Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 4. jun. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 4. jun.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

"Ali ste za to, da se za volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije uvede preferenčni glas, ki bo zagotovil odločilen vpliv volivcev na izbiro poslanca?" To je vprašanje, na katero bodo volivci lahko odgovarjali 9. junija. Zakaj obkrožiti ZA in zakaj PROTI? Argumente bodo predstavili prijavljeni organizatorji referendumske kampanje, ki so izrazili interes za sodelovanje v oddaji. Voditeljica bo Tanja Starič.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Severna Makedonija na jugu Balkanskega polotoka je mlada država z dolgo, razgibano zgodovino. Znana je po dobrem tobaku in specialitetah iz paprike. Ilinka Glavevska je ena od zadnjih pridelovalk stare sorte bukovske paprike, iz katere pripravlja tradicionalno začimbo bukovski piper.

ZU TISCH ... / Nemčija / 2016 / Avtorica: Mirjana Momirovic

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

Nogomet že dolgo ni več šport, kjer se enajst razgretih fantov žene za žogo in in na koncu zmaga Nemčija. Je pa to šport, ki je dokazal, da so Nemci lahko simpatični, zabavni in silno gostoljubni. Tako je bilo leta 2006 na svetovnem prvenstvu in tako si želijo tudi letos, ko Nemčija gosti 17. evropsko prvenstvo v nogometu. V oddaji Čez planke Mojca Mavec predstavlja vseh deset mest, ki letos gostijo enega največjih športnih dogodkov leta.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Po slovenskih cestah se kar se da varno vozi dobrih sto tisoč voznikov. Njihovo vožnjo namreč nadzira računalniška igrica, ki vožnjo na koncu oceni. Kje pa ti vozniki množično delajo prekrške? So to cestni odseki, kjer obstaja neka cestna nelogičnost? Pogledali in pokomentirali smo tri takšne odseke.

Vozili smo renaulta rafale, ki s svojo obliko spominja na predvojno letalo, z rojakom Robertom Lešnikom, glavnim oblikovalcem pri Mercedesu, pa smo poklepetali o prihajajočih modelih s precej drugačnim oblikovalskim jezikom.

Spektakularna zgodovinska drama z vrhunsko igralsko zasedbo, postavljena v čas razvoja sistemov za prenos električne energije, opisuje bitko za prevlado med dvema titanoma, ki je za vedno spremenila tok zgodovine.

Ogrodje filma je neusmiljeno tekmovanje vsestranskega izumitelja Edisona in poslovneža Georgea Westinghousa okoli tega, čigav električni sistem bo z elektriko oskrboval sodobni svet. Zgodba spremlja Thomasa Edisona, ki vztraja pri svojem enosmernem toku in ga poskuša vsem pomanjkljivostim navkljub vpeljati na Manhattan. Toda načrt gre po zlu, saj se pojavi genialni emigrant iz Evrope, Srb Nikola Tesla, s svojim izmeničnim tokom, ki ga finančno podpira Westinghouse. Boj med njima je surov, še posebej Edison je pripravljen prestopiti vse meje poštene igre za dosego svojega cilja.

Originalni naslov: THE CURRENT WAR
Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Alfonso Gomez-Rejon
Scenarij: Michael Mitnick
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Katherine Waterston, Tom Holland, Nicholas Hoult

Žumanovi iz Ljutomera so ena redkih družin, ki se še vedno preživlja s tradicionalnim lončarstvom; lončarsko vreteno se pri njih neprekinjeno vrti že 150 let. Saša Žuman, predstavnik pete generacije, je lončarsko obrt prevzel leta 1998 in od takrat s svojimi rokami obdelal že okrog 40 ton gline. Njegov namen ni zgolj prodaja lončenih izdelkov, pravi, ljudem želi približati predvsem njihovo uporabnost v vsakdanjem življenju. Pri tem mu pomaga soproga Nina, ki je postala družinska ambasadorka promocije priprave hrane v lončeni posodi; njena tradicionalna prleška gibanica je prejela številna priznanja in certifikate. Saša, sicer ljubitelj adrenalinskih dejavnosti, svoje znanje predaja že šesti generaciji, obiskovalcem pa, poleg delavnice in trgovine, s ponosom pokaže tudi muzej z lončarskimi izdelki njegovih prednikov.

Zgodovina ljubezni je film o žalovanju najstnice Ive, ki ji v prometni nesreči umre mati. Ob tem pa Iva odkrije materino skrivno razmerje z opernim dirigentom Erikom.

Njena predstave o družini se začnejo rušiti. To ji omogoči, da ubeži bolečini in se začne prepuščati jezi. Pogrezne se v popolnoma drugačen svet, kot ga je vajena, a ko preboli prvo razočaranje in občutek izdaje, ugotovi, da lahko z Erikom deli svojo izgubo. Film se dogaja v sanjski atmosferi, kjer je meja med resničnostjo in drugimi svetovi tenka in zlahka prehodna. Režiserka Sonja Prosenc je za svoj film prejela vrsto domačih in mednarodnih nagrad.

Režija: Sonja Prosenc / Igrajo: Doroteja Nadrah, Kristoffer Joner, Zita Fusco, Matej Zemljič, Matija Vastl, Zoja Florjanc Lukan.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov