Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 1. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Pet, 1. mar.

V Tarči o etiki, morali in Hipokratu ter o prelomljenih obljubah politike. Kdo bo odgovarjal za prestavljene preglede, zamujene diagnoze in poslabšanje zdravja državljanov? Kdo je dopustil, da je po epidemiji covida, zaradi katere so se drastično podaljšale čakalne vrste, zdravstvo doletela še dolgotrajna stavka? Kako se lahko iz brezizhodnega položaja reši Fides in kaj bosta naredila ministrica in vlada?

*****

260 km dolga reka Lech izvira v Vorarlbergu, teče skozi Tirolsko in se na jugu Bavarske izliva v Donavo. Nekoč razvejena reka, s številnimi lokami in rokavi, dokler je človek ni omejil z jezovi in tako uničil floro in favno, bo dočakala svoje nove čase. V Augsburgu so zagnali 60 milijonov evrov vreden projekt za renaturacijo reke Lech ter njene flore in favne. Lech naj bi pri Augsburgu spet postala divja reka.
Nežni cvet kamelije je simbol Opatije. Zasluga, da je danes te cvetove mogoče videti na vsakem koraku, gre krajevnemu društvu ljubiteljev kamelij, članu International Camelia Society. Člani združenja, ustanovljenega leta 2008, aprila vsako leto organizirajo sedemdnevni Festival kamelij. Opatija je takrat na različnih dogodkih odeta v ta simbol ljubezni.
Akademski slikar in dejaven »street art« umetnik Dominik Mahnič v svojem likovnem izražanju v ospredje nenehno postavlja raziskovanja različnih pristopov in medijev, kar pogosto odpira različna vprašanja. Prav to je v zadnjem času dosegel s svojim Čopičografom.
Štirje tržaški kitaristi so z veliko strastjo do akustične glasbe združili svoje umetniške izkušnje v izviren projekt – in tako je nastal ansambel 40 fingers. V le nekaj letih je dosegel na milijone ogledov na različnih glasbenih platformah.

*****

*****

Če se je 20. stoletje zares začelo 12. aprila 1912 s potopitvijo Titanika, se je morda predčasno končalo 26. aprila 1986 z eksplozijo reaktorja št. 4 jedrske elektrarne Lenin, znane kot Černobil, pravijo avtorji dokumentarca. Katastrofa neizmerljivih posledic je iztisnila življenje iz mesta Pripjat, porušila globalno geopolitiko in neposredno ali posredno vplivala na vzpostavitev novih razmerij moči 20. stoletja, kar je pripeljalo tudi do razpada Sovjetske zveze nekaj let kasneje – spremenila je potek zgodovine in svet ni bil nikoli več enak.

CHERNOBYL, THE LAST BATTLE OF THE USSR / TCHERNOBYL, LA DERNIERE BATAILLE DE L'URSS / Francija / 2021 / Režija: Thibault Ferie

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov