Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 15. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Pet, 15. mar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Rok Jelovčan je svetovni kolesarski popotnik. Osvojil je že več kot 25 svetovnih in evropskih držav oziroma 50 tisoč kilometrov. Nedavno je dosegel svoj osebni rekord – v osmih mesecih je prekolesaril neverjetnih 13 tisoč kilometrov, pot je začel v Turčiji in končal v Indiji.

Lesene smuči, smučarski čevlji iz usnja, oblačila pa iz klobučevine in volne. V Krünu v okrožju Werdenfels vsako leto organizirajo nostalgično smučarsko tekmo.
Hrvaški kraji, znani po ovčereji, so zaradi želje po združitvi naravnih in tradicionalnih bogastev ustanovili lokalno akcijsko skupino. Volno vidijo kot enega svojih glavnih virov.
Akademik in raziskovalec na Univerzi v Innsbrucku, doktor biologije Martin Carl Kinzner, je neko jutro sprejel nenavadno odločitev. Postal je čevljar.

Trenje se pojavi pri skoraj vsakem vrtenju ali stiku dveh površin v gibanju. Osrednjo vlogo ima denimo pri krlingu. Dobre klasične mehanske ure imajo približno 150 mest, na katerih prihaja do trenja. Zaradi njega izgubimo 20 odstotkov vse energije. Kako bi ga lahko zmanjšali? S tem se ukvarjajo tribologi. Ti poleg vseh lastnosti, ki vplivajo na trenje, raziskujejo in razvijajo različna maziva, da bi zmanjšali trenje.
Za zmanjšanje trenja v urnem mehanizmu uporabljamo do 50 različnih vrst maziv. Med najzahtevnejšimi je uporaba maziv v formuli 1. Z boljšimi mazivi bi lahko dosegli manjše trenje, zanesljivejše delovanje in daljšo dobo trajanja vozil, predvsem pa večje hitrosti.

Zadnje tekme te sezone svetovnega pokala v biatlonu bodo na prizorišču olimpijskih iger leta 1988 v Canmoru v Kanadi. Razlike v posameznih disciplinah in v skupnem seštevku niso velike, tako da bodo tudi zadnji nastopi biatlonk in biatloncev zelo zanimivi.
V ženski konkurenci ima Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold 73 točk prednosti, vendar so njeni nastopi zelo nepredvidljivi. Anamarija Lampič je na 18. mestu. Pri moških ima Johannes Bø 62 točk prednosti pred bratom Tarjejem, Jakov Fak je 25.
V sprintu imajo kar štiri tekmovalke možnost osvojiti mali kristalni globus, pri fantih pa je praktično že zmagovalec Johannes Bø. Njegov brat Tarje ima na zasledovalni tekmi 22 točk prednosti pred rojakom Sturlo Holmom Lægreidom, pri dekletih vodi Francozinja Julia Simon.
Zadnji dan se bo 30 najboljših v obeh konkurencah pomerilo še na tekmah s skupinskim startom.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Kot marsikateremu paru z majhnimi otroki je tudi Gregu in Teji postalo stanovanje na neki točki preveč utesnjeno. Zato sta se podala na pot iskanja primerne parcele, kjer bi postavila hišo in pognala korenine. Ker sta oba Gorenjca, je bila regija jasna. Nekje med Kranjsko Goro in Radovljico, pa tudi blizu vrtca, šole, trgovine in z dobro prometno povezavo do Ljubljane. Družini prijazno in priročno lokacijo sta našla v Žirovnici, kjer sta na razgledni parceli pod znamenitim Vodostanom postavila sanjsko hišo.
Prenovljeno meščansko stanovanje v središču Ljubljane je lep primer, kako lahko z dobro zasnovo stanovanja z ustvarjalnim pristopom arhitektov nastane bistveno izboljšano, posodobljeno in novi lastnici prilagojeno stanovanje. Hkrati se je v stanovanju odprla popolnoma nova barvna paleta.
Prenova dvesto let stare kraške domačije je velik zalogaj. Zato so se je novi lastniki lotili postopoma. Najprej prenove nekdanjega gospodarskega poslopja, »tako za okus«, kot je povedala arhitektka Vesna Hrvatin, ki vodi prenovo celotne domačije. Z njo se bomo pogovarjali o specifikah in čarih takšne prenove.

Ukrajina je v zadnjih nekaj letih postala največji ponudnik storitev nadomestnega materinstva na svetu. Neplodnih parov z vseh koncev ne manjka. Za posredniška podjetja in klinike je to zelo donosen posel. Mnogim ženskam, ki v zameno za plačilo oddajo svoje jajčece ali postanejo nadomestne matere, to pomeni izhod iz revščine, vendar pa ob zapletih z nosečnostjo, celo če je ogroženo njihovo življenje, lahko ostanejo čisto same. Ta sistem namreč ne zagotavlja ne varnosti žensk ne pravic otrok. Finska dokumentarna oddaja predstavi tudi primer deklice z motnjami v razvoju, ki se ji je ameriški par preprosto odpovedal.

UKRAINIAN BABY INDUSTRY / Finska / 2021 / Režija: Antti Kuronen

Kriminalko s primesmi črne komedije in izvrstno Rosamund Pike v glavni vlogi odlikujeta zanimiva premisa in preobratov polna naracija.

Marla Grayson je zelo uspešna skrbnica, ki spretno manipulira z zakonom v svojo korist in na škodo svojih klientov, saj živi luksuzno življenje na njihov račun. V trenutku, ko si izbere svojo naslednjo žrtev, na videz uglajeno starejšo gospo, se prepozno zave, da lahko videz še kako vara. Marla dregne v sršenje gnezdo ruske mafije, zato mora za preživetje izkoristiti vse adute svojega šarma in neusmiljene iznajdljivosti.

Originalni naslov: I CARE A LOT
Leto produkcije: 2020
Država: koprodukcija
Žanr: kriminalka
Režija: J Blakeson
Scenarij: J Blakeson
Igrajo: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Dianne Wiest, Chris Messina

Tunizijski poulični prodajalec Mohamed Buazizi se je 10. decembra 2010 iz obupa zažgal. Njegova usoda je podžgala na stotisoče večinoma mladih ljudi, da so začeli protestirati proti režimu. Protesti niso zgolj strmoglavili tunizijskega diktatorja Bena Alija, ampak so sprožili tudi vrsto vstaj, ki so pretresle arabski svet. Zdelo se je, da se začenja novo obdobje demokracije, ki so ga poimenovali arabska pomlad. Ljudje so upali, da se bodo končno znebili avtoritarne oblasti. Toda po desetletju že lahko opazimo streznitev. Povsod v arabskem svetu so se stari režimi obnovili, razplamtele so se državljanske vojne in veliko ljudi je zbežalo iz domovine. Vendar arabska pomlad ni bila zaman, saj pritisk na sprejetje reform še nikoli ni bil tolikšen. Dokumentarna serija v dveh delih ponuja izčrpen pregled dogajanja ter išče podobnosti med vstajami leta 2011 in zdajšnjimi nemiri v Libanonu in Iraku. O arabski pomladi pripovedujejo domačini, ki so jo izkusili na lastni koži. Kakšno je desetletje pozneje življenje v Tuniziji, Libiji, Libanonu in Egiptu?

ARABELLION - 10 JAHRE SPÄTER / ARABELLION - 10 YEARS LATER / Nemčija / 2021 / Režija: Michael Richter

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov