Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. apr. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 3. apr.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a bomberdzseki;
- Meszelics Júlia egyetemista Erasmus-tapasztalatai Barcelonában;
- a Carson Coma zenei együttes;
- klipek: Decolonize Your Mind Society, The Black Proteus, Lazarvs.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: jakna bomber;
- izkušnje študentke Júlie Meszelics v programu Erasmus v Barceloni;
- glasbena skupina Carson Coma;
- videospoti: Decolonize Your Mind Society, The Black Proteus, Lazarvs.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Sodobna hiša v mirni okolici Bleda je dober dokaz zglednega sodelovanja med lastnikoma in oblikovalko interierja. S skupnimi močmi so namreč za štirimi zidovi sodobne hiše ustvarili domač, a sodoben dom, ki odraža potrebe in življenjski ritem mlade družine z domačim kosmatincem.
Prej ali slej začnejo mladi razmišljati, kako iti na svoje in si ustvariti čisto svoj dom. Ni pa nujno, da zato zapustijo hišo staršev, kajti morda se ravno v njej skriva najboljše razmerje med samostojnostjo in intimo na eni ter finančno vzdržnostjo na drugi strani. Predstavimo vam mansardo, ki je prinesla oboje. Ponaša se z inovativnimi arhitekturnimi prijemi, predvsem pa se po prenovi kopa v dnevni svetlobi.
Sledi še en primer, ko si je mlada družina uredila dom v hiši staršev, v nadstropju nekaj desetletij stare hiše. Čez čas, ko prvotna zasnova stanovanja, ki je bilo prepredeno s številnimi stenami in manjšimi prostori, ni več ustrezala njihovim potrebam, so začutili potrebo po temeljiti osvežitvi.

Na velikonočno nedeljo Bernarda in Jože gostita igralko Tjašo Železnik in njeno hčerko Marli, s katero sta skupaj sodelovali kot pripovedovalki pravljice v seriji Lahko noč, otroci. V goste prihaja še priljubljeni katoliški duhovnik Martin Golob, ki vernike prisrčno nagovarja tudi preko spleta. V zabavnih igrah se tokrat pomerita igralka Nina Ivanič in njen sin Luka Rep. Na glasbenem odru se predstavljajo: Manca Špik skupaj s Kvatropirci in dvojec Maraaya s pesmijo Zaklad.

V letu 2019je minilo komaj sto let od priključitve Prekmurja slovenskim deželam in od združitve Prekmurcev z drugimi Slovenci.

V dokumentarnem filmu so glavni avtorji - scenarista Ksenija Horvat in Branko Šömen ter režiser Primož Meško - želeli objeti kulturno zapuščino Prekmurja skozi stoletja, ko je bila pokrajina za večino slovensko govorečih ljudi daljna in neznana. V sliki in besedi so iskali odgovore na različna vprašanja. Kakšno je bilo življenje na levem bregu Mure? Kako so ohranjali svoj prekmurski knjižni jezik? Kdo so prekmurski 'očetje naroda'? Kako je potekal kulturnozgodovinski razvoj pokrajine? Od kod so prihajali glavni kulturni vplivi in kako so se medsebojno oplajale slovenska, madžarska, nemška in judovska kultura? Kako se je v težkih pogojih zakotja Kraljevine Ogrske razvijala intelektualna misel? Kaj je bila pred sto leti, ob združitvi z drugimi Slovenci, prekmurska kulturna dota? Film oživlja nekatere zapise bogatega arhiva RTV Slovenija, na posnetkih vnovič zaživi Prekmurje, kakršno je bilo pred desetletji. O kulturnem razvoju pokrajine so razmišljali ljudje, ki so temu posvetili svojo raziskovalno kariero s področij zgodovine, umetnostne zgodovine, književnosti, jezikoslovja in etnologije.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Serija Tekmovalnost v glasbi raziskuje zanimiva nasprotja med najpomembnejšimi glasbenimi umetniki današnjega časa. Skladatelja Igor Stravinski in Arnold Schönberg, ki sta močno zaznamovala začetek 20. stoletja, sta si bila popolnoma različna. Na eni strani Stravinski s sproščenim glasbenim slogom, na drugi revolucionar klasične glasbe Schönberg, ki je spremenil zvočno podobo glasbe. O nasprotjih in skupnih točkah v razgibanem dokumentarnem filmu spregovorijo violinistka Patricija Kopačinska, hči Nuria Schönberg Nono, glasbeni kritik Alex Ross, glasbenik Reto Biere in drugi.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Pandemija covida 19, ruski napad na Ukrajino, energetska kriza – dogodki, ki so temeljito pretresli Evropsko unijo in postavili na glavo njen način delovanja. Kako so se odzvali v Bruslju, kje so evropskim državljanom nudili pravo oporo in kje jim je spodrsnilo? Analiza zadnjega mandata v evropskih ustanovah v pogovoru z evropskimi poslanci iz Slovenije.

Svoje znanje in srečo bo v kvizu Joker preizkusil magister farmacije Jurij Kuk iz Ljubljane. V službi se ukvarja s svetovanjem na področju kozmetike in kemikalij. Veliko gleda serije in rad igra računalniške igrice. Obožuje potovanja, predvsem ljuba mu je Italija. Obožuje korejsko in azijsko hrano, ki jo sem ter tja pripravi tudi sam za prijateljico, super jokerico, Niko Alešo Strle.

Buckells je aretiran in vodenje enote prevzame Jo. S Kate preiskujeta, od kod bi lahko prišlo orožje, s katerim so umorili Gail. AC-12 se loti forenzične preiskave Faridinega doma in Jo skrbi, kaj bodo odkrili. Hastingsova šefinja je besna, ker so aretirali Buckellsa in ga obvesti, da bodo AC-12 združili z drugimi protikorupcijskimi enotami ter zmanjšali število zaposlenih. Steve odkrije, kdo je na posnetku z Gail.

LINE OF DUTY (VI.) / Velika Britanija / 2020
Scenarij: Jed Mercurio
Režija: Daniel Nettheim, Gareth Bryn, Jennie Damell
V glavnih vlogah: Kelly Macdonald, Martin Compston, Vicky, Adrian Dunbar, Anna Maxwell Martin, Ace Bhatti, Owen Teale, Elizabeth Rider, Nigel Boyle, Christina Chong, Perry Fitzpatrick

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov