Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. feb. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 27. feb.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Kako se moramo ob obisku cerkve ali bogoslužja obleči in kakšno je dostojno vedenje? V oddaji si oglejte tudi o liturgičnih držah in oblačilih.

Kako se moramo ob obisku cerkve ali bogoslužja obleči in kakšno je dostojno vedenje? Obleka in drža pri liturgiji sta povezani z dogajanjem pri zakramentih. Spoštovanje svetega se pričakuje tudi od obiskovalcev sakralnih prostorov. To bo posebna tema oddaje na drugo postno nedeljo. Spreobrnjenje srca se kaže tudi na zunaj.
Frančiškan, brat Jan Dominik Bogataj, je v slovenski jezik prevedel prvo delo zgodnjekrščanske književnosti, ki se v celoti posveča vprašanju učlovečenju Boga in njegovemu odrešenjskemu poslanstvu. Ob obletnici rojstva svetniške kandidatinje Cvetane Priol prisluhnite uglasbitvi njene poezije, v izvedbi Maje Krevs in Pije Brodnik ter ob spremljavi dr. Andreja Missona.
Ob etiopski modrosti »Kdor ne razdaja svojega znanja, je kot luč v vrču!« vas bo v postnem času z razmišljanjem spodbudil pater Branko Petauer.

Ob mednarodnem dnevu polževega vsadka, ki ga zaznamujemo 25. februarja, smo obiskali družino Šolajić - Kosi in njihovega 11-letnega sina Nikolaja, ki s polževim vsadkom živi polno otroštvo. Pogovarjali smo se tudi s Francem Forštnerjem, ki se je za vsaditev polževega vsadka odločil po 48. letu starosti, ko je popolnoma oglušel.

Kako se s tragičnimi železniškimi nesrečami spopadajo strojevodje, ki trčenja niso mogli preprečiti? Kako se počutijo vsakič, ko v daljavi zagledajo negotovega človeka ob tirih? Prisluhnili smo strojevodjem, ki so po usodnih nesrečah pogosto spregledani.

Medtem ko so v Angliji, na Portugalskem in še kje nogometni huligani deležni strogih kazni, na naših stadionih še vedno odmeva »Ubi žabara, Štajerca, Prekmurca«. Se je ob tem sploh mogoče čuditi incidentu na tekmi med Muro in Mariborom, v katerem je bilo poškodovanih 7 ljudi?

Naša edina visokogorska vremenska opazovalnica na Kredarici letos praznuje 70-letnico delovanja. Ekipa Tednika je preverila, kakšno je pozimi življenje na na 2515 metrih nad morjem. Tudi v večmetrskih snežnih zametih dva opazovalca vsako uro odčitata vremenske podatke.

Letošnji že 45. dobitnik Tišlerjevega priznanja, ki ga podeljujeta Narodni svet koroških Slovencev in Krščanska kulturna zveza, je Karel Smolle.
V kraljevskem mestu Srebrenik so opravili rez mariborske stare trte, na pobudo občine, so se s prireditvijo poklonili tudi slovenskemu kulturnemu prazniku na katerem so bili prisotni člani slovenskih društev iz Bosne in Hercegovine.
Predstavljamo prejemnika dr. Borisa Jesiha, ki je prejel priznanje Koroške deželne vlade.
Premiera dokumentarnega filma V rojevanju časa, ki prikazuje enega vidnejših in pomembnejših kulturnikov tržaškega prostora, Milka Bambiča.
Vabljeni k ogledu.

Nenavadne skale, slikovite reke in številna jezera. Saška na JV Nemčije ima narave in kulture na pretek. Tako vsestranska kot regija je tudi saška kuhinja. Na eni strani hrana za reveže, na drugi prefinjene in bogate jedi, kot je *Leipziger Allerlei.* Heike in Ulrich Raupach vodita eno redkih porcelanskih delavnic v Nemčiji in sta velika ljubitelja pristnih saških jedi.

ZU TISCH / Nemčija / 2017 / Peter Podjavorsek

Nuša Derenda, izjemna vokalistka in ena najbolj priljubljenih pevk zabavne glasbe pri nas, je ob 25. obletnici uspešnega ustvarjanja s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti priredila gala koncert. V vseh letih je Nuša nanizala številne uspešnice, prejela ogromno nagrad, zmagovala na festivalih, njen nastop na Pesmi Evrovizije pa še vedno velja za enega najboljših in najbolj odmevnih. V Cankarjevem domu v Ljubljani se je aprila 2023 z velikim koncertom zahvalila vsem zvestim poslušalcem in oboževalcem, ki jo spremljajo in podpirajo že vseh 25 let.
Režiser: Aljaž Bastič.

Posebna izdaja priljubljene popotniške serije. Mojca Mavec je spremljala gostovanje Simfoničnega orkestra RTv Slovenija na turneji po Latinski Ameriki. Ko se 67 članov spremeni v sopotnike, se zgodbe ponujajo kar same. To niso samo izvrstni glasbeniki, ampak tudi radovedni popotniki.
V tretji oddaji bomo obiskali največje mesto Latinske Amerike, Sao Paolo. Orkester bo gostoval v eni najprestižnejših dvoran, Sala Sao Paolo, ki je še danes del znamenite železniške postaje. A do koncerta je dolga pot. Mojca pripravlja prav posebno presenečenje tolkalistoma orkestra. Obiskala bo tudi eno največjih favel v mestu, Heliopolis, kjer prav s klasično glasbo pomagajo otrokom iz družin na robu brazilske družbe.

Nathan hoče preživeti večer z otroki in Kate v svojem nekdanjem domovanju, kar pa Hannah ni prav nič všeč, posebej zato, ker bi Kate tam tudi prespala. Po večerji Kate pove Liv, da je noseča, Liv se zato močno napije in pokliče na pomoč Hannah. Kate mora podati psihološko oceno Lennie in njene družine, ki jo potrebuje za ločitev. Na obisku pa ugotovi nekaj pomembnega. Christie z Ruth sodeluje pri iskanju človeka, ki je ogoljufal njegovega klienta. Hannah in Christie se spet zbližata.

THE SPLIT (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Abi Morgan, Jane Eden, Louise Ironside, Matt Jones,
Režija Dee Koppang O'Leary
V glavnih vlogah: Nicola Walker, Stephen Mangan, Fiona Button, Annabel Scholey, Barry Atsma, Deborah Findlay

Vsak ponedeljek zvečer vas na prvem programu Televizije Slovenija znova vabimo v družbo dolgoletnega voditelja Studia City, Marcela Štefančiča. Vrača se na prepoznavni voditeljski stol, z novo polurno oddajo Marcel, ki bo brezkompromisno in z ostrim pridihom z enim ali več sogovorniki poglobljeno, udarno in analitično načenjala najbolj aktualne in tudi provokativne teme. Gledalci oddaje lahko pričakujejo nepopustljive pogovore, v katerih bodo na drugačen način postavljena vprašanja, ki so nujna za razumevanje zakulisnega dogajanja in analizo družbenih procesov.

Slovenska enajsterica se pripravlja na evropsko prvenstvo, ekipa oddaje Kaj dogaja? pa se pripravlja na 11. sezono. Spet bomo vsako soboto na zabaven način povzeli najpomembnejše dogodke tedna. Tudi tokrat bomo začeli z uvodno pesmijo, potem pa bomo govorili še o novem parlamentarnem sedežnem redu in kako ta vpliva na korupcijo. Na terenu smo ugotavljali, kako se s stavko spopadajo zaposleni na klicnem centru 112 in kaj to pomeni za njihove stranke. Predstavili bomo novo rubriko (S)HIT tedna, v kateri nam bo Robi zapel hit o novih ljudskih obveznicah, novega šefa varnostne službe pa bo spoznala tudi ministrica Tanja v telenoveli Palomar. Naš gost bo raper, ilustrator in nosilec mnogih imen Dalaj Eegol, naša kamera pa je bila tudi na protestih pred RTV, kjer je zbrane nagovoril Pavel R. Na Mali terasi bo svoji prijateljici Dominiki zapel sam predsednik vlade Robert Golob, in to ne sam.

Zgodbe štirih moških, ki stojijo pred izbiro: ubogati ukaz totalitarne oblasti ali se upreti in tvegati vse. Dobitnik zlatega medveda za najboljši film v Berlinu 2020.

V današnjem Iranu se štirje posamezniki vsak na svojem koncu znajdejo v razcepu med izvrševanjem črke zakona in sočutjem do sočloveka. Hašmat je družinski oče, čigar služba je v popolnem nasprotju s toplino, s kakršno je obdan v domačem krogu. Puja je vojak, ki so mu naročili, da mora obesiti ujetnika, a mu vest ne dovoli, da bi ubogal ukaz. Džavad, prav tako vojak, tridnevni dopust preživlja z dekletom, a njegova služba vse bolj ogroža njuno skupno prihodnost. In na koncu je tu še Darja, ki se kljub miroljubni naravi spopada s temačno družinsko skrivnostjo. Ti protagonisti s svojimi dejanji odločijo, kako bo njihova okolica ohranila nekatere najpomembnejše človeške vrednote.

Originalni naslov: SHEYTAN VOJUD NADARAD
Leto produkcije: 2020
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Mohammad Rasoulof
Scenarij: Mohammad Rasoulof
Igrajo: Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shoorian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov