Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 27. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 27. mar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás témája az építőkockák és az építés. Az oviban a gyerekek dobozokból és kockákból építettek, az iskolás gyerekek pedig egy egész várost hoztak létre építőkockákból. Megnézhetitek azt is, hogyan zajlik egy igazi építkezés.

Tema oddaje so igralne kocke in gradnja. V vrtcu so otroci gradili iz škatel in kock, šolarji pa so iz kock ustvarili celo mesto. Ogledate si lahko tudi pravo gradbišče.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Spoštovanje do tradicije in dediščine bi moralo postati samoumevno, ko govorimo o prenovah starih objektov. Lastnikov dedek je objekt v Beli Krajini uporabljal kot vikend, kamor je hodil iskat svoj mir in skrbet za vinograd, v njem kuhal žganje in občudoval okoliško pokrajino. Razgledi so ostali, prav tako trdna navezanost lastnika na hišico, kjer je preživljal otroške dni, zato je padla odločitev – gremo v obnovo!
V mirni ljubljanski soseski stanovanje sledi principu »zunaj in znotraj« in pri tem gre še korak dlje. Številne svoje posebnosti je namreč povzelo kar iz ovoja stavbe, v kateri se nahaja. Tako so na primer macesnovo oblogo s terase povabili še v dnevno sobo.
O lesu še eno zanimivo dejstvo, ki se tiče otipa: v notranjih prostorih se ljudje lesa dotikamo več kot ostalih materialov. Torej je človekova naklonjenost lesu tudi povsem otipljiva. Kar še predobro ve naš naslednji gostitelj, človek mnogoterih talentov, ki si je v več kot 350 let stari hiši uredil dom, poln sproščenih in kreativnih idej. Pri rokovanju z lesom je še posebej spreten, zato brez obotavljanja sam zaviha rokave in skoraj je ni stvari, ki se je ne bi upal lotiti.

Bernarda in Jože gostita voditelja oddaje Glasbeni pozdrav Andreja Hoferja in sovoditelja Sandija Morela. V goste prihajajo še Tomi Meglič, Jani Hace in Primož Benko, člani skupine Siddharta, ki je pred kratkim izdala novi album 'X'. V zabavnih igrah se dan pred materinskim dnem pomerita Oriana Girotto in njen sin Aleksander Cavazza. Aleksander je tudi pevec v skupini Masaž, ki na glasbenem odru predstavlja pesem Mikro. Pesem z naslovom Siddharta v novi preobleki predstavlja pevka Lara Baruca.

Film je portret Louisa Adamiča, premalo znanega Slovenca, ameriškega pisatelja in politika, zelo pomembnega v času 2. svetovne vojne.

Luis Adamič je bil cenjen gost tudi v Beli hiši. Skozi preiskavo njegove nepojasnjene smrti v ameriškem New Jerseyu leta 1951 film prinaša vpogled v njegovo življenjsko pot in predvsem refleksijo na moderni čas. Stvari, o katerih je pisal Adamič, so še danes aktualne - rasizem, demokracija, sprejemanje imigrantov in vprašanje nacionalne identitete. Film je bil sneman na različnih lokacijah v Sloveniji in ZDA, režirala ga je Nina Blažin, scenarij sta napisala Boštjan Virc in Iza Strehar, producent je bil Studio Virc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Astor Piazzolla sodi med največje skladatelje 20. stoletja. Revolucionarno je priredil tango.
Z odmikom od tradicionalnega tanga je to argentinsko glasbo s plesišč ponesel v koncertne dvorane po vsem svetu. Tako se je po letu 1955 rodil tango, namenjen poslušanju. Njegov tango, ki so ga tedanji puristi prezirali, so navdihovali jazz, klezmer, Bach, Stravinski in Bartok. Ob 25. obletnici skladateljeve smrti l. 1992 je Daniel Rosenfeld posnel posvetilo, ki obsega še neobjavljene video in tonske posnetke Piazzole, tudi njegove pripovedi iz zasebnega arhiva.

ASTOR PIAZZOLLA: TANGO NUEVO / Francija / 2017 / režija Daniel Rosenfeld

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Z izzivom, ki ga ponuja kviz Joker, se bo tokrat spoprijel upokojeni finančni inšpektor Leopold Škorjanec iz Letuša. Strasten gobar pozna med kar 30 vrst gob, a se vedno najbolj razveseli jurčka. Z ženo najraje uživata na vikendu na morju ter kolesarjenju ne električnem kolesu. Če bo Joker radodaren, se bo po oddaji z ženo in super jokerjem, prijateljem Brankom Naveršnikom, podal na križarjenje po Sredozemlju.

Pojavi se nova priča, ki trdi, da je v pubu slišala Boyla, kako se baha z Gailinim umorom, ga Davidsonova privede nazaj na zaslišanje. Potem ga prekine ravno, ko je Boyle hotel povedati nekaj zanimivega. Ko ga peljejo iz postaje, pride do nesreče in Boyle se skoraj utopi. Kate spozna, da ga hočejo ubiti, ker preveč ve, in se poveže z AC-12, da ga zaščitijo.

LINE OF DUTY (VI.) / Velika Britanija / 2020
Scenarij: Jed Mercurio
Režija: Daniel Nettheim, Gareth Bryn, Jennie Damell
V glavnih vlogah: Kelly Macdonald, Martin Compston, Vicky, Adrian Dunbar, Anna Maxwell Martin, Ace Bhatti, Owen Teale, Elizabeth Rider, Nigel Boyle, Christina Chong, Perry Fitzpatrick

Slovensko in hrvaško prebivalstvo ob reki Kolpi so težke življenske razmere od nekdaj združevale. Zdaj njuno sobivanje resno preizkuša ograja, ki je na obmejnem območju postavljena zaradi migrantov.

S postavitvijo žičnate ograje se je običajni način življenja ljudi ob slovensko-hrvaški meji ustavil. V čudoviti dolini reke Kolpe se tako vzpostavlja povsem nova dinamika človeških odnosov. Na meji se dviguje žičnata ograja ter povečuje prisotnost policijskih in vojaških mejnih patrulj, ki lovijo migrante in begunce pri prečkanju Kolpe na poti v zahodno Evropo. Ob tem se na območju pojavljajo samooklicani varuhi meje in aktivisti za človekove pravice, lokalno prebivalstvo pa se spopada z iskanjem načina, kako preživeti in ohraniti vezi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov