Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 13. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 13. mar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Kot marsikateremu paru z majhnimi otroki je tudi Gregu in Teji postalo stanovanje na neki točki preveč utesnjeno. Zato sta se podala na pot iskanja primerne parcele, kjer bi postavila hišo in pognala korenine. Ker sta oba Gorenjca, je bila regija jasna. Nekje med Kranjsko Goro in Radovljico, pa tudi blizu vrtca, šole, trgovine in z dobro prometno povezavo do Ljubljane. Družini prijazno in priročno lokacijo sta našla v Žirovnici, kjer sta na razgledni parceli pod znamenitim Vodostanom postavila sanjsko hišo.
Prenovljeno meščansko stanovanje v središču Ljubljane je lep primer, kako lahko z dobro zasnovo stanovanja z ustvarjalnim pristopom arhitektov nastane bistveno izboljšano, posodobljeno in novi lastnici prilagojeno stanovanje. Hkrati se je v stanovanju odprla popolnoma nova barvna paleta.
Prenova dvesto let stare kraške domačije je velik zalogaj. Zato so se je novi lastniki lotili postopoma. Najprej prenove nekdanjega gospodarskega poslopja, »tako za okus«, kot je povedala arhitektka Vesna Hrvatin, ki vodi prenovo celotne domačije. Z njo se bomo pogovarjali o specifikah in čarih takšne prenove.

Bernarda in Jože gostita Igorja Mikiča in Dominika Lozarja, ambasadorja akcije SharePlanica, katere cilj je med drugim tudi vključevanje oseb z invalidnostjo in kolektivno navijanje v Planici. V goste prihajajo še igralci nove gledališke komedije Kako se znebiti bodočega moža: Mojca Funkl, Mojca Fatur in Tadej Pišek. V zabavnih igrah se tokrat pomerita še dva igralca v omenjeni komediji: Miha Brajnik in Mario Ćulibrk. Na glasbenem odru Miki Vlahovič predstavlja novo pesem Naj tamburaši zaigrajo, Nastja Gabor pa njeno pesem Letim.

Dokumentarni portret enega od največjih koreografov današnjega časa. Julija 2022 je koreograf Hans van Manen praznoval 90 let. Režiser Willem Aerts je ob pripravah na ta mejnik posnel dokumentarni film, v katerem je predstavil življenje in delo nizozemskega koreografa, ki je ustvaril koreografijo za več kot 150 baletov. Neustavljivo energijo Hansa van Manena je občutiti v vseh prizorih. Njegova častitljiva starost mu še zdaleč ni v napoto – ne ko ustvarja s svojimi plesalci ne ko se odloči preseliti v zelo prostorno in razkošno stanovanje.


HANS VAN MANEN: JUST DANCE THE STEPS /Nizozemska/ 2022 / režija Willem Aerts

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Na Jokerjev vroči stol bo sedla novinarka Jana Krebelj. Po 17 letih življenja v prestolnici se je pred kratkim vrnila v domačo vas na Notranjskem, ki ima zgolj sedem prebivalcev. Magistra zgodovinskih znanosti v službi spremlja aktualno družbeno-politično dogajanje. V prostem času plava, veliko časa preživi v naravi in rada potuje. Če bo izkupiček dovolj visok, se bosta skupaj s super jokerico, sestro Marijo, podali na daljše potovanje.

Razburljiva in kompleksna britanska serija je polna nepričakovanih preobratov in storilcev, za katere se najmanj pričakuje, da kršijo zakon.

V tokratni zgodbi policijska protikorupcijska enota AC-12 dobi namig o detektivki Joanne Davidson, ki vodi preiskavo smrti preiskovalne novinarke Gail Vella. Domneva se, da je namerno preusmerila oborožen konvoj in aretirala napačnega osumljenca Terryja Boyla. Ko AC-12 začne raziskovati, je hitro jasno, da se spopadajo z najskrivnostnejšim nasprotnikom doslej in da je enota ogrožena od znotraj. Bodo končno odkrili, kdo je četrti človek in ali je Davidsonova sledila njegovim ukazom, ali pa jim bo zmanjkalo časa?

1. del:
Jo Davidson vodi preiskavo umora novinarke Gail Vella že skoraj eno leto, a odkrili niso veliko. Ekipa dobi obvestilo o morebitnem osumljencu in gre z oboroženo policijo k njemu, da bi ga aretirala. Na poti Jo opazi oborožen rop in skleni posredovati. AC-12 zaradi tega uvede preiskavo.
Farida Jatri, članica ekipe, pokliče AC-12, da bi prijavila svoje sume, zaslišanje Terryja Boyla pa ne obrodi sadov.


LINE OF DUTY (VI.) / Velika Britanija / 2020
scenarij: Jed Mercurio
režija: Daniel Nettheim, Gareth Bryn, Jennie Damell
v glavnih vlogah: Kelly Macdonald, Martin Compston, Vicky, Adrian Dunbar, Anna Maxwell Martin, Ace Bhatti, Owen Teale, Elizabeth Rider, Nigel Boyle, Christina Chong, Perry Fitzpatrick

Stoletja se je zasavska dolina razvijala na plečih rudarjev. V srcu rudarskih revirjev ima svoj dom tudi glasbena skupina Orlek.

Ime so si nadeli po hribu Orlek na obrobju Zagorja, kjer vadijo že 30 let. Skoraj vseh devet članov skupine je potomcev rudarjev, duša Orlekov – Vlado Poredoš pa je v Zagorje priženjeni Prekmurec. Morda je ravno zato opazil in čutno ubesedil težaški vsakdan zasavskega delavskega razreda. Ena najlepših pesmi vseh časov, posvečena knapom, je njihova Adijo, knapi.
Skozi film se z glasbo Orekov prepletajo trpki, a z obešenjaškim humorjem prežeti spomini nekdanjega rudarja Jožeta Potokarja – Cvrča, ki svoje rudarske preteklosti ne bi spremenil za nobeno ceno: »Knapovšna je knapovšna – ni ti dala nč, dala ti je pa vse. Nardila te je človeka.« In res je – solidarnost se je rodila med rudarji. Izrazit občutek za sočloveka in kritičen pogled na družbeno dogajanje veje tudi iz prepoznavnih Zasavcev, katerih skupni imenovalec so rudarske korenine in sodelovanje z Orleki: režiser in animator Dušan Kastelic, plesni koreograf Branko Potočan, zasedba Koala Voice …
Socialno občutljiva in angažirana besedila na eni strani ter živahen folk rock, katerega glavni sestavini sta virtuozna harmonika in udarna pihalna sekcija na drugi, zrcalijo vso kompleksnost življenja v Zasavju. Brezkompromisni in neposredni – ljudski Orleki so tragiko in bolečino zasavskih rudarjev prelili v glasbo, ki so jo ponesli v svet; devetčlanska zasedba iz Zagorja se je z instrumenti podala po skoraj vseh celinah sveta. V 30-letni karieri so osvojili srca koncertnih navdušencev od ZDA in Južne Amerike prek Evrope in Rusije do Kitajske ter celo Avstralije in Nove Zelandije, pri tem pa srčni Zasavci ne delajo razlik med koncerti v velikih dvoranah in spontanimi uličnimi nastopi. Gre za pristnost, ki prepriča.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov