Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 9. apr. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 9. apr.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Zahodno od Antalye v Turčiji se od obalnih letovišč do visokih gorovij Taurusa razteza pokrajina Likija. Hribovja so posejana z izviri, antičnimi ruševinami in gorskimi vasicami, ki pa se žal spopadajo z odseljevanjem mladih. Na pobočjih okoli vasi Gökbük domačini pridelujejo granatna jabolka, iz katerih izdelujejo sok, kis in raznovrstne sladice. Iz starih časov, ko še ni bilo zamrzovalnikov, pa se je ohranila tudi priprava juhe v prahu za ozimnico.

Osrednja gosta oddaje sta Peter Fink in Tomaž Rot. Tomažev ansambel bo s pevkama Aljo Deželan ter Niko Svetlin, sicer vnukinjo Franca Flereta, izvedel uspešnico Ljubezen mamina. Za dobro vzdušje skrbi tudi dolenjski ansambel Petra Finka s pevko Urško Klobučar, premierno pa bo v oddaji Gorenjski kvintet, ki ustvarja avtorsko glasbo ter debitantski trio z imenom Prva liga. Avsenikovo Moj rodni kraj, moj rodni dom bo občuteno interpretirala sopranistka Tina Debevec Dragoš. Pomagali ji bodo violinistka Hermina Matjašič, basistka Barbara Jehart ter harmonikar Boris Lah. Andrej in Sandi se bosta v garderobi pogovorila o njegovih voditeljskih ambicijah.

Mesto, ki je v svoji zgodovini spreminjalo obraze in imena in bilo pomembno križišče med Evropo in Azijo, danes po krivem izginja s turističnega zemljevida zaradi strahu pred terorističnimi napadi. Mesto na dveh kontinentih bomo obiskali med časom ramazana, muslimanskega svetega meseca, ko pridejo razlike med posameznimi četrtmi še prav posebej do izraza. Na Velikem bazarju bomo srečali tv ekipo, ki snema najdaljši dokumentarni film na svetu, se povzpeli na strehe, kjer se je svojčas podil James Bond in z navijači Bešiktaša slavili zmago v turški nogometni ligi.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Majhnih avtomobilov s štirikolesnim pogonom na trgu ni prav veliko. Tokrat smo vozili suzukija, ki že dolga leta navdušuje tudi po cestah slovenskega hribovja, pa ne samo s tem, ker zmore, temveč tudi, ker je hkrati zabaven.
Protiutež malemu suzukiju je veliki toyota land cruiser. Avto, ki pelje po prav vseh cestah sveta. Mi smo ga preizkusili v škotskem narodnem parku; tistemu, ki navdušuje tudi kraljevo družino. Tam namreč takšne robustneže uporabljajo vsakodnevno.
Oddajo zaključi mala Oplova corsa. Pogledali smo v zgodovino corsinega marketinga, obudili smo namreč namišljeno rock skupino CMON.

Bolničarka v bolnišnici, ki poskrbi za Tonyjeve rane, je njegova nekdanja učenka, ki mu pove, da jo je ravno on navdušil za ta poklic. V bolnišnico pride det. Marshall, da bi zaslišala Tonyja o napadalcih in ko začne preveč vrtati, Tony zaigra panični napad, da bi se je znebil. Lawrence in poslušalci so zgroženi nad napadom in sklenejo zbrati denar, da bi mu pomagali, če bo moral na bolniško. Tony denar zavrne in Lawrence je osupel. Tonyju nekdo vdre v hišo, vendar se zopet izogne policiji. Sklene, da bo šel v službo in ponoči v njegov taksi sede ravno Lawrence, ki pa v živo ni tako prijeten, kot na radiu, kar Tonyja zelo ujezi.

THE NIGHT CALLER / Velika Britanija / 2023
Scenarij: Nick Saltrese
Režija: Diarmuid Goggins
V glavnih vlogah: Robert Glenister, Sean Pertwee, Suzanne Packer

Zamisel o izdelavi pametne ptičje krmilnice, opremljene s kamero, sta prijatelja in tehnološka navdušenca Žiga Vrtačič in Franci Zidar začela uresničevati leta 2020 in z njo navdušila svetovni trg. Zagonsko podjetje Bird Buddy je v samo 4 letih s prodajo izdelka, ki z umetno inteligenco omogoča prepoznavanje in spremljanje vedenja več kot tisoč vrst ptic, ustvarilo približno 60 milijonov evrov prometa in 50 novih delovnih mest. Podjetje deluje v dveh državah. Večina ekipe je v Sloveniji, manjši del zaposlenih pa imajo v ZDA, od koder prihaja tudi največ kupcev njihovih krmilnic. Letos bodo v svojo ponudbo vključili še hranilnico za kolibrije in kopel za ptice, mlada zagnana ekipa pa že razvija nove inovativne projekte, s katerimi želi ljudem popreprostiti stik z naravo.

Velikonočna šunka se še prebavlja, a vseeno je tukaj že nova epizoda oddaje Kaj dogaja? Koga motijo vetrnice, koga moti saharski pesek in zakaj slovnične napake ne motijo nikogar? Obiskali smo slovensko vesoljsko agencijo in spremljali izstrelitev prve domače rakete z živo posadko, v rubriki (s)HIT tedna pa je naš Robi pripravil še edino športno navijaško himno, ki nam je za to poletje manjkala. V politični telenoveli Palomar izvemo za prave motive naših bodočih evropskih poslancev, ob prihajajočem svetovnem dnevu Romov pa se nam bo v studiu pridružil radijski in televizijski voditelj Sandi Horvat. V rubriki Glas ljudstva vam tokrat računalniške nasvete deli videonašponani Jonas Ž., na Mali terasi pa zapoje in zapleše legendarni Veličastko v sveže prevedenem hitu "Bil sem tu, zdaj pa grem".

Izjemno napeta kriminalna drama, polna preobratov, je precej ohlapna priredba knjižne uspešnice Tri sekunde švedskega pisateljskega dvojca Roslund & Hellström, ki je izšla tudi v slovenskem prevodu.

Ko se bivši agent specialne enote Peter Koslow zaradi reševanja svoje žene znajde v zaporu, se mu svet obrne na glavo. Vendar kmalu dobi priložnost za oprostitev pod pogojem, da postane obveščevalec za FBI in se infiltrira v krog največjega preprodajalca droge v New Yorku.

Ko se velika predaja droge izjalovi, se Peter znajde pred najtežjo nalogo v življenju – infiltrirati se mora nazaj v zloglasni in najbolj nevaren zapor v državi, imel pa bo samo eno priložnost in zgolj tri sekunde, da reši svojo glavo.

Originalni naslov: THE INFORMER
Leto produkcije: 2019
Država: koprodukcija
Žanr: akcijska kriminalna drama
Režija: Andrea Di Stefano
Scenarij: Matt Cook, Andrea Di Stefano in Rowan Joffe po romanu Roslunda & Hellströma
Igrajo: Joel Kinnaman, Ana de Armas, Rosamund Pike, Clive Owen, Sam Spruell

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov