Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 15. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Jani in Kristina prepričata meščane, da se sodelujejo pri dnevu slastne zelenjave. Kaj kmalu odkrijejo njene koristi. Brigita pa zasači Kristino, kako skrivaj je bombon. Kakšen škandal!

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Timovo priznanje Franci znova pretrese, vendar namesto da bi še enkrat razmislila o poroki s Steffenom, zaročencu predlaga, da odpotujeta na Dansko in se takoj poročita.
Rosalie sklene, da bo odšla na izlet, in prepriča Andréja, da prevzame njeno delo v kavarni. Ko ta izve, kaj bo počela konec tedna, je besen in hoče na izlet tudi sam.
Alfons in Hildegard skleneta, da se ne bosta udeležila veslanja, ampak bosta urejala vrt. Alfonsa vseeno tako vleče na pustolovščino, da si premisli.
Ko v hotel prispeta domnevna električarja, je Christoph le še bolj sumničav. Večkrat se poskuša prebiti do njiju, nato pa vlomi v njun kombi.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gradnja zahodnega dela kanalizacijskega kanala C0 na območju vodarn Kleče in Šentvid, ki predstavljata glavni vodni vir za oskrbo Ljubljane, poteka brez pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, vendar s pomočjo policije in varnostnikov. Prebivalci Ljubljane se zato upravičeno sprašujejo, kakšno vodo bodo pili, če bodo nekega dne kanalizacijske cevi počile. O tem v tokratni oddaji Arena z Vido Petrovčič in gosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Martin prepričuje Terezo, da se Jakubu noče odreči, najraje bi imel kar oba fanta. Njegovo stališče v družini Holec seveda vzbuja napetost. Karel in Olga se bojita, da bosta ostala brez Tomáša. Olga se zato odloči, da bo predlagala rešitev, ki bo sprejemljiva za obe družini. Zdi se, da bi ji lahko uspelo. A ko Jakuba prvič prime za roko, je spet vse drugače. Mali Tomáš se znajde v okoliščinah, v katerih ne ve, kaj bi brez mame, Karel pa je vedno bolj besen, saj pravilno sluti, da vsega skupaj ne bo več mogoče ustaviti.


KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufal
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

Kdo so milenijci in kdo generacija Z? Kako je Hollywood ustvaril kult najstništva in kakšno zapuščino nam pušča generacija '68? Ob izidu nove številke revije Cukr smo se o pojmu generacija pogovarjali s priznanimi filozofi in zgodovinarji. Razmišljamo tudi, kako skozi različne politike obravnavati vprašanje seksizma in kje je največ izzivov pri doseganju enakosti spolov. Kako preseči spolne stereotipe in zakoreninjen seksistični diskurz, ki je v družbi močno prisoten, a pogosto tudi neviden? S tem se ukvarja razstava Ne tič ne ptička v Galeriji Kresija, ki je del konference platforme Femcities. V okviru festivala Fabula je Ljubljano obiskala ukrajinska pisateljica Oksana Zabužko. Z njo smo se pogovarjali o knjigi Terenske raziskave ukrajinskega seksa, ki je ob izidu leta 1996 v Ukrajini sprožila burne odzive, in njeni najnovejši knjigi z naslovom Najdaljše potovanje, v kateri med drugim pojasnjuje zgodovino konflikta med Ukrajino in Rusijo. Predstavljamo Neno Vrhovec, nekdanjo prvakinjo Baleta SNG Opera in balet Ljubljana in pedagoginjo, ki je prejemnica nagrade Lidije Wisiak za življenjsko delo. Obiskali smo še koncert afrosoulovske pevke Elide Almeida z Zelenortskih otokov, ki jo zaradi združevanja sodobne glasbe s tradicijo imenujejo kar vodilni glas nove generacije.

Az adás tartalma:

- ülésezett a Dobronak Községi MÖNK Tanácsa;
- Nők az irodalom birodalmában;
- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet kvízjátéka;
- Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és leküzdésére;
- a magyar nemzeti divat története;
- Iskolapad: a szülők szerepe a pályaválasztásban.

Vsebina oddaje:

- seja Sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Dobrovnik;
- Ženske v kraljestvu literature;
- kviz Pomurskega madžarskega mladinskega društva;
- Gibalna terapija za preprečevanje in premagovanje učnih težav;
- zgodovina madžarske narodne mode;
- Šolska klop: vloga staršev pri izbiri poklica.

V 20. oddaji možgančke kodrajo Jan, Lukas in Mark iz OŠ Gornja Radgona (rumeni) ter Inti, Fiona in Natan iz OŠ Matije Čopa Kranj (vijolični), piramide iz lončkov pa postavljajo Lara, Ajda in Maja iz OŠ Vata vas ter Pia, Zarja in Maruša iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana. Privijanje vijakov, sušenje perila in geografski zapleti so za tekmovalce mačji kašelj, podzemlje, ciklon in veter jim dajo vetra. Čigava rekcija v labirintu je boljša in kdo ima raje prekmursko gibanico, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ljudje smo mestna bitja. Kar 70 % vseh Evropejcev živi v mestih. Trenutno je na svetu čez 500 mest z več kot milijon prebivalci. Za življenje v mestih pa poleg sive infrastrukture nujno potrebujemo tudi zeleno. Mestni gozdovi zagotavljajo boljšo kakovost življenja med mestnimi zidovi: čistijo zrak, filtrirajo pitno vodo, zmanjšujejo poletno vročino, blažijo zimski mraz, upočasnjujejo veter in so ne nazadnje prostor za rekreacijo in navdih.

Pozdravljen, samorog! Zelo nenavadna žival si in živiš pod vodo. Spadaš v družino glavačev. Prepoznamo te po tvojem dolgem rogu, ki je v resnici zob. Barva tvoje kože se z leti spreminja, najprej si moder, potem črno-siv, na koncu pa bel.

Babi pujsa za svoj vrt naroči veliko plastičnih palčkov in vodnjak želja. Pepi in Juretu so zelo všeč, dedi pujs pa ni vesel. Zaželi si, da bi izginili!

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Bliža se čas velikonočne peke in Maša nas bo spomnila na pozabljeno sladico. Vam ime somlojske galuške kaj pove? Galuška? Ja, včasih so bile v ponudbi kakšne dobre slaščičarne. Pri tej sladici pravzaprav govorimo o kremni biskvitni zloženki, ki jo zajemamo kot cmočke in nalagamo v skodelice. Kajti galuške pomeni cmočki. Gre torej za kepice biskvita, nadevane z vaniljevo kremo, oblite s čokolado in okrašene z rožami stepene smetane. To sladico so iznašli pred sedemdesetimi leti v slavni budimpeški restavraciji Gundel; in res je taka, kot da bi uporabili najboljše, kar premore srednjeevropsko slaščičarstvo: imamo elemente biskvita, potice, pa sacher torte in kremšnite ... No, vsaj po okusu!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V hišnem kinu Avstrijskega filmskega arhiva na Dunaju so sinoči odprli največjo retrospektivo slovenskega filma v Avstriji. V mesecu dni bo skupno na ogled 34 slovenskih filmov. Bili smo na koncertu avstrijskega glasbenika, izvajalca in akuzmatičnega skladatelja Thomas Gorbacha, ki so se mu pridružili gostujoči umetniki: Andrej Kobal, OR poiesis in tonota. Prisluhnili pa smo tudi vaji za današnji koncert Slovenske filharmonije iz cikla Sodobne orkestrske skladbe.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Komedija. Blanco, karizmatični šef družinskega podjetja, pravzaprav družinske tovarne, se znajde pod pritiskom zaradi nagrade za poslovno odličnost, ki jo je razpisala lokalna skupnost. Blanco noče niti pomisliti, da ne bi uspel. Vse mora biti dovršeno in popolno. Toda glazuro popolnega podjetja kazijo odpuščeni delavec, ki protestira pred tovarno, žalostni, razmišljujoči nadzornik in prelepa, ambiciozna pripravnica …
Če hoče Blanco prevzeti nagrado, se mora torej potruditi, čeprav to pomeni vmešavanje v življenja svojih zaposlenih in prestopanje mej vsega spodobnega …

THE GOOD BOSS / EL BUEN PATRÓN / ŠPANIJA / 2021
Režija: Fernando León de Aranoa / Scenarij: Fernando León de Aranoa / Igrajo: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Francesc Orella, Martín Páez, Yaël Belicha …

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Duhovna in verska oskrba starejših je pomemben, a vendarle dostikrat nekoliko spregledan del skrbi za starejše. Z leti postaja tudi naše telo vse bolj utrujeno in bolno, zato se zlahka ujamemo v skrb za predvsem telesni del življenja, čeprav kaže, da je duhovna oskrba – morda s staranjem toliko bolj – ključnega pomena. Pomaga nam lahko pri spopadanju z izzivi staranja, iskanju smisla življenja in ohranjanju dobrega duševnega zdravja, hkrati pa daje občutek socialne podpore in povezanosti. O vlogi in izzivih sodobne duhovne in verske oskrbe se bomo tokrat pogovarjali v oddaji Sveto in svet.

Ljudje smo mestna bitja. Kar 70 % vseh Evropejcev živi v mestih. Trenutno je na svetu čez 500 mest z več kot milijon prebivalci. Za življenje v mestih pa poleg sive infrastrukture nujno potrebujemo tudi zeleno. Mestni gozdovi zagotavljajo boljšo kakovost življenja med mestnimi zidovi: čistijo zrak, filtrirajo pitno vodo, zmanjšujejo poletno vročino, blažijo zimski mraz, upočasnjujejo veter in so ne nazadnje prostor za rekreacijo in navdih.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V hišnem kinu Avstrijskega filmskega arhiva na Dunaju so sinoči odprli največjo retrospektivo slovenskega filma v Avstriji. V mesecu dni bo skupno na ogled 34 slovenskih filmov. Bili smo na koncertu avstrijskega glasbenika, izvajalca in akuzmatičnega skladatelja Thomas Gorbacha, ki so se mu pridružili gostujoči umetniki: Andrej Kobal, OR poiesis in tonota. Prisluhnili pa smo tudi vaji za današnji koncert Slovenske filharmonije iz cikla Sodobne orkestrske skladbe.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov