Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. apr. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 2. apr.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V Mölltalu, ob vznožju Grossglocknerja, najvišje gore v Avstriji, družina gorskega kmeta Seppa Zlöbla vzreja ovce pasme Glockner. Ovce se pasejo na planini in se v iskanju svežih gorskih zelišč povzpnejo do 3000 metrov visoko. Zaradi njih je njihovo meso še posebej mehko in okusno. Jagnječje stegno, nadevano s svežimi zelišči, in koroške sirove testenine, sta značilni jedi v Mölltalu. Kresovanje visoko v gorah pa ne more biti brez priljubljene koroške sladice, koroškega šarklja s cimetom in rozinami.

Osrednja gostja velikonočne oddaje je 73-letna Primorka Ivica Vergan, vodja Primorskih fantov. 21. marca 2023 se je poslovil njihov pevec in Ivičin dobri prijatelj Bogdan Gerk. Spominjamo se njegovih uspešnic in sledi, ki jih je kot ploden avtor pustil v obalni zasedbi.

Na pogovornem kavču je tudi Blaž Švab, pevec Modrijanov, ki uradno nastopajo 24 let. S Silvom Pliberškom bodo izvedli novi valček Moj mali raj.

V studiu so tudi mladi in energični debitanti iz Kostanjevice na Krki – skupina Džuboks, v veselo družbo Andreja in Sandija pa pride še simpatična Alenka Godec.

Dve igrici – Prepoznaj pesem ter Je res ali ni? – veliko smeha, pogovora, nekaj nostalgije in Glasbeni pozdrav se zlije z vikendom.

Stuttgart je prestolnica nemške zvezne dežele Baden-Württemberg. Je motor najbogatejše nemške regije in mesto, ki je svetu dalo Schillerja, nedrček in prvi avtomobil. V oddaji se bomo sprehodili čez zgodovino avtomobilske industrije in obiskali šefa oblikovlacev nove geneneracije mercedezov, Slovenca Roberta Lešnika. Stuttgart je sploh mesto priseljevanja in eden redkih krajev v Nemčiji, kjer multi kulti še deluje. Ste vedeli, da je najstarejši vinotoč Stuttgarta v štajerskih rokah?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Preizkusili smo električno limuzino, ki je pokazala, da se avtomobilski proizvajalci dejansko učijo iz svojih napak. To je pokazalo tudi avtocestno potovanje do Splita.
V Valenciji smo nabrali prve vtise o avtu, ki je videti kot japonski kolaček, upravljamo pa ga tako, kot bi jezdili konja.
Po belokranjskem makadamu pa smo jezdili ameriškega konja, ki se ne pusti ukrotiti in brca z zadnjimi kopiti.

Tony išče mehanika, ki bi mu popravil avto. Rob takoj ugane, kaj se je zgodilo, in ga pošlje v delavnico, kjer ne sprašujejo preveč. Ste je v bolnišnici v komi, Lawrenceovi poslušalci pa razpravljajo o tem, ali je sploh škoda, da so Steja povozili, glede na to, da je znan zločinec. Lawrence v knjigarni podpisuje svojo knjigo in Tony je jezen, ko ne pride na vrsto, da bi se lahko pogovoril z njim v živo. Rosa in Tony gresta na večerjo in Rosa omeni, da bi morali najti človeka, ki je povozil Steja.

THE NIGHT CALLER / Velika Britanija / 2023
Scenarij: Nick Saltrese
Režija: Diarmuid Goggins
V glavnih vlogah: Robert Glenister, Sean Pertwee, Suzanne Packer

Zamisel o izdelavi pametne ptičje krmilnice, opremljene s kamero, sta prijatelja in tehnološka navdušenca Žiga Vrtačič in Franci Zidar začela uresničevati leta 2020 in z njo navdušila svetovni trg. Zagonsko podjetje Bird Buddy je v samo 4 letih s prodajo izdelka, ki z umetno inteligenco omogoča prepoznavanje in spremljanje vedenja več kot tisoč vrst ptic, ustvarilo približno 60 milijonov evrov prometa in 50 novih delovnih mest. Podjetje deluje v dveh državah. Večina ekipe je v Sloveniji, manjši del zaposlenih pa imajo v ZDA, od koder prihaja tudi največ kupcev njihovih krmilnic. Letos bodo v svojo ponudbo vključili še hranilnico za kolibrije in kopel za ptice, mlada zagnana ekipa pa že razvija nove inovativne projekte, s katerimi želi ljudem popreprostiti stik z naravo.

Odložite pirhe, pospravite košare in se pripravite na novo epizodo oddaje Kaj dogaja?
Koga motijo veselice, kdo napada spletne strani in kam je po tekmi šel Ronaldo? Na domu smo obiskali družino velikonočnega zajca, v (s)HITU tedna pa se bomo navduševali nad prihajajočo legalizacijo zelišč v Nemčiji. Naš jezični deseterobojec magister Baltić se je ta teden boril s plagiati, v telenoveli Palomar pa bomo videli, kako se na 1. april pripravljajo v vladi. Naš gost v studiu bo novinar in vojni dopisnik Boštjan Videmšek, v rubriki Glas ljudstva pa bo v našo in vašo prihodnost pogledal Vedeževalec Vlaž. Praznično bo tudi na Mali terasi, saj nas bo obiskal zimzeleni Žegnanko Ropret in nas še enkrat spomnil na tisto posebno noč, veliko noč.

Kriminalno-ljubezenska zgodba. Film pripoveduje zgodbo o malem posredniku Jang Huaju in njegovem življenjskem projektu: ustanoviti želi park dinozavrov v mongolski puščavi ob mestecu Vuhaj, kjer živi z ženo, učiteljico joge Mjao Vej. Jang in Mjao imata vse več težav, ki so povezane z denarjem. Zdi se, da bo posel s parkom propadel, zato se na Janga zgrnejo dolžniki, prijatelji in družina. Zadnji trije dnevi v Vuhaju so v vseh pogledih peklenski. Tudi Jang in Mjao se prepirata, kako se izvleči iz nastalega položaja. Odločita se, da bosta zadevam prišla do dna na obletnico njune poroke, ko se pripravlja tudi velika nevihta …

WU HAI / KITAJSKA / 2020
Režija: Dzijang Džov / Scenarij: Dzijang Džov / Igrajo: Huang Šuan, Jang Hua, Jang Dzi Šan, Mjao Vej, Vang Čao Bej, Džang Džjan, Vang Ju, Šjao Čeng, Huang Ven, Vej Vej, Tu Men …

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov