Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 13. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 13. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob izidu prevoda knjige Otroci smo se pogovarjali s srbsko avtorico, gostjo festivala Fabula, Mileno Marković. Bili smo na razstavi Ivan Standl – zagrebški fotograf v Mestnem muzeju Ljubljana. Obiskali smo tudi razstavo Budimpeštanski dialogi, ki jo predstavljajo v dveh galerijah – Photon in Lizstov inštitut. Seznanili vas bomo še z razstavo Royja Lichtensteina v dunajski galeriji Albertina.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ko se otroci pogovarjajo o božiču, ugotovijo, da se je Boltež rodil na novega leta dan in da že zelo dolgo ni dobil darila. Odločijo se, da bodo to popravili ...

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Baul Raneš Thakur je potujoči bengalski mistični pevec, ki z glasbo širi prijaznost in sočutje med ljudi, čeprav je obdan z nasiljem in sovraštvom.

Spoznamo hotel s poldrugo zvezdico, ki se uradno imenuje Rubin. Stalni gostje so pretežno ločenci, ki jim je Rubin začasna postaja na poti od družine v novo življenje. Začasno se pri naših junakih izkaže za "stalnost". Kar predvsem moti direktorico Natašo, ki bi iz Rubina želela narediti hotel "na nivoju"- ali pa... Njene ambicije bolj ali manj prenašajo njeni uslužbenci: receptor Štefan, natakarica Beba in čistilka Ava, vsak na svoj način. Prisrčni stalni gostje Polde, Martin in taksistka Danica v tej epizodi dobijo novega "kolega" Frenka. Ob njegovem sveže strtem srcu se odpre še nekaj nezaceljenih ran...
Igrajo: Polde Bibič (Polde), Aleš Valič (Martin), Janko Petrovec (Štefan), Lara Jankovič (direktorica), Nina Valič (snažilka), Barbara Kranjc (taksistka) in Uroš Fürst (Frenk).

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Zakaj bi bil azilni dom na Obrežju neprimeren, kje naj država vzpostavi azilne centre in zakaj vlada deportira prosilce za azil, ki so zagnano in nesebično pomagali pri sanaciji poplavne katastrofe, bodo pojasnili Ivan Molan, župan Brežic, Matej Torkar, generalni direktor direktorata za migracije na Ministrstvu za notranje zadeve, in Miha Blažič iz Ambasade Rog. Je dobro, da predsednika vlade Roberta Goloba zapuščajo ženske, koliko bi Janšev SDS izgubil, če bi Anže Logar ustanovil stranko, in kdo bo naslednji Luka Dončić slovenske politike? O tem z Janjo Božič Marolt, direktorico Inštituta Mediana.

V Rusiji odštevajo dneve do predsedniških volitev, tudi na teh sedanji predsednik Ruske federacije Vladimir Putin nima resnega protikandidata. 71-letni Putin državo z največ jedrskimi konicami na svetu kot premier ali predsednik dejansko vodi od leta 1999. Tokratna predvolilna kampanja poteka v senci vojne v Ukrajini, ki je februarja vstopila v tretje leto, in seveda smrti ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega v kazenski koloniji v Sibiriji. V Globusu o Rusiji pred volitvami, moči Vladimirja Putina in položaju ruske opozicije.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Sue Perkins nadaljuje pot po Japonski in raziskuje državo, razpeto med tradicionalne vrednote in izzive prihodnosti. V Kjotu obišče hišo skrivnostnih gejš in se kot gejša tudi sama udeleži srečanja z moško družbo. Na polotoku Ise-Shima spozna družbo potapljačic za školjkami, v Hirošimi pa preživelega po napadu z atomsko bombo ob koncu druge svetovne vojne. V Tokiu se spet posveti predvsem temu, kako se Japonci spopadajo s težavami sodobne družbe.

JAPAN WITH SUE PERKINS / BBC STUDIOS / 2019 / Režija: Helen Simpson

Oddaja Osmi dan bo namenjena prestižnim oskarjem, ki jih bodo podelili noč prej. Pozanimali se bomo, kako je potekala 96. prireditev z voditeljem Jimmyjem Kimmelom. Gosta v studiu bosta filmska kritičarka in novinarka Mateja Valentinčič ter filmski kritik Igor Harb. Med drugim bomo komentirali zmagovalce in iskali razloge, zakaj je morebitne favorite akademija prezrla. Bo Oppenheimer režiserja Christopherja Nolana upravičil vlogo favorita za najboljši film ali pa bo za presenečenje poskrbela nekonvencionalna drama o holokavstu Interesno območje? Neizprosna bo tudi bitka za najboljšo skladbo. V oddaji bomo predstavili glasbenika, ki je prav tako povezan z oskarji – avtorja glasbe za film Amelie, Yanna Tiersena. Yann Tiersen je pred kratkim nastopil v Ljubljani.

Az adás tartalma:

- március 15-ei ünnepség Hodoson;
- március 15-ei ünnepség Domonkosfán;
- beszélgetés Magyarország lendvai főkonzuljával, Kelemen Gertruddal;
- kézműves kiállítás a Bánffy Központban;
- Tanulmány a nőkről – zenés vígjáték.

Vsebina oddaje:

- prireditev ob 15. marcu na Hodošu;
- prireditev ob 15. marcu v Domanjševcih;
- pogovor z novo lendavsko generalno konzulko Gertrud Kelemen;
- rokodelska razstava v Centru Bánffy;
- glasbena komedija Študija o ženskah.

Franzi je jezna, ker ji Tim ni takoj povedal, da je Nadja noseča, in se boji, da je njune zveze konec, čeprav Tim vztraja, da z Nadjo ne bosta postala par. Veliko bolj optimistična sta Lucy in Bela, ki skleneta, da bosta odslej skupaj oblikovala oglaševalske slogane. Poln zagona je tudi Christoph, ki namerava kupiti plažo na Tajskem, o kateri sanja že leta. Za prodajo mu je povedal prijatelj Dirk in Christoph izkoristi priložnost, da se pobota z njim. Michael še vedno razmišlja o skrivnostni strupeni rastlini in čez čas se tudi njegova žena spomni čudnega naključja. Le kdo znova vleče štrene v ozadju?

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Jure Cofka uči loviti po medvedje. Rib pa ni prav lahko ujeti, če imaš majhne tačke. Na srečo si Cofek izmisli drug način, kako bo domov prinesel večerjo. Ali mu bo to res uspelo?

Razposajeni Poskokec radostno poskakuje po čereh peščenega skalovja. Za nič se ne zmeni, tudi za Botija ne. A ti skoki so tvegani, zašiljene skalne konice Poskokca lahko predrejo. Boti bi ga rad obvaroval pred tem, obenem pa se trudi, da bi zbral vse podatke o njem.

Na območju madžarske narodne skupnosti hodijo otroci v dvojezične šole, kjer pouk poteka dvojezično: del v slovenščini, del v madžarščini. Dijaki Dvojezične srednje šole Lendava nam predstavijo dodano vrednost enakovredne rabe dveh jezikov, otroci na OŠ Prosenjakovci pri folklori plešejo madžarske plese in dosegajo odlične rezultate na recitatorskih tekmovanjih, katerih tradicija je na Madžarskem zelo močna. Dvojezičnost pa je za študij igre v Budimpešti odprla vrata perspektivnemu mlademu Lendavčanu Petru Palu, ki piše poezijo in ustvarja avtorsko glasbo. Da se z madžarskimi koreninami težko ogneš glasbenemu ustvarjanju, dokazuje tudi učitelj matematike in fizike, prevajalec in literat Bela Szomi, ki povzema sporočilo oddaje: »Zame je narodna zavest visoka, če negujemo jezik pa naj gre za maternega ali tujega, ki kasneje postane tvoj materni. Slovenci zelo slabo skrbimo za jezik.«

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Za domiseln prigrizek ob kozarčku najljubšega koktejla ni treba izropati cele delikatese, drage salame in pršut bomo danes pustili kar v hladilniku. Pripravili bomo zanimive krokete s tuno in sirom, pa še hrustljave solatne srčke z lešniki. Taki kroketi so tudi priložnost za kuhinjsko reciklažo, saj bomo uporabili suh kruh.
Beseda kroket izvira iz francoske besede “croquer”, kar pomeni hrustati. V slovenščini imamo za to jed lepo besedo, hrustavec. Osnova kroketov bo dobri stari moknati krompir, ki smo mu peli slavo že v prejšnjih oddajah.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drama. Elaha je mlada Kurdinja v Nemčiji, razpeta med brezpogojno ljubeznijo do svoje kurdske družine, ki živi v Nemčiji, in željami, hotenji in pričakovanji mlade ženske sodobnega zahodnega sveta. Nadaljevala naj bi študij, hkrati pa se poročila s Kurdom iz tradicionalne družine in s tradicionalnimi zahtevami; ena od teh je, da mora pred poroko opraviti zdravniški pregled deviškosti. Pritiski patriarhata so tako močni, da se v Elahi prebudijo uporniški občutki, ki jo pripeljejo do ključnega vprašanja, ali je ženska, kakršna si želi biti. Ali se želi kazati pred ljudmi kot pridna in vzorna hčerka ali pa stopiti v svet odraslih kot sodobna in emancipirana žena? In kakšno ceno je pripravljena plačati za to?

ELAHA / NEMČIJA / 2023
Režija: Milena Aboyan / Scenarij: Milena Aboyan, Constantin Hatz / Igrajo: Bayan Layla, Derya Durmaz, Nazmi Kirik, Armin Wahedi, Derya Dilber, Cansu Dogan, Beritan Balci, Slavko Popadić, Hadnet Tesfai, Homa Faghiri, Rebér Ibrahims …

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na uradnem odprtju 26. Festivala dokumentarnega filma, predstavili pa bomo tudi dve noviteti Cankarjeve založbe: drugi del trilogije o pripadniku pariške alternativne scene Vernónu Subutexu provokativne francoske pisateljice Virginie Despentes ter roman Cartagena, napeto zgodbo z elementi kriminalke večkrat nagrajene ruske avtorice Lene Eltang.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V oddaji Profil gostimo Evo Matjaž, raziskovalko in sindikalistko, ki spremlja razmere, v katerih delujejo kulturni ustvarjalci. Kljub drugačnemu prepričanju javnosti jih je le dvajset odstotkov prejemnikov javnih sredstev, preostali ustvarjajo in se preživljajo na trgu, ki je majhen in sistemsko neurejen, gentrifikacija pa se zažira v njihov delovni prostor.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov