Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 27. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Sre, 27. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij (ZSInv-D), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI-B), skrajšani postopek

15. Predlog zakona o paliativni in hospic oskrbi (ZPHO), prva obravnava

3. Predlog zakona o spremembah Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (ZKGZ-D), skrajšani postopek

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali (ZZZiv-G), skrajšani postopek

7. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3E), skrajšani postopek

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o okrepitvi policijskega sodelovanja v zvezi s preprečevanjem, odkrivanjem in preiskovanjem tihotapljenja migrantov in trgovine z ljudmi, o okrepitvi Europolove podpore pri preprečevanju teh kaznivih dejanj in boju proti njim ter spremembi Uredbe (EU) 2016/794

2. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o določitvi minimalnih pravil za preprečevanje pomoči pri nedovoljenem vstopu, tranzitu in prebivanju v Uniji in boj proti njej ter o nadomestitvi Direktive Sveta 2002/90/ES in Okvirnega sklepa Sveta 2002/946 PNZ

3. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o določitvi harmoniziranih zahtev glede preglednosti zastopanja interesov, ki se izvaja v imenu tretjih držav, na notranjem trgu in spremembi Direktive (EU) 2019/1937

4. Zasedanje Sveta Evropske unije za okolje, Bruselj, 25. 3. 2024

5. Zasedanje Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, Bruselj, 26. 3. 2024

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Ljubljanski župan Zoran Janković bo pojasnil, kaj meni o Robertu Golobu, kdo ju hoče ločiti, ali so se novi obrazi izpeli, so se izpeli stari, zakaj ga stalno obiskujejo kriminalisti, kaj bo s sežigalnico, kaj z Emoniko in kaj s Plečnikovim stadionom, kdo bo novi direktor Kina Šiška in ali je Ljubljana res najlepše mesto, če so stanovanja tako draga. Zakaj zaradi čedalje hujših posledic podnebnih sprememb ne razglasimo izrednih razmer, kot smo jih v času pandemije, pa bo pojasnila klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj.

V zadnjih letih kitajski avtomobilski proizvajalci vse bolj osvajajo svetovni avtomobilski trg. Še posebej s svojimi električnimi avtomobili, ki so cenejši od evropskih in tudi čedalje bolj všečni ter kakovostni. Za nameček Kitajska obvladuje dobaviteljske verige in vire nekaterih ključnih surovin. Kakšna je prihodnost evropske avtomobilske industrije, za katero se zdi, da je zaspala na lovorikah preteklosti in politiko zelenega prehoda vzela premalo resno?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- a muravidéki magyarság bemutatkozott a szlovén parlamentben;
- együttműködési megállapodás a Muravidék és Vas vármegye között;
- március 15-ei ünnepség Dobronakon;
- a nagycsütörtökhöz kötődő népszokások;
- Gazda(g)ság: a Muravidék öt nemzeti önkormányzatának beruházásai és programjai 2024-ben.

Vsebina oddaje:

- predstavitev prekmurskih Madžarov v Državnem zboru;
- sporazum o sodelovanju med Prekmurjem in Železno županijo;
- prireditve ob 15. marcu v Dobrovniku;
- z velikim četrtkom povezani ljudski običaji;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: investicije in programi petih prekmurskih narodnostnih samoupravnih skupnosti v letu 2024.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob svetovnem dnevu gledališča se s premiero drame Boj na začenja Teden slovenske drame. Arhivsko društvo Slovenije praznuje 70 let. Bili pa smo tudi na novinarski konferenci za Sejem otroške literature Bologna in predstavitvi programa 72. Ljubljana Festivala.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov