Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 16. apr. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 16. apr.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Urednik oddaje Dušan Tomažič v oddaji gosti urednika knjižne zbirke Med Rabo in Muro, Francija Justa. Pri tej založbi je izšel že 27 zvezek literarnega ustvarjanja Porabcev in Prekmurcev.
Novinarka Tanja Kranjec predstavlja Lovra Sodjo, ki je eden tistih neutrudnih Slovencev, ki vedno znova iščejo izzive, s katerimi mladim umetnikom utira pot onkraj meja. Njegov prispevek k širjenju medsosedske kulture Slovenije in Avstrije je izjemen, še posebej velja omeniti njegovo povezovanje na področju manjšin.
Špela Lenardič na s svojo reportažo vabi v Slovensko stalno gledališče Trst na premiero in hkrati na razstavo posvečeno operni pevki Ksenji Vidali.

Nemška dežela Mecklenburg je redko poseljena kmetijska dežela z neokrnjeno naravo in številnimi zapuščenimi graščinami. Iz mesta na podeželje se je preselila tudi mlada družina von Waldthausen, ki zdaj obnavlja staro graščino. Friedrich von Waldthausen je arhitekt, ki namesto rušenja stare stavbe in ponovne gradnje pripisuje velik pomen obnovi izvirne zgradbe. Na posestvu imajo tudi star sadovnjak, večino jabolk predelajo v sok. Jabolka in drugo sadje so glavna sestavina mecklenburške kuhinje, tudi za nadev mesnih jedi. Najbolj znana specialiteta pa so mecklenburška pečena svinjska rebra.

Osrednja gosta oddaje sta Gregor Ravnik, zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca leta 2023, ter Elda Viler, ki bo spregovorila o izdani avtobiografiji (pisca Iva Gajiča) Elda – notranji naboj. Posebno pozornost namenjamo ansamblu bratov Poljanšek iz Tuhinjske doline, ki igra že 50 let. Ljudsko Nocoj pa, oh, nocoj bosta izvedla Gregor Ravnik in Steffy. V studiu Glasbenega pozdrava je tudi mlad dolenjski sestav Kvinta.
Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.

Flores zaseda posebno mesto med indonezijskimi otoki. Je eden redkih, ki nosi portugalsko ime, v večinoma muslimanski državi je skoraj povsem katoliški in ustvaril je idealne pogoje za razvoj rastafarijanstva kot na Jamajki. Obiskali bomo lokalno raggae skupnost, se podali globoko v pragozd med lokalna plemena in si privoščili skok na Komodo, kjer živijo največji kuščarji na svetu.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Tokrat smo v Avtomobilnosti vozili novo generacijo škode superb, ki lahko večji del poti opravi z zgolj dvema motornima valjema. Po zaslugi malega elektromotor-čka, dodanega klasičnemu bencinskemu motorju. Preizkusili smo tudi hibridno toyoto, ki lahko vse dnevne vožnje opravi kar v celoti, izključno na elektriko. Ampak, ko potrebujemo družinski avto za vse možne potrebe, je dizel še vedno najboljša izbira. To je dokazal najnovejši renault kangoo.

Tony vlomi k Lawrenceu, ki je pijan zaspal na kavču, in mu vrže pijačo v obraz. Lawrence mu ponudi denar, kar Tonyja še bolj ujezi, saj hoče, da Lawrence pove resnico. Lawrence ga skuša pomiriti, toda Tony mu pokaže dokument, ki dokazuje, da je lagal. Tony mu prizna, da je povozil Steja, da bi zaščitil Roso, istočasno pa hoče, da Lawrence vsem v živo pove, da je lagal. Rob je presenečen, ko sliši Tonyja na radiu. Rosa pokliče v oddajo, da bi ga pomirila. Kliče tudi Joejeva mati, ki pove Tonyju, da ga ne obsoja za sinovo smrt.

THE NIGHT CALLER / Velika Britanija / 2023
Scenarij: Nick Saltrese
Režija: Diarmuid Goggins
V glavnih vlogah: Robert Glenister, Sean Pertwee, Suzanne Packer

Družinsko podjetje Mebor iz Železnikov je med petimi največjimi proizvajalci žagarskih strojev v Evropi, na področju tehnologije horizontalnih tračnih žag, ki so njihov paradni konj, je v svetu prepoznano celo kot vodilni proizvajalec. Vse izdelke, od manjših tračnih žag do visoko zmogljivih žagalnih linij, razvijejo sami; v njihovi inženirsko-razvojni ekipi je 17 sodelavcev, vseh redno zaposlenih v podjetju pa je že več kot 100. Lani so ustvarili skoraj 32 milijonov evrov prihodkov, letos načrtujejo od pet- do desetodstotno rast. Njihove stroje uporabljajo v 70 državah po vsem svetu, najbolj oddaljena trga sta Tahiti in Fidži. Podjetje, ki ga je leta 1991 ustanovil Boris Mesec, po njegovi upokojitvi uspešno vodijo njegovi trije sinovi. Njihova strategija je usmerjena v še večjo internacionalizacijo; s svojimi stroji želijo biti prisotni v vseh državah, kjer režejo les. Letos jih čaka tudi največja naložba v zgodovini podjetja – gradnja novih proizvodnih prostorov, s katerimi nameravajo postopoma podvojiti proizvodne zmogljivosti.

Rekordne aprilske temperature so poskrbele, da bo ta teden vroče tudi v novi epizodi oddaje Kaj dogaja? Koga Pirati tožijo, katere pravice se ožijo in kakšne govorice krožijo? Na terenu smo preverjali, kako obogateti z zbiranjem plastenk, v rubriki (s)HIT tedna pa z Robijem merimo temperaturo našega planeta. Magister Baltić se je v svoji analizi tokrat lotil prav posebne vrste upokojencev, v politični telenoveli Palomar pa spremljamo zadnje dni neke predsednice. Vaše težave bo tokrat reševala najbolj znana italijanska sadjarka G. Meloni, naš gost v studiu pa bo Tine Matjaševič, pevec mariborske skupine Alo! Stari, ki bo z nami skočil tudi na Malo teraso in povedal, kaj "Vse bo dal".

V koroškem pejsažu je nebo iztisnjeno, če hočeš videti horizont, moraš pogledati gor. Zato je Gustav Gnamuš sprva slikal barvita polja, nato pa so njegove slike postale vse bolj monokromne, enobarvne. Čeprav je platno videti kot ena sama barvna površina, je med središčem in robom tudi do devet barvnih prehodov. Zanima ga absolutno, razsrediščenost, lebdenje; slike, ki se spreminjajo ob potovanju dnevne svetlobe. Ob pogledu na japonski vrt pred njegovim ateljejem nastajajo barviti akvareli svetlobnih impresij, ki jih žareče sonce ustvari na bambusovih bilkah.

V izjemni črni komediji, zgodbi o usodi, naključjih in smislu življenja, kot angel maščevanja spet blesti Mads Mikkelsen.

Markus je danski vojak na misiji v tujini. Ko njegova žena umre v železniški nesreči, se vrne domov k najstniški hčerki Mathilde. Nekega dne se pred njegovimi vrati pojavi matematik Otto, eden od preživelih potnikov. Možakar je prepričan, da železniška nesreča ni bila naključje in da je bila Markusova žena žrtev skrbno organiziranega umora ključne priče proti vodji zloglasne motoristične tolpe. Markus, Otto in njegova ekscentrična kolega začnejo načrtovati maščevanje …

Originalni naslov: RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE
Leto produkcije: 2020
Država: koprodukcija
Žanr: črna akcijska komedija
Režija: Anders Thomas Jensen
Scenarij: Anders Thomas Jensen
Igrajo: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann, Nicolas Bro

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov