cmok pa je v naših krajih dobil ime prav po zvoku, ki ga naredi, ko pade v krop. No, beseda cmok danes poleg jedi pomeni tudi »zaušnica« in »poljub«, vsi pa prav gotovo vemo tudi to, kaj pomeni »cmokati« pri jedi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Bili smo na novinarski konferenci festivala Borštnikovo srečanje, ki se bo odvijal junija, na njej so predstavili in utemeljili izbor tekmovalnega programa. O retrospektivi njegovih kratkih filmov v Slovenski Kinoteki, smo se pogovarjali z režiserjem Janom Cvitkovičem. Predstavili bomo z zlatim globusom nagrajeno irsko črno komedijo Duše otoka, ki prihaja v kinematografe in projekt Sanele Jahić Pogled od nikoder, v katerem avtorica preučuje politične odmeve umetne inteligence, saj ta nudi večjo družbeno učinkovitost prek dejanj ločevanja in segregacije.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Komična drama. Lucia, mati samohranilka, išče ravnovesje med različnimi izzivi: svojo najstniško hčerko, zapletenim ljubezenskim razmerjem in službeno kariero geometrinje. Toda njena služba je ogrožena, ko začne opravljati meritve na zemljišču bodočega in zelo ambicioznega projekta, za katerega se izkaže, da je nadvse nevaren za okolje, saj konstrukcija temelji na napačni topografiji, ki jo je naročil mestni svet. Lucia se nenadoma znajde v položaju, ko mora držati jezik za zobmi, če noče ogroziti svoje službe. Kot da ni vse skupaj že dovolj zapleteno, se nenadoma pojavi še skrivnostna tujka, ki začne Lucio nagovarjati, naj se upre nadrejenim in naj jih prepriča, da se namesto ambicioznega gradbenega projekta lotijo gradnje preproste cerkve, ki bi bila najustreznejša za sporno zemljišče. Lucia skrivnostni tujki najprej ne zaupa, a ker verjame v čudeže, je prepričana, da se bo pobuda skrivnostne ženske uresničila.

TROPPA GRAZIA / LUCIA'S GRACE / ITALIJA / 2018
Režija: Gianni Zanasi /Scenarij: Gianni Zanasi, Giacomo Ciarrapico, Federica Pontremoli, Michele Pellegrini / Igrajo: Alba Rohrwacher, Elio Germano, Hadas Yaron, Giuseppe Battiston, Carlotta Natoli, Thomas Trabacchi ...

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Sredi leta 1979 je izšla pesem z naslovom Video Killed The Radio Star dvojca The Buggles. Režiser Peter Juratovec in voditelj Dario Diviacchi sta poziv vzela še kako zares. Samo dobrega pol leta kasneje sta na TV Koper/Capodistria v eter spustila oddajo Alta Pressione, ki se je kasneje preoblikovala v Videomix in sprožila revolucijo. Dario Diviacchi je tako samo po nekaj oddajah postal heroj cele generacije, kar je šlo v nos marsikomu na estradnem in političnem parketu. Postal je Slovenec leta, voditelj Melodij morja in sonca, oddaja Videomix pa je bila izglasovana za oddajo leta, dokler ga »konkurenca« na silo ni utišala.

Nehotno, nenadno, ponavljajoče se mežikanje, smrkanje, obrazne grimase in trzanje glave je le nekaj tikov, ki so v otroštvu in mladostništvu precej pogosti in večinoma prehodni. Če ima nekdo več gibalnih tikov in vsaj enega glasovnega najmanj eno leto, govorimo o Tourettovem sindromu.
Čeprav tiki ne vplivajo na intelektualne zmožnosti posameznika, ga lahko ovirajo in stigmatizirajo, posebej ko gre za hujše, bolj moteče tike, denimo cviljenje, preklinjanje, samopoškodovalno vedenje. Spoznajte Tina, Izo in Roka, katerih osebnosti in življenje ne krojijo le tiki, temveč tudi njihovi talenti, želje, družine, prijatelji. O vzrokih, posledicah in zdravljenju tikov pa več tudi strokovnjakinji. Scenarij: Milica Prešeren, režija: Božo Grlj.
Film TIKI je del dokumentarne serije Posebne zgodbe. Ta daje glas posameznikom z izkušnjo telesne ali duševne bolezni, razvojnih in drugih življenjskih težav. Posebne zgodbe so tudi zgodbe tistih, katerih življenje zaznamujejo različni izzivi, spoznanja in na prvi pogled obrobni dogodki, ki odpirajo vprašanja in spodbujajo k razmisleku. Osebne zgodbe dopolnjujejo znanstvena dognanja, besede strokovnjakov. Urednica serije je Milica Prešeren, nastaja pa v Uredništvu izobraževalnih oddaj Kulturno-umetniškega programa TV Slovenija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo na novinarski konferenci festivala Borštnikovo srečanje, ki se bo odvijal junija, na njej so predstavili in utemeljili izbor tekmovalnega programa. O retrospektivi njegovih kratkih filmov v Slovenski Kinoteki, smo se pogovarjali z režiserjem Janom Cvitkovičem. Predstavili bomo z zlatim globusom nagrajeno irsko črno komedijo Duše otoka, ki prihaja v kinematografe in projekt Sanele Jahić Pogled od nikoder, v katerem avtorica preučuje politične odmeve umetne inteligence, saj ta nudi večjo družbeno učinkovitost prek dejanj ločevanja in segregacije.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov