Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 26. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 26. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jorge Bucay, eden najbolj priznanih psihoanalitikov, je zaslovel predvsem z zgodbami, v katerih lahko bralci jasneje vidijo resnico o sebi in svetu. Slovenijo je obiskal že večkrat. Tokrat prihaja k nam s sinom Demiánom, ki je prav tako psihoanalitik. Za Televizijo Slovenija bosta v posebni oddaji Odmevi plus, v četrtek 25. maja, spregovorila o sreči in odnosih, ki nas zaznamujejo, predvsem med starši in otroki. Oddajo pripravlja Vida Petrovčič.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dimitri se pridruži Oku pri igri. Toda Oko ni sam: na njegovi glavi sedi ptičica. To je Kuaku, ptica, ki s kljuvanjem odstranjuje mrčes z živali. Z Okom se razume tako dobro, da Dimitri postane ljubosumen.

Ah, neokrnjena narava, svež zrak, pripovedovanje zgodb ob tabornem ognju in peka penic pod zvezdami! Vse to je krasno, toda kje se napolni telefon?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Lordova tašča, lady Lavender, dvigne ves svoj denar iz banke in ga v bankovcih po en funt hrani v kovčku pod posteljo. Nekega dne na ulici zasliši lajno, ki ji obudi spomine na mladost. Lajnarju začne skozi okno metati denar. Družina komaj prežene nepridiprave, ki se zgrinjajo pred hišo, da bi si nabrali čim več funtov. Lord sklene, da je treba denar lady Lavender spraviti varno v sef in naroči Stokesu in Ivy, naj mu zlepa ali zgrda prineseta kovček iz njene sobe. Akcija uspe, seveda pa Stokes ne bi bil Stokes, če ne bi spotoma nekaj bankovcev vzel zase. Skrije jih v vazo pred ladyjino sobo.
Stvari se zapletejo, ko v hišo pride škof, ki zbira predmete za dobrodelno dražbo. Cissy mu prinese vazo, ki je stala pred sobo lady Lavender, Poppy pa je v ropotarnici našla še dve enaki. Škof se zadovoljno odpelje z vsemi tremi vazami, Stokes pa ostane praznih rok.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Tarči: obisk trgovine in pogled na račune je ob vedno novih podražitvah čedalje večji šok. Kaj je bilo mogoče – glede na prihodke – za 50 evrov kupiti pred desetimi leti, kaj pred letom in kaj danes? Raziskovali smo, koliko so podražitve posledica dviga stroškov in kdo je krizo izkoristil za dodaten dobiček. Marže so pri nekaterih izdelkih tudi več kot 100-odstotne.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

S pomočjo zvezd so naši predniki potovali, gradili in osmislili minevanje časa. Da bi si razložili nebesno dogajanje, so v svojih verovanjih nebo že davno poselili z bogovi in pošastmi. Koprodukcijska dokumentarna serija tudi s pomočjo prepričljivih animacij pojasnjuje človekovo obsedenost z vesoljem in razkriva, kako se je njegovo razumevanje spreminjalo skozi čas, vse do sodobnega raziskovanja kozmosa na temeljih znanosti, ki je pripeljalo celo do prvega posnetka črne luknje.

3. del: Naš položaj v vesolju
V tretjem delu izvemo, kako se je razvijal sodobni model vesolja. Tega ne sestavljajo kristalne sfere, po katerih se planeti gibljejo na krožnih tirnicah, ampak je v njem še veliko drugih galaksij, podobnih naši, ki se oddaljujejo druga od druge, zato se vesolje nenehno širi.

ANCIENT SKIES / Velika Britanija, Nemčija, ZDA / 2019 / Režija: Adam Luria

Marsikdo nam je lahko kljub svoji invalidnosti velik zgled. Mitja Osolnik, ki je slep že od rojstva, obožuje glasbo. Tudi gluha Valerija Škof je zaljubljena v glasbo, njeno poslanstvo pa je kretanje besedil pesmi, saj želi glasbo in besedila približati gluhi populaciji. David Razboršek, ki je bil nekoč direktor uspešnega slovenskega marketinškega podjetja, je po hudi nesreči na invalidskem vozičku. Tri pozitivne življenjske zgodbe si lahko ogledate v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Az adás tartalma:

- a múzeumok nemzetközi világnapja a lendvai várban;
- Őseim csenteiek című rendezvény;
- népzenei foglalkozás Domonkosfán;
- a Lendvai Zeneiskola szabadtéri fesztiválja;
- Köztünk élnek: Vlado Sofronievski természetfotós.

Vsebina oddaje:

- mednarodni muzejski dan v lendavskem gradu;
- prireditev z naslovom Naši predniki so Čentibčani;
- poučevanje ljudske glasbe v Domanjševcih;
- Promenadni festival Glasbene šole Lendava;
- rubrika Med nami živijo: naravoslovni fotograf Vlado Sofronievski.

Po navadi se ne zavedamo, koliko odločitev sprejmemo vsak dan. Kaj vse vpliva na naše odločitve, kako se ljudje različno odločamo, katere odločitve so lažje in katere življenjsko pomembne in tudi o tem, kako postaviti vprašanje, kadar želimo vplivati na odločitev drugih.

V zadnji oddaji enajste sezone Infodroma smo najprej izvedeli nekaj načrtov za valeto, ki jih imajo učenci z osnovnih šol Cirila Kosmača Piran in Vojke Šmuc Izola. V rubriki Infogrom smo prisluhnili zlatim bralcem in bralkam bralne značke. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, kaj je to varnostni svet Združenih narodov. Slovenija si namreč prizadeva, da bi bila v naslednjih dveh letih ena od petnajstnih članic. Za konec smo v oddaji izvedeli še, kaj je cosplay in kako v njem uživa družina Strajn. Nini in Meliti pa se je izpolnila želja: postali sta otroški poročevalki in se srečali z Nino Pušlar. Na svidenje v naslednji sezoni, ki se začne 22. septembra, vse do takrat pa vsak petek ob Poletnih Infodromih.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Tokrat se zapeljite z nami v svet motorjev. Strast, avanturizem, adrenalin, prijateljstvo, raziskovanje; vse to povezuje motoriste in motoristke različnih starosti. Zelo verjetno niste nekdo, ki že 45 let svet odkriva na dveh kolesih, tako kot gostja v studiu– psihologinja in psihoterapevtka Irma Žaman, zaprisežena motoristka. Z njo se bomo pogovarjali o predsodkih in stereotipih o motoristih, kaj pravzaprav definira motorista - je to motor, ki ga vozi, količina kilometrov, ki jih naredi, opozorili pa bomo tudi na to, da vožnja z motorjem ne sme biti sredstvo za sprostitev po stresnem tednu in kaj lahko naredi vsak posameznik, da bo njegova vožnja prijetno, a tudi varno doživetje. Na kratki vožnji smo se pridružili tudi skupini motoristov, ki vozijo najbolj legendarno znamko motornih koles na svetu – Harley Davidson. Z njimi je bil tudi 92-letni Simon Hribar, ki kljub visoki starosti še vedno rad sede na svojega Harleyja s prikolico. Vožnja z motorjem je veščina, ki se je nikoli do konca ne naučimo in jo je treba ves čas obnavljati. Sploh na začetku sezone, ko motoristom manjka fizične pripravljenosti, gibčnosti in spretnosti. Zato smo obiskali tudi trening varne vožnje na Vranskem.

Ljubozver izgubi svojo najljubšo knjigo, ki si jo je izposodil pri Knjigrici v knjižnici, zato postane detektiv in jo poskuša izslediti.

glasba Jerko Novak/besedilo Kajetan Kovič

Maček Muri, najbolj priljubljen in zadovoljen mačkon na Slovenskem, je s svojo druščino prerasel meje slikanice, postal je glasbena plošča, predstava, maskota, mjuzikel, lonček, krožnik... Maček Muri je najbolj bonvivanska otroška pesem, ki opeva lagodno mestno življenje v letih 1970. Zdi se, da Maček Muri poje tudi o časih, ko je bilo boemstvo in bonvivanstvo življenjski stil, ko so umetniki znali uživati življenje.

Preverili smo, kako namerava Banka Slovenije spremeniti pogoje kreditiranja, da ne bodo potrošniki ob vsakokratnem povišanju minimalne plače manj posojilno sposobni. Opozorili bomo tudi na dolžnost banke, da komitentu, ki je predčasno poplačal kredit ali lizing, povrne sorazmerni del stroškov. Na to so banke v preteklosti rade pozabile, in kot boste videli, nekatere še vedno niso najbolj odzivne. Poročali pa bomo tudi o novih sodnih odločitvah v prid kreditojemalcev v švicarskih frankih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Sklepna oddaja sezone V petek zvečer gosti legendarna rokerja Matjaža Jelena in Bora Zuljana.
Velenjska skupina letos obeležuje 40 let ustvarjanja, kar bo proslavila z veliko glasbeno zabavo 16. junija v Vista parku v Velenju. Šank rock se ob tej veličastni obletnici predstavlja v originalni postavi: Aleš Uranjek, Cveto Polak, Bor Zuljan in Matjaž Jelen. Tudi v oddaji ne bomo prikrajšani zanjo, izvedli bodo Dej bolj na glas radio v spremljavi prav tako legendarnega velenjčana 6pack Čukurja. Glasbeni oder zasedajo še Luka Basi, Vražji muzikanti in godalna zasedba C'est la Vie, v eni največjih uspešnic vseh časov - Ta noč je moja, se spominjamo Janeza Bončine Benča, tokrat v izvedbi Trkaja in Žana Videca. Nastopajo Veseli svatje, Tim Ribič, vokalni ansambel Virilis in Robert Smolnikar ter prav prijetno razpoložena Teja Leskovšek in Oto Pestner.
DJ Melani nas v družbi plesalcev Kazine popelje v »party mix« ljubljenk občinstva BePop, ki predstavljajo novo uspešnico Dlan v dlan.

V kolikor bi si želeli biti del petkove glasbene zabave tudi v prihajajoči jeseni, se za ogled oddaje v studiu prijavite na www.vpetekzvecer.si ali nam pišite na elektronski naslov vpetekzvecer@rtvslo.si.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kultni film ceste, ki je videti kot oživljena slika Edwarda Hopperja, pripoveduje o ljubezni, družini in propadanju v pozabljenem ameriškem mestu.

Uničen moški brezciljno blodi po teksaški puščavi, ne vedoč, kdo je, od kod prihaja in kam gre. Izkaže se, da gre za Travisa Hendersona, ki ga k sebi domov odpelje njegov brat Walt. Izvemo, da se je Travis po ločitvi od žene umaknil v popolno samoto, izginil za nekaj let, tudi svojega sina Hunterja je pustil pri bratu. Travis in Hunter, na začetku popolna tujca, se počasi zbližata in se skupaj odpravita iskat mater oziroma bivšo ženo. Toda kaj se je zgodilo z njo, med njima? Kakšna nesreča je doletela nekdaj zaljubljen par? Zakaj je Travis izgubil spomin? Zgodba o propadlih upih nas ne more pustiti hladne.

Pod nepozabno vizualno podobo filma se je podpisal nizozemski direktor fotografije Robby Müller, ki je pogosto sodeloval z Wimom Wendersom in Jimom Jarmuschem. Nostalgične neonske luči v nočnih prizorih, močna sončna svetloba v dnevnih, žive barve, kakršnih ni moč doseči z digitalno opremo, perfektna kompozicija, temne sence v interierjih, mešanica močne stilizacije in naravnosti – fotografija Wendersovega filma je nerazdružljiva od njegove pretresljive zgodbe in ogromno prispeva k čustvenemu nagovoru gledalca.

Izvirni naslov: PARIS, TEXAS
Koprodukcijski film, 1984
Režija: Wim Wenders
Scenarij: L. M. Kit Carson, Sam Shepard
Fotografija: Robby Müller
Igrajo: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov