Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 27. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 27. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na koncertu Ann O'Aro, izvajalke glasbene zvrsti maloya z otoka Réunion v Indijskem oceanu, gostil jo je Cankarjev dom. Predstavili vam bomo novo slovensko založbo No! Press in prvo izdano knjigo, Prepovedani zvezek Albe de Céspedes. Obiskali smo tudi prireditev ob 70. obletnici Arhivskega društva Slovenije.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prihaja pomlad in z njo Ernestovo domotožje po čarabjovskem vetru, ki naznani spremembo letnega časa. Na žalost pa veter ne zapiha do njegovega doma. Celestinca se odloči, da bo poustvarila njegov vonj in z njim presenetila Ernesta. Za pomoč prosi vse svoje prijatelje …

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevna soba. Tema: materinstvo. Gostji Miša Molk in Ula Furlan.
Prvi gostji pogovorne oddaje Dnevna soba sta mati in hči, Miša Molk in Ula Furlan. O njunem odnosu, kako se je ta spreminjal in oblikoval skozi leta ter o preizkušnjah, ki jih je pisalo njuno življenje. In seveda o pasteh, ki jih prinaša medijska izpostavljenost. V torek, dan po materinskem dnevu, ob 17.55 na prvem sporedu TV Slovenija.

Ne zgodi se vsak dan, da bi se v hotelu Rubin pojavil tako imeniten gost, kot je najznamenitejša TV-zvezda Natalija Vraber Kus. Naši fantje so očarani nad obiskom, pa čeprav je diva prišla že nekoliko v "rožcah" in čeprav je njen kavalir rosno mlad. Ko jo zjutraj z vsem pompom pričakajo, pa jih zvezda spet preseneti. Nekatere bolj, nekatere manj prijetno.
V vlogi TV-zvezde nastopa Milena Zupančič, njen kavalir pa je bil Marko Plantan.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Ljubljanski župan Zoran Janković bo pojasnil, kaj meni o Robertu Golobu, kdo ju hoče ločiti, ali so se novi obrazi izpeli, so se izpeli stari, zakaj ga stalno obiskujejo kriminalisti, kaj bo s sežigalnico, kaj z Emoniko in kaj s Plečnikovim stadionom, kdo bo novi direktor Kina Šiška in ali je Ljubljana res najlepše mesto, če so stanovanja tako draga. Zakaj zaradi čedalje hujših posledic podnebnih sprememb ne razglasimo izrednih razmer, kot smo jih v času pandemije, pa bo pojasnila klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj.

V zadnjih letih kitajski avtomobilski proizvajalci vse bolj osvajajo svetovni avtomobilski trg. Še posebej s svojimi električnimi avtomobili, ki so cenejši od evropskih in tudi čedalje bolj všečni ter kakovostni. Za nameček Kitajska obvladuje dobaviteljske verige in vire nekaterih ključnih surovin. Kakšna je prihodnost evropske avtomobilske industrije, za katero se zdi, da je zaspala na lovorikah preteklosti in politiko zelenega prehoda vzela premalo resno?

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Na drugi etapi potovanja po Južni Ameriki Simon Reeve raziskuje Brazilijo. Začne globoko v Amazonskem gozdu, pri ljudstvu Vajampi, ki ga ogrožajo sečnja in rudarjenje. Nato mora potovanje zaradi pandemije covida za nekaj časa odložiti. Nadaljuje ga 20 mesecev pozneje v Manausu. Obišče domorodno sosesko, ki je bila v času pandemije prepuščena sama sebi, in na obrobju mesta z znanstvenico lovi netopirje ter razglablja o nevarnostih, ki jih prinaša vse večje poseganje človeka v deževni gozd. Zatem se poda v Rio de Janeiro, ki se spopada s posledicami podnebnih sprememb. Tam obišče siromašno favelo in spozna gospo, ki vodi šolo za zapostavljene otroke. Pot sklene v Atlantskem gozdu, kjer znanstveniki s cepljenjem rešujejo leviče pred izumrtjem.

Simon Reeve's South America / The Garden Productions za BBC / 2022 / Režija: Chris Mitchell

Priznani hrvaški filozof Srećko Horvat je v Cankarjevem domu odprl nov cikel pogovorov Kritični kabaret, v katerem z vodilnimi svetovnimi intelektualci, pisatelji, ekonomisti in umetniki razpravlja o izzivih sodobnega časa. Med drugim smo ga spraševali o njegovi zadnji knjigi Po apokalipsi, v kateri pojasnjuje, zakaj sta jedrska in podnebna kriza največji grožnji človeštvu, zakaj vojne postajajo nova realnost in kdo so lažni preroki sodobne družbe. Pogovarjali smo se s priznanim bolgarskim pisateljem Georgijem Gospodinovom, ki je nastopil na zaključku festivala Fabula. Predstavil nam je z Bookerjevo nagrado nagrajeni roman Časovno zaklonišče, v katerem odpira vprašanje nostalgičnega vračanja v preteklost kot načina bega pred prihodnostjo. Obiskali smo razstavo Medprostori akademskega slikarja in režiserja Roberta Černelča v ljubljanski mestni galeriji, kjer smo si ogledali tako njegove slike kot videodela. Kako se filmar loti slikarstva, kako slikar filma, kaj imata ta dva medija skupnega in kaj ju ločuje, je le nekaj izhodišč, o katerih smo se pogovarjali z umetnikom. Nina Šenk je uspešna skladateljica, tudi na avstrijskem in nemškem glasbenem področju. Med drugim nam je pojasnila, kaj ji pomeni prestižna skladateljska nagrada Erste Bank in kakšen je njen ustvarjalni proces.

Az adás tartalma:

- a muravidéki magyarság bemutatkozott a szlovén parlamentben;
- együttműködési megállapodás a Muravidék és Vas vármegye között;
- március 15-ei ünnepség Dobronakon;
- a nagycsütörtökhöz kötődő népszokások;
- Gazda(g)ság: a Muravidék öt nemzeti önkormányzatának beruházásai és programjai 2024-ben.

Vsebina oddaje:

- predstavitev prekmurskih Madžarov v Državnem zboru;
- sporazum o sodelovanju med Prekmurjem in Železno županijo;
- prireditve ob 15. marcu v Dobrovniku;
- z velikim četrtkom povezani ljudski običaji;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: investicije in programi petih prekmurskih narodnostnih samoupravnih skupnosti v letu 2024.

Annabelle spretno prepriča Paula, da jo povabi na večerjo. Ker ga hoče osvojiti, mu v pijačo podtakne mamilo.
Bela in Lucy dobita priložnost, da za slavno pevko Mandy Capristo napišeta besedilo za ljubezensko pesem. Da bi jo prepričala, se pretvarjata, da sta zaljubljenca. Mandy je navdušena nad njima in besedilom.
Natascha se odloči, da bo izpolnila Walterjevo željo, da bi z Michaelom praznovali božič. Skupaj se odpravita v gozd po drevesce, kjer ju zaloti gozdar ...

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Družina se odpravi v gozd. Cofek se obleče v čarodeja, da bi bil njihov izlet bolj »čaroben«. Toda morda kostum ni pravi ali pa mogoče ni najboljši čas za preizkušanje čarovniških trikov?

Vzdihujoči Vandravček sam tava po peščenem skalovju in Botija sploh ne opazi. Njegovo hrepenenje po sreči se na koncu izpolni in Boti lahko zbere podatke ne le za enega, ampak kar za dva Vandravčka.

V Posebnih zgodbah tokrat spremljamo tri zgodbe: Neži je življenje prineslo veliko izzivov in preizkušenj, a tudi prijateljic; spoznamo voznika tovornjaka Eka in njegovega zvestega sopotnika psa Luksa ter upokojenko Marijo, katere dan ne mine brez družbe knjig.
To so zgodbe, ki nas nagovorijo in spodbudijo, da se ozremo okoli sebe in se tudi sami vprašamo: koga mi razumemo, tolažimo, bodrimo in kdo nas? Komu zaupamo, s kom delimo težke in lepe trenutke? Kdo je naš najboljši prijatelj? Knjiga, pes, človek? Smo lahko sami sebi najboljši prijatelj? Zakaj ga sploh potrebujemo?
Kako pa na prijateljske vezi gleda strokovnjak? O pomenu, trdnosti in roku trajanja prijateljstva, o mejah in tem, kaj z izbiro prijatelja povemo o sebi, razmišlja psiholog dr. Aleksander Zadel, ki pojasni, kdo in zakaj je zares lahko človekov najboljši prijatelj.

Scenarij: Milica Prešeren, režija: Božo Grlj, direktor fotografije in snemalec Artur Rutar, montaža: Maja Gaspari.

Janez Pipan, dolgoletni gledališki režiser in direktor ljubljanske Drame, poznavalec gledališča in Marjana Ravnjak, novinarka posvečena gledališču, bosta ob Mednarodnem dnevu gledališča govorila o tem, kakšna je vloga gledališča v digitalno vznesenem svetu danes, zakaj nas gledališče poveže s koreninami, nam pokaže ogledalo in iz nas izvleče vse skrivna hrepenenja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Komična drama. Regitze se z očetom Janom sreča na pogrebu matere, ki je umrla za rakom. Z očetom sta odtujena in on do nje goji zamere iz preteklosti. Tudi Regitze očetu ne pove, da je zanosila z Nizozemcem, ki je poročen in ima otroke. Mamina zadnja želja je, da se Jan in Regitze skupaj odpravita na kamino v Santiago de Compostela. Čeprav si prav nič ne želita biti skupaj, vseeno upoštevata mamino željo in se odpravita na 260 km dolgo pot. Prve dni gre vse narobe, veliko je jeze, besnenja in nemoči, saj sta oče in hči tako različna. Med potjo srečujeta najrazličnejše ljudi, s katerimi navezujeta različne odnose. Med njimi je tudi Galicijčan Tito, s katerim se Regitze zbliža, a se je zaobljubil meništvu. Sicer ona ne verjame, da bi jo kdo maral, odkar je zanosila, vsekakor pa bo otroka obdržala, saj verjame, da bo dobra mamica. Prav tako tudi Jan verjame, da se še lahko popravi, in če že ni bil dober oče, bo vsaj dedek, ki bo vedno pri roki.
Odlikuje ga odlična igra Danice Ćurčić in Larsa Brygmanna.

CAMINO / DANSKA / 2023
Režija: Birgitte Stærmose / Scenarij: Kim Fupz Aakeson, Birgitte Stærmose / Igrajo: Lars Brygmann, Danica Ćurčić, Darren Pettie, Christian Rubeckm, Sanja Milardović, Iñaki Ardanaz …

Svetovno je oddaja, v kateri bomo skozi pregled agencijskih novic izpostavili aktualna dogajanja v kulturi, odkritja v znanosti in pozitivne družbene fenomene. Oddajo pripravljajo novinarji Kulturno umetniškega programa Televizije Slovenija.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob svetovnem dnevu gledališča se s premiero drame Boj na začenja Teden slovenske drame. Arhivsko društvo Slovenije praznuje 70 let. Bili pa smo tudi na novinarski konferenci za Sejem otroške literature Bologna in predstavitvi programa 72. Ljubljana Festivala.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Minili so časi, ko so Marka Jacoba Cavazzo ali Vazza omenjali kot enega od najobetavnejših domačih MC-jev nove generacije hip hopa. Pri rosnih štiriindvajsetih letih ima namreč za seboj že štiri uspešne celovečerne albume, vrsto razprodanih dvoran in nešteto zmag v dvobojih v prostem slogu po državi. Z glasbo se je srečal pri šestih letih, uspešno zaključil pet razredov klasične kitare ter z verzi in rimami počečkal vse zvezke v osnovni in srednji šoli. Študent AGRFT-ja je obe ljubezni povezal in kot mladi Prešeren spregovoril v urbanem jeziku tretje generacije podalpskega hip hopa.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov